Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έψαχναν στο χωριό της γυναίκας του να βρουν βίλα – Μεγάλα …”λαγωνικά” οι διώκτες του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Έψαχναν στο χωριό της γυναίκας του να βρουν βίλα – Μεγάλα …”λαγωνικά” οι διώκτες του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Άφθονο γέλιο αλλά και αρκετές … ψιλές πέφτουν με τα … καμώματα των διωκτών του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου. Ψάχνοντας να βρουν που έχει κρύψει τα λεφτά έφτασαν μέχρι το χωριό της γυναίκας του, τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας.

Εκεί αντί για βίλες που πίστευαν ότι θα εντοπίσουν, διαπίστωσαν ότι η οικογένεια Φωτόπουλου διαθέτει ένα μικρό οίκημα συνολικού εμβαδού 24 τετραγωνικών μέτρων ενώ στο δικό του χωριό, στην Ηλεία , το πατρικό σπίτι μοιράζονται οι οικογένειες των επτά αδελφών του πατέρα του. Όπου πήγαν πάντως οι εντεταλμένοι των διαπλεκόμενων της ΔΕΗ εισέπραξαν και καρπαζιές. Στη Ριζούπολη πάντως, όπου διαμένει ο Φωτόπουλος, δεν τόλμησαν να πατήσουν γιατί εκεί οι … έξοδοι διαφυγής είναι δυο δρόμοι μόνο.
==============================
Κινέζικη σφήνα και για τη ΔΕΗ

Οι Κινέζοι έχουν μεγάλες ενεργειακές βιομηχανίες, οι οποίες μάλιστα διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους και αναζητούν γέφυρες με την Ευρώπη.

Συνωστισμός ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τους παραδοσιακούς ενδιαφερόμενους (Γάλλους και άλλους ...δυτικοευρωπαίους) στο κόλπο μπαίνουν και Ασιάτες.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για την περίπτωση φέρεται να εκδήλωσε και η Κίνα, κατά το τελευταίο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού εκεί. Οι Κινέζοι έχουν μεγάλες ενεργειακές βιομηχανίες, οι οποίες μάλιστα διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους και αναζητούν γέφυρες με την Ευρώπη. Η ΔΕΗ συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο, γι αυτό και το Πεκίνο ζήτησε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εγχείρημα.

Σφήνα, πάντως, μπαίνει και το Κατάρ, μέσω του κρατικού fund, το οποίο επενδύει σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν και φροντίζουν από τώρα να παίρνουν τα μέτρα τους. Τέλος, σφήνα έχει μπει και το ρωσικό ενδιαφέρον, το οποίο, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν εξέλειψε. Πολλά πάντως αναφορικά με την περίπτωση της ΔΕΗ, σε ό,τι έχει να κάνει τη Μόσχα, θα παίξει η κατάληξη του project της ΔΕΠΑ, που εξελίσσεται σε κομβικό, από πολλές απόψεις, τελικά.
voria.gr
==========================
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:«ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΣΤΙΧΟ»

Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση να προκηρύσσονται

θέσεις ευθύνης στον Όμιλο ΔΕΗ. Το ζητούμενο είναι, αν όλες αυτές οι νέες θέσεις προκύπτουν σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας του Ομίλου, ή αν κάποιοι επέλεξαν να έχουν μία διοικητική νομενκλατούρα η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι χωρίς στρατό, δηλαδή προσωπικό!!!
          Άραγε οι θέσεις αυτές ήταν αντικείμενο μελέτης, το οποίο παρουσιάστηκε στο συνδικάτο και συμφώνησε; Γιατί δεν τηρήθηκε η δέσμευση της Διοίκησης ότι θα γίνει συγκεκριμένη πρόταση από το επίπεδο στάθμης τομεάρχη και κάτω προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις του Σ.Κ.;
          Ειδικότερα θυμίζουμε ότι για την περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και σε άλλες Διευθύνσεις του Ομίλου ΔΕΗ, η δέσμευση της Διοίκησης της ΔΕΗ, ήταν ο σχεδιασμός του οργανογράμματος να γίνει εκ νέου. Γιατί δεν τηρήθηκε η δέσμευση αυτή, αλλά με την μέθοδο των εγκρίσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου για τις εκάστοτε θέσεις , έχουν κάνει ένα οργανόγραμμα από το πολύ τράβηγμα, λάστιχο;
          Πόσο λαμβάνεται υπόψη ότι οι περικοπές μισθοδοσίας ήταν επώδυνες για το προσωπικό της ΔΕΗ, προκειμένου να προσαρμοστούν στο ύψος των δαπανών του 2009, σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο; Αν τώρα με τη μέθοδο της αύξησης του αριθμού των στελεχών, έχουμε παραπέρα αύξηση των μισθολογικών δαπανών, ε, τότε δεν θα έχουμε και νέες περικοπές που όμως, θα την πληρώσουμε όλοι για να απολαμβάνουν κάποιοι επίδομα ευθύνης που ισοδυναμεί με έμμεση αύξηση μισθού;
          Τελικά στη ΔΕΗ κάνει ότι θέλει ο καθένας; Υπάρχει σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ή λειτουργούμε αντίστροφα προκειμένου να έρθει γρηγορότερα η διάλυση και καταστροφή; Αγνοείται ότι το σύγχρονο Management προτείνει το πολύ 3 επίπεδα διοίκησης, ενώ στη ΔΕΗ ξεπερνούν τα επτά; Γιατί γίνεται αυτό για να βολέψουν κάποιους κολλητούς;
          Ζητάμε από την Διοίκηση της ΔΕΗ να επανεξετάσει και να συνεργαστεί με το Σ.Κ. για ένα σύγχρονο λειτουργικό και παραγωγικό οργανόγραμμα που θα υπηρετεί πρώτα τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ
==========================

Μικρή παράταση προσφορών για τη ΔΕΠΑ
Υπόσχεση από την Gazprom για φθηνότερο αέριο
Σε μικρή παράταση τριών ή τεσσάρων ημερών για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ προσανατολίζεται το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Πάντως στην κυβέρνηση μετά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom, Αλκεξέι Μίλερ, θεωρούν βέβαιη την υποβολή προσφοράς απο τον ρωσικό κολοσσό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα στελέχη της Gazprom μετέφεραν το ενδιαφέρον ρωσικών επιχειρήσεων για τη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ ενώ υποσχέθηκα ακόμη και φθηνότερο φυσικό αέριο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/232769/mikri-paratasi-prosforon-gia-ti-depa/#ixzz2U1QOQi00
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

==============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: