Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

το 30% της ΔΕΗ , από το οποίο και προσδοκούνται έσοδα 1 δισ. ευρώ.


ΔΕΗ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η... Enel
Επικρατέστερο το «ιταλικό μοντέλο» για την ιδιωτικοποίησή της
Μοντέλα ιδιωτικοποίησης κρατικών εταιριών ηλεκτρισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών εξετάζει η κυβέρνηση με επικρατέστερο το ιταλικό μοντέλο. Η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, που έπρεπε να είχε αποφασιστεί ως τον Ιούνιο 2012, μετατέθηκε για το Σεπτέμβριο και τελικά θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση στην τρόικα εντός του Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα επικρατέστερα σχήματα που εξετάζονται για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ είναι αυτό της ιταλικής Enel, η οποία πούλησε σε τρίτους χαρτοφυλάκια αντιπροσωπευτικών μονάδων. Ήδη για τη ΔΕΗ έχει εξεταστεί η πώληση λιγνιτικών μονάδων και ενδεχομένως και υδροηλεκτρικών.

Πιο σχηματικά η πρόταση της βρετανικής HSBC η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος αποκρατικοποίησης για τη ΔΕΗ συνίσταται στην πώληση του 30% της επιχείρησης  μέσω της δημιουργίας μιας νέας επιχείρησης ηλεκτρισμού που θα «προικοδοτηθεί» με μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ, δηλαδή μιας «μικρής ΔΕΗ».

Η επιχείρηση αυτή θα μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία θα πωληθεί. Έτσι, ένα λειτουργικό και ελκυστικό από πλευράς πόρων μέρος της ΔΕΗ μαζί με το προσωπικό της θα αποτελέσουν μια νέα εταιρεία που άμεσα θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την ΔΕΗ. Με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας κάτι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά επίμονα την τελευταία δεκαετία από την Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση θα διατεθεί το 30% της ΔΕΗ , από το οποίο και προσδοκούνται έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως βάσει αυτού του ενδεικτικού ποσού η συνολική αποτίμηση της ΔΕΗ διαμορφώνεται σήμερα στα 3 δισ. ευρώ.

Ήδη το Κατάρ, η γερμανική RWE, η γαλλικών συμφερόντων Edison που ανήκει στον όμιλο EDF, καθώς και ισπανικός όμιλος είναι οι τέσσερις ξένοι επενδυτές που μέχρι σήμερα φέρονται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση της «μικρής ΔΕΗ».
==================================
 1.5 δις κοστίζει η νέα μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαιδας, κάθε μεγάλο υδροηλεκτρικό κοστίζει άνω των 3 δις.Με αυτή την τιμή  τα δικαστήρια θα έχουν δουλειά.
===================================
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεί της Κοζάνης  σήμερα τετάρτη 6/2/2013 και ώρα 7.30μ.μ 

Όχι στην επιστράτευση! Ιερό το δικαίωμα της απεργίας
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες
Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει την  κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής χούντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τους προστάτες τους ΕΕ, ΕΚΤ ΔΝΤ για την  απαγόρευση των απεργιών, με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις όσων κλάδων και εργαζομένων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνί-ες, στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι ναυτεργάτες. Ο αυταρχικός κατήφορος και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι η μόνη απάντηση της τρόικας εσωτερικού στην αγωνία για το μεροκάματο, στη διεκδίκηση αξιοπρεπών αποδοχών και όρων εργασίας.
Απλήρωτοι ναυτεργάτες που αγωνίζονται για την επιβίωση, για το ψωμί των οικογενειών τους λοιδορούνται από την κυβέρνηση και τα εντεταλμένα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε και επιστρατεύονται για το χατίρι των εφοπλιστών.
Η εσωτερική τρόικα και οι εργολάβοι προπαγάνδας τους στα κανάλια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα παίζοντας θέατρο σκιών, μιλούν για (κακούς) αγρότες που δεν παράγουν, απο-κρύβοντας ότι ήταν στρατηγικό σχέδιο της ΕΕ και εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις  μέσω ΚΑΠ, υπερδιόγκωσης του κόστους παραγωγής και άγριας φορολογίας στους μικρο-μεσαίους αγρότες ξεκληρίζοντας τους και δίνοντας τους βορά στις πολυεθνικές και στους Έλληνες εισαγωγείς. Τώρα τους αντιμετωπίζουν ως (εχθρούς) της κοινωνίας
 Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Πρέπει να ανα-τραπεί, πρώτα απ΄ όλα από τους εργαζόμενους, τους μαζικούς αγώνες, ένα νέο με-γάλο κύμα εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα αγωνιστικά σωματεία, και όλο τον αγωνιζόμενο  λαό Να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, γιατί χθες χτύπησαν τους εργαζόμενους στις Συγκοινωνίες, σήμερα τους ναυτεργάτες και τους αγρότες, αύριο κάθε αγώνα, κάθε απεργία και κινητοποίηση για να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!!!!
                                                       

Κοζάνη 8/1/2013
Το Γραφείο Τύπου
==============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: