Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ..


Ο πρόεδρος της ΔΕΗ προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου
Έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι εισηγήσεις που δέχεται ο Α. Σαμαράς για την αποπομπή του Αρθ. Ζερβού η θητεία του οποίου έχει συσσωρεύσει πολλά προβλήματα για την ΔΕΗ αλλά και τον ίδιο.
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές της χώρας εξετάζουν ογκώδεις φακέλους που αφορούν στην περίοδο Ζερβού και σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ το κλίμα για τον κ. Ζερβό αλλά και τον προκάτοχό του κ. Αθανασόπουλο είναι ιδιαίτερα βαρύ και ήδη αποτυπώθηκε με την δίωξη για απιστία κατά της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος και επιβολή περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον κ. Ζερβό για την υπόθεση της ΓΕΝΟΠ και την αντίστοιχη δίωξη κατά Αθανασόπουλου για την υπόθεση Αλιβερίου.
Αυτό που επισημαίνουν οι εισηγούμενοι την απομάκρυνση Ζερβού είναι ότι η κυβέρνηση επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά απομακρύνοντας χωρίς καμία καθυστέρηση ή δισταγμό τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο ευθύς ως ασκήθηκε δίωξη εναντίον του και πριν καν ξεκινήσει η τακτική ανάκριση και του δοθεί η δυνατότητα παροχής εξηγήσεων, ενώ δεν έπραξε το ίδιο και στην υπόθεση Ζερβού η οποία, όπως σημειώνουν, είναι πιο επιβαρυμένη περίπτωση αυτής του Αθανασόπουλου αφού της διώξεως κατά Ζερβού ακολούθησε τακτική ανάκριση στα πλαίσια της οποίας του εδόθη η δυνατότητα της απολογίας και παροχής εξηγήσεων που όμως οδήγησαν στην επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγυήσεως προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
 Όπως επισημαίνουν «η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών μας κάνει κακό ιδιαίτερα όσον αφορά σε θέματα ηθικής και χρηστής διαχείρισης στα οποία ο Πρωθυπουργός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».
Άλλωστε σημειώνουν με νόημα πως τα πεπραγμένα του κ. Ζερβού δεν αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, η τακτική κάλυψης όμως μπορεί να χρεωθεί σε αυτόν με αρνητικά αποτελέσματα.
 Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αν και θα όφειλε λόγω της σημασίας της θέσης του να συνοδέψει τον Πρωθυπουργό στο σημαντικό ταξίδι του στην Κίνα, μένει στην Αθήνα με σκοπό να προασσπίσει την τιμή και την ελευθερία του.
Άλλωστε δεν είναι το  μόνο μέλος τους ΔΣ της ΔΕΗ που είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Είναι και ο κ. Φωτόπουλος ο οποίος εξελέγη να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο ΔΣ με σύνθημα «βάλτε με στο ΔΣ της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσω τον ανακριτή».
=================================
Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ..
http://epadetedei.blogspot.gr/
===========================
Ενημέρωση Συναδέλφων 13-5-2013

 Πτολεμαΐδα 13/5/2013

ΘΕΜΑ:«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Εφάπαξ» 

Συνάδελφοι,

Κατ’ Αρχάς «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

Σε συνέχεια της τακτικής μας επικοινωνίας (στα πλαίσια των υποχρεώσεων του συλλόγου μας) σας ενημερώνουμε ότι:

Σήμερα ολοκληρώνεται ο Δεκέμβριος του 2010 με την πληρωμή 128 περίπου εφάπαξ. Από αύριο ξεκινάει η πληρωμή των εφάπαξ του Ιανουαρίου 2011. Επίσης ειδοποιούνται οι συνταξιούχοι των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2011 για αποστολή φορολογικών ενημεροτήτων. Με την ενημέρωση των παραπάνω συναδέλφων ολοκληρώνεται η καταβολή της 2ης δόσης. Η καταβολή της 3ης δόσης που αφορά πληρωμή εφάπαξ Απριλίου – Δεκεμβρίου 2011 θα καταβληθεί τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Ιούνιο του 2013.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.
http://www.ssdei.co.nf/
=========================================
ΣΑΣΕΗΕ : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 10-5-2013
 Θα συνεχιστεί η ειδοποίηση των δικαιούχων Συναδέλφων   ΕΦΑΠΑΞ  βοηθήματος   για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το Μάρτιο του 2011.Σύμφωνα με πληροφορίες  του Συνδέσμου  αναμένεται να εκταμιευτεί και η 3η δόση τον Ιούνιο , για να συνεχιστεί η χορήγηση και για τους υπόλοιπους Συναδέλφους.

Συζητήσεις και ζυμώσεις πραγματοποιούνται σχετικά με το μέλλον των ιατρείων του ασφαλιστικού μας.Ο Σύνδεσμος μας εμμένει στη διαφύλαξη της νομικά κατοχυρωμένης αυτονομίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των χιλιάδων ασφαλισμένων μας .Κάθε επιχείρηση κατάργησης της θα οδηγήσει σε πλήρη αφομοίωση των υπηρεσιών υγείας και  ασφάλισης από ΙΚΑ κ΄ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τέλος Μαΐου πρέπει να μας αποστείλουν οι Συνταξιούχοι μέλη μας τις ενστάσεις- Αιτήσεις Θεραπείας κ΄το εκκαθαριστικό του μηνός Φεβρουαρίου 2013, για να τις καταθέσουμε έγκαιρα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ.
=======================================
Deja vu (Ντεζαβού) 
Οι επιστήμονες που συνέταξαν την έκθεση διαπιστώνουν ότι «τρία χρόνια από την έγκριση της πρώτης συμφωνίας, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, που εισήλθε στον έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, παραμένει ασφυκτική». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η Ελλάδα θα έχει χάσει ως το τέλος του 2013 περίπου το 25% του ΑΕΠ της σε σύγκριση με το έτος 2007.
Ιστορική ύφεση
«Αυτή η τεράστια πτώση του ΑΕΠ είναι συγκρίσιμη με τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις του 20ού και του 21ου αιώνα. Στο τέλος του 2013 η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι παγκοσμίως η τρίτη μεγαλύτερη τα τελευταία 100 χρόνια και η πρώτη σε διάρκεια, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγάλη ύφεση των ΗΠΑ» αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2013 διαμορφώθηκε στο 27%, έναντι 21,9% τον Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση κατά 23,3%) και 26,7% τον Ιανουάριο του 2013.
----------------------------------------------------------
Η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013 και το 2014, ωστόσο θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για το 2015 και το 2016, είπε η Κομισιόν.
Τα συμπεράσματα της 11σέλιδης έκθεσης της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποτελούν μια ακόμα ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος.
«Έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων το 2013 και το 2014», αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία προστίθεται ότι η χώρα μας έχει μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά τα 2/3 από το 2009, σε επίπεδα κοντά στο 6% του ΑΕΠ το 2012.
Για την επίτευξη των στόχων του 2015-16, θα απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και 2,2% του ΑΕΠ το 2016 ή ύψους 8 δισ. ευρώ, περίπου.
«Η πλήρης πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές θα παραμείνει δύσκολη για πολλά χρόνια μετά το 2014», επισημαίνεται ακόμα στην έκθεση, ενώ απαισιοδοξία εκφράζεται και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς χαμηλώνει ο πήχυς για τα εφετινά έσοδα σε 2 από 2,6 δισ. ευρώ προηγουμένως.
=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: