Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε όργιο αποπροσανατολισμού των (20.821)εργαζομένων από (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) στις εξελίξεις για το σχέδιο της αποκρατικοποίησης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.


Σε όργιο αποπροσανατολισμού των  (20.821)εργαζομένων από (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ)  στις  εξελίξεις για το σχέδιο της αποκρατικοποίησης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Δυσάρεστη εξέλιξη για χιλιάδες εργαζομένους που δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους και αγωνιούν. Επίρριψη ευθυνών στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Φωτόπουλο, κατηγορούν την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τα σημαντικά ζητήματα των εργαζόμενων στην επιχείρηση. Πάντως ένα είναι σίγουρο, θα συντελεσθεί «ξεπούλημα» μιας επιχείρησης βιώσιμης και κερδοφόρας, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας συνιστούν «εθνικό κεφάλαιο».

=============================
Σχέδιο με μικρή και μεγάλη ΔΕΗ για να μπουν οι ιδιώτες
Στο πρότυπο του ιταλικού μοντέλου αποκρατικοποίησης της ENEL το 2000

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης
Δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα περάσει το 20%-30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, μαζί φυσικά με τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, προκειμένου εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης.
Σε δεύτερη φάση, και αφού ο αγοραστής της «μικρής ΔΕΗ» έχοντας στα χέρια του το ίδιο φθηνό μείγμα καυσίμων θα μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη δημόσια Επιχείρηση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το υπόλοιπο της ΔΕΗ. Ούτως ή άλλως, προηγείται στις μνημονιακές υποχρεώσεις η πρόσβαση ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα.
Σύμφωνα με κύκλους του εποπτεύοντος υπουργείου ΠΕΚΑ και με τραπεζικές πηγές, στη φάση Νο 2 εξετάζεται η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με το μάνατζμεντ. Σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% που κατέχει σήμερα στο 34% διατηρώντας την καταστατική μειοψηφία, ώστε να μπορεί να έχει λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το επικρατέστερο σενάριο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που εξετάζει το ΥΠΕΚΑ μαζί με την HSBC (ο σύμβουλος της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση). Εως το τέλος Ιανουαρίου το τελικό μοντέλο πρόκειται να έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί στην τρόικα, καθώς έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία του Δεκεμβρίου του 2012 που είχε τεθεί από το Μνημόνιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου.
Η πρώτη φάση, αυτή της πώλησης μιας μικρής ΔΕΗ, αντιγράφει πλήρως το ιταλικό μοντέλο αποκρατικοποίησης της ENEL το 2000. Μιλάει για τη δημιουργία σε «μικρογραφία» μιας πλήρως καθετοποιημένης εταιρείας, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της σημερινής. Το μείγμα των μονάδων και των περιουσιακών στοιχείων που θα συμπεριλάβει η «μικρή ΔΕΗ» θα κρίνει ασφαλώς και το ύψος του τιμήματος. Εκτιμάται ότι τα έσοδα για το Δημόσιο από μια τέτοια πώληση θα μπορούσαν να φθάσουν και στο 1 δισ. ευρώ.
Το εγχείρημα πάντως έχει αρκετές δυσκολίες, όπως παραδέχονται κύκλοι του ΥΠΕΚΑ. Το πρώτο θέμα είναι ότι για να μεταφερθούν όλα αυτά τα πάγια σε μια νέα θυγατρική πρέπει πρώτα να γίνει νομικός διαχωρισμός και να επιλυθεί το θέμα της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένο στα πάγια της ΔΕΗ. Ούτως ή άλλως, τον διαχωρισμό αυτόν θα τον επιβάλει στην κυβέρνηση και η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Το δεύτερο ζήτημα είναι το εργασιακό καθεστώς όσον αφορά το προσωπικό της ΔΕΗ το οποίο θα μεταφερθεί στη νέα εταιρεία. Το τρίτο και ίσως μεγαλύτερο απ' όλα αγκάθι είναι οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ.
Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που υπάρχουν σε παρόμοια εγχειρήματα είναι ότι από τότε που η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απελευθερώσει την αγορά ηλεκτρισμού, δημιουργώντας και εν συνεχεία πουλώντας σε ιδιώτες δύο «μικρές ENEL» (η αντίστοιχη ιταλική ΔΕΗ), ώσπου να ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί πέρασαν συνολικά δυόμισι χρόνια.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο για την εκδήλωση του εκδοτικού ομίλου «Die Welt», όταν ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε επενδύσεις στην Ελλάδα, υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και για τη ΔΕΗ.
Κρούσεις εξάλλου στο ΥΠΕΚΑ για τη ΔΕΗ έχουν κατά καιρούς γίνει από ευρωπαϊκούς ομίλους.
=========================

Απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εβαλαν την «τσουχτερή» αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μείωσαν κάποια πάγια (προσωρινά). Αύξησαν το τέλος ΕΤΜΕΑΡ (πρώην Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Μείωσαν λίγο (προσωρινά) τις χρεώσεις για τα δίκτυα και έβγαλαν το νέο, ανατιμημένο έως και 25%, οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που θα ισχύσει για περίπου 3 - 4 μήνες, μέχρι να γίνει η επόμενη αύξηση. Που πιθανότητα θα τη συνδυάσουν με την αφαίρεση των τελών υπέρ δήμων και ΕΡΤ από το τιμολόγιο, αλλάζοντας τρόπο πληρωμής τους, προκειμένου να φαίνεται μειωμένος ο λογαριασμός, πιστεύοντας ότι έτσι θα συγκαλύψουν το πραγματικό ύψος των αυξήσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Οι πονηροί κυβερνώντες και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στις εκάστοτε «ανεξάρτητες» Αρχές, που εργάζονται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, προχωρούν ακάθεκτοι στο δρόμο που χάραξε η τρόικα και η ΕΕ, με στόχο την ενιαία εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με ίδιους κανόνες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Κι ενώ αυξάνουν σε απαράδεκτα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τις συνοδευτικές επιβαρύνσεις, έχουν το θράσος να μιλούν για «όφελος του καταναλωτή».
Εχει και η κοροϊδία όρια. Και έρχεται κάποια στιγμή που και τα καλύτερα λόγια δεν μπορούν πια να δικαιολογήσουν τίποτα.
Αντιθέτως, η θέση του ΚΚΕ για ηλεκτρική ενέργεια φτηνή για το λαό, που δε θα τη στερείται κανένα σπίτι, πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης παντού και από όλους. Αλλά και αντικείμενο διεκδίκησης και πάλης, παντού και από όλους. Που σημαίνει πάλη ενάντια στις αυξήσεις τώρα δεμένη με την προοπτική του ενιαίου φορέα ενέργειας που θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία.
===========================
ΠΑΣΚΕ: Ο αντίπαλός μας είναι έξω από τις γραμμές μας


Η αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΓΣΕΕ έχει ξεκινήσει και με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εσωτερικές διεργασίες στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η ηγεσία της έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονταις το ενδεχόμενο διάσπασής της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη και δημοκρατική παράταξη της ΠΑΣΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο εμφανών και αφανών υπονομευτικών επιθέσεων από φαντασιόπληκτους σεναριογράφους.
Αναμέναμε ότι όσο πλησιάζουμε προς το εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ αυτά τα σενάρια και τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα θα κλιμακώνονταν απ΄όσους θέλουν και επιθυμούν την αποδυνάμωση, τη διάσπαση και εν τέλει την εξουδετέρωση της ΠΑΣΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σήμερα δημοσιοποιήθηκε ένα ακόμα τέτοιο φανταστικό σενάριο που επιχειρεί να εμφανίσει τις συζητήσεις, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις των κεντρικών στελεχών της παράταξης σε προσωποποιημένες αντιθέσεις και διαφορές, σε ομαδοποιήσεις και δήθεν αποχωρήσεις, σε απολίτικες και κατώτερες των απαιτήσεων και αναγκών των καιρών προσωπικές αντιθέσεις και προσωπικές στρατηγικές των στελεχών μας.
Ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά «φίλους και αντιπάλους» ότι οι προτεραιότητες της ΠΑΣΚΕ και των στελεχών της είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, είναι η επανεπιβεβαίωση, η επικαιροποίηση, η ενίσχυση της πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης και παρέμβασης του σ.κινήματος μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες αντεργατικών και αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, η ΠΑΣΚΕ αναφέρει πως: «Ο αντίπαλος και ο εχθρός της ΠΑΣΚΕ είναι έξω από τις γραμμές της, είναι απέναντί της, είναι οι ασκούμενες αντεργατικές και αντικοινωνικές κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές.
Η παράταξή μας με δημοκρατικές διαδικασίες, με θέσεις, προτάσεις, αγωνίες, ανησυχίες και έντονο προβληματισμό, συζητά τα πάντα με τα στελέχη της και με τους εργαζόμενους και στο τέλος διαμορφώνει την τελική συνθετική της θέση, την τακτική και τη στρατηγική της.
Το ίδιο γίνεται και σήμερα, τόσο ενόψει του Γενικού Συμβουλίου, όσο και ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ επανεπιβεβαιώνει, επικαιροποιεί τις θέσεις και την πολιτική της με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα. Με αποφάσεις αναζωογόνησης, ανανέωσης, προοπτικής και ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των στελεχών της παράταξης.
Σε πείσμα όλων των «καλοθελητών», η ΠΑΣΚΕ έχει αποδείξει και θα αποδείξει και σήμερα ότι η ενότητα στη βάση και στην κορυφή είναι υπεράνω ΟΛΩΝ και αυτή η αναγκαιότητα και αρχή υπηρετείται απ΄ΟΛΟΥΣ και από τον Γραμματέα της παράταξης Γ. Παναγόπουλο και απ΄ΟΛΑ τα στελέχη στη ΓΣΕΕ, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!».
www.ert.gr/Νάσος Μπράτσος
============================
ΠΑΣΚΕ: κόντρα «υψηλής τάσης» με προεδρικούς
Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό ρήξης έχει διαμορφωθεί στην ΠΑΣΚΕ, η ενότητα της οποίας κρίνεται στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι προσπάθειες να «γεφυρωθεί» το χάσμα μεταξύ των «προεδρικών» και του Νίκου Φωτόπουλου απέβησαν άκαρπες, καθώς ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα στελέχη που τον στηρίζουν ζητούν την απομάκρυνση του Γιάννη Παναγόπουλου από την προεδρία της ΓΣΕΕ.

Παλιές καλές συντροφικές στιγμές
Η ρήξη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να εκφραστεί ανοιχτά στην αυριανή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ, που θα αποφασίσει για το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας από τώρα μέχρι τη διεξαγωγή του εκλογοαπαπολογιστικού της συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Προσωπικά παιχνίδια

Τα αίτια της έντασης, που επικρατούν στο εσωτερικό της παράταξης και δρομολογούν τις εξελίξεις για το επόμενο διάστημα μέχρι και το συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι βαθιά και σχετίζονται άμεσα με τη συνδικαλιστική στρατηγική των τελευταίων τριών ετών, καθώς καταλογίζονται στην ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ «προσωπικά παιχνίδια», που έχουν «καταρρακώσει» το κίνημα, και γι' αυτό ζητούν «αλλαγή φρουράς» στη Συνομοσπονδία.

Το θέμα ετέθη, όπως έγραψε χθες η «Ε», ανοιχτά από τον Ν. Φωτόπουλο προχθές βράδυ σε μία άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση των 20 στελεχών της γραμματείας συνδικαλιστικού, που είχε αποτέλεσμα την αποχώρηση τεσσάρων κορυφαίων συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και του στενού μέχρι πρότινος συνεργάτη του Γ. Παναγόπουλου και γραμματέα Επικοινωνίας της ΓΣΕΕ, Στάθη Ανέστη.

Οι υπόλοιποι τρεις που αποχώρησαν ήταν η Μεταξία Στεκουλέα, πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Στάβη Σαλουφάκου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Μιχάλης Κουρουντής.

Κοινός τόπος στις τοποθετήσεις των διαφωνούντων ήταν ότι ο Γ. Παναγόπουλος δεν μπορεί να ηγηθεί εκ νέου της παράταξης, καθώς «έχει φθαρεί τόσο ως πρόσωπο όσο και με τους χεισμούς του σε διάφορα κρίσιμα θέματα, αλλά και με τη στάση του απέναντι στη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συνεργασίας.

Κοινής αποδοχής

Ζήτησαν να ηγηθεί στην παράταξη ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα είναι άφθαρτο, έτσι ώστε να μπορέσει να συσπειρώσει τους εργαζομένους απέναντι σ' αυτή την πολιτική και τα νέα μέτρα που οδηγούν σε ακόμη χειρότερες μέρες τον κόσμο της εργασίας.

Η άλλη πλευρά, αντίθετα, υποστηρίζει ότι «τρεις μήνες πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στην ΠΑΣΚΕ γιατί στην ουσία αποδυναμώνεται η παράταξη».

Πάντως, ο Γιάννης Παναγόπουλος, έχοντας στο πλευρό του το «σκληρό πυρήνα» των εκλεγμένων στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, όπως τους Θωμά Φίλιππα (ΕΛΤΑ), Βαγγέλη Μουτάφη (ΕΥΔΑΠ), Γιώργο Κωσταντινόπουλο (Εμπορική Τράπεζα) κ.ά., ετοιμάζει την αντεπίθεσή του σήμερα στη συνδιάσκεψη, όπου θα κατεβάσει Μανιφέστο, το οποίο θα κινείται στους βασικούς άξονες του κειμένου που υπέγραψαν στις αρχές του 2011 οι 121 συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων, όπως σημειώνουν στην «Ε», και ο Νίκος Φωτόπουλος.

Το κείμενο αυτό θα κάνει λόγο για μια «ευρεία δημοκρατική παράταξη με αρχές» που θα κινείται στο σοσιαλιστικό χώρο, χωρίς να έχει καμία κομματική αντιστοίχηση.

Σημάδια διάσπασης και στη ΔΑΚΕ

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ. (ΔΑΚΕ). Αιτία της κρίσης είναι ο γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσούκης, καθώς η εκ νέου εκλογή του θα αποτελέσει «κόκκινο πανί» για τον πρωθυπουργό. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γραμματέας συνδικαλιστικού, Φίλιππος Ταυρής κάλεσε τον κ. Κουτσούκη να παραιτηθεί, ενώ ακούγεται το σενάριο να παραιτηθεί, εφόσον εκλεγεί, «με ανταλλάγματα», προκειμένου να αναλάβει άλλο στέλεχος.

Στην περίπτωση μη παραίτησής του, δεν αποκλείεται ακόμη και η διάσπαση της παράταξης, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν θα ασχοληθεί με την παράταξη ο σημερινός ευρωβουλευτής και πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης.

============================
Προς ΠΑΣΚΕ χωρίς Φωτόπουλο

Σε διάσπαση οδηγείται η συνδικαλιστική παράραταξη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, μετά τη χθεσινοβραδινή ρήξη που επήλθε στο εσωτερικό της.

Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του συνδικαλιστικού, ο Νίκος Φωτόπουλος (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) διαφώνησε με το περιεχόμενο και τη δράση της παράταξης, η οποία έχει συγκαλέσει για αύριο πανελλαδική συνδιάσκεψη των στελεχών της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατά τη συνδιάσκεψη θα παρουσιαστεί κείμενο αρχών που θα διαφοροποιεί τη δράση της παράταξης από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τα άλλα κόμματα που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κρίσιμη για την επισημοποίηση της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ θα είναι η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής. Πάντως, κορυφαία στελέχη της παράταξης κατηγορούν τον κ. Φωτόπουλο ότι θέλει να «γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Δηλαδή να αναλάβει τη ΓΣΕΕ και οδηγείται εκτός ΠΑΣΚΕ επειδή δεν αποχωρεί ο νυν πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος θα ηγηθεί και πάλι της παράταξης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον κ. Φωτόπουλο φέρεται να στηρίζει η πρόεδρος του ΕΚΑ. Στάβη Σαλουφάκου. Σε αυτή την περίπτωση η ΠΑΣΚΕ αναμένεται να απολέσει τρεις από τις 21 έδρες που έχει στη ΓΣΕΕ, κατά το επικείμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, τον προσεχή Μάρτιο.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
==============================
Το προφίλ της εταιρείας
7,3 εκατ. πελάτες, 20.821 εργαζόμενοι
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,3 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει σήμερα μία μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατέχει περίπου το 70% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Περίπου το 60% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από λιγνίτη, καθιστώντας τη ΔΕΗ τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχει στην κατοχή της 103 σταθμούς, το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 12.093 χλμ. καθώς και τα δίκτυα διανομής συνολικού μήκους 226.456 χλμ.
Η εγκατεστημένη ισχύς των μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ ανέρχεται σε 12.760 MW. Ο αριθμός του μισθοδοτούμενου τακτικού προσωπικού είναι.
Μετά την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, δημιουργήθηκαν δύο 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ ΑΕ, ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Χρήστος Κολώνας

========================
http://ilectroparagoginision.blogspot.gr/2013/01/enhme-18-1-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: