Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Μονάδες της ΔΕΗ που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας

Σε 16 ανέρχονται αυτή τη στιγμή οι μονάδες της ΔΕΗ που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε σήμερα τη συνέχιση της μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαρτίου. Σε αυτές να προστεθούν και οι 3 μονάδες που είναι εκτός λόγω συντήρησης.
Η ΔΕΗ έχει καταθέσει αγωγή κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε να εκδικασθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση και συνέχιση της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ με έξι ακόμη επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, σε συνέχεια της υπάρχουσας απεργίας και αρχής γενομένης από την Παρασκευή 7/3/2008.
Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν δυσμενείς καταστάσεις, ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, ο ΔΕΣΜΗΕ, έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να εφαρμόσει περιστασιακές διακοπές ρεύματος.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ διαθέτει 37 μονάδες, συνολικής ισχύος 10.700 MW. Εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που αντιδρά στην ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου της στο ΙΚΑ, βρίσκονται 16 μονάδες, από τις οποίες οι δύο είναι στο Λαύριο, η μία στο Αλιβέρι, η μία στο Κερατσίνι και οι υπόλοιπες βρίσκομται στην Πτολεμαΐδα και στη Μεγαλόπολη.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος, ανέφερε τα εξής:
Η διαθέσιμη ενέργεια στην χώρα μας (παραγωγή + εισαγωγές) είναι απολύτως επαρκής για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
Υπεύθυνοι για την κατανομή της Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ οι οποίοι και κάνουν τις επιλογές για τις πιθανές διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ έχει επιδείξει από την αρχή των απεργιακών κινητοποιήσεων το αίσθημα ευθύνης και την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα και την δυναμική που της δίνει το δίκαιο των αιτημάτων της και η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι απόπειρες σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας θα πέσουν στο κενό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: