Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

αδιέξοδο στην συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ.

Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών της ΔΕΗ, μια κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα το αδιέξοδο στην συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ.

Η διοίκηση ζήτησε περισσότερες μονάδες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη, από την Τρίτη, ζήτηση του ρεύματος, αλλά οι απεργοί εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι και, όπως είπαν, δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερες από δύο μονάδες.

Διαφοροποίησε, στο μεταξύ, τη στάση του ο γραμματέας της ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ κ. Μπούζουρας και έκανε έκκληση για λύση χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ταυτόχρονα, κι ενώ η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος τής ΓΕΝΟΠ κάλεσε τον εισαγγελέα κ. Σανιδά να μεταβεί στο κέντρο ελέγχου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για να διαπιστώσει ποιοί είναι εκείνοι που κόβουν το ρεύμα και με ποιά κριτήρια.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι από την Τρίτη θα επαναληφθούν οι πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές τής χώρας, αφού όπως λέει η ΔΕΗ, η έλλειψη ανέρχεται στα 2.000 μεγαβάτ το οποίο ισούται με το ένα τέταρτο των αναγκών όλης τής χώρας.

Η κυβέρνηση δεν παζαρεύει το δημόσιο συμφέρον δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης κ. Φώλιας που επισκέφθηκε τον ΔΕΣΜΗΕ, τον διαχειριστή του συστήματος, ενώ πρόσθεσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατότητα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μίλησε για χαμηλά αποθέματα ρεύματος και οριακή κατάσταση του συστήματος που αναμένεται να επιδεινωθεί από την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: