Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Είναι γεγονός ότι σήμερα το προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργήσει εύρυθμα η Επιχείρηση.

Είναι γεγονός ότι σήμερα το προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργήσει εύρυθμα η Επιχείρηση.Επικρατεί εργασιακή ζούγκλα στα δίκτυα, τα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ.οι εργασίες στα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ εκτελούνται, κατά κανόνα, από εργαζόμενους, οι οποίοι νοικιάζονται από εργολάβους στην επιχείρηση, χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία και απασχολούνται σε εργασίες ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εγκαταστάσεών της και η ίδια η ζωή των εργαζομένων με τη συνεχή πρόκληση εργατικών ατυχημάτων, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα.
Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο. «Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες σε απάνθρωπες συνθήκες,θυσία στο βωμό της κερδοφορίας της επιχείρησης και της μείωσης του κόστους. Είναι επακόλουθο της εντατικοποίησης της εργασίας στο όνομα της διαθεσιμότητας των μονάδων, της έλλειψης προσωπικού και συντηρήσεων, της απουσίας στην πράξη μέτρων ασφαλείας.

Η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία να πάρουν τώρα αγωνιστικά μέτρα υπεράσπισης της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Να σταματήσουν τα ευχολόγια. Αμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, να παρθούν μέτρα τώρα».


=====================================================
Νεκρός υπάλληλος της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα

enet.gr, 22:34 Τετάρτη 15 Απριλίου 2009
Νεκρός υπάλληλος της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα
Κοζάνη

Εργατικό ατύχημα με θύμα υπάλληλο της ΔΕΗ έγινε το μεσημέρι στον Υποσταθμό του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς, στην Πτολεμαΐδα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο εργαζόμενος Νίκος Κωνσταντόπουλος έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια εργασιών ελέγχου εξοπλισμού στον Υποσταθμό. Για τα αίτια του συμβάντος δυστυχήματος διενεργείται έρευνα, ενώ η ΔΕΗ συγκρότησε Ειδική Επιτροπή Διοικητικής Έρευνας και παράλληλα εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το ατύχημα και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
============================================
Σκοτώθηκε σήμερα από ηλεκτροπληξία στις 13:10 στο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ όπου εργαζόταν ο εργοδηγός Κωνσταντόπουλος Νίκος από το Ρύμνιο Κοζάνης, 48 χρονών και πατέρας 2 παιδιών. Ο άτυχος εργαζόμενος χτυπήθηκε από υψηλή τάση και έπεσε από ύψος 5 μέτρων στο κενό όταν πήγε να κάνει κάποια μέτρηση σε μετασχηματιστή του σταθμού για την επανεκκίνηση της 4ης μονάδας του ΑΗΣ, η οποία βρισκόταν σε συντήρηση . Η μέτρηση γίνεται αφού προηγηθεί διακοπή ρεύματος, όμως γιατί υπήρξε ρεύμα, αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένας σε θέση να το ξέρη.Ο άτυχος εργοδηγός ήταν υπεύθυνος στα ΚΥΤ και στο λεγόμενο Συνεργείο Προστασίας, μαζί με τον συνάδελφό του Προκόπη Δουγαλή, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.


Οι συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες του συστήματος παραγωγής, μεταφοράς και διανομής του ρεύματος σε υποδομές οι οποίες χρόνο με το χρόνο χρειάζονται όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια συντήρησης και λειτουργίας λόγω παλαιότητας και μη εκσυγχρονισμού, η τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα υπηρεσιών, η πίεση την οποία υφίσταται το προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες και η υπεραπασχόληση για να καλυφθούν οι ανάγκες, δημιουργούν συνθήκες για σοβαρά ατυχήματα.

Μόνο τους τελευταίους δυο μήνες είχαμε στη ΔΕΗ 3 θανάτους από ηλεκτροπληξία!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, των τεχνικών ασφάλειας της επιχείρησης αλλά και των συνδικάτων!

Το χειρότερα απ όλα είναι ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια ώστε άρχισαν να περνάνε στη ζωή μας σαν νάνε κάτι το φυσιολογικό, κάτι το αναπόφευκτο γι αυτό και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων έχουν ατονήσει σταδιακά.
http://news.kozaninet.gr/?p=2022

=================================================
Νεκρός σε εργοστάσιο της ΔΕΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Giorgos
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 15:09
Νεκρός 48χρονος εργοδηγός από ηλεκτροπληξία! Ένα ακόμη θύμα στο βωμό της εργασίας, στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή μας λένε στο agroschannel οι εργαζόμενοι ήρθε να προστεθεί χθες το μεσημέρι, αυτή τη φορά στον ΑΗΣ Καρδιάς. Εν ώρα εργασίας και τη στιγμή που επιχειρούνταν μετρήσεις για την επανεκκίνηση της 4ης μονάδας του ΑΗΣ, η οποία βρισκόταν σε συντήρηση, ο 48χρονος Νίκος Κωνσταντόπουλος από το Ρύμνιο, (εργοδηγός στο επάγγελμα) χτυπήθηκε πιθανότητα από ηλεκτρικό ρεύμα και έχασε τη ζωή του, πέφτοντας, μάλιστα, στη συνέχεια από ύψος περίπου πέντε μέτρων, σε ένα ακόμη τραγικό εργατικό δυστύχημα τα τελευταία χρόνια στο λεκανοπέδιο δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Ο άτυχος εργοδηγός ήταν υπεύθυνος στα ΚΙΤ και στο λεγόμενο Συνεργείο Προστασίας, μαζί με τον συνάδελφό του Προκόπη Δουγαλή, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού αυτού συμβάντος, που βύθισε στο πένθος την μεγάλη οικογένεια των χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ στο Νομό Κοζάνης. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΣΩΠ ΑΗΣ Καρδιάς Γιώργο Παπαστέργιο (ο οποίος ήταν εμφανώς σοκαρισμένος από το δυστύχημα) ο θανών ήταν αρκετά έμπειρος και εξαιρετικός εργοδηγός και, πιθανότατα, άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία πριν ακόμη φτάσει στο χώρο το ασθενοφόρο. Το νέο αυτό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη 1:10 το μεσημέρι και μέχρι και νωρίς το απόγευμα δεν είχαν ανακοινωθεί επισήμως περισσότερες λεπτομέρειες.
http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=998:2009-04-15-13-12-33&catid=44:2009-02-22-08-58-03=================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: