Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κατά της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι,Το σχέδιο που κοινοποιήθηκε χθες στην Κομισιόν


Επιστολή Στουρνάρα – Παπαγεωργίου για τα οφέλη αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ
Το σχέδιο που κοινοποιήθηκε χθες στην Κομισιόν, χαρακτηρίζεται από τα δύο κυβερνητικά στελέχη ως πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Τα οφέλη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για την οικονομία και την ενεργειακή αγορά, επισημαίνουν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

Το σχέδιο που κοινοποιήθηκε χθες στην Κομισιόν, χαρακτηρίζεται από τα δύο κυβερνητικά στελέχη ως πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο πλήρης διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία του Διαχειριστή των Δικτύων (ΑΔΜΗΕ) και κατ’ επέκταση περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Επίσης, αναφέρεται ότι η «μικρή ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα είναι σε θέση να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη ΔΕΗ, ενώ η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική εταιρεία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο.

Στην επιστολή καταγράφεται, επίσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών σκελών του σχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/232112/epistoli-stournara-papageorgiou-gia-ta-ofeli-apokratikopoiisis-tis-dei/#ixzz2TMcs39Ew
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
====================================
Το πλήρες σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ
Επιστολή Ι. Στουρνάρα-Α.Παπαγεωργίου προς τον Μ. Μορς
Το σχέδιο για την αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας αποτελεί μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη λήψη της δόσης του Ιουνίου ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού με στόχο την προετοιμασία της εταιρείας για αποκρατικοποίηση και ταυτόχρονα τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τρείς βασικές ενότητες:

-Ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Διαχειριστή Συστήματος ΑΔΜΗΕ.
-Δημιουργία μιας νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού και τη διαδικασία αποκρατικοποίησής της.
-Αποκρατικοποίηση της μητρικής εταιρείας.

Ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εντός του 2013 και της δεύτερης φάσης εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, με πρόβλεψη για ολοκληρωτική αποχώρηση της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στην μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει στην τελική τους έκβαση να εξασφαλίσουν ότι το Ελληνικό Κράτος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους δεσμευτικές προσφορές που θα καλύπτουν και τις δύο φάσεις Ι και ΙΙ της διαδικασίας ως κατωτέρω. Οι λεπτομέρειες επιδέχονται τροποποιήσεων - προσαρμογών κατόπιν συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς όμως μεταβολή του τελικού στόχου που είναι η ολοκλήρωση του διαχωρισμού (unbundling)  το 2ο τρίμηνο του 2014.

Φάση Ι: Είσοδος επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (απόκτηση ποσοστού έως 49% του ΑΔΜΗΕ) με παράλληλη ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας.

Φάση ΙΙ: Συμβατική υποχρέωση απόκτησης από τον ως άνω επενδυτή επιπλέον ποσοστού τουλάχιστον 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και με στόχο το ποσοστό του Ελληνικού Κράτους να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία.

Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού.

Σε σχέση με αυτή τη νέα καθετοποιημένη εταιρεία, ειδικά αναφορικά με τα στοιχεία ενεργητικού, στόχος είναι:

α) να δημιουργηθεί βιώσιμη ανταγωνιστική νέα εταιρεία στην οποία θα δοθεί το 30% περίπου του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και την απόσυρση παλαιών μονάδων, αλλά και νέων μονάδων, στο βαθμό που υφίσταται ρεαλιστική πιθανότητα δημιουργίας τους. Η νέα εταιρεία προβλέπεται να έχει και αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ. Συνεπώς το παραγωγικό μίγμα που θα απευθύνεται σε αντίστοιχη πελατειακή βάση της νέας εταιρείας, θα αντικατοπτρίζουν αναλογικά τα αντίστοιχα τμήματα της ΔΕΗ.

β) στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την από-επένδυση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου που σήμερα λειτουργεί η ΔΕΗ.  Επίσης, θα περιέχει προβλέψεις για πρόσβαση της νέας εταιρείας σε αποθέματα λιγνίτη σε αναλογικά ισότιμη βάση με τη ΔΕΗ, συμπεριλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας και ορυχεία λιγνίτη που σήμερα διαχειρίζεται η ΔΕΗ, για την τροφοδοσία των αντίστοιχων σταθμών.

Γενικά προβλέπεται ότι η νέα εταιρεία θα διαθέτει μίγμα υφιστάμενου και νέου παραγωγικού δυναμικού (30% της ΔΕΗ) παραγωγικών μονάδων με καύσιμο λιγνίτη, ορυχεία λιγνίτη για την τροφοδοσία του αντίστοιχου παραγωγικού δυναμικού, υδροηλεκτρικών σταθμών και  μονάδων φυσικού αερίου. Το ακριβές δυναμικό που θα αποτελέσει την παραγωγική βάση της νέας εταιρείας θα καθοριστεί κατόπιν διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013, με βάση κατάλογο παγίων της ΔΕΗ ο οποίος τεθεί υπ’ όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι τέλος Μαΐου 2013.

Όπως προβλέπεται ήδη, η απελευθέρωση της χονδρεμπορικής αγοράς θα συνδεθεί άμεσα με την αντίστοιχη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αναπτυχθεί επαρκής ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή και της οικονομίας.

Το τίμημα θα επιτευχθεί μέσω διαφανούς διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα διεξαχθεί με την συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα θέματα προσωπικού, καθώς η νέα εταιρεία θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες και ορυχεία, και από το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό των λοιπών διευθύνσεων της ΔΕΗ (π.χ. λογιστήριο, μηχανογράφηση και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες).

Η ολοκλήρωση των ενεργειών θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα ακολουθήσει αμέσως η έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας.

Χρονοδιάγραμμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Το σχέδιο αφορά στη διάθεση των μετοχών που  αντιπροσωπεύουν το 17% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και έχει εκχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή (συνεκτιμώντας ότι ήδη το 49% των μετοχών διατίθεται μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς). Η προεργασία θα αρχίσει αμέσως μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου παγίων που θα περιλαμβάνονται στη νέα εταιρία.

Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει εντός του τρίτου τριμήνου του 2015 όποτε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2015. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους τελικούς όρους της συναλλαγής πώλησης της νέας εταιρείας.

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ή εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Επιστολή Ι. Στουρνάρα-Α.Παπαγεωργίου προς τον Μ. Μορς, για το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Τα οφέλη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για την οικονομία και την ενεργειακή αγορά, επισημαίνουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

Το σχέδιο κοινοποιήθηκε χθες στην Κομισιόν και χαρακτηρίζεται από τα δύο κυβερνητικά στελέχη ως πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο πλήρης διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία του Διαχειριστή των Δικτύων (ΑΔΜΗΕ) και κατ επέκταση περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Επίσης, αναφέρεται ότι η «μικρή ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα είναι σε θέση να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη ΔΕΗ, ενώ η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική εταιρεία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο.

Στην επιστολή καταγράφεται, επίσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών σκελών του σχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=512681
===============================
Deja vu (Ντεζαβού) 

kozan.gr: Θα ζητήσει μετάθεση στον ΑΗΣ Αμυνταίου για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του σχεδίου αποκρατικοποίησης της “Μικρής ΔΕΗ”
Posted By Kozan On May 15th, 2013 12:11 PM | Επικαιρότητα
Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, μετάθεση από το Λαύριο στον ΑΗΣ Αμυνταίου, προκειμένου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, αναμένεται να ζητήσει μέσα στους επόμενους μήνες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Φωτόπουλος θα προσπαθήσει να πρωτοστατήσει στους αγώνες που ετοιμάζουν τα συνδικάτα, απαντώντας εμμέσως και σε όσους τον κατηγορούν για αδιαφορία σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους εργαζομένους της περιοχής.

kozan.gr
=========================
Κατά της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι
Tην αντίδραση τους στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Σπάρτακος, «όπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αποκρατικοποίηση στην Ενέργεια, έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υπέστη κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Το σωματείο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει:

-Με ποιον τρόπο θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στη νέα «μικρή ΔΕΗ» ενώ διατυπώνει το ερώτημα μήπως αντί μετακίνησής τους μεθοδεύεται η απόλυσή τους.

-Με ποια διαδικασία θα υποχρεώσει τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύονται ρεύμα από τη νέα εταιρεία.

-Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα/Σύμπλεγμα.

-Θα υποχρεωθεί η «μικρή ΔΕΗ» να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή που θα της επιφέρει ζημίες, όπως γίνεται σήμερα με τη ΔΕΗ Α.Ε. και τις εταιρίες Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ κλπ (που παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ).

Μάλιστα στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι καταλήγουν πως « η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα πρέπει να γνωρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΗ δύναται να δραστηριοποιείται σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής, ακριβώς επειδή είναι μια Δημόσια Επιχείρηση. Δεν αποδέχονται κοινωνίες να μετεγκατασταθούν και να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες αεριτζήδες» .
==========================

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
 
 ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, που έδωσε σήμερα το σχέδιο ξεπουλήματος και εκχώρησης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1950 στο όνομα του Δημόσιου συμφέροντος, με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής, η οποία μέσα από την εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων θα έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα στη ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΙΜΗ.

Η κυβέρνηση των τριών κομμάτων θα πρέπει να γνωρίζει ότι πριν το 1950 υπήρχαν 400 ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες παρείχαν ηλεκτρικό ρεύμα …. κατ΄επιλογήν !!!

Από τότε μέχρι σήμερα η ΔΕΗ -αξιοποιώντας τους φόρους του Έλληνα πολίτη αλλά και την περιουσία των Εργαζόμενων, περιουσία η οποία ως γνωστό είναι ενσωματωμένη στα Πάγια της επιχείρησης (άρθρο 34, Ν.2773/99)- κατάφερε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη την επικράτεια, παρέχοντας το αγαθό της Η/Ε από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο, από το πιο απομακρυσμένο χωριό στο πιο ακριτικό νησί και μάλιστα ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει πια να πει την αλήθεια στον Έλληνα καταναλωτή. Ότι δηλαδή, όπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αποκρατικοποίηση στην Ενέργεια, έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υπέστη κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα πρέπει να γνωρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΗ δύναται να δραστηριοποιείται σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής, ακριβώς επειδή είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Δεν αποδέχονται κοινωνίες να μετεγκατασταθούν και να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες αεριτζήδες.

Η κυβέρνηση των τριών εταίρων θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και τα Δημοτικά Συμβούλια Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Φλώρινας έχουν ομόφωνες αποφάσεις κατά του σχεδίου αποκρατικοποίησης (ξεπουλήματος) της ΔΕΗ, ενώ αναμένονται άμεσα και οι αποφάσεις των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση, που εμφανίζεται σαν «σωτήρας» της ΔΕΗ, θα πρέπει να απαντήσει:

-Με ποιόν τρόπο θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στη νέα «μικρή ΔΕΗ» ή μήπως αντί μετακίνησής τους μεθοδεύει την απόλυσή τους;

-      Με ποια διαδικασία θα υποχρεώσει τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύονται ρεύμα από τη νέα εταιρεία;

-      Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα/Σύμπλεγμα;

-      Θα υποχρεώσουν τη «μικρή ΔΕΗ» να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή που θα της επιφέρει ζημίες, όπως γίνεται σήμερα με τη ΔΕΗ Α.Ε. και τις εταιρίες Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ κλπ (που παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ);

Κύριοι της Κυβέρνησης, το σχέδιο που καταθέσατε είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας για να κερδοσκοπήσουν οι αεριτζήδες σε βάρος των καταναλωτών και μας μεταφέρει στην προ του 1950 εποχή.

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και με τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσει το ξεπούλημα, καθώς ΔΕΝ νομιμοποιείστε –δεν έχετε καν την κυβερνητική νομιμοποίηση- για να προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια, αφού είστε υποχρεωμένοι να περάσετε το σχέδιο από το Εθνικό κοινοβούλιο, όπως έχετε δεσμευτεί.

     Σε διαφορετική περίπτωση, σε τίποτα δε θα ξεχωρίζετε από αυτούς που «διαχειρίζονταν» την τύχη της χώρας την περίοδο 1967-1974.

  Γραφείο Τύπου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: