Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέοι παίκτες στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Λεφτά υπάρχουν πάρτε από αυτούς που τα έκλεψαν.
============================
Οι εργαζόμενοι και η Δ.Ε.Η για άλλη μια φορά στο στόχαστρο.
Η Κυβέρνηση των “μεγάλων προσδοκιών“ στην λογική της αντιμετώπισης της οικονομικής τους κρίσης μας καλεί να βάλουμε ” πλάτη” για να σώσουμε την χώρα

Κόβει τους μισθούς μας, κόβει τις συντάξεις μας, κόβει τις συλλογικές συμβάσεις μας.

Όμως, το όποιο “όφελος” προκύψει, 51% θα πάει στο Δημόσιο και το υπόλοιπο 49% στις τσέπες των μετόχων.

Με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση μένουν αλώβητοι και οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην «μέγγενη».

Ως εδώ.

Ο νόμος σας θα μείνει στα χαρτιά.

Όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους.


Συμμετέχουμε δυναμικά με την Ομοσπονδία μας στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11-03-2010 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ Στουρνάρη 73-75 στις 10:00π.μ.

Οι Συνάδελφοι της περιφέρειας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Εργατικών Κέντρων των Νομών τους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/03 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03 ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σ.Π.Μ.Τ.Ε


==============================
Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και εργατικών συνδικάτων οδηγούν τα οικονομικά μέτρα, ενώ αύριο οργανώνεται η νέα 24ωρη γενική πανεργατική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Oι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν και νέες απεργίες κατά της μείωσης των μισθών, ενώ η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ οργανώνει νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη. Η ΑΔΕΔΥ παρατηρεί ότι τη διετία 2009-2010 οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν από 20% έως και 30%, μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων, και από το πάγωμα των συντάξεων.

Λόγω της αυριανής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και το Μετρό από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (εκτός αν σήμερα αποφασιστεί 24ωρη απεργία).

● Λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), τρένα (ΟΣΕ), Τραμ και Προαστιακός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο.

● Όλες οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών δεν θα πραγματοποιηθούν ολόκληρο το 24ωρο.

● Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (καθηγητές- δάσκαλοι, εφοριακοί, προσωπικό ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.), οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι δημοσιογράφοι.

Συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου». Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

● Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ- ΟΤΑ) αποφάσισαν να παρατείνουν το κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας σήμερα (από τις 11.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου) και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

● Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ αύριο στις 18.00.

● Ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι ιατρικοί επισκέπτες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους, δεν είναι υπεύθυνοι για τις φαρμακευτικές δαπάνες και τα χάλια των νοσοκομείων. Είναι μισθωτοί με εξαρτημένη εργασία. Οι ιατρικοί επισκέπτες ζητούν συνάντηση με την υπουργό Υγείας για να αποσύρει την εγκύκλιο που απαγορεύει την εργασία σε 8.000 εργαζομένους.
Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις στις 15 Μαρτίου και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου

===========================
Νέοι παίκτες στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 10:27 - 10/03/10


Τέσσερις νέοι παίκτες ετοιμάζονται να εισέλθουν στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, όπου ήδη, εκτός της ΔΕΗ, δραστηριοποιούνται δυναμικά από τις αρχές του έτους η Elpedison Trading, η Verbund και η Aegean Power.

Πρόκειται για την Gazprom Marketing & Trading, θυγατρική του ρωσικού κολοσσού στο Λονδίνο, τη βελγική UNIT Hellas, την ελβετική RE Trading South East Europe και τη Neco, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.

Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε την παροχή άδειας trading και προμήθειας στις προαναφερόμενες εταιρίες, μετά τη θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ.

Παράλληλα, ενέκρινε και την άδεια εμπορίας για την Elpedison Trading, για ισχύ 300 MW. Τα ΕΛΠΕ (αυτόνομα) διαθέτουν, επίσης, άδεια εμπορίας και προμήθειας.

Με τις χορηγούμενες άδειες οι εταιρίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν τόσο στη χονδρική αγορά ως εισαγωγείς όσο και στη λιανική ως προμηθευτές. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για δύο διαφορετικές επί της ουσίας δραστηριότητες, εκφράζεται ήδη προβληματισμός στη ΡΑΕ για τον διαχωρισμό τους. Δηλαδή, άλλη αίτηση να κατατίθεται για την άδεια trading, η οποία θεωρείται απλή και πανευρωπαϊκή διαδικασία, και άλλη για την άδεια προμήθειας.
Ο λόγος που προβάλλεται είναι ότι ήδη το νέο Σχέδιο για τον Κώδικα Προμήθειας συνεπάγεται πολύ μεγάλες απαιτήσεις για τους προμηθευτές ηλεκτρισμού, οπότε οι κατέχοντες τη διπλή άδεια, χωρίς να έχουν αυτήν τη δραστηριότητα, ενδέχεται εύλογα να διαμαρτυρηθούν.

Βέβαια, για τον διαχωρισμό των αιτήσεων προϋποτίθεται η τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου (Ν. 2773).
==================================
ΔΕΗ: Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.



Μετά την προσθήκη των δύο μελών που εκλέχθηκαν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2010, συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

- Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 15.12.2012.

- Πετρόπουλος Ευάγγελος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.

- Αλεξάκης Παναγιώτης, Σύμβουλος (Εκπρόσωπος της Μειοψηφίας - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.

- Καραβασίλης Ιωάννης, Σύμβουλος (Μη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 1.3.2013.

- Κατσουλάκος Ιωάννης, Σύμβουλος (Εκπρόσωπος της Μειοψηφίας - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.

- Μπαράτσης Απόστολος, Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.
- Μπουζούλας Ευάγγελος, Σύμβουλος (Μη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 1.3.2013.

- Νέλλας Γεώργιος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.

- Παναγόπουλος Ιωάννης, Σύμβουλος (Εκπρόσωπος ΟΚΕ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.

- Πανέτας Κωνσταντίνος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.

- Τσαρούχας Ιωάννης, Σύμβουλος (Μη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2010.
========================================
Οι προσλήψεις στην ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των 1600 και πλέον επιτυχόντων του διαγωνισμού της ΔΕΗ των 2035 θέσεων, όπως συμφωνήθηκε χτες στην σύσκεψη η οποία έγινε στην Αθήνα των φορέων της περιοχής με την διοίκηση ης ΔΕΗ,. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, η ΔΕΗ δεν εξαιρέθηκε από προσλήψεις εξαιτίας της κατοχής του 51% του μετοχικού της κεφαλαίου από το Δημόσιο. Οι υπόλοιπες προσλήψεις, περίπου 400 από τον ίδιο διαγωνισμό, οι διαδικασίες των οποίων δεν είχαν ολοκληρωθεί θα γίνουν το 2011.
==============================
Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης της ΔΕΗ του ΚΚΕ

Η ομηρία των επιτυχόντων της ΔΕΗ εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης και την συνολική στρατηγική του κεφαλαίου, η οποία ούτε αποσπασματική, ούτε τυχαία είναι. Η κυβέρνηση ως εκπρόσωπος των στρατηγικών επιλογών της εργοδοσίας και του Μαύρου πολιτικού μετώπου ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ανοίγει δρόμους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας την κατάργηση κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της, η Κομματική Οργάνωση της ΔΕΗ του ΚΚΕ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν δουλειά για όλους τους επιτυχόντες.
==========================
Απεργιακές κινητοποιήσεις
Το Εργατικό Κέντρο για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, στη συνεδρίασή του Δ.Σ, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου και καλεί τους εργαζόμενους του Νομού, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της περιοχής να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Δ.Σ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Κοζάνης το οποίο συμμετέχει στην αυριανή απεργία. Στην αυριανή απεργία συμμετέχει το ΠΑΜΕ και διοργανώνει απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στον Πεζόδρομο Κοζάνης και στις 12 το μεσημέρι στο παλαιό πάρκο Πτολεμαίδας.

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό κέντρο Πτολεμαίδας διατρανώνοντας την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πλήττοντας το εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Δυο συγκεντρώσεις στην Καστοριά

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στον χώρο απέναντι από την Νομαρχία Καστοριάς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Με 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου, δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες την Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα καθώς και 48ωρη απεργία την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαρτίου και συνεδρίαση του Δ.Σ το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου για περαιτέρω ενέργειες, προχωρά με απόφαση της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, απαντώντας έτσι, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, στην κατεδάφιση των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη»

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί όλα τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 το απόγευμα.
==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: