Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ
ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 12-6-09 ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ. κα ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ

Tο προεδρείο του Συλλόγου μας σας έχει αναλύσει,σε προγραμματισμένες επαφές που είχαμε μαζί σας αλλά και με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν της κατηγορίας μας.
Επειδή είναι διάχυτος ο εμπαιγμός που υφίσταται η κατηγορία μας όλο αυτό το διάστημα.Πρέπει να μας δώσετε άμεσα καθαρή απάντηση στα παρακάτω αιτήματα:
1) Την επέκταση της χορήγησης ενός Μ.Κ. στους συναδέλφους μας που εντάχτηκαν στην επιχείρηση μετά το 1990 σύμφωνα και με την εν λόγω ΕΣΣΕ. Στην λογική της ίσης μεταχείρισης και ίδιας εξέλιξης.
2) Άρση αδικιών και εκκρεμοτήτων του επιδόματος Στάθμης Σπουδών για την Κατηγορία μας.
3)Μόνιμη λειτουργία της Επιτροπής Μεταθέσεων - Μετατάξεων προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της πολυετούς καθυστέρησης της Μετάταξης των Πτυχιούχων Μηχανικών.
4)Οριστική επίλυση της υπόθεσης του «Χαμένου Χρόνου» για όλους τους συναδέλφους μας ανεξάρτητα από την τελευταία απόφυση του Δ. Σ. της Επιχείρησης.
Σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο εμπαιγμό.
Ο κλάδος μας από εδώ και πέρα θα πορευθεί σύμφωνα με το πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών μας οργάνων.

======================================

Θεσμικοί Φορείς

Η ΡΑΕ



Η ΡΑΕ είναι η ανεξάρτητη διοικητική αρχή (ελέγχεται μόνο από τον Υπουργό Ανάπτυξης) που έχει ως σκοπό να ελέγχει την λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΡΑΕ γνωμοδοτεί για την χορήγηση αδειών για δραστηριότητες στον χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και γενικότερα έχει ουσιαστικό ρόλο στην δημιουργία μιας υγιούς και ελεύθερης αγοράς με σκοπό την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών στον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής.
Η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επιβλήθηκε ουσιαστικά από την ανάγκη εναρμόνισης της Ελληνικής νομοθεσίας με την Κοινοτική Οδηγία 96/92ΕΚ (Σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας) και συστήθηκε με τον νόμο Ν.2773/22-12-99 (Απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Ρύθμιση θεμάτων ενεργειακής πολιτικής και λοιπές διατάξεις).

Ο ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.


Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι Ανώνυμη Εταιρεία της οποίας η ύπαρξη υποδείχθηκε επίσης με τον νόμο Ν.2773/22-12-99 και συστήθηκε με το ΠΔ328/2000. Ασκεί δύο βασικές δραστηριότητες.
Η πρώτη είναι να φροντίζει ώστε να διατηρείτε σταθερή η ισορροπία παραγωγής - κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο όσο το δυνατόν οικονομικά αποδοτικότερο, αξιόπιστο, ασφαλή και ποιοτικά αποδεκτό. Ο άλλος είναι να λειτουργεί ως ένα είδος χρηματιστηρίου που υπολογίζει κάθε μέρα, σε επίπεδο διμερών συναλλακτικών σχέσεων (παραγωγός/προμηθευτής - πελάτης) ποιος οφείλει σε ποιόν. Ανήκει κατά 51% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 49% στις Ελληνικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Η ΔΕΗ Α.Ε.

Η ΔΕΗ είναι ο συντριπτικά μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα και ο ρόλος της στο πεδίο ήταν καταλυτικός στα 50 χρόνια της ύπαρξης της. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έγινε

ανώνυμος εταιρεία με το ΠΔ333/2000.Οι κύριοι σκοποί της εταιρείας σύμφωνα με το καταστατικό της είναι:
- Η άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Η μελέτη, η επίβλεψη, η κατασκευή, η εκμετάλλευση, η συντήρηση και η λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως και δικτύων μεταφοράς και διανομής.
- Η προμήθεια καθώς και η πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.
- Η εξόρυξη, η παραγωγή και η προμήθεια ενεργειακών πρώτων υλών
και γενικότερα η δραστηριοποίηση στον ευρύτερο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας με την μορφή συνεργασιών, επενδύσεων κτλπ.

Από την 1.1.2001 λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία ενώ από τις 12.12.2001 έχει εισαχθεί στα Χρηματιστήρια Αξιών Αθηνών και Λονδίνου.

Κατέχει περίπου το 96% της εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος στην Ελλάδα (12.695 ΜW) η οποία προέρχεται από λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές, πετρελαϊκές μονάδες, μονάδες φυσικού αερίου καθώς και από αιολικά και ηλιακά πάρκα. Παράγει από λιγνίτη το 61% περίπου της ηλεκτρικής της παραγωγής (2ος μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση).
Έχει στην ιδιοκτησία της το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 11.400 χλμ. καθώς και το δίκτυο διανομής συνολικού μήκους 208.000 χλμ. Είναι η μοναδική εταιρία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία παρέχει σε 7,1 εκατομμύρια πελάτες μέσω ενός δικτύου των 277 καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: