Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

ΚΡΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή θα εκδικαζόταν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της Επιχείρησης, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική. Εντούτοις, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε αιφνιδιαστικά την απεργία της και τη «σκυτάλη» ανέλαβαν τα 23 σωματεία της Επιχείρησης, τα οποία προκήρυξαν νέα απεργία έως και την Τετάρτη.
Αργότερα, η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τις 24ωρες απεργίες της έως την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Αθανασόπουλος, έπειτα από συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, φέρεται να ενημέρωσε τους γενικούς διευθυντές της εταιρείας ότι δεν μπορεί να σταθεί άλλο στην επιχείρηση και πρέπει να αποχωρήσει.
Ο κ. Αθανασόπουλος φέρεται να είπε στα ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ ότι έπειτα από τα όσα άκουσε να αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης, πως οι γενικοί διευθυντές διαφωνούν με τις επιλογές του -αρνούμενοι να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη εναντίον των απεργών- ο ίδιος δεν έχει πλέον θέση στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο, ο κ. Αθανασόπουλος φέρεται να είπε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να μπορέσει ο ίδιος να διαχειριστεί την αποχώρησή του.
Newsroom ΔΟΛ

ΚΡΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ Α.Ε.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ νοιώθει υποχρέωση της να συγχαρεί τους συναδέλφους μας Γενικούς Διευθυντές για την στάση ζωής και αξιοπρέπειας που επέδειξαν σήμερα στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η άρνηση τους να καταθέσουν σαν μάρτυρες κατηγορίας κατά της ΓΕΝΟΠ και η αυτόβουλη και παλικαρίσια αποχώρησή τους αρνούμενοι να τηρήσουν στάση υποταγής στις βουλές του κ. Αθανασόπουλου επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την κρίση διοίκησης που υπάρχει στο υψηλόβαθμο management της μεγαλύτερης Επιχείρησης της Χώρας.
Η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της προκλητικής και αλλοπρόσαλλης Διοίκησης του ξενόφερτου Διευθύνοντος Συμβούλου που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα και τα ζωτικά προβλήματα της ΔΕΗ Α.Ε.
Μία Διοίκηση που ανοίγει μέτωπα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς λόγο και είναι πρόθυμη να στείλει στο Μινώταυρο τις δικές του βουλιμίες συναδέλφους Γενικούς Διευθυντές, στελέχη με μακρόχρονη προσφορά και υπηρεσίες με άδηλο όφελος,
Καλούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης και την Κυβέρνηση να προφυλάξουν την μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας προστατεύοντάς την από τον αιθεροβάμονα Διευθύνοντα Σύμβουλο όσο είναι καιρός και να εξαιρέσουν τον ΟΑΠ/ΔΕΗ από το καταστροφικό Νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: