Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ


 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ
=============================
Αποχωρεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο Ν. Φωτόπουλος

Αποχωρεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο Ν. Φωτόπουλος
Με ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος ανακοινώνει πως αποχωρεί από τη θέση του, κάνοντας παράλληλα λόγο για «θάνατο» της ΓΕΝΟΠ.

«Είναι πιο έντιμο να πούμε ανοιχτά πως δε θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ και την διαλύουμε παρά αυτό που κάνουμε. Την ΓΕΝΟΠ την βρήκαμε από τους παλαιότερους και με αυτή πορευτήκαμε δεκαετίες τώρα. Εμείς χωρίς να σεβόμαστε τίποτα, τη διαλύουμε», είναι τα πρώτα λόγια στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του προέδρου του κ. Φωτόπουλου.

Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος κάνει λόγο για οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας και ξεκαθαρίζει ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας, ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που «δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ», αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι «ενώ εξέλεξαν μέλη στο ΔΣ της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους».

Επίσης, επισημαίνει ότι «οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι».

Εξάλλου, ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει «έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας», τονίζοντας ότι «το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».
===========================


==========================================
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΣχετικά με την νέα αύξηση του τέλους των ΑΠΕ (δηλαδή του ΕΤΜΕΑΡ, αθροιστικά κατά 6.933 % μέσα σε 3 χρόνια από 0,30 σε 20,8 ευρω) για τους οικιακούς καταναλωτές που αποφάσισε η ΡΑΕ από 1/7/2013 πρέπει να τονιστεί ότι :
Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Αποφάσεις που βασίστηκαν στο δόγμα «ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ» και για να ακριβολογούμε αποφάσεις που βασίστηκαν στην λογική του «πως σε βάρος του Δημοσίου θα κερδίζουν οι φίλοι και οι κολλητοί μας».
  Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….
   Και για όσους νομίζουν ότι υπερβάλλουμε, μιας και η αύξηση γίνεται για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, θέλουμε να τους ρωτήσουμε: η ΔΕΗ τι συμμετοχή έχει στην «πίτα» αυτή ;

   Από την αύξηση αυτή που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στην συνείδηση του κόσμου τη χρεώνεται η ΔΕΗ, τι κέρδος θα έχει η Επιχείρηση ;

   Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ !
  Κανένα, γιατί οι κύριοι που κυβερνούν τον τόπο και υποτίθεται κόπτονται για το Δημόσιο συμφέρον, με τις αποφάσεις τους συνειδητά επέτρεψαν τη λεηλασία της ΔΕΗ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ενώ η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 80 !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ αυτό ;
Ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό το 1983, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι σήμερα από τα σχεδόν 2.200 MW που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας δεν έχει ούτε ένα !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ και αυτό;
   Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο επί χρόνια ολόκληρα να επιδοτούνται οι ιδιώτες και όχι η ΔΕΗ ;
 Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;

   Αν για όλα αυτά δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο τότε ποιοι ευθύνονται ;

   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρόνια ολόκληρα διαμαρτύρεται για αυτές τις απαράδεκτες και χαριστικές πολιτικές υπέρ των ιδιωτών ;    

 ==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: