Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων εργαζομένων.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες-οι,

Εργαζόμενες –οι,

Υπάρχουν συνδικαλιστές που η συνείδησή και οι προτάσεις τους υπολείπονται της διάθεσης και της συνείδησης των εργαζομένων (ο κόσμος τους έχει ξεπεράσει) και υπάρχουν και συνδικαλιστές που οι προτάσεις τους είναι έτη φωτός μπροστά από την διάθεση του κόσμου.

Τους δεύτερους συνήθως τους αποκαλούν σεχταριστές.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά προσέχω να μην καταταγώ σε καμιά από αυτές τις δυο κατηγορίες.

Με βάση τα παραπάνω όταν ακούω την πρόταση «ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι το κύριο σε έναν αγώνα δεν είναι η διάρκεια του αγώνα αλλά το αν πιστεύεις τον αγώνα και κατ’ επέκταση πόσο τον προετοιμάζεις ώστε να έχει επιτυχία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το εργατικό κίνημα νίκησε και με μια 24ωρη.

Τι 24ωρη όμως; ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ!

Με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό , αποδεικνύει (όταν χάνουμε), ότι τις περισσότερες φορές δεν φταίει το «όπλο» που χρησιμοποιήσαμε αλλά εμείς, οι χειριστές του όπλου.

Σήμερα,

             εξαιτίας των εγκληματικών «λαθών» της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά και της ανοχής σε αυτά τα   «λάθη» πολλών συνδικαλιστών και σε χαμηλότερο επίπεδο,

             εξαιτίας του τρόπου που οργανώθηκε ο «αγώνας» και η «αντίσταση» του εργατικού κινήματος - που μόνο αγώνας και αντίσταση δεν ήταν (γι αυτό και οι πολιτικές της τρόϊκας πέρασαν)-

οι εργαζόμενοι που πριν ένα χρόνο συμμετείχαν στους αγώνες (σ΄ αυτούς αναφέρομαι) έπαψαν πλέον να συμμετέχουν…

Και όχι μόνο αυτό, με τις αλλεπάλληλες ήττες πέρασε και στην συνείδηση τους η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Σήμερα, πολλοί εργαζόμενοι αντί να αποδώσουν την κύρια ευθύνη για το γεγονός του ότι τρία χρόνια τώρα δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε,

στο ότι ηττηθήκαμε ιδεολογικά (με την έννοια του ότι πέρασε η μαύρη προπαγάνδα του συστήματος ότι «δεν γινόταν αλλιώς « και ότι «δεν υπήρχε άλλη πολιτική») και

στο ότι τους αγώνες που εξήγγειλε η ηγεσία της ΓΣΕΕ τους εξήγγειλε «για τα μάτια» χωρίς να κάνει τίποτα να τους προετοιμάσει ώστε να έχουν συμμετοχή, και έτσι να νικήσουμε,

την αποδίδουν στο χρόνο (την χρονική διάρκεια) των αγώνων μας, ενώ κανονικά δεν είναι αυτό το κύριο.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα και με δεδομένο το γεγονός του ότι ο κόσμος που συμμετείχε πριν ένα και δύο χρόνια δεν συμμετέχει πλέον σε 24ωρες (το βλέπουμε) γιατί όπως ο ίδιος λέει τις θεωρεί χαμένα μεροκάματα, η πρόταση μου για να φέρουμε ξανά τους εργαζόμενους κοντά μας, είναι να ακούσουμε τη φωνή τους, να ακούσουμε αυτό που προτείνουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλη έκταση, και να αποφασίσουμε:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

             ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από όλους τους χώρους Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

             ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ πολύ , (πάρα πολύ) καλά προετοιμασμένη ώστε να βαρέσουν όλα τα σφυριά μαζί, ταυτόχρονα στο ίδιο αμόνι.

             ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με αίτημα να πέσει αυτή η πολιτική, να πέσει αυτή η κυβέρνηση.

Βασικό, βασικότατο σημείο για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, πέρα από το να εξαγγείλουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, είναι να του δείξουμε τον άλλο δρόμο.

Να του δείξουμε ότι γινόταν και αλλιώς.

Βασικό, βασικότατο σημείο για να συμμετάσχει ο κόσμος είναι να του δώσουμε όραμα και προοπτική.

Άρα μαζί με το «να πέσει αυτή η πολιτική», ταυτόχρονα πρέπει να αναδείξουμε την άλλη πολιτική.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΗΤΑΝ:


1)            καθημερινή περιφρούρηση του κτιρίου της ΕΡΤ από όλους τους συνδικαλιστές, όλων των Ομοσπονδιών, όλων των σωματείων σε 24ωρη βάση.(Η αλληλεγγύη δεν εκδηλώνεται χωρίς κόπο και κόστος.)

2)            Καθημερινές συγκεντρώσεις μετά το σχόλασμα όλων των εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ.

3)            Σε 20 ημέρες από τώρα -για να οργανωθεί καλά, πολύ καλά- με περιοδείες σε όλους τους χώρους

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

με αίτημα

Να πέσει αυτή η Κυβέρνηση.

Να πέσει αυτή η πολιτικήΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
===============================
Τραβάει το σχοινί η ΔΕΗ - Ο Φωτόπουλος προτείνει γενική απεργία διαρκείας για συμπαράσταση στην ΕΡΤ
Την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντάς της εγκληματικά λάθη, λόγω των οποίων οι εργαζόμενοι έπαψαν να συμμετέχουν στις απεργίες.
Ειδικότερα, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Φωτόπουλος περιλαμβάνει:

1) καθημερινή περιφρούρηση του κτιρίου της ΕΡΤ από όλους τους συνδικαλιστές, όλων των ομοσπονδιών, όλων των σωματείων σε 24ωρη βάση

2) καθημερινές συγκεντρώσεις μετά το σχόλασμα όλων των εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ

3) σε 20 ημέρες γενική πολιτική απεργία διαρκείας, προκειμένου να υπάρξει καλή οργάνωση με περιοδείες σε όλους τους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντάς της εγκληματικά λάθη, λόγω των οποίων οι εργαζόμενοι έπαψαν να συμμετέχουν στις απεργίες.

«Εξαιτίας των εγκληματικών «λαθών» της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά και της ανοχής σε αυτά τα «λάθη» πολλών συνδικαλιστών και σε χαμηλότερο επίπεδο, εξαιτίας του τρόπου που οργανώθηκε ο "αγώνας" και η "αντίσταση" του εργατικού κινήματος -που μόνο αγώνας και αντίσταση δεν ήταν (γι' αυτό και οι πολιτικές της τρόικας πέρασαν)- οι εργαζόμενοι που πριν από ένα χρόνο συμμετείχαν στους αγώνες (σ' αυτούς αναφέρομαι) έπαψαν πλέον να συμμετέχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και όχι μόνο αυτό, με τις αλλεπάλληλες ήττες πέρασε και στη συνείδησή τους η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων», πρoσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «με δεδομένο το γεγονός ότι ο κόσμος που συμμετείχε πριν ένα και δύο χρόνια δεν συμμετέχει πλέον σε 24ωρες γιατί, όπως ο ίδιος λέει, τις θεωρεί χαμένα μεροκάματα», η πρότασή του είναι να αποφασιστεί απεργία διαρκείας σε όλους τους χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Πηγή: Τραβάει το σχοινί η ΔΕΗ - Ο Φωτόπουλος προτείνει γενική απεργία διαρκείας για συμπαράσταση στην ΕΡΤ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/111261#ixzz2WgHKqcRF
======================================
Εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Το νέο εργατικό ατύχημα σήμερα στο χώρο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου επαναφέρει και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο σύστημα αποθείωσης καυσαερίων των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου κατά τη διαδικασία τροφοδοσίας του συστήματος με υδράσβεστο από βυτιοφόρο.

Οι δυο εργαζόμενοι, που απασχολούνται σε εργολάβο, τραυματίστηκαν όταν «ξεκούμπωσε» ο αγωγός σύνδεσης και έπεσαν πάνω τους ποσότητες υδράσβεστου.

Οι εργαζόμενοι αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από νοσοκόμο διακομίστηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και απαιτεί από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργολάβους.

 ==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: