Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ερώτηση τι μέγεθος σεισμού μπορεί να δώσει το υπάρχον ρήγμα;

Η σχέση ρήγμα-σεισμός είναι σχέση αιτίου-αποτελέσματος, δεδομένου ότι η σεισμική δόνηση προκαλείται τη στιγμή της ενεργοποίησης του ρήγματος και της ολίσθησης των εκατέρωθεν ρηξιτεμαχών. Στη σεισμολογία τίποτε και καμία πρόβλεψη δε μπορεί να είναι ασφαλής. Με αφορμή την   έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο διήμερο στην περιοχή, μιξάραμε δυο Φώτο, την σεισμικότητα στην περιοχή(Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο) και Χάρτη με τα μεγάλα ενεργά ρήγματα του Βόρειου Ελληνικού Χώρου, και να το αποτέλεσμα .
Ερώτηση τι μέγεθος σεισμού μπορεί να δώσει το υπάρχον ρήγμα;



==============================================================
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δάνειο 700 εκατ. με επιτόκιο 5% η ΔΕΗ
Κοντά στο 5% φαίνεται ότι θα κυμανθεί το επιτόκιο για το κοινοπρακτικό δάνειο των 700 εκατ. ευρώ που θα λάβει η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση του νέου λιγνιτικού σταθμού, ισχύος 660 MW, στην Πτολεμαΐδα, συνολικού προϋπολογισμού 1,395 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά χαμηλό επιτόκιο, που θυμίζει προ κρίσης επίπεδα, χάρη στoν γερμανικό φορέα ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων Euler-Hermes, o οποίος δίνει τις εγγυήσεις για το κοινοπρακτικό δάνειο που θα διοργανώσει η γερμανική τράπεζα ΚfW.
Οι Γερμανοί, με τους οποίους η ΔΕΗ ήταν σε επαφές και συνεχή επικοινωνία τουλάχιστον για ένα χρόνο μέχρι να κλείσει η συμφωνία, δέχθηκαν να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ, όταν ελαχιστοποιήθηκε ο κίνδυνος του Grexit.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή της γερμανικής Babcock, η οποία έχει εξαγοραστεί από την ιαπωνική Ηitachi, στο κοινοπρακτικό σχήμα του αναδόχου με την «Τέρνα».
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: