Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στον ανακριτή ο Νίκος Φωτόπουλος ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ





ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η απολογία του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου στον ανακριτή για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση... ηλεκτρισμού. Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ. «Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», είχε πει ο Νίκος Φωτόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και έρευνα του ΣΔΟΕ που ακολούθησε. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
============================
Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Ζήτησαν υπερωρίες γιατί καταμετρούσαν ψηφοδέλτια!
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διοίκηση εξεπλάγη από το αίτημα, το οποίο απέρριψε και οι εργαζόμενοι... διέκοψαν την καταμέτρηση ψηφοδελτίων αρχαιρεσιών.

Νίκος Υποφάντης

Υπερωρίες ζήτησαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ, εργαζόμενοι που είχαν αποσπαστεί προκείμενου να καταμετρήσουν τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων τους για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα διοικητικά συμβούλια της επιχείρησης(!)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διοίκηση εξεπλάγη από το αίτημα, το οποίο απέρριψε και οι ίδιοι... διέκοψαν την καταμέτρηση.

Το γεγονός έχει δημιουργήσει έντονες διαμαρτυρίες σε συναδέλφους τους που συμμετείχαν στις εκλογές...

=======================================
Στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Παρασκευής η απολογία του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου στον ανακριτή για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», είχε πει ο Νίκος Φωτόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και έρευνα του ΣΔΟΕ που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος
===========================



Για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απολογείται σήμερα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Η υπόθεση αφορά σε έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε πόρισμα του οποίου καταγράφονται περιπτώσεις όπου η ΓΕΝΟ-ΔΕΗ ελάμβανε από την ΔΕΗ χρήματα προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια. Το πόρισμα αυτό του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας καλείται να δώσει  εξηγήσεις ο κ. Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας, προκαλώντας ζημία σε βάρος της ΔΕΗ. Το ποσό της ζημίας ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατηγορίες για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας αντιμετωπίζουν οι Π. Αθανασόπουλος, Αρθούρος Ζερβός, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.

Επίσης κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο Ευάγγελος Μπουζούλας, πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας.
=========================================

Κινδυνεύει με ισόβια (λόγω ατασθαλιών) ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Mε ισόβια απειλείται ο Νίκος Φωτόπουλος της ΔΕΗ. Kατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, συνολικής ζημίας σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. ποσού 10.409.880,

Mε ισόβια απειλείται ο Νίκος Φωτόπουλος της ΔΕΗ. Kατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, συνολικής ζημίας σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. ποσού 10.409.880,05 ευρώ. Παράλληλα, κατηγορείται ότι για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε και πήρε δάνειο 500.000,00 ευρώ το 2010 από τη ΔΕΗ Α.Ε., το οποίο όμως δεν επεστράφη ποτέ έως σήμερα, καθώς και ότι έλαβε από τη ΔΕΗ μεγάλα χρηματικά ποσά για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια (με τη συνεργασία, ταξιδιωτικών πρακτορείων, δικηγόρων), τα οποία δεν πραγματοποίησε μέχρι σήμερα.
Επίσης, κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newpost.gr.
Η ποινή που προβλέπεται για τα ανωτέρω αδικήματα, είναι ισόβια κάθειρξη.
Από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατηγορούνται ότι τέλεσαν το έγκλημα της συνέργιας σε βαθμό κακουργήματος οι Ευάγγελος Μπουζούλας (πρ. Γεν. Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) και Κων/νος Κατσαρός (πρ. Ταμίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ).
Επίσης οι Π. Αθανασόπουλος και Αρ. Ζερβός (πρ. Διεθ. Σύμβουλοι ΔΕΗ Α.Ε), οι οποίοι απολογήθηκαν και οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 30.000 έκαστος.
Ανάμεσα στα άλλα που κατηγορείται ο κ. Νίκος Φωτόπουλος είναι ότι το 2010 η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζήτησε και πήρε χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ Α.Ε ποσό ύψους 15.000 για μελέτη που ζήτησε η Ομοσπονδία να συνταχτεί για θέματα προσωπικού (σύμφωνα με την ΕΣΣΕ 1999 Προσωπικού ΔΕΗ).
Την μελέτη φέρεται να ανέλαβε και να υπέγραψε το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Λουκά Αποστολίδη (πρ. υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ). Συμπτωματικά συνεργάτης του κ. Λουκά Αποστολίδη υπήρξε η κόρη του μεγαλοσυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως προκύπτει, καθαρά ότι τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν για κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας και αγωγής στα αστικά δικαστήρια κατά της ΔΕΗ Α.Ε
Συνάγεται λοιπόν ότι η ΔΕΗ πλήρωσε δικηγόρους για δικαστικές ενέργειες της Ομοσπονδίας προκειμένου να στραφούν κατά της ίδιας της εταιρίας.
Για την ανωτέρω ενέργεια ζημιώθηκε η ΔΕΗ Α.Ε οικονομικά 15.000 ευρώ και ηθικά καθώς πουθενά δεν προβλέπεται ότι η ίδια η εταιρία πρέπει να πληρώνει τις αμοιβές των δικηγόρων για δικαστικές ενέργειες της Ομοσπονδίας και μάλιστα κατά της εταιρίας.
Συνεπώς, με λεφτά της ΔΕΗ πλήρωναν δικηγόρους για δικαστικές ενέργειες εναντίον της.

==============================
Kάτω τα χέρια από τον Φωτόπουλο
Ο ήρωας του «δίκιου του εργάτη» και κυρίως των προνομίων των συνδικαλιστών της ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, καλείται τώρα από τον ανακριτή να απολογηθεί για την υπόθεση των αδιαφανών δαπανών της διοίκησης της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (την οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια) για σκοπούς που κατά το κατηγορητήριο, ουδέποτε εκπληρώθηκαν.
Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Φωτόπουλο. Ναι ρε αχάριστοι, εισέπραξε το σωματείο του μερικά εκατομμύρια ευρώ από την διοίκηση της ΔΕΗ, που ίσως είναι λίγο θολό που πήγαν.
Πού να πήγαν ρε Ιαβέρηδες που κυνηγάτε τον εντιμότατα κ. Φωτόπουλο; Σε ταξίδια πήγανε (είχε και τις επαφές του ο κυρ Νίκος στο εξωτερικό). Σε πεντάστερα ξενοδοχεία πήγανε (είναι δυνατόν ο πρόεδρος να κοιμάται σε δευτερότριτα hotels). Σε γεύματα πήγαν και σε αστακομακαρονάδες για το δίκιο του εργάτη.
Και έρχονται τώρα και κυνηγάνε τον κυρ Νίκο, που κατεβάζει όποτε γουστάρει τους διακόπτες της ΔΕΗ γιατί «αυτός ρε είναι η διοίκηση και πάρτε το χαμπάρι». Που έχει γίνει ήρωας των κάθε είδους μπαχαλάκηδων. Που κάνει ντου όποτε γουστάρει στα γραφεία της ΔΕΗ και τα καταλαμβάνει για το δίκιο του εργάτη και του πεινασμένου λαού που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι.
Ο πεινασμένος- πεινασμένος για τον κυρ Νίκο αλλά και οι χοντρούτσικες επιδοτήσεις από την διοίκηση της ΔΕΗ  στο σωματείο του χοντρούτσικες πάντα και ενίοτε αδιαφανείς.
Αλλά αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές στους αγώνες για το δίκιο του εργάτη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/295531/kato-ta-heria-apo-ton-fotopoylo#ixzz2RXwhypQf
================================
Στον ανακριτή ο Νίκος Φωτόπουλος για τις ζημίες στη ΔΕΗ
Πρόκειται για την υπόθεση των χρημάτων που λάμβανε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απο την ΔΕΗ προκειμένου να διεξάγει ταξίδια, συνέδρια, για τα οποία μέτά από έρευνα,  βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια.
Απολογείται σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπολος ο οποίος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για την υπόθεση των χρημάτων που λάμβανε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απο την ΔΕΗ προκειμένου να διεξάγει ταξίδια, συνέδρια, για τα οποια βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια έπειτα από έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Την ίδια ώρα, στις εκλογές για τη ανάδειξη των αντιπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβουλια των επιχειρήσεων της ΔΕΗ, η παράταξη του Νίκου Φωτόπουλου καταλαμβάνει τη δεύτερη και την τρίτη θέση χάνοντας μεγάλο ποσοστό ψήφων, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η παράταξη που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/230534/ston-anakriti-o-nikos-fotopoulos-gia-tis-zimies-sti-dei-/#ixzz2RXwBbGDG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
=================================

Μεγάλη νίκη της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ!!!

Μεγάλη νίκη πέτυχε η παράταξη της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ σε μητρική ΔΕΗ, σε ΑΔΜΗΕ και σε ΔΕΔΔΗΕ για την εκλογή εκπροσώπων εργαζομένων στα Δ.Σ των παραπάνω εταιρειών. Επίσης σημαντικό ήταν και το ποσοστό της αποχής που άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις και το 60%. Τα αποτελέσματα στο 98% των τμημάτων έχει ως εξής:

Μητρική ΔΕΗ

ΔΑΚΕ-ΔΕΗ : 35,35% – 2024 ψήφοι

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων (Φωτόπουλος): 22,67%
- 1443 ψήφοι Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Αδαμίδης): 21,21% – 1341 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) : 11,46% – 658 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ :8,11% – 475 ψήφοι

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ: 1,6%
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ



ΔΕΔΔΗΕ

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΔΔΗΕ: 39,07 – 1332 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΔΔΗΕ) : 25,81 – 880 ψήφοι

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων: 24,00% – 818 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΔΔΗΕ : 9,62 – 328 ψήφοι

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ : 1,6 %

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ(1) ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ



ΑΔΜΗΕ

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΑΔΜΗΕ: 409 ψήφοι

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων : 315 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΑΔΜΗΕ) : 292 ψήφοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 143 ψήφοι

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ(1) ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ



http://deinews.blogspot.gr/
===================================

Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιφέρει συνεχώς αλλαγές στις παραγωγικές διεργασίες και στις λειτουργικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, οι υγιείς επιχειρήσεις επενδύουν πάνω στο ανθρώπινο δυναμικό και στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των εργαζομένων τους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται μια ολοκληρωμένη διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων σε κάθε επιχείρηση, και ένα πλήρες σχέδιο ορθής αναγνώρισης, εκτίμησης και αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: