Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων μέσω της αύξησης στα τιμολόγια παροχής ρεύματος, μόνο ως απώλεια επαφής με την πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

έχουν πλέον αποκαλυφθεί οι ρόλοι αυτών που κάτω από την συνδικαλιστική μάσκα ενεργούν ως «μακρύ χέρι» του Υπουργείου, προωθώντας ένα πρόγραμμα απαξίωσης της ΔΕΗ και διάσπασης των εργαζομένων, ώστε να καταφέρουν να πουλήσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας για ένα κομμάτι ψωμί. Σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την επιχείρηση για την δουλειά μας τους μισθούς μας ,για τη χώρα, αυτό που απαιτείτε είναι ενότητα και όχι διάσπαση .Γυρίστε την πλάτη στους πουλημένους και εν αναμονή κρατικούς αξιωματούχους Μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουν για την προδοτική στάση τους. Όταν σας πλησιάζουν οι ψηφοθήρες γυρίστε τους την πλάτη... αποκρούστε τα ψευτοεπιχειρηματα τους! Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία απαξίωσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ .
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
---------------------------------------------------

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να αναβάλει την εκδίκαση για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, οι συνάδελφοι μαζί με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, μετέβησαν απόψε και πάλι στο χώρο της κατάληψης έξω από το κτίριο της Δ/νσης Πληροφορικής της ΔΕΗ .

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν μαζί μας , εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους οι βουλευτές Σπ.Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Β.Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Μανώλης Γλέζος, η πρόεδρος του ΕΚΑ Στ.Σαλουφάκου, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ.Τρίμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Δ.Καμαρινόπουλος, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους χώρους ενώ την συμπαράστασή τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, όπως είχε κάνει ήδη από χθες και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.
=================================
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 15 συλληφθέντων στην κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού. Ένας από τους συλληφθέντες, πολίτης, βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής. Στην εισαγγελία έσπευσε ο...
Μανόλης Γλέζος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα και ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων συνδικαλιστών και πολιτών. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Έξω από το εισαγγελικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους: «Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστοί».
Νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. 'Α. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε».
Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή που θα τους επιβληθεί.
==================================
“Βόμβα” από Βρυξέλλες
Κομισιόν: “Δεν κόβεται το ρεύμα, αν δεν πληρωθεί το τέλος!”
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»

Σημειώνεται ότι ήδη κατά του τέλους έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

Όπως έχει γίνει γνωστό ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές, αναζητείται λύση ειδικά για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το τέλος.

Ενδεχομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των τραπεζών και των εφοριών σε μία τέτοια διαδικασία, που εκτιμάται ότι μπορεί να συσχετιστεί με τους διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων από τους πολίτες.


====================================
Τσουχτερές αυξήσεις στο ρεύμα
Αναπροσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού προς τα... πάνω σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2012


Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης

Αυξήσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που δεν αποκλείεται να είναι σε διψήφια ποσοστά και να γίνουν σε δύο δόσεις - μία στο πρώτο εξάμηνο του 2012, και μια δεύτερη στο επόμενο -, είναι το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα κοστολογικά στοιχεία που επικαλείται η ΔΕΗ και οδηγούν σε μεσοσταθμικές αυξήσεις 19% κρίνονται υπερβολικά, γι' αυτό και δεν πρόκειται να ισχύσουν ποσοστά άνω του 20% και του 30%, επίπεδα στα οποία είχε διαρρεύσει ότι θα μπορούσαν να φτάσουν οι επιβαρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες. Εκτός ωστόσο από τα τιμολόγια, από 1.1.2012 θα έχουμε αύξηση και στο τέλος ΑΠΕ που, αν και μικρή, σωρεύει ακόμη μία επιβάρυνση.
Αν και οι αυξήσεις αφορούν την υποχρέωση λόγω Μνημονίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ να αντανακλούν το κόστος παραγωγής του ρεύματος, επιτρέποντας έτσι και σε άλλες εταιρείες να την ανταγωνιστούν στη λιανική (κάτι που για την ώρα είναι δύσκολο, αφού μόνο αυτή έχει πρόσβαση στον φθηνό λιγνίτη), εν τούτοις τα ποσοστά θα ήταν μικρότερα αν η αναδιάρθρωση της επιχείρησης που τώρα μόλις ξεκινά είχε επιχειρηθεί προ διετίας. Και αν ο εξορθολογισμός στους μισθούς (200 εκατ. ευρώ μείωση θα έχει η ΔΕΗ το 2012 λόγω ενιαίου μισθολογίου) είχε δρομολογηθεί νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μελέτη του 2008 επί διοίκησης Αθανασόπουλου, σύμφωνα με την οποία το κόστος της ΔΕΗ απέχει κατά 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο (δεν αναφερόταν στα μισθολογικά!) σε σχέση με τις βέλτιστες πρακτικές των αντίστοιχων εταιρειών της Ευρώπης, εννοώντας τον τρόπο λειτουργίας των ορυχείων, των μονάδων κ.λπ.
Το σενάριο προβλέπει ότι οι επιβαρύνσεις θα είναι μικρότερες στις χαμηλότερες καταναλώσεις και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας μηχανισμός αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμολογίων ανά 6μηνο βάσει του κόστους, δηλαδή ένα είδος ρήτρας.
Τα νέα τιμολόγια θα εμπεριέχουν και αυξημένο ΕΦΚ, αφού στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να καταργηθεί ο ΕΦΚ που έχει επιβληθεί στο αέριο της ηλεκτροπαραγωγής.

Οι αποκρατικοποιήσεις. Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων το καινούργιο στοιχείο είναι ότι στο «πακέτο» πώλησης των τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ εξετάζεται να προστεθούν και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ώστε το προς πώληση προϊόν να είναι πιο ελκυστικό στους υποψήφιους αγοραστές (στη λογική της «μικρής ΔΕΗ»). Τα ονόματα των μονάδων δεν ανακοινώνονται , αλλά με δεδομένο ότι οι Βρυξέλλες ζητούσαν να είναι αντιπροσωπευτικές της «μεγάλης ΔΕΗ», πρόκειται για δύο μονάδες στη Β. Ελλάδα (πιθανώς Αμύνταιο - Αγ. Δημήτριος), μία στον Νότο (Μεγαλόπολη) και μία καινούργια («φωτογραφίζεται» η Φλώρινα).


====================================
ΓΣΕΒΕΕ: Η αύξηση των τιμολογίων θα φέρει μείωση των εσόδων της ΔΕΗ
Η όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων μέσω της αύξησης στα τιμολόγια παροχής ρεύματος, μόνο ως απώλεια επαφής με την πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, το μόνο που θα επιτευχθεί από μια τέτοια κίνηση είναι να αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, συρρικνώνοντας τελικά και τα έσοδα της ΔΕΗ.
Το ενεργειακό κόστος, ιδιαίτερα αυτό που αφορά στις επιχειρήσεις, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.
Ακόμη, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και στη διοίκηση της ΔΕΗ, η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι ώρα να καταλάβουν ότι σε περίοδο κρίσης η επιπλέον επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν αυξάνει τα κρατικά έσοδα».
Τέλος η Συνομοσπονδία, απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί ότι τα όρια αντοχής νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί. «Ο κίνδυνος για γενικευμένη αδυναμία πληρωμών κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ορατός όσο ποτέ» προσθέτει.

===================================
Απεργούν εδώ και 24 ημέρες στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Τις 24 ημέρες απεργίας συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, ζητώντας παράλληλα την επαναπρόσληψη 34 απολυμένων συναδέλφων τους.
Προς τους απεργούς έχει αναπτυχθεί μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, με ψηφίσματα και αποφάσεις συμπαράστασης να βγαίνουν συνεχώς από συνδικάτα, σωματεία, σχολεία και φοιτητικούς συλλόγους, ενώ συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα για την ενίσχυση των απεργών και των οικογενειών τους.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών».
Οι απεργοί ζητούν να γυρίσουν στη δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες, σημειώνοντας στην απόφαση της συνέλευσής τους (15.11.2011) ότι «ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εδώ και περίπου ένα μήνα οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διεξάγουν έναν περήφανο και ηρωικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών, κόντρα στους ωμούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας».
Σημειώνει επίσης ότι «οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές» και καταγγέλλει ότι «οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το 2011 δεν έχουν λάβει το σύνολο της θερινής άδειας, πράγμα που καθρεφτίζει την άνοδο της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης».
Την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς εξέφρασε ο Δ. Στρατούλης, καταγγέλλοντας τη στάση της επιχείρησης που «παρότι τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας, πραγματοποιεί μαζικές απολύσεις για να εκβιάσει την συμφωνία του σωματείου σε εκ περιτροπής εργασία και σε μείωση των μισθών 35-40%».
Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο Αλ. Αλαβάνος, στην οποία σημειώνεται ότι «η απεργία αυτή, στις σημερινές συνθήκες έχει ξεχωριστή σημασία για όλους τους εργαζόμενους, για όλο τον λαό».
==============================================
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
23 - 11 - 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι - ισσες

Η νέα Κυβέρνηση - μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α στο Κοινοβούλιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πώληση λιγνιτικών Μονάδων - μεταξύ των οποίων και της Μεγαλόπολης - φαίνεται πλέον καθαρά ότι προχωρά στο τελικό στάδιο της διάλυσης, της εκποίησης και του ξεπουλήματος της Επιχείρησης.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ υλοποιώντας τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, προχωρά σε σοβαρές περικοπές στους μισθούς, στην υπονόμευση των ΣΣΕ και την μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων (αλλαγή του ωραρίου εργασίας, αλλαγή προγραμμάτων βάρδιας, κ.λ.π).
Με τον Νόμο 4024/2011 που ψήφισε η κυβέρνηση, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% της μισθοδοσίας μας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009 και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει μείωση της μισθοδοσίας κατά 12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, από την 1/11/2011.
Οι προσωρινές μειώσεις στους μισθούς μας (μείωση κατά 35% των Ειδικών επιδομάτων, 35% των μεταβλητών αποδοχών και γενική μείωση κατά 10%) στις οποίες θα εφαρμόσει από τον Νοέμβριο η Διοίκηση της ΔΕΗ, θα είναι μεγάλες και άδικες, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις Μονάδες και τα Ορυχεία.
Μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι μειώσεις αυτές γιατί χωρίς καμία σοβαρή μελέτη και διεξοδική συζήτηση βάζει ποσοστά μείωσής στις μεταβλητές αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα οδηγώντας σε πετσόκομμα των μισθών μας.
Τα Σωματεία της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης καθώς και τα Σωματεία σ’ όλα τα Ενεργειακά Κέντρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη διάλυση της Επιχείρησης και το ξεπούλημα Μονάδων της καθώς και να υπάρξουν μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή» στα Ορυχεία και τις Μονάδες.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μέσα από τα συνδικάτα τους και την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συνεχίσουν να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
Το συνδ. κίνημα στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, της περιοχής και της χώρας, θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές Κυβέρνησης - Τρόικας που οδηγούν σε βάρος της προοπτικής της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.
Τα Σωματεία ΔΕΗ Μεγ/λης προχωρούν σε πρωτοβουλίες αγωνιστικών δράσεων στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και ευρύτερα με αιτήματα:
 ΟΧΙ στη διάλυση, την εκποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν θα επιτρέψουμε να πουληθεί σε ιδιώτες Μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπλη. Στήριξη και ενίσχυση με μέσα και προσωπικό της Επιχείρησης στο Ενεργειακό κέντρο Μεγ/λης. (Επάνδρωση με προσωπικό του παγίου εξοπλισμού των Ορυχείων και των εγκαταστάσεων των Μονάδων, κ.λ.π).
 Αποτροπή των προτάσεων της Διοίκησης για τις αδικίες που οδηγούν στο σφαγιασμό των μισθών μας, των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων της Επιχείρησης. Να αξιολογηθεί η «πρώτη γραμμή» και οι συνθήκες δουλειάς στους χώρους των Ορυχείων και των Μονάδων.
 Επαναφορά του παλαιού ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
 Αποκατάσταση της απρόσκοπτης κάλυψης από το ΤΑΥΤΕΚΩ των παροχών εργαζομένων - συνταξιούχων (Άμεση κάλυψη ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ιατροφαρμακευτικών δαπανών, κ.λ.π).
 Απεμπλοκή της Επιχείρησης από τον αντισυνταγματικό Νόμο 4021/2011που επιβάλλει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η - γνωστού και ως χαρατσιού. Καμιά διακοπή σύνδεσης σε πολίτες που έχουν πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος χωρίς το τέλος.

Τα Δ.Σ των Σωματείων
==================================
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@yahoo.gr


Κοζάνη 24/11/2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Η δοτή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει «δια πυρός και ροπάλου» τα χαράτσια στον Ελληνικό λαό.
 Συλλήψεις εργαζομένων, συνδικαλιστών και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου.
 Άμεση είναι η αναγκαιότητα συσπείρωσης εργαζομένων και λαού ενάντια σ όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν φτωχούς να ξεπουλήσουν ολόκληρη τη χώρα και να φέρουν τη δυστυχία στα παιδιά μας!

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου τραπεζιτών και βιομηχάνων με την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ σε μια επίδειξη δύναμης και πυγμής ανακατέλαβε τη Δι-εύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ προχωρώντας σε συλλήψεις των συνδικαλιστών που βρισκόταν στην περιφρούρηση! Μαζί και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο
Είναι αποφασισμένοι να τρομοκρατήσουν το λαό χτυπώντας όσους αγωνίζονται, για να περάσουν τα χαράτσια και τα υπόλοιπα άθλια σχέδιά τους που οδηγούν τον Ελληνικό λαό στη φτώχεια, στην πείνα και στην ανεργία και τη δημόσια περιουσία στα χέρια Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών!
Είναι αποφασισμένοι να αφήσουν τους εργαζόμενους και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώ-ματα χωρίς ρεύμα χειμωνιάτικα! Είναι συνένοχοι σ αυτό και όλοι εκείνοι που δέχτηκαν να μπει η ΔΕΗ σ αυτή τη διαδικασία συλλογής φόρων με την απειλή διακοπής του ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητο για την άμεση επιβίωση του λαού!
Απαιτούμε από την ξενόδουλη κυβέρνηση της ολιγαρχίας να αφήσει αμέσως ελεύθερους όλους τους συλληφθέντες αγωνιστές!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα μέτρα Κυβέρ-νησης και Τρόικας που μας θέλουν φτωχούς και σκλάβους!
Είναι καιρός η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να ξεφύγει απ τις αυταπάτες των εξαιρέσεων παίρνοντας πρωτοβουλίες για οριζόντιο αγωνιστικό συντονισμό όλων των ομοσπονδιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό θα δώσει νέα πνοή στον αγώνα των όλων των εργαζομένων.
Απέναντι στο Μαύρο Μέτωπο Κυβέρνησης- Ολιγαρχίας να ορθώσουμε το δικό μας Μέτω-πο Αγώνα και Αξιοπρέπειας Εργαζομένων, Ανέργων, Συνταξιούχων, αγροτών, φοιτητών μαθητών και αυτοαπασχολούμενων!


Το γραφείο τύπου
=======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: