Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ανακατατάξεις κυοφορούνται στα συνδικαλιστικά των εργαζομένων στη ΔΕΗ.


Αμφισβήτηση εκ των έσω του ρόλου της ΓΕΝΟΠ

Ανακατατάξεις κυοφορούνται στα συνδικαλιστικά των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Η διάσταση μεταξύ «Βορείων» και «Νοτίων» έχει λάβει διαστάσεις. Οι συνδικαλιστικές λοβιτούρες και συμμαχίες της τελευταίας στιγμής, έφεραν μεν τον σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ στο Δ.Σ της επιχείρησης ως εκπρόσωπο των εργαζομένων (ο άλλος προέρχεται από τη ΔΑΚΕ), αλλά απομάκρυναν ακόμη περισσότερο τα σωματεία της παραγωγής από τα σωματεία δεύτερης (παραγωγικής) γραμμής.

Έτσι μαθαίνουμε ότι το σωματείο «Σπάρτακος» που έχει μέλη εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, προετοιμάζει την οργανωτική σύμπηξη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν άμεση σχέση με τη ΔΕΗ ΑΕ, δηλαδή τη μητρική επιχείρηση. Στους αμέσως επόμενους στόχους είναι η εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, το οποίο και θα υπογράφει τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Αντίστοιχες κινήσεις κατά την άποψη των συνδικαλιστών που αντιπολιτεύονται το Φωτόπουλο, θα πρέπει να γίνουν και στις θυγατρικές της ΔΕΗ, δηλαδή το ΔΕΔΔΗΕ που ελέγχει το δίκτυο διανομής και ΑΔΜΗΕ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο απλά, αμφισβητείται πλέον ευθέως η εκπροσώπηση των εργαζόμενων από τη ΓΕΝΟΠ, ο ρόλος της οποίας θα πρέπει να περιοριστεί σε αυτόν της Ομοσπονδίας που είναι δευτεροβάθμια οργάνωση και θα εισπράττει τις συνδρομές από τα μέλη της σωματεία και όχι από τα φυσικά πρόσωπα όπως (παρανόμως) ισχύει σήμερα.
Read more: http://rizopoulospost.com/amfisvitisi-ek-ton-eso-tou-rolou-tis-genop/#ixzz2TrDgL5rl
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook
==========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: