Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Η ΔΕΗ σβήνει για μια ακόμα φορά τις μονάδες της για να πουλάνε οι ιδιώτες.

ΔΕΗ: Άγρια λεηλασία από τους ιδιώτες
της Φλώρας Παπαδέδε
Δυο μήνες τώρα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν: «Τον Ιούνη δεν θα έχουμε ρεύμα», «έρχεται μπλακ άουτ!». Μα είναι δυνατόν; Αφού δεν βγήκαμε ακόμα από το ευρώ... Συμβαίνουν καταστροφές και μέσα στο ευρώ; Όμως, τι προκαλεί το υποτιθέμενο «ενεργειακό κραχ»; Η αδυναμία της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) να πληρώσει 120 εκ.ευρώ στη Γκαζπρόμ για την προμήθεια φυσικού αερίου τον Ιούνιο. Ποιος δεν πληρώνει το φυσικό αέριο που παίρνει από τη ΔΕΠΑ; Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί που την έχουν φεσώσει με 187 εκ. ευρώ ως σήμερα. Όπως ισχυρίζονται Μυτιληναίος,Λάτσης, Περιστέρης δεν πληρώνουν τη ΔΕΠΑ γιατί δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί πλήρως από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Δηλαδή από το χρηματιστήριο στο οποίο πωλείται το ρεύμα από τους παραγωγούς και αγοράζεται από τους προμηθευτές των καταναλωτών, που δεν είναι πλέον άλλοι από τον εξής ένα, τη ΔΕΗ.

Τι δημιούργησε έλλειμμα πάνω από 300 εκ. ευρώ στο ΛΑΓΗΕ και δεν μπορεί να τους αποζημιώσει; Πρώτο, οι «εναλλακτικοί προμηθευτές», Ενέργκα, Ελλάς Πάουερ, Ρεύμα Ένα κ.λπ. που φέσωσαν με 200 εκ. ευρώ το ΛΑΓΗΕ, τη ΔΕΗ και το ελληνικό Δημόσιο και τα έβγαλαν σε υπεράκτιες εταιρείες! Δεύτερο, το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ στον λογαριασμό του ηλεκτρικού που τα λαϊκά νοικοκυριά είτε δεν είχαν, είτε δεν ήθελαν –και πολύ ορθώς έπραξαν– να πληρώσουν. Όμως, η συγκυβέρνηση της τρόικας και των μνημονίων απέσπασε από τα ταμεία της ΔΕΗ «όσα της έλειπαν» σαν χαράτσια και τα κατέβαλε στους «σωτήρες» - τοκογλύφους, αφήνοντάς τη χωρίς ρευστότητα.Τρίτο, η ανεργία, το πετσόκομμα των λαϊκών εισοδημάτων και οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα που οδηγούν σε συνεχή περιορισμό της κατανάλωσης. Ο κόσμος σκέπτεται αν θα ανάψει τη λάμπα... Γεγονός που καθιστά πλέον αδύνατον να χρηματοδοτηθούν οι υπέρογκες κρατικές επιδοτήσεις που εισπράττουν τόσο οι ανωτέρω ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί, όσο και οι «πράσινοι» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).Παρότι το «Ειδικό Τέλος ΑΠΕ» αυξήθηκε από το 2011 κατά 297% για τη λαϊκή κατανάλωση...
Μόνο για το2012, το «εγγυημένο έσοδο» που νομοθετήθηκε για να «απελευθερωθεί» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και καταβάλλει η ΔΕΗ στους «ανταγωνιστές» της απλά γιατί...υπάρχουν, φτάνει τα 150 εκ. ευρώ. Η σκανδαλώδης τιμολόγηση του ρεύματος που παράγουν αφαίρεσε το 2011 από τα ταμεία της 765 εκ. ευρώ! Κι άλλα 700 εκ. ευρώ που κοστίζει φέτος η επιδότηση των ΑΠΕ; Κι ας μη μιλήσουμε για το σκάνδαλο των σκανδάλων, τη μονάδα φυσικού αερίου της Αλουμίνιον της Ελλάδας, που επιδοτείται από τον Αύγουστο του 2011 ως ΑΠΕ, χρεώνοντας 215 εκ. ευρώ ετησίως τον λαϊκό καταναλωτή ή αλλιώς, με 4% αύξηση στην τιμή του ρεύματος! Να γιατί γίνονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια. Και τι να πρωτοεπιδοτήσει ο ΛΑΓΗΕ, η ΔΕΗ και «οι Έλληνες φορολογούμενοι»; Είναι φανερό ότι με ενεργειακό «κραχ» δεν απειλείται η Ελλάδα, αλλά οι επιδοτήσεις των μόνων και μόνιμα κρατικοδίαιτων αυτής της χώρας: των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που, ελέω ΕΕ και «απελευθέρωσης των αγορών», ρημάζουν τον ελληνικό λαό. Και τον ρημάζουν διπλά. Φορτώνοντάς του και αυξήσεις και χρέη. Γιατί για να βρουν ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΛΑΓΗΕ χρήματα για τις επιδοτήσεις των «απόρων» ομίλων, καταφεύγουν ήδη σε δανεισμό 350 εκ. ευρώ.Δανεισμό που η ΕΕ εμποδίζει εδώ και δυο μήνες, απαιτώντας δυο πράγματα:εγγυήσεις από το ελληνικό Δημόσιο και αυξήσεις στο ρεύμα τον Ιούλιο!
Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει πραγματικά στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας. Έχει σταματήσει η παραγωγή από φυσικό αέριο; Κι από ποιους; Μόνο από τη ΔΕΗ. Επειδή δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΠΑ; Όχι, βέβαια!
Η ΔΕΗ σβήνει για μια ακόμα φορά τις μονάδες της για να πουλάνε οι ιδιώτες. Όλες οι ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, όλοι αυτοί που χρωστούν στη ΔΕΠΑ, εφοδιάζονται κανονικά με φυσικό αέριο και η ΔΕΗ αγοράζει καθημερινά το ρεύμα τους. Γιατί πώς αλλιώς θα εμφάνιζε φέτος ο Όμιλος Μυτιληναίου 99,4 εκ. ευρώ κέρδη, αν δεν χρώσταγε 65 εκ. ευρώ στη ΔΕΠΑ και 115 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ; Αν δεν πούλαγε 60 ευρώ τη μεγαβατώρα το ρεύμα της Αλουμίνιον της Ελλάδας στη ΔΕΗ και δεν αγόραζε 42ευρώ τη μεγαβατώρα το ρεύμα της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες ανάγκες της Αλουμίνιον της Ελλάδας! (Ναι, πρόκειται για το παλιό σκάνδαλο ΠΕΣΙΝΕ που απολαμβάνει, ελέω ΕΕ και «ανεξάρτητης» ΡΑΕ, τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους από το 1962,παρότι ο ιδιοκτήτης είναι πλέον «έλλην» κεφαλαιοκράτης).
Και για να τελειώνουμε με την καταστροφολογία. Η χώρα δεν αντιμετωπίζει έλλειψη ρεύματος.Εδώ και δύο χρόνια, η μέση ημερήσια ζήτηση κυμαίνεται στις 5.000 - 5.800μεγαβατώρες. Φέτος, ακόμη και στον καύσωνα (13/6) έφτασε μόλις στις 7.922μεγαβατώρες. Η εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες φτάνει τα 10.251 μεγαβάτ. Κι άλλα 2.052 μεγαβάτ προσθέτουν οι εγκατεστημένες ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο σύστημα. Δεν χρειάζεται ούτε ένα μεγαβάτ από φυσικό αέριο για να έχουμε ρεύμα. Η χώρα μας έχει δικούς της πόρους και δικό της καύσιμο. Δεν την απειλεί κανένα μπλακ άουτ, εφόσον τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του λαού της. Αν ο λαός της τους εθνικοποιήσει και δεν επιτρέψει να ξεπουληθούν στους δανειστές και να ληστεύονται από τους ιδιώτες.

========================
Επιστολή Φωτόπουλου: «διαγράψτε με»
Σκληρή επίθεση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο ΠαΣοΚ

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Φωτόπουλος, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Φωτόπουλος δηλώνει ότι δεν ψήφισε ΠαΣοΚ «ούτε τον Μάιο ούτε τώρα», αλλά διευκρινίζει ότι δεν πρόδωσε αυτός το κόμμα αλλά η μνημονιακή ηγεσία του. Επίσης αφήνει υπονοούμερνα για απόπειρες εξαγοράς του και επιτίθεται και στη ΝΔ.

Ολόκληρη η επιστολή:

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Έκπληκτος καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έβλεπα και άκουγα σε καθημερινή βάση χωρίς κανέναν ενδοιασμό διάφορους «σωτήρες του έθνους» πότε από τη Ν.Δ., πότε από το ΠαΣοΚ ακόμη και από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς καν να με γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι άνθρωπος είμαι πώς σκέπτομαι, πώς ζω, πώς κινούμαι, να αναφέρονται στο όνομά μου και να κρίνουν με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο υποτιθέμενες κινήσεις και αποφάσεις μου, που αν αφορούσε τους ίδιους, θα είχαν καταθέσει ένα σωρό μηνύσεις.
Συγκεκριμένα,
Γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα ότι έφυγα από το ΠαΣοΚ, ότι προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλα .
Λίγους μήνες πιο μπροστά συνειδητά παρουσίαζαν (κάποιοι το θεωρούσαν ως γεγονός, κλεισμένο και κλειδωμένο) ότι είχα συμφωνήσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, τώρα, που τελείωσαν οι εκλογές (αφού χρησιμοποιήθηκε και βιάστηκε το όνομά μου, με διάφορα απίστευτα και απαράδεκτα σενάρια και ακούσματα) πιστεύω οι «σωτήρες του έθνους» να μου επιτρέπουν να μιλήσω κι εγώ, ο κατά τους διάφορους κυρίους και κυρίες ''το βαθύ ΠαΣοΚ'', ''το βρώμικο ΠαΣοΚ'', ''ο κρατικοδίαιτος'', ''ο βολεμένος'', ''ο υπεύθυνος για την κατάντια του τόπου'', ''ο καταχραστής Δημόσιου χρήματος'', ''ο αχάριστος'' (αυτά και πολλά άλλα άκουσα εγώ οι φίλοι μου, οι σύντροφοι μου και η οικογένειά μου) που για μεν το ΠαΣοΚ κάποια από τα στελέχη του έλεγαν ''ο αχάριστος έφυγε'' και άλλοι ''τέτοιους δεν τους θέλαμε και τους διώξαμε''!!!
Όσο δε για τη ΝΔ η χρήση του ονόματός μου προκειμένου να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν στη βάση : ''κοιτάτε ποιους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ…'' δηλαδή κατ' αυτούς, τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου…τους τυχάρπαστους, τους βολεμένους, τους κρατικοδίαιτους…
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.

Θα απαντήσω πρώτα στους ''συντρόφους μου'' που βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ως ''αχάριστο''
Όχι σύντροφοι ο ''αχάριστος'' δεν έφυγε και δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το ''αχάριστος'' γιατί άραγε αχάριστος;
Μήπως με έβαλε το ΠαΣοΚ στη δουλειά;
Μήπως μου έβαλε τη γυναίκα, τα παιδιά ή οποιοδήποτε συγγενικό μου πρόσωπο;
Μήπως με έβαλε σε κάποια επιτροπή;
Μήπως μου έδινε μαϊμού (ή και πραγματικές) υπερωρίες, εκτός έδρας εργασία και Σαββατοκύριακά;
Μήπως υπάρχει κάποιος Υπουργός ή Βουλευτής 34 χρόνια τώρα που να του ζήτησα ρουσφέτι;
Όχι βέβαια γιατί δεν μπήκα στο ΠαΣοΚ για να πάρω αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να ενταχθώ σε κανένα άλλο κόμμα για να συνεχίσω να είμαι βολεμένος ή να βολευτώ γιατί δεν ανήκα ποτέ στους βολεμένους και δεν μ' ενδιαφέρει να βολευτώ.
Όχι σύντροφοι δεν έτρεξα να εγκαταλείψω το καράβι που βυθίζεται σαν τα ποντίκια. Αυτός ο ρόλος σε άλλους ταιριάζει.
Εγώ είμαι ΠαΣοΚ.
Αλλά όχι αυτό το ΠαΣοΚ
ΌΧΙ το ΠαΣοΚ που κατακρεούργησε τον κόσμο της εργασίας και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση.
ΌΧΙ το ΠαΣοΚ που μετέτρεψε τη νέα γένια σε δούλο και σύγχρονους σκλάβους.
ΟΧΙ το ΠαΣοΚ που κόβει τις συντάξεις από τα περήφανα γηρατειά που έλεγε ο Αντρέας.
ΟΧΙ το ΠαΣοΚ που γκρέμισε και ισοπέδωσε κάθε λαϊκή κατάκτηση
ΟΧΙ το ΠαΣοΚ που απειλεί, που εκβιάζει και κόβει το ρεύμα στους ανέργους, τους φτωχούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας.
ΟΧΙ το ΠαΣοΚ που ξεπουλά κάθε τι Δημόσιο.
Αυτό το ΠαΣοΚ έτσι όπως το καταντήσατε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του (που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα).
Αυτό το ΠαΣοΚ πλήγωσε και απογοήτευσε τον κόσμο του, τον κόσμο της εργασίας, τους μη προνομιούχους που πιστά επί δεκαετίες ήταν το στήριγμα του.
Αυτό το ΠαΣοΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξέραμε, με αυτό που μας έκανε να δακρύσουμε και να ονειρευτούμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο…
''Σύντροφοι'' της σημερινής ηγεσίας που πολλοί από εσάς ανακαλύψατε το ΠαΣοΚ το 1990, το 2000 και το 2009 κλέψατε τα όνειρα, μας κλέψατε το κόμμα μας.
Ο ιδρυτής του γι άλλο σκοπό το έφτιαξε και όχι με τις πολιτικές του να φέρνει τον κόσμο στην απόγνωση και να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.
Εγώ δεν έφυγα από το ΠαΣοΚ .
Εσείς φύγατε.
Δεν προδώσαμε εμείς (αν μου επιτρέπετε να αναφερθώ στα 2.200.000) που δεν ξαναψηφίσαμε το κόμμα μας.
Εσείς προδώσατε.
Εσείς μας διώξατε.
Εσείς μας πουλήσατε στην Μέρκελ κα το Σόιμπλε.

Ναι δεν έφυγα.
Ναι δεν πήγα κάπου αλλού ούτε καν το επεδίωξα, ούτε καν το σκέφτηκα, ποτέ δεν μίλησα με κανέναν για κάτι τέτοιο, ποτέ δεν συναντήθηκα με οποιονδήποτε.
Δεν έτρεξα να πάω αλλού, να πιάσω θέση. Εάν ήθελα θέσεις και καρέκλες θα αποδεχόμουν την πολύ τιμητική πρόταση που μου κάνατε πριν 2,5 χρόνια για υψηλόβαθμη κομματική καρέκλα ή μήπως το ξεχάσατε;

Όμως,
Ναι για πρώτη φορά δεν ψήφισα το κόμμα μας γιατί χωρίς συνέδριο το μεταλλάξατε και το κάνατε κόμμα σας.
Ναι, ούτε το Μάη, ούτε τώρα ψήφισα ΠαΣοΚ.
Το ΠαΣοΚ σας, το μνημονιακό ΠαΣοΚ σας, δεν το ψήφισα .
Εγώ κι απ' ότι ξέρω και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι είμαι και παρέμεινα στο άλλο ΠαΣοΚ.
Σ' αυτό που κρατήσαμε μέσα στις ψυχές μας.
Αυτό που είχε όραμα και στόχο το Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και όχι την θεοποίηση των αγορών και το τσάκισμα του Λαϊκού κινήματος.
ΟΧΙ δεν ψήφισα σύντροφοι,

Δεν έδωσα συγχωροχάρτι στις άδικες αντεργατικές και βάρβαρες πολιτικές σας…
Δεν επικρότησα όλα όσα κάνατε…
Δεν σας επιβράβευσα.

Δεν είμαι διπρόσωπος ως συνδικαλιστής.
Θα ήμουν απαράδεκτος απέναντι στους συναδέλφους μου που τόσες φορές μαζί και με άλλους συνδικαλιστές βγάλαμε στους δρόμους! (τριάντα πέντε μέρες απεργία κάναμε ενάντια στα μνημόνια σας).
Δεν παίζω με τα μεροκάματά τους.
Δεν παίζω με την ψυχή τους.

Διαφωνώ με τους συντρόφους που σας ψήφισαν αλλά σέβομαι την επιλογή τους. Μπορώ να καταλάβω το συναισθηματικό τους δέσιμο.

Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε ''Αυτούς τους διώξαμε ή δεν τους θέλουμε'' αλήθεια με ποια διαδικασία το αποφασίσατε; Μόνοι σας;
Προφανώς, για ότι δεν σας αρέσει ή σας ενοχλεί αποφασίζετε μόνοι σας…
Αν η δημόσια τοποθέτηση μου ότι δεν ψήφισα το μνημονιακό ΠαΣοΚ σας είναι η αιτία για τη διαγραφή μου κάντε το.
Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στο δικό σας ΠαΣοΚ.
Στο ΠαΣοΚ των νεοφιλελεύθερων.
Διαγράψτε με!
Εσάς έτσι κι αλλιώς σας έχει διαγράψει ο κόσμος της εργασίας. Εμένα αυτός ο κόσμος με ενδιαφέρει να μην με διαγράψει.
Όσο για όσους βιαστήκατε να πείτε ''αυτούς δεν τους θέλουμε'' υπονοώντας ότι είμαστε βαρίδι ή οτιδήποτε άλλο, θέλω να σας ρωτήσω:
Μέχρι χθες που σας κουβαλούσαμε τις ψήφους ήμασταν καλοί;
Μέχρι χθες που οι αγώνες μας με κυβέρνηση της Ν.Δ. (που δεν γίνονταν για τις καρέκλες σας αλλά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα) επειδή σας βόλευαν γιατί έτσι θα γινόσασταν Υπουργοί ήμασταν καλοί;
Μέχρι χθες που κάναμε καταλήψεις στα γραφεία των Υπουργών της Ν.Δ. ήμασταν καλοί;
Πότε καταλάβατε ότι είμαστε βαρίδι; Μετά από 34 χρόνια;
Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές σας;
Επειδή πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στα σχέδιά σας;
Επειδή δεν σας αφήσαμε να ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ στους φίλους σας;
Επειδή δεν τρέξαμε να σας βάλουμε πλάτη;

Μα τι περιμένατε από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να δολοφονείτε τους εργαζόμενους και να σας χειροκροτούμε; Ε, όχι δεν το κάναμε.
Τι περιμένατε να φτύνετε τη νέα γενιά κι εμείς να σας λέμε ευχαριστώ;
Μα τι νομίζατε ότι όταν αγωνιζόμαστε ενάντια στη Δεξιά το κάναμε για εσάς και τις καρέκλες σας και τώρα θα σας χαριζόμαστε ;
Ε, όχι.
Η αξιοπρέπειά μας δεν μας το επιτρέπει. Ενεργούμενα σας δεν γίναμε ποτέ γι αυτό ποτέ δεν αγωνιστήκαμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε κυβερνήσεις, αλλά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να αποκρούσουμε επιθέσεις.
Κάποιοι στο ΠαΣοΚ μπήκαμε να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι να βολευτούμε ή να σας ξεσκονίζουμε.
Αυτό είναι που δεν καταλάβατε. Νομίζατε ότι είμαστε όλοι ίδιοι.
Όσο δε για τους κυρίους της Ν.Δ. που χωρίς κανένα δισταγμό και προκειμένου να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν μαζεύει στις γραμμές του
''το βρώμικο ΠαΣοΚ''
''το βαθύ ΠαΣοΚ''
''το κρατικοδίαιτο ΠαΣοΚ'',
όλο αυτό το διάστημα ασελγούσαν σε βάρος μου αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων φτιάχνοντας μια αποκρουστική εικόνα θέλω να τους πω ότι εγώ που στο όνομά μου χωρίς κανένα δισταγμό ασελγήσατε σε όλη την προεκλογική περίοδο μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,
Είμαστε αυτοί που εμπόδιζαν να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας και γι αυτό μας σέρνουν στα δικαστήρια 8 μήνες τώρα .
Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι μαζί με άλλους συντρόφους, είμαι,είμαστε αυτοί που 5 χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε στα συμφέροντα που θέλουν να λεηλατήσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.
Είμαστε αυτοί που οι ιδιώτες παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τους δεν κατάφεραν να μας κεράσουν ''καφέ'' και να αποδεχτούμε τις οικοσκευές τους.
Είμαστε αυτοί που σταθερά και ανυποχώρητα φωνάζουν και αναδεικνύουν τα τεράστια σκάνδαλα και τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ, κομπίνες που πληρώνει ο 'Έλληνας καταναλωτής.
Είμαστε αυτοί που πήγαμε ξανά και ξανά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε όλα τα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσουμε το φαγοπότι σε βάρος της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα,
είμαστε αυτοί που εξηγούμε τους πραγματικούς λόγους και τα αίτια που παρά τις τεράστιες μειώσεις των μισθών μας, η ΔΕΗ από 550 εκ. € κέρδη το 2010 έκλεισε με 150 εκ € ζημιές το 2011!
Αίτια και λόγους για τα οποία ποτέ κανείς σας δεν είπε και δεν έγραψε οτιδήποτε.
Με βάση αυτά απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. που χρησιμοποίησαν το όνομά μου θέλω να τους ρωτήσω:
Για τους ''βρώμικους'' συνδικαλιστές
Για τους ''βολεμένους'' συνδικαλιστές,
είπατε αρκετά και αν είμαστε βρώμικοι καλά θα κάνετε να λέτε και να μην σταματήσετε ποτέ.
Για τους βρομιάρηδες μεγαλοκαρχαρίες που κλέβουν εκατοντάδες εκ. € κάθε χρόνο από το κορόιδο τη ΔΕΗ έχετε το κουράγιο να πείτε κάτι;
Ξέρετε για ποιο λόγο πληρώνουν τα θύματα οι καταναλωτές;
Έχετε το κουράγιο να υπερασπιστείτε τη ΔΕΗ και το Δημόσιο Συμφέρον;

Βλέπετε ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος και ο κάθε συνδικαλιστής που αρνείται να ενσωματωθεί, να γίνει ''ρεαλιστής'', ''υπεύθυνος'' και να προδώσει τους εργαζόμενους είναι εύκολος στόχος…

Λιγότερη ανανδρία.


ΥΓ: Πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ. Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη.
Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της»
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: