Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Από τα 142,93 εκατομμύρια εύρο που θα περικοπούν από την μισθοδοσία μας, τα 70,03 εκατομμύρια θα μερισθούν στους μεγαλομετόχους της ΔΕΗ.

Από τα 142,93 εκατομμύρια εύρο που θα περικοπούν από την μισθοδοσία μας, τα 70,03 εκατομμύρια θα μερισθούν στους μεγαλομετόχους της ΔΕΗ.
Έτσι συμμετάσχουν αυτοί στην κρίση.

Κανένα μέτρο δεν επιβαρύνει όλους αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροκλέπτουν, φοροδιαφεύγουν και υπαγορεύουν πολιτικές, που έφεραν την χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Στόχος είναι η κατεδάφιση του κράτους Πρόνοιας και
Κοινωνικής Προστασίας και η υποταγή στη δουλεία
Οι εκβιαστικές συμπεριφορές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κομισιόν και των κερδοσκόπων, που επιβάλλουν δυσβάσταχτα βάρη στην ελληνική κοινωνία, δεν δίνουν άλλοθι στη Κυβέρνηση για την επιβολή σκληρών οικονομικών μέτρων.

===================================
Καλούνταιοι διοικήσεις των εν λόγω ταμείων να αποφασίσουν εντός 15 ημερών σε αναπροσαρμογή των παροχών των ασφαλισμένων τους.
Εξάλλου, καθιερώνεται ΕΦΚ στο ηλεκτρικό ρεύμα ενώ καταργείται η απαλλαγή από τον ΕΦΚ ντίζελ που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για παραγωγή ενέργειας. Από το μέτρο αυτό αναμένει άλλα 250 εκατ. ευρώ.
Μειώνεται 10% η επιχορήγηση από κρατικό προυπολογισμό για τα ταμεία ΟΑΠ – ΔΕΗ Από το μέτρο αυτό 150 εκατ. ευρώ .
Καλούνταιοι διοικήσεις των εν λόγω ταμείων να αποφασίσουν εντός 15 ημερών σε αναπροσαρμογή των παροχών των ασφαλισμένων τους.Μειώνονται 7% οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από τον Προυπολογισμό ή είναι Δημόσιες Επιχειρήσεις με εξαίρεση όσες είναι στο χρηματιστήριο και το δημόσιο ελέγχει κάτω του 50% του μετοχικού τους κεφαλαίου.




====================================
Φουσκωμένος θα έρθει ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ. Εκτός από την αύξηση του Φ.Π.Α κατά μία ποσοστιαία μονάδα, (από το 9% στο 10%) από εδώ και στο εξής θα επιβάλλεται ειδικός φόρος επί της κατανάλωσης.
Φουσκωμένος θα έρθει ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ. Εκτός από την αύξηση του Φ.Π.Α κατά μία ποσοστιαία μονάδα, (από το 9% στο 10%) από εδώ και στο εξής θα επιβάλλεται ειδικός φόρος επί της κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο ειδικός φόρος για τα νοικοκυριά, θα ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά Mwatt/h κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε κιλοβάττ, θα υπάρχει επιβάρυνση μισού λεπτού του ευρώ. Ένα μέσο νοικοκυριό, καταναλώνει από 1200 έως 1600 κιλοβατώρες το εξάμηνο. Πόσο θα φουσκώσει ο λογαριασμός; Την απάντηση δίνει το εργαλείο του enet.gr.
==================================
«Κόβονται» 150 εκατομμύρια ευρώ από ΤΑΠ ΟΤΕ και ΔΕΗ

Μειωμένες ενδέχεται να δουν τις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι στον ΤΑΠ ΟΤΕ και στο ταμείο της ΔΕΗ, παρ' ότι η γενική κατεύθυνση των νέων μέτρων είναι το πάγωμα και όχι η μείωση των συντάξεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Την περικοπή κατά 150 εκατομμυρίων ευρώ του κονδυλίου του κρατικού προϋπολογισμού που κατευθύνεται στα ασφαλιστικά ταμεία ΤΑΠ ΟΤΕ και ΔΕΗ, περιλαμβάνει το πακέτο των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
======================================

Αυξήσεις, από την πίσω πόρτα, και στα τιμολόγια της ΔΕΗ! Ημ/νία: 15:51 - 03 Μαρ 2010
Κατηγορία: Ανεμοδείκτης
Αποστολή στο Twitter
Μοιραστείτε το

Εισαγωγή στο DeliciousΚρύψε τοΕισαγωγή στο RedditΕισαγωγή στο StumbleUponΕισαγωγή στο FacebookΕισαγωγή στο MySpaceΕισαγωγή στο Technorati
Επιβαρύνσεις και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, έστω και από την πίσω πόρτα, φέρνει το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση. Αν και προεκλογικά η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μπροστά.
Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στην ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η επιβολή του εν λόγω φόρου είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα με βάση την κοινοτική οδηγία 2003/96, και καθώς έχει λήξει η μεταβατική περίοδος διάρκειας 5 ετών που είχε δοθεί στη χώρα μας βάση της ίδιας οδηγίας. Η επιβάρυνση από την αύξηση αυτή στο ηλεκτρικό ρεύμα, ισοδυναμεί για μια οικογένεια με μέση κατανάλωση ρεύματος 1.770 Kwh το τετράμηνο θα είναι της τάξης των 9,7 ευρώ (το 4μηνο) ή 30 ευρώ το χρόνο.

Επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου καταργείται η απαλλαγή που είχε θεσπισθεί για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ενέργειας (182 ευρώ /χίλια λίτρα), ώστε να αποτελέσει αντικίνητρο και για την επιλογή και άλλων μορφών ενέργειας (αέριο, ανανεώσιμες πηγές, κλπ).

Γιώργος Φιντικάκης
=================================
Καμία αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας (1.3.10) σχετικά με αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει θέσει θέμα οιασδήποτε αύξησης των τιμολογίων της, στο πλαίσιο και της κυβερνητικής απόφασης για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά το 2010.


Η ΔΕΗ, στη βάση της Υπουργικής Απόφασης Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/23860 της 30.11.2007, υπέβαλε στη ΡΑΕ στις 3.11.2009 - όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει - πρόταση "Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου" (ΤΡΕ) και σχέδιο σταδιακής εφαρμογής αυτών σε τριετή περίοδο.

Τα Τιμολόγια Ρυθμιστικού Ελέγχου, όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση, αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης.
Στην περίπτωση των τιμολογίων ορισμένων ευαίσθητων κατηγοριών (π.χ. οικιακοί καταναλωτές με χαμηλή κατανάλωση), η πρόταση της ΔΕΗ μεριμνά, ώστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια αυτών των κατηγοριών. Αυτό θα γίνει με τη θεσμοθέτηση μηχανισμού, βάσει του οποίου:
Όλοι οι προμηθευτές θα συμβάλλουν, ανάλογα με το πελατολόγιό τους, στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, κάτι που μέχρι σήμερα, κάνει μόνον η ΔΕΗ.

Αθήνα, 1.3.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

======================================
ΝΔ- Συνάντηση Μ. Γιαννάκη με τη διοίκηση της ΔΕΗ
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό είχε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης . Ο κ. Γιαννάκης μετά την επίσκεψη του στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας τόνισε ότι «είναι απαραίτητο η Διοίκηση να πρωταγωνιστεί στην εξορυκτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να επιλυθεί το πρόβλημα των μετεγκαταστάσεων των οικισμών». Εξέφρασε, επίσης, τη θετική στάση της ΝΔ σε αποφάσεις της Διοίκησης, που συντελούν στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής και στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης. Θα είμαστε, όμως, αυστηροί, πρόσθεσε, σε όποια προσπάθεια παραγκωνισμού των τοπικών κοινωνιών και σε απόπειρες “ανθρωποφαγίας” και κομματικών επιλογών για τη στελέχωση της επιχείρησης. Ο κ. Γιαννάκης έθεσε στον πρόεδρο της ΔΕΗ το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 της επιχείρησης και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες πρόσληψης. Συζητήσαμε, ακόμη, ανέφερε ο τομεάρχης της ΝΔ για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για την επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας ισοζύγιο και για το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. «Στόχος μας είναι μια δυναμική ΔΕΗ, με κυρίαρχο ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις. Για το σκοπό αυτό, θα παρακολουθούμε στενά την κυβερνητική πολιτική στον ενεργειακό τομέα και θα επικοινωνούμε τακτικά με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την οποία θα στηρίζουμε, όπου χρειάζεται, αλλά θα ασκούμε αυστηρή κριτική, όπου πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες της βλάπτουν την επιχείρηση και την κοινωνία», κατέληξε ο τομεάρχης της ΝΔ.
=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: