Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Οι υπάλληλοι αυτοί πέρασαν από πειθαρχικά συμβούλια ( ναι στη ΔΕΗ υπάρχουν και λειτουργούν).

Aποτελέσματα 8μηνων για τις θέσεις στον ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ .

=================================
ΕΞΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ

Πύργος: Μια ένοχος για υπεξαίρεση στη ΔΕΗ
Η υπάλληλος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πατρών.
Έξι άτομα κρίθηκαν αθώα και ένα ένοχο στην υπόθεση υπεξαίρεσης που προ μηνών είχε απασχολήσει την ΔΕΗ Πύργου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου όπου απάλλαξε των κατηγοριών την Αναστασία Τσίμπρη, το Νίκο Ασημακόπουλο, τη Μαρία Καράμπελα, την Ελένη Σπάθη, τον Τάσο Ρουμελιώτη και την Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου και έκρινε μόνο μια υπάλληλο ένοχη για την υπόθεση.

Η υπάλληλος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί πλέον σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πατρών.
============================
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΗ Πύργου: Ασφαλιστικά μέτρα υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα λόγω "καραμπόλας"

Ασφαλιστικά μέτρα προτίθενται να καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Εμπορικό Τμήμα της ΔΕΗ στον Πύργο και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του νέου «μνημονιακού νόμου».
Οι εν λόγω υπάλληλοι θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην υπηρεσία, καθώς ενεπλάκησαν «καλή τη πίστη» σε υπόθεση υπεξαίρεσης, για την οποία από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε απεδείχθη ότι ευθύνεται ένα και μοναδικό άτομο.
 Η «εμπλοκή» των υπολοίπων, συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης, εμπιστευόμενοι το άτομο που λειτουργούσε δολίως κατά των συμφερόντων της ΔΕΗ, το «διευκόλυναν» στην διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων του.
Η υπόθεση αυτή έρχεται …από μακριά , δεδομένου ότι στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο από την ληστεία που διεπράχθη σε βάρος της και εντεύθεν, δεν λειτουργεί τμήμα είσπραξης λογαριασμών ή απόδοσης της διαφοράς (επιστροφής μικροποσών) σε πελάτες της που διακόπτουν τα συμβόλαια ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους. Επομένως ή υπεξαίρεση μικροποσών, πρέπει να γίνονταν σταδιακά σε βάθος χρόνου.
Όταν έγινε αντιληπτή από τη ΔΕΗ η «κομπίνα» αναζητήθηκαν ευθύνες τόσο από το άτομο που βαρύνεται και απομακρύνθηκε, όσο και από τους υπαλλήλους που εν αγνοία τους διευκόλυναν τη δράση του. Οι υπάλληλοι αυτοί πέρασαν από πειθαρχικά συμβούλια ( ναι στη ΔΕΗ υπάρχουν και λειτουργούν).
Βάσει αυτών των αποφάσεων, τώρα που ο μνημονιακός νόμος είναι εν ισχύ, τίθενται σε διαθεσιμότητα έξι υπάλληλοι από τους έντεκα (!) που υπηρετούν στο γραφείο του Πύργου με τις γνωστές συνέπειες, τόσο για την επαγγελματική θέση των ίδιων των υπαλλήλων, όσο και για την ΔΕΗ. Οι εξελίξεις αυτές είναι πράγματι πρωτόγνωρες για την επιχείρηση, οι υπηρεσίες της οποίας στον Πύργο, καλούνται τώρα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποδεκατισμένο κατά το ήμισυ το προσωπικό τους!
Και αυτό για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να τελεσιδικήσουν αποφάσεις των Δικαστηρίων που θα κρίνουν αν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επιστρέψουν στην εργασία τους με τις κανονικές τους αποδοχές ή όχι.

Πηγή: ilialive
========================================
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ
Το σχέδιο για τις απολύσεις και τις μεταθέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ ενόψει της αποκρατικοποίησης και τις πώλησης λιγνιτικών μονάδων υπέγραψαν η διοίκηση με τη ΓΕΝΟΠ στη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας
Στη σύμβαση που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των 21.000 εργαζομένων και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μέχρι το 2015 συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης της εταιρίας ή της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που προβλέπει την κατάργηση της μονιμότητας στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.
Έτσι, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας πριν την απόλυση εργαζομένου θα εξετάζεται, με βάση την ειδικότητά του, η μετακίνησή του σε αντίστοιχη κενή θέση εντός του νόμου, όπου απασχολείται. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα διερευνάται αν η ειδικότητά του χρειάζεται σε άλλη μονάδα ή υπηρεσία της ΔΕΗ εκτός νομού του, σε κάποιο άλλο μέρος δηλαδή της Ελλάδας
  Στο ενδεχόμενο, πάλι, που δεν είναι δυνατή η μετάθεση του εργαζομένου με κριτήριο την ειδικότητά του, τότε θα εξετάζεται με βάση την κατηγορία απασχόλησής του.
Οι κατηγορίες στη ΔΕΗ είναι οι μηχανικοί, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί.
Πάλι θα διερευνάται πρώτα η μετάθεσή του στα όρια του νομού της απασχόλησής του και στη συνέχεια, όταν δεν βρίσκεται κενή θέση, θα ερευνάται η πιθανότητα μετακίνησής του εκτός της περιοχής του. Στην πιθανότητα που δεν τελεσφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε η επιχείρηση μπορεί να προτείνει την αλλαγή της κατηγορίας. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσκομίζει πιστοποιητικά γνώσης (πτυχία κλπ.) Αν όλες αυτές οι εναλλακτικές «ναυαγήσουν» τότε η διοίκηση πριν προχωρήσει στην απόλυση θα κοιτάξει το σενάριο της παραμονής του στη θέση συνταξιούχου που πρόκειται να αποχωρήσει μέσα στο χρόνο. Αν δηλαδή τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης εργαζομένου με ειδικότητα τεχνικού θα γίνει προβολή σε όσους συνταξιοδοτούνται για την αντικατάστασή του. Εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της επιχείρησης συμφώνησαν και σε έναν ακόμη όρο που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας. Αυτός αναφέρει πως η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δε θα απολύσει για οικονομοτεχνικούς λόγους κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο αν αυτό καθιστά τη σύμβαση αφόρητη. Στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας συμπεριλήφθηκαν επίσης και οι μειώσεις 35% σε σχέση με το 2009 των μισθών των εργαζομένων της. Σημειώνεται ότι οι μειώσεις αυτές «τρέχουν» κανονικά από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για τις προσαρμογές των μισθών στις ΔΕΚΟ. Επιπλέον, διευθετούνται και οι μισθολογικές «αδικίες» σε 13.711 εργαζομένους που είχαν προκύψει λόγω της άμεσης εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τις μειώσεις στις αμοιβές.
Αναρτήθηκε από Ελευθερος Τεχνικος στις 12:28 μ.μ.

http://tde-perioxhs-athinas.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4.html
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: