Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Ο νόμος θα τηρηθεί στην κατάληψη της ΔΕΗ


ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ (Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 190-194) ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.
Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

=================================
Παπακωνσταντίνου: Ο νόμος θα τηρηθεί στην κατάληψη της ΔΕΗ
Ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται δήλωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ.
Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν στη διακοπή της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό, διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στην Αστυνομία από τον εισαγγελέα, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε τη Δευτέρα μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας, από την 20.11.2011, της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έως σήμερα δεν καταγγέλθηκε ούτε από τον διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω υπηρεσία, έως τις 10 το πρωί σήμερα που προσήλθε ο διευθυντής, η πόρτα του κτιρίου ήταν κλειστή, λόγω του ότι κανείς έως τότε δεν προσήλθε για να την ανοίξει. Παράλληλα, ούτε ο διευθυντής της υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτήριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής. Η ΓΑΔΑ διαβεβαιώνει τέλος ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη Λεωφόρο Μεσογείων.
===================================
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ «Δ Ο Ξ Α Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ»


«Δεν θα γίνω φιλανθρωπικό ίδρυμα αναξιοπαθούντων για διοικητικούς…»

Hφράση αυτή ακούστηκε από το πρόεδρο του «Σπάρτακου», σε συνεδρίαση των Ενεργειακών Σωματείων, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και είναι σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, «Για τους χαϊδεμένους Διοικητικούς», σε σχέση με τις μειώσεις μισθών που θα γίνουν αυτό το μήνα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο (Ν.4024), που ψηφίστηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο.

Επιπλέον ακούστηκαν, πως μπορεί ο Διοικητικός του Ενεργειακού κέντρου να παίρνει περισσότερα από τον τεχνίτη του ορυχείου!!! Άραγε ο τεχνίτης στο control γιατί να παίρνει ίσα με τον τεχνίτη του ορυχείου, είναι οι ίδιες συνθήκες ή διαφορετικές; Κατ’επέκταση γιατί ο τεχνίτης μιας σύγχρονης μονάδας Λιγνιτικής ή Φ.Α., να παίρνει το ίδιο με ένα τεχνίτη που εργάζεται στον ΑΣΠ Ρόδου ή Χίου είναι ίδιες συνθήκες; Γιατί ο τεχνίτης που ανεβαίνει στα 70 ή στα 150 μέτρα ψηλά να παίρνει λιγότερο από έναν άλλο τεχνίτη που εργάζεται στα Ενεργειακά κέντρα;

Συμπερασματικά συνάδελφοι οδηγεί πουθενά αυτή η συγκριτική λογική ή προκαλεί κάτι περισσότερο από τριβές;

· ΝΤΡΟΠΗ γι’αυτούς,που αμείβονται όσο ένας βουλευτής ή πάνω από τον Γενικό Γραμματέα ενός υπουργείου ή πάνω από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

· ΝΤΡΟΠΗ γι’αυτούς,που τόσα χρόνια όλες οι υπερωρίες εξαντλούνται κυρίως στα ενεργειακά κέντρα.

· ΝΤΡΟΠΗ γι’αυτούς, που ο μισθός τους σε σχέση με τον Μέσο Όρο του Διοικητικού έχει διαφορά 2.000€ το μήνα.

· ΝΤΡΟΠΗ γι’αυτούς, που 4.800 συνάδελφοί μας έχουν αποδοχές κάτω από 1300€ το μήνα.

Επιτέλους,έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτούλη τους, αλλά δεν τους επιτρέπουμε, να προσβάλλουν, να διασύρουν την προσφορά και την εργασία του συνάδελφου διοικητικού, ο οποίος εξυπηρετεί εργασιακά πολλάκις και τους ίδιους.

Γνωρίζουμε, ότι μια ζωή λειτουργούσαν ως άτομα γαντζωμένα στο γρανάζι της συντεχνίας, προασπίζοντας τα ατομικά και τα τοπικά τους συμφέροντα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς συναδελφικότητα και χωρίς ταξική συνείδηση. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν περιμέναμε τόση επιθετική τακτική από «συγκεκριμένους συναδέλφους» μας. Δοξάστε τους.

Δυστυχώς, τώρα αποκαλύπτονται, ενώ έρχονται ως διασπαστές της ΓΕΝΟΠ να υπερασπιστούν «δήθεν» τα βαλάντιά τους, προβάλλοντας βέτο και απειλώντας με «αντάρτικο», αν δεν πάμε σε οριζόντιες και όχι κλιμακωτές μειώσεις που κατά αρχήν κατέληξε η Διοίκηση και η ΓΕΝΟΠ, ώστε να οδηγηθούμε σε μειώσεις έναντι για αυτό το μήνα και στη συνέχεια να καταλήξουμε οριστικά για τον τρόπο που θα γίνουν οι κρατήσεις, ξεκινώντας με ανάλογο νοικοκύρεμα και περικοπή όλων των υπερβολών και αδικιών.
Εύγε σε αυτούς τους τεχνικούς οι οποίοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη φέρονται ως συνάδελφοι και όχι ως άτομα και μάλιστα φιλοτομαριστές!!!
Καλούμε τους συνάδελφους μας διοικητικούςνα γυρίσουν την πλάτη πλέον σε αυτούς. Καμιά εξυπηρέτηση – φιλική, συναδελφική – αφού μόνοι τους θέλουν να ξεχωρίσουν. Ας σκεφτούν καλύτερα όσοι διοικητικοί είναι μέλη αυτών των σωματείων και δίνουν από το υστέρημά τους, την εισφορά τους σε πρόσωπα εμπαθή προς τον διοικητικό κόσμο.
Συνάδελφε διοικητικέ, ας καταλάβεις έστω και τώρα ποιους πρέπει να στηρίξεις και σε ποιους πρέπει να γυρίσεις την πλάτη.
Σε αυτούςπου τόσα χρόνια πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι υπεράνω όλων.
Σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ο ομφαλός του κόσμου άρα και της ΔΕΗ.
Σε αυτούςπου ανερυθρίαστα ομιλούν για κοινοπρακτικά σχήματα και για μονάδες συμπαραγωγής με τους ιδιώτες, όπως λέχθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του Σπάρτακου, για την μονάδα Νο 5 της Πτολεμαΐδας που θα γίνει.
Σε αυτούςπου προσπάθησαν μέσα από το πολυνομοσχέδιο να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους, σε βάρος των διοικητικών και αποκαλύφθηκαν τώρα ότι είναι οι ίδιοι.
Δυστυχώς για αυτούς αγνοούν ότι μέχρι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Για την «μικρή» ΔΕΗ, που απειλεί ότι θα πουλήσει ο πατριώτης τους υπουργός και αφορά τον λιγνίτη, τις μονάδες και τα νερά, αλλά και τόσα άλλα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως το ασφαλιστικό.
Δυστυχώςγια αυτούς δεν καταλαβαίνουν, ότι όπως δόθηκαν τόσα χρόνια οι αυξήσεις δηλαδή πολλαπλές στον τεχνικό κόσμο των ενεργειακών κέντρων και ψιχία στο διοικητικό, έτσι και τώρα με τις μειώσεις πρέπει αντιστρόφως ανάλογα να λειτουργήσουν.
ΥΓ(1). Επειδή επικαλούνται ως πρώτη γραμμή τα ορυχεία, άραγε η εμπορία δεν είναι πρώτη γραμμή όπου οι συνάδελφοι λοιδορούνται, χλευάζονται και τρώνε ξύλο από τον πελάτη; Τότε συνάδελφοι του Σπάρτακου πόσο πρέπει να αμειφθεί ο συνάδελφος της εμπορίας και σε τι διαφέρει από τον τεχνίτη του controlή από αυτόν που έχει κάτσει σε καρέκλα διοικητικού στο Ενεργειακό κέντρο, αλλά παίρνει τα παχυλά επιδόματα;
ΥΓ(2). Ο ήλιος ανατέλλει για όλους τους ανθρώπους.
ΥΓ(3). Οι αναφορές αυτές σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο του τεχνικού κόσμου, αλλά πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες συγκεκριμένων σωματείων.
Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ


===================================
Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 166.000 εργαζόμενοι
Παραμένουν στο ειδικό καθεστώς όσοι συμπληρώσουν 3.600 βαρέα ένσημα έως το τέλος του


Οι εναερίτες της ΔΕΗ είναι μία από τις κατηγορίες εργαζομένων που προστέθηκαν στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.Στη νέα λίστα περιλαμβάνονται και νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που μέχρι σήμερα δεν είχαν χαρακτηριστεί ως βαρείς και ανθυγιεινές.Μεταξύ αυτών είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οιhttp://www.blogger.com/img/blank.gif εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται θα θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρόγοι και τεχνίτες, οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται με φορητές κάμερες.
Όλες οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα αναφέρονται αναλυτικά στην
http://www.tovima.gr/files/1/2011/11/23/apofasi%20bae%20teliko_23_11.pdf

======================================
Στα ύψη βρίσκονται και σήμερα τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα του ενεργειακού λεκανοπέδίου, από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, κάνοντας για μια ακόμη ημέρα την κατάσταση στην ατμόσφαιρα αποπνικτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: