Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ραντεβού στις πύλες των σταθμών

«Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ραντεβού στις πύλες των σταθμών και στα κοντρόλ των μονάδων». Με αυτή τη φράση – δήλωση προθέσεων, ξεκινά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τις τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που ξεκινούν από σήμερα και ήδη προκαλούν έντονο προβληματισμό στη διοίκηση της ΔΕΗ, όπως ανέφερε από το πρωί το Capital.gr.
Η επιχείρηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μπροστά στον κίνδυνο ενός γενικευμένου μπλακ άουτ. Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, είχε αναφέρει κατ’ ιδίαν στους δημοσιογράφους ότι στόχος των κινητοποιήσεων θα είναι να «σβήσουν» μονάδες και συγκεκριμένα τα εργοστάσια στην καρδιά του συστήματος, στο Λαύριο, το Κερατσίνι, την Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη.
Οι προειδοποιήσεις αυτές, φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία «προετοιμάζεται» σε δύο επίπεδα. Αφενός έχει τεθεί σε συναγερμό ο τομέας της παραγωγής και βρίσκονται «stand by» οι αρμόδιοι διευθυντές. Αφετέρου έχουν γίνει οι διερευνητικές κινήσεις και αναζητώνται τρόποι ώστε να μπλοκαριστούν μέσω της δικαστικής οδού οι «ακραίες» κινήσεις διαμαρτυρίας, όπως το να κλείσουν οι διακόπτες σε μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: