Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Ευτυχώς από τη διαρροή δεν προκλήθηκε περιβαλλοντολογικό ατύχημα,


Διαρροή περίπου 3,5 τόνων υδραυλικού λαδιού στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου – Έσπασε αγωγός μεταφοράς στην 2η μονάδα του σταθμού – Ευτυχώς δεν προκλήθηκε περιβαλλοντολογικό ατύχημα

 Όπως αποκαλύπτει σήμερα το kozan.gr, διαρροή 3,5 τόνων υδραυλικού λαδιού προκλήθηκε στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, περίπου στις 4 ξημερώματα, σήμερα Σάββατο, όταν έσπασε αγωγός μεταφοράς λαδιού, λόγω φθοράς υλικού, στην 2η μονάδα του σταθμού.

Ευτυχώς από τη διαρροή δεν προκλήθηκε περιβαλλοντολογικό ατύχημα, αφενός διότι τα συνεργεία της ΔΕΗ  περισυνέλεξαν αμέσως με αντλίες, στουπιά και πριονίδια το υδραυλικό λάδι που έπεσε σε τσιμεντένιο έδαφος (και όχι στο χώμα), αφετέρου διότι το λάδι δεν ήταν τοξικό.

Ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό και  κλιμάκιο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, επισκέφτηκε το σημείο και διενέργησε επί τόπου σχετικό έλεγχο. Τα ευρήματα της έρευνας θα αξιολογηθούν τις επόμενες μέρες  και αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση, όμως όπως προαναφέραμε δεν πρόκειται για περιβαλλοντολογικό ατύχημα.
http://www.kozan.gr/?p=101306
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: