Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυμαίνεται στα 290 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΔΕΗ: Νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Μετά την εκλογή του Εκπροσώπου των Εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της – κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Α.Ε. – Εταιρείας «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)», στη συνεδρίαση της 6.6.2013, συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:
  • Κόλλιας Γεώργιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
  • Ζακολίκος Χρήστος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
  • Μασούρας Κωνσταντίνος, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 28.5.2016.
  • Μιχαλόπουλος Σαράντης, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
  • Παπαδόγγονα Σταματίνα, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
  • Χάλαρης Γεώργιος, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
  • Χατζησταυρόπουλος Ιωάννης, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.3.2015.
=====================================
Στα 92 εκατομμύρια ευρώ ανερχόταν για φέτος το κόστος μισθοδοσίας των 2656 εργαζομένων στην ΕΡΤ, ενώ το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 έφτανε τα 205,4 εκατ. ευρώ. Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυμαίνεται στα 290 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Η ΕΡΤ διέθετε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD και ΕΡΤ HD), επτά ραδιοφωνικούς με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ, Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας), τρεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο) και 19 περιφερειακούς. Επιπλέον, τρία μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία), το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα www.ert.gr και το ψηφιακό αρχείο.
Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα αποζημιωθούν κανονικά, ενώ όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.». Αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που τα δικαιώματα μετάδοσης είχε η ΕΡΤ θα εκχωρούνται με τίμημα υπέρ του Δημοσίου σε ιδιωτικούς σταθμούς.
Το κόστος κάλυψης των δραστηριοτήτων των κομμάτων θα αναλάβει επίσης το υπ. Οικονομικών, που θα παράσχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου
==============================================

Κοζάνη: Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που προωθείται από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κοζάνης, όπως οι αποκαταστάσεις εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, η διαχείριση των μονάδων παραγωγής ενέργειας μετά το πέρας λειτουργίας τους, τα επιπλέον κόστη του λιγνίτη που επιβαρύνουν την περιοχή, η διαχείριση των υδροηλεκτρικών έργων και άλλα θέματα.

Αυτό αναφέρει εισήγηση του Δήμου Κοζάνης που παρουσιάζεται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει αφορμή ώστε να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαυροματίδη που θα αναπτύξει το θέμα, “θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει ένα πλέγμα σχέσεων και ζητημάτων που δεν έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο για τη ΔΕΗ”. Ο ίδιος επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι καθώς ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός δήμος στη χώρα οφείλει να τοποθετηθεί και να προωθήσει τις θέσεις του στους αρμόδιους. Από εκεί και πέρα το Συμβούλιο θα αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Π.Γ. 
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: