Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εμπρακτη συμπαράσταση στον αγωνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Εμπρακτη συμπαράσταση στον αγωνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Αθήνα, 22/11/2011 - 23:30

Πριν από λίγη ώρα και ενώ συνεχίζουν να παραμένουν εκει εκατοντάδες συνάδελφοι δεητζήδες , συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από αλλους χωρους και φοιτητές, έξω από το κτιριο της Δ/νσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό βρέθηκαν για να δηλώσουν την αλληλεγγυη και την συμπαράσταση τους στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μ.Γλέζος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με τους Βουλευτες Π.Λαφαζανη και Κριτσωτάκη και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Π.Κουρουπλής.

==========================
Αποφασισμένοι οι συνδικαλιστές
Δεν λύνει την κατάληψη του Κέντρου της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ

"Μπαρούτι" μυρίζει στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα που μετέβη στον Χολαργό.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και του διεμήνυσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί παρά την διορία που είχε δοθεί μέχρι τις 21.00, όπως και έγινε.

Από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ της Τρίτης, επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό Μεσογείων, από το ύψος του Νοσοκομείου "Σωτηρία" έως και το Νομισματοκοπείο, λόγω της συγκέντρωσης δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλούν ακόμη κόσμο και εργαζομένους στην κατάληψη, ενώ επί τόπου βρίσκονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα της κατάληψης πάντως, είναι να μην μπορούν γενικότερα να εκδοθούν λογαριασμοί ρεύματος από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού και πλέον φαίνεται ότι αναζητούνται τρόποι ούτως ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία έκδοσης λογαριασμών χωρίς να εκδίδονται και εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο πως είναι εφικτό.

Στο σημείο βρέθηκε το βράδυ και η Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα η οποία έκανε λόγο για ένα "βαθιά άδικο" νόμο.

"Ο νόμος μπορεί να λέει ότι λέει αλλά ένας νομός που είναι τόσο βαθιά άδικος, που δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στη ΔΕΗ αλλά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που καλείται να πληρώσει ένα άδικο και παράνομο φόρο δεν πρέπει να ψηφίζεται", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και προσθέσε "Είναι άδικο
να ψηφίζονται τόσο βαθιά άδικοι νόμοι και να τους εφαρμόζουμε γιατί όχι μόνο θα πεινάσουμε αλλά θα πάμε και ακλάφτοι και θα μας λένε ότι μας αρέσει κιόλας".

==========================


=============================
http://deinews.blogspot.com/http://www.blogger.com/img/blank.gif

Γράφει ο Φώτης Μελέτης

- Όταν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απεργούσε για το δίκαιο των αιτημάτων της, οι εργολάβοι της ενημέρωσης, την κατηγορούσαν ότι έκοβε το ρεύμα από τους νοικοκυραίους, τους ταλαιπωρημένους μικρομεσαίους και τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες.
- Όταν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ διαμαρτυρόταν με έντονο ύφος σε Υπουργούς και διοικήσεις, οι τηλεαστέρες τους χαρακτήριζαν ταλιμπάν και εργατοπατέρες.
- Όταν το Συνδικαλιστικό Κίνημα φώναζε εδώ και χρόνια το σύνθημα "ρεύμα φθηνό , ΔΕΗ για το λαό"... οι διάφοροι λακέδες της δημοσιογραφίας τους βάπτιζαν λαϊκιστές και βολεμένους.
- Όταν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ανέβαιναν σε φουγάρα και σε πυλώνες για να διαμαρτυρηθούν για τα πολλαπλά θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τότε οι κάποιοι "κίτρινοι τύποι" και δημοσιογράφοι της "ζούγκλας" τα χαρακτήριζαν επικοινωνιακά τρικ.
Τώρα λοιπόν που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προσπαθούν με τα όποια ελαττώματα και αδυναμίες έχουν, να εμποδίσουν τα χαράτσια και τους φόρους της κυβέρνησης τα κανάλια της διαπλοκής σιωπούν ένοχα.
Τώρα που επιτέλους, πολλοί αφυπνίζονται και αγωνίζονται δίπλα με το λαό και τον κόσμο της εργασίας για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μνημονίου, οι καναλάρχες το προσπερνάνε σα να μην συμβαίνει τίποτα.
Οι τηλεπαπαγάλοι παρέα με τα κόμματα εξουσίας(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και τα εξαπτέρυγα τους(ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) αγνοούν επιδεικτικά αυτή τη δυνατή και αντιστασιακή προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.
Επιμένουν να αδιαφορούν και να υπονομεύουν τους αγώνες που κάποτε τους είχαν πρώτη είδηση για ευνόητους λόγους βέβαια...
Δεν πειράζει όμως έχουμε συνηθίσει σε μοναχικούς και δύσκολους αγώνες και κυρίως στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε τους υποτακτικούς των εργολάβων της παραπληροφόρησης.
Μπορεί να χάσουμε τις μάχες αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο κύριοι της διαπλοκής. Θα φροντίσουμε να μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας ώστε να γίνουμε ο μόνιμος ο εφιάλτης σας.
Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων από συνδικαλιστές της ΔΕΗ
Μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικήςς της ΔΕΗ στο Χολαργό.


Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλη οργανώσεων έχουν συγκεντρωθεί έξω από την υπό κατάληψη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό, στη Μεσογείων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η λεωφόρος σε εκείνο το σημείο.
Παρούσα η αστυνομία που απειλεί με επέμβαση, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.
Νωρίτερα, διορία έως τις 8 το βράδυ, είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων. Διαφορετικά, είχε αναφερθεί, θα διέταζε την εκκένωση του κτιρίου.
Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν. Η συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από προχθές, Κυριακή, πραγματοποιείται μέχρι αυτήν την ώρα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, που τους επισκέφθηκε και πάλι απόψε.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν διακόψει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.
Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί εξάλλου ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Κάνει λόγο για ημίμετρα και ζητά να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.

==================================
Τα Σωματεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας καλούν όλους τους εργαζομένους της ΔΕΗ σε ενημέρωση για τις περικοπές μισθοδοσίας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση
Συνάδελφοι,

Τα Σωματεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας σας καλούν σε ενημέρωση για τις περικοπές μισθοδοσίας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, με βάση το Νόμο 4024 (πολυνομοσχέδιο), την Πέμπτη 24-11-11 στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, την Παρασκευή 25-11-2011 στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και τη Δευτέρα 28-11-2011 στις 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.
-----------------------------------
Άκαρπες οι συναντήσεις της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων με τη διοίκηση της ΔΕΗ
Άκαρπες απέβησαν οι συναντήσεις του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των πρωτοβάθμιων σωματείων με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η διοίκηση δεν προτίθεται να κάνει «πίσω» στο θέμα των περικοπών στην παρούσα φάση, με την υπόσχεση όμως ότι όποιες διαφορές ή αδικίες έχουν σημειωθεί θα επαναξεταστούν στο τον επόμενο μήνα.


Από την πλευρά τους τόσο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όσο και τα πρωτοβάθμια σωματεία αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέο προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
==================================

Συνεχίζει την παραπλάνηση ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!!!
Συνεχίζει την παραπλάνηση ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γράφοντας τα παρακάτω: “Από την πρώτη στιγμή στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ δώσαμε τη μάχη μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να καταφέρουμε να εξαιρέσουμε τη ΔΕΗ από αυτόν τον Νόμο - έκτρωμα και τελικά μέσα από πλείστες δυσκολίες, αυτό που καταφέραμε δυστυχώς, είναι η μισθοδοσία μας να μην υπερβαίνει το 65% της μισθοδοσίας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009. Πολύ πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να γίνει μείωση της μισθοδοσίας μας κατά 12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, με έναρξη από την 1/11/2011.”


Συγκεκριμένα ο νόμος 4024 στο άρθρο 31 παρ. 5 αναφέρει :




Ξεκάθαρα ο νόμος λέει «δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλή » και όχι «να μην υπερβαίνει το 65% της μισθοδοσίας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009.» που γράφει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Και θα εξηγήσω ποια είναι η διαφορά και γιατί δεν είναι 12 εκατομμύρια € το μήνα, αλλά 19.5 εκατομμύρια € το μήνα και η απώλεια για την τοπική αγορά δεν είναι 5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, αλλά πάνω από 8.5 εκατομμύρια € το μήνα.

Από το ιστοσελίδα της ΔΕΗ στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2010 προκύπτει:

Το 2009 η συνολική δαπάνη μισθοδοσίας ( με τις εργοδοτικές εισφορές) ήταν 1.485,4 εκ. €
• αν ακολουθήσουμε τα γραφόμενα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ το 65% είναι 1.485,4 Χ 0.65 = 965,51 εκ. €
• αν ακολουθήσουμε τα γραφόμενα στο νόμο 4024, πρέπει πρώτα να βρούμε το μέσο κατά κεφαλή κόστος του 2009, δηλαδή να διαιρέσουμε τη συνολική μισθοδοσία του 2009 με το αριθμό των εργαζομένων του 2009 ( η ίδια ανακοίνωση γράφει ότι ήταν 22582 ) 1.485,4:22582 = 65778 € το έτος η 65778 :12=5481 € το μήνα
• στη συνέχεια να βρούμε το 65% του μέσου κατά κεφαλή κόστος δηλαδή 5481Χ0.65=3562 € το μήνα
• για να βρούμε την συνολική μισθοδοσία του 2012 πρέπει το 65% του μέσου κατά κεφαλή κόστος να το πολλαπλασιάσουμε με το αριθμό των εργαζομένων ( τον μέσο όρο ) του 2012, που αναμένεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των συνταξιοδοτήσεων των προηγούμενων ετών, να διαμορφωθεί στους 20500, από 21097 που είναι σήμερα, δηλαδή 20500Χ3562=73021000 εκ. € το μήνα και 73021000Χ12=876252000 εκ. € το έτος
• Η επι πλέον απώλεια από τα γραφόμενα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ (ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ το 65% είναι 1.485,4 Χ 0.65 = 965,51 εκ. €) αφαιρέσουμε το ποσό που προκύπτει με αυτά που λέει ο νόμος, δηλαδή 965,51-876,25=89,26 εκ. € το χρόνο και 89,26:12= 7,43 εκ. € το μήνα από όσα υπολογίζει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τα 12 εκ € το μήνα γίνονται 19,5 εκ € (12+7,43).
• Και για την τοπική αγορά 8,5 εκ. € το μήνα και 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ας μας πεί ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που κάνουμε λάθος, γιατί αυτοί, με τους συμβούλους και την πληροφόρηση που έχουν δεν κάνουν λάθος, αλλά συνειδητή παραπλάνηση των μελών τους, των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην τοπική κοινωνία και όλα αυτά για τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης, πού λένε ότι θα κάνουν, τελικά τολμήσουν να ζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων ή αν τα αφήσουν για ……αργότερα.


Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Εργοστασιακού
Σωματείου ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

=====================================

Σωματείο "Σπάρτακος":Πολεμώντας το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που οδηγεί τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στη λαιμητόμο
Συναδέλφισσες –οι


Είναι γνωστό ότι στις 20 Οκτωβρίου 2011 η κυβέρνηση ψήφισε τον Νόμο 4024, κοινώς γνωστό ως ¨πολυνομοσχέδιο¨. Νόμος στον οποίο εμπίπτει και το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, διαλύοντας στην κυριολεξία τους μισθούς των εργαζομένων, αφού καθορίζει μεσοσταθμικό μισθό τα 1.900 € μεικτά.


Από την πρώτη στιγμή στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ δώσαμε τη μάχη μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να καταφέρουμε να εξαιρέσουμε τη ΔΕΗ από αυτόν τον Νόμο - έκτρωμα και τελικά μέσα από πλείστες δυσκολίες, αυτό που καταφέραμε δυστυχώς, είναι η μισθοδοσία μας να μην υπερβαίνει το 65% της μισθοδοσίας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009.


Πολύ πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να γίνει μείωση της μισθοδοσίας μας κατά 12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, με έναρξη από την 1/11/2011.



Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρακολουθώντας στενά το θέμα από την στιγμή που ανέκυψε και έχοντας συνεχή ενημέρωση επί αυτού, ήταν σε θέση να αντιληφθεί την τεράστια μείωση που θα είχαν οι μισθοί των εργαζομένων και ζήτησε από τη ΓΕΝΟΠ να καλέσει σε συνεδρίαση τα σωματεία των ενεργειακών κέντρων, προκειμένου να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε πάνω σε βασικές αρχές που θα έχουν εφαρμογή - δυστυχώς για άλλη μια φορά- στους μισθούς μας και μάλιστα με εξουθενωτικές μειώσεις. Σίγουρα θα ήταν μια διαδικασία εξαιρετικά σημαντική, που θα μπορούσε να παίξει σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση των καταστάσεων με θετικά αποτελέσματα, στην περίπτωση που είχε πραγματοποιηθεί εγκαίρως, χωρίς κωλυσιεργίες και τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής, που πλέον είναι ορατά.



Στόχος μας ήταν και είναι:
• Να πληρώσουν όλοι αναλογικά.
• Να αξιολογηθεί η πρώτη γραμμή και οι συνθήκες δουλειάς.
• Να υπάρξει νοικοκύρεμα στις υπερβολές αν και όπου αυτές υπάρχουν.
• Να δοθεί χρόνος για συζήτηση με τους εργαζόμενους.


Δυστυχώς, το σχέδιο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Διοίκηση, δεν έχει σε τίποτε λάβει υπόψη του τις αρχές που έθεσε το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.



Πρόκειται για ένα σχέδιο που βασίζεται στην προχειρότητα, στην αδικία, την αντιπαραγωγική λογική και στη συντριβή των μισθών των εργαζομένων στους Σταθμούς και στα Ορυχεία, με απώτερο φυσικά στόχο να διαλύσουν τη ΔΕΗ. Να δημιουργήσουν μια ΔΕΗ χωρίς προοπτικές, υποτιμημένη, αδύναμη και ευάλωτη στα συμφέροντα. Το σχέδιο των μειώσεων που θέλει να πραγματοποιήσει η Διοίκηση, είναι όχι μόνο εξουθενωτικό, αλλά και κατάφωρα άδικο, αφού προβλέπει περικοπές κατά 25% στους μισθούς των εργαζομένων σε σταθμούς και ορυχεία και ΜΟΝΟ κατά 8% στις διοικητικές υπηρεσίες στην Αθήνα. Εν κατακλείδι, οι μειώσεις για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στο σύνολό τους αγγίζουν το 46%, τη στιγμή που ο νόμος μιλά για 35 %, ενώ για τους διοικητικούς φθάνουν μόλις το 22%. Περαιτέρω, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, ότι ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό (46%) μεταφράζεται σε απώλεια τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως από την τοπική αγορά.



Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντέδρασε άμεσα. Τόσο οι καταλήψεις στους πύργους των ορυχείων όσο και το μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας των σταθμών δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα η Διοίκηση της ΔΕΗ να αναγκαστεί να μας καλέσει σε συνάντηση, αλλά και η ΓΕΝΟΠ να συγκαλέσει εκτάκτως τη σύσκεψη των σωματείων των ενεργειακών κέντρων την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.
Στις συναντήσεις μας με τη Διοίκηση της ΔΕΗ αποδείξαμε την τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.



Στη δε Σύσκεψη με τα σωματεία των ενεργειακών κέντρων, αποφασίσαμε κοινή δράση/αντίδραση, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αρθεί αυτή η τερατώδης αδικία.

Συναδέλφισσες -οι
Δυστυχώς: Οι μειώσεις που θα γίνουν τον μήνα Νοέμβριο θα είναι μεγάλες, άδικες και εκτός λογικής.



Δυστυχώς: Με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιθώρια αντίδρασης, αφού ούτε και στο διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/11) δεν υιοθετήθηκε η πρόταση μας για κινητοποιήσεις (καταλήψεις), έτσι ώστε να γίνουν προσωρινές μειώσεις αναλογικά και εντός τριμήνου να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας.


Καλούμε τη ΔΕΗ να συναισθανθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους του ενεργειακού κέντρου, έτσι ώστε άμεσα να διορθώσει την τεράστια αδικία. Αδικία σε βάρος εκείνων των εργαζόμενων, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επιχείρησης.



Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το συνδικάτο, να ενώσουν τη δύναμη και τη φωνή τους στη δύναμη και τη φωνή του σωματείου, προκειμένου να συνεχίσει να δίνει τη μάχη που θα διασφαλίσει τα συμφέροντά μας, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, θα κατοχυρώσει το μέλλον της περιοχής και θα διατηρήσει τον λιγνίτη στην κορυφαία θέση του ως Εθνικό καύσιμο.


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν πρόκειται να ακολουθήσει. Δεν πρόκειται να υποκύψει στις προθέσεις και στα σχέδιά τους αμαχητί. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει με κινητοποιήσεις και ενημερώσεις, έτσι ώστε το τελικό σχέδιο να διαμορφωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από τις περικοπές που από τη πρώτη στιγμή πολεμήσαμε με μένος.
===============================
H σφαγή των "αμνών" για εργαζομένους τεχνικούς σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ
( του Μάκη Αποστολίδη*)

Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟ/ΔΕΗ με θέματα συζήτησης, τους λιγνίτες και το ξεπούλημα των μονάδων, καθώς και τις αναγκαστικές περικοπές λόγω του πρόσφατου νόμου. (Το κόστος μισθοδοσίας στο 65% της 31/12/2009).


Στην τοποθέτησή μου, ανέφερα ότι το κόστος θα πρέπει να μοιραστεί αναλογικά σε όλους, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και τεχνολόγων οι οποίοι με την πρόταση της διοίκησης, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ! Δέχτηκα τηλεφωνήματα από φίλους, αλλά και άλλους συναδέλφους που δεν γνώριζα, αυτών των ειδικοτήτων, για να διαμαρτυρηθούν για την θέση μου. Προφανώς δεν αλλάζω την θέση και την πρότασή μου. Επειδή όμως έντεχνα, διαστρεβλώθηκε η τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την παραθέτω αυτούσια και μπορεί κάποιος να την διασταυρώσει με τα πρακτικά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ή να ρωτήσει οποιανδήποτε ανεξαρτήτως παράταξης, από τα μέλη της ομοσπονδίας…

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (18/11/2011)
Συνάδελφοι,
Ο φιρφιρίκος Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, συνεχίζοντας την καταστροφική του πολιτική, εξήγγειλε από το βήμα της βουλής, την πώληση 4 μονάδων της ΔΕΗ ωσάν να πρόκειται για προσωπική περιουσία!
Μεταξύ αυτών και ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ στο 1/20 της τιμής κατασκευής του όπως κατήγγειλε ο βουλευτής κ. Λιάνης…
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, σε ημερομηνία που θα καθορίσει η εκτελεστική επιτροπή.
Δηλαδή θα περιμένουμε την κατάθεση συμβόλαιο γραφικής πράξης πώλησης των μονάδων, για να ξεκινήσει κινητοποιήσεις;
Προτείνω η ημερομηνία να καθοριστεί στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και να συνδυαστεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού ή την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βιάζεται να τελειώσει την δουλειά, γιατί ξέρει ότι ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Η κοινωνία η οποία στενάζει θα είναι κοντά μας, θα είναι μαζί μας στις κινητοποιήσεις…
Να ξεκινήσουμε τις ενημερώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Συνάδελφοι,
η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χθες, γκρέμισε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα.
Το πολιτικό έκτρωμα του Παπαδήμου, η κυβέρνηση ξεφτίλα και ντροπή των τραπεζικών, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σε συνεργασία με τους νοσταλγούς της χούντας και τους τσεκουροφόρους της ΕΠΕΝ, συνεχίζει την κατεδάφιση σε πιο έντονο ρυθμό…
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, έχουμε τις μειώσεις κατά 35%. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την μιζέρια και να μοιράσεις την φτώχεια.
Συμφωνώ με την άποψη του Λάκη του Καραλευθέρη ότι ¨οι μειώσεις γίνονται για να βρουν οι αγοραστές φθηνό εργατικό κόστος¨ και σας λέω ότι δεν θα είναι οι τελευταίες…
Βάσιμες πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μας λένε, ότι η ομάδα Δράσης του ανθύπατου κ. Ραινχεμπαχ ζήτησε πιο μεγάλες μειώσεις!
Η θέση που διατύπωσε η Ε.Σ.Κ. , η Αγωνιστική Συνεργασία, λέμε ¨όχι στις περικοπές¨ θεωρητικά είναι η πιο σωστή. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα επιχείρημα να την αντικρούσω. Όμως κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να πει πως δεν παίρνει θέση για το πώς θα γίνουν οι περικοπές, γιατί οι περικοπές στο τέλος του μήνα θα είναι στα εξοφλητικά μας, για να μην στεναχωρήσει κανέναν εργαζόμενο…
Εγώ θα πάρω θέση και ας στενοχωρήσω πολλούς φίλους και συντρόφους εδώ μέσα…
Η πρόταση για μειώσεις 35% στα επιδόματα, 35% στα μεταβλητά και ότι λείπει μείον από το κλιμάκιο είναι απαράδεκτη.
Εδώ επιχειρείται η σφαγή των ¨αμνών¨, όπου ¨αμνοί¨ είναι οι εργαζόμενοι σε σταθμούς και ορυχεία, γιατί αυτοί παίρνουν ειδικά επιδόματα και μεταβλητές αποδοχές.
Είναι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, σε καδοτροχούς και ταινίες, στα Ορυχεία, στα καζάνια και στα control των Σταθμών…
Είναι αυτοί που δουλεύουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, νύχτες, Κυριακές, Χριστούγεννα και Πάσχα…
Ρωτάω, η βάρδια είναι υπερωριακή απασχόληση ή ανελαστική δαπάνη; Αυτό που προτείνει η ΔΕΗ και φαίνεται να αποδέχεται σιωπηρά το προεδρείο, ούτε λογικό είναι ούτε δίκαιο!
Μιλήσαμε προηγουμένως για απεργίες. Ποιοι απεργούν και ποιοι έχουν ποσοστά νικοτίνης το ξέρουμε όλοι. Τιμωρούμε τους απεργούς;
Συνάδελφοι
Για τους λόγους αυτούς διαφωνώ πλήρως με την πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ, την οποία φαίνεται να αποδέχεται το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και προτείνω:
Να πληρώσουν το κόστος όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
1ον: Μείωση του πλαφόν στα 5.500 € μεικτά, για να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι μηχανικοί και τεχνολόγοι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να συμβάλλουν. Ό,τι και να κοπεί στα μεικτά, τα ¨ψυγεία¨ χωρίς αντικείμενο εργασίας, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων, δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ…
Για τους συναδέλφους μηχανικούς της πρώτης γραμμής να δοθεί ένα bonus 500 € πάνω από το πλαφόν.
2ον: Περιορισμός ή κατάργηση του επιδόματος συζύγου που έχει ήδη καταργηθεί στο δημόσιο και όπως ανέφεραν προηγουμένως συνάδελφοι, το 2012 θα καταργηθεί και στις ΔΕΚΟ. Κόστος 32 εκατομμύρια.
3ον: Περιορισμός των υπερωριών στις απολύτως αναγκαίες μόνο για το τεχνικό προσωπικό. Καμιά υπερωρία στο διοικητικό προσωπικό, ούτε καν στην ιδιαιτέρα του προέδρου της ΔΕΗ…
4ον : Καμία επιβάρυνση στους συναδέλφους των 1.200 € μηνιαίως.
5ον: Αναλογικό μοίρασμα του ποσού που μένει μετά απ΄όλα αυτά, σε όλους, σε ¨κουτάκι¨ και όχι σε μείωση κλιμακίου, για να μην έχουμε επιπτώσεις στην σύνταξη.
Κλείνοντας θέλω να πω, ότι καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο για το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ αν συμφώνησε ή ανέχθηκε άτυπα την πρόταση της διοίκησης να υιοθετήσει αυτά που λέω. Παρόλα αυτά επιμένω στις προτάσεις μου για το καλό της ΔΕΗ, αλλά και για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
==============================================
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΑ 360,4 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Στα 360,379 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος Σεπτεμβρίου από 353,693 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία το...
2012 λήγουν ομόλογα ύψους 35,1 δισ. ευρώ και έντοκα ύψους 4,6 δισ. ευρώ, το 2013 οι λήξεις ομολόγων φτάνουν τα 37,6 δισ. ευρώ, το 2014 τα 60,2 δισ. ευρώ και το 2015 τα 45,3 δισ. ευρώ. Από το συνολικό χρέος των 360 δισ. ευρώ, τα 276 δισ. ευρώ αφορούν ομόλογα και έντοκα γραμμάτια που έχουν εκδοθεί στις αγορές, ενώ τα 85 δισ. ευρώ αφορούν ειδικά δάνεια, εκ των οποίων τα 65 δισ. ευρώ προέρχονται από τον μηχανισμό στήριξης.
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: