Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

και μάλιστα υιοθετήθηκαν από την πλευρά τους.

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΕΗ
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του στις 10 Ιουλίου, όπου επίσης αποφασίστηκε η επανεκλογή του κ. Κωνσταντίνου Δόλογλου στη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ.
Σχολιάστε 0 & δείτε τα σχόλια  0  0 +10  0

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, κατά τη συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2013, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε σώμα.
Επιπλέον, αποφάσισε την επανεκλογή του κ. Κωνσταντίνου Δόλογλου ως ντιπροέδρου του Δ.Σ. και τον ορισμό του ως Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ., τον ορισμό του Μέλους του Δ.Σ. κ. Ουρανίας Αικατερινάρη ως Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. και τον ορισμό του Μέλους του Δ.Σ. κ. Φίλιππου Ταυρή ως Ανεξάρτητου - Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ.

Μετά τα πιο πάνω, η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 20.12.2015.

Δόλογλου Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Αικατερινάρη Ουρανία, Σύμβουλος, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Αλεξάκης Παναγιώτης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 17.12.2015.

Ταυρής Φίλιππος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Βερνίκος Νικόλαος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Ζωντανός Κωνσταντίνος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2016.

Θωμόγλου Παύλος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
με θητεία έως τις 17.12.2015.

Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων, με θητεία έως τις 27.05.2016.

Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων, με θητεία έως τις 27.05.2016.
================================
Ζερβός: Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσπαθεί να συνδιοικήσει
Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης.
Για προσπάθεια επιβολής "συνδιοίκησης" κατηγορεί τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός σε ανοιχτή επιστολή.

Αφορμή η στάση του Σωματείου κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατή καθώς, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνδικαλιστές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν την αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο για το θέμα της συνεργασίας της ΔΕΗ με την Damco Energy του ομίλου Καπελούζου, απαιτώντας να αποσυρθεί από τη συζήτηση η επίμαχη σύμβαση.

Ο κ. Ζερβός στην ανοιχτή επιστολή του προς το σύνολο του προσωπικού κάνει λόγο για "ωμό εκβιασμό" και παραβίασης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ διοίκησης και σωματείων.

Η συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας –αναφέρει- υποβλήθηκε προ διετίας από τον Επιχειρηματικό Όμιλο Silcio και κατά την πάγια πρακτική της ΔΕΗ, η επιχείρηση την εξέτασε διεξοδικά.

Τονίζει μάλιστα πως οι εκπρόσωποι των σωματείων έχουν ενημερωθεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά για ολόκληρο το περιεχόμενο της σχετικής πρότασης συνεργασίας και μάλιστα υιοθετήθηκαν από την πλευρά τους.

=====================================
ΓΕΝΟΠ: Κατά της μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco
Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ, δικαιολογεί την καθυστερημένη τοποθέτησή της στο θέμα ΔΕΗ-Damco, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο τρίμηνο «εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με την Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση».


Θέση κατά της ίδρυσης μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco (όμιλος Κοπελούζου) στην οποία θα μεταφερθούν δραστηριότητες της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, έλαβε και η ΓΕΝΟΠ, μία μέρα μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΗ, όπου επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για τη συνεργασία αυτή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΕΝΟΠ, δικαιολογεί την καθυστερημένη τοποθέτησή της στο θέμα αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο τρίμηνο «εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με την Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση». Συνεχίζει δε τονίζοντας ότι «η διοίκηση δεν έπεισε για την ορθότητα της απόφασης της, για την συνεργασία της ΔΕΗ με την DAMCO ENERGY στον τομέα της εμπορίας με κοινοπρακτικό σχήμα και ποσοστά 49% ΔΕΗ, 51% DAMCO».

Ας σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα, την πρωτοβουλία στις αντιδράσεις κατά της προωθούμενης συνεργασίας, είχε το σωματείο ΕΔΟΠ, το οποίο εκπροσωπεί τους διοικητικούς υπαλλήλους της επιχείρησης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι ο λόγος της διαφωνίας που τον έχει διατυπώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, έχει να κάνει με την βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα αποβεί σε βάρος της ΔΕΗ, με την έννοια ότι ο κλάδος της εμπορίας θα διολισθήσει στα χέρια της DAMCO ENERGY και του κοινοπρακτικού σχήματος, αποδυναμώνοντας την ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει επίσης αναφορά στη μελέτη που διενήργησε η KPMG και η οποία στα αρνητικά σημεία του κοινοπρακτικού σχήματος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ασταθές θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο που επηρεάζει την αγορά, η αγορά φωτοβολταϊκών στη χώρα μας βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, δραστηριοποίηση στον κλάδο πολλών και μικρών επιχειρήσεων, έντονος ανταγωνισμός με συνέπεια τη συμπίεση του κέρδους κλπ».

Κατά την άποψη της ΓΕΝΟΠ, «εκείνο που έπρεπε να κάνει η επιχείρηση ήταν να πείσει την κυβέρνηση (και επιχειρήματα υπάρχουν πολλά) να εγκαταλείψει την εγκληματική απόφαση της, της απαγόρευσης των προσλήψεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων της εμπορίας και προκρίνει την ανάπτυξη κοινοπρακτικών σχημάτων και καταστημάτων franchise».

Και η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ καταλήγει:

«Έτσι θα είχαμε την δυνατότητα και επιθετική πολιτική συγκράτησης των πελατών μας να σχεδιάσουμε και τις ατελείωτες ουρές των καταναλωτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται να εξαλείψουμε.

Άντ’ αυτού όμως δυστυχώς επιλέγεται η εύκολη λύση και κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας, το δωρίζουμε σε τρίτους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν το όνομα μας και την ιδιαίτερη αξία που αυτό έχει.

Με βάση αυτό και επειδή σκοπός και στόχος αυτού του συνδικάτου είναι η προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης του Ελληνικού λαού μετά την εμμονή της Διοίκησης να εγκρίνει-ψηφίσει στο Δ.Σ. της επιχείρησης, αυτή την συνεργασία δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε την συνεδρίαση του».
=====================================
Πρόστιμο 4,4 εκατομμυρίων ευρώ στην ΔΕΗ από την ΡΑΕ
Αιτία για την επιβολή του προστίμου ήταν η καθυστέρηση της ΔΕΗ στην κατάρτιση των νέων τιμολογίων ρεύματος για βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης. Οι βιομηχανίες είχαν προσφύγει κατά της ΔΕΗ από τις αρχές του 2012.
Πρόστιμο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στη ΔΕΗ, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αιτία για την επιβολή της ποινής ήταν η καθυστέρηση στην κατάρτιση των νέων τιμολογίων ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Η απόφαση ελήφθη ενώ επίκεινται μειώσεις στα εν λόγω τιμολόγια, της τάξης του 15 %, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε ύστερα από προσφυγή βιομηχανικών επιχειρήσεων που στράφηκαν κατά της απόφασης της ΔΕΗ, του Φεβρουαρίου 2012, να εφαρμόσει ενιαίο τιμολόγιο στη μέση τάση.

Μεσολάβησε επίσης απόφαση της ΡΑΕ με την οποία η ΔΕΗ καλείτο να καταρτίσει έως την 1η Ιανουαρίου του 2013 τουλάχιστον τρία τιμολόγια μέσης τάσης, ανάλογα με το προφίλ ζήτησης των πελατών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Η ΡΑΕ σημειώνει στην απόφασή της ότι με την καθυστέρηση αυτή η ΔΕΗ δημιουργεί προϋποθέσεις σοβαρής οικονομικής ζημίας, τόσο στους πελάτες αυτούς, όσο και στην εθνική οικονομία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/237419/prostimo-44-ekatommurion-euro-stin-dei-apo-tin-rae/#ixzz2YjkUGsUu

============================================
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τέθηκε το θέμα της επαγόμενης σεισμικότητας λόγω του 
φράγματος του Αγ. Ιλαρίωνα. Από τη ΔΕΗ\ΔΥΗΠ διατέθηκαν τα δεδομένα για το ρυθμό
πλήρωσης της λίμνης του Φράγματος, δηλαδή η ημερήσια μεταβολή της στάθμης του
ταμιευτήρα. Η γραφική απεικόνιση αυτής της μεταβολής δίνεται στο γράφημα του σχήματος

(Σχήμα 6. Μεταβολή της στάθμης του ταμιευτήρα του φράγματος Αγίου Ιλαρίωνα από την έναρξη
πλήρωσης μέχρι την 3η Ιουλίου 2013. (Δεδομένα από ΔΕΗ/ΔΥΗΠ).
Από την ανωτέρω γραφική παράσταση φαίνεται ότι η πλήρωση ακολούθησε γενικά μία ομαλή εξέλιξη χωρίς ιδιαίτερα απότομες αυξομειώσεις, γεγονός το οποίο δεν δείχνει εμφανή επίδραση της λίμνης στη γένεση των σεισμών, δεδομένης μάλιστα και της σεισμικότητας της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, τα δεδομένα χρειάζονται λεπτομερέστερη ανάλυση. Προτείνεται δε η εγκατάσταση από τη ΔΕΗ επιταχυνσιογράφου υψηλών προδιαγραφών στη θέση του φράγματος με συνεχή μεταφορά δεδομένων. Το προσωπικό του Ο.Α.Σ.Π., με την εμπειρία την
οποία διαθέτει και λαμβάνοντας υπόψη την εμπλοκή του στη μελέτη του έργου μπορεί να συμβάλει άμεσα εφ’ όσον του ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: