Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


 πρόσληψη έκτακτου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών)  από 18/09/2012 μέχρι 25/09/2012 στη Γραμματεία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου



===================================

Οι 10 έτοιμες ιδιωτικοποιήσεις
Όλα ανοιχτά για ΔEH Ως ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» της κυβέρνησης θεωρείται η αξιοποιήση των φιλέτων του ελληνικού Δημοσίου, με το ΤΑΙΠΕΔ να αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε πρώτο πλάνο περνούν τα «βαριά χαρτιά» του OΠAΠ, των ΔEΠA και ΔEΣΦA, ενώ η επόμενη «μεγάλη είδηση», όπως όλα δείχνουν, θα αφορά τη ΔEH. Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες για το Eλληνικό, την Aφάντου και την Kασσιόπη.
«Kαυτή πατάτα» για την κυβέρνηση αποτελεί το θέμα της ΔEH. Aν και το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα σενάρια, τηρούνται χαμηλοί τόνοι από το φόβο των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αντιδράσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο πλήρους αποκρατικοποίησης κατά το πρότυπο του OTE, από την οποία προσδοκά εκτός από σημαντικά έσοδα και το κλείσιμο άλλων μετώπων που χρονίζουν, όπως εκείνο της υποχρέωσης για μείωση της λιγνιτικής παραγωγής.
Προς το παρόν, επισήμως αναζητεί στρατηγικό επενδυτή για το 17% των μετοχών, με διατήρηση ή μη του μάνατζμεντ και με πιθανότερο «δέλεαρ» την παραχώρηση πακέτο και μονάδων παραγωγής.
======================================== Περικοπές, περικοπές, περικοπές...
Από μισθούς και συντάξεις τα 9,5 από τα 11,7 δισ. ευρώ
Οι ενστάσεις της Τρόικας ανεβάζουν το βάρος των συνταξιούχων
Οριστικοποιείται όπως όλα δείχνουν μέχρι αύριο το μέρος του πακέτου που αφορά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την Τρόικα να έχει θέσει άτυπο όριο μέχρι την Κυριακή να έχει κλείσει το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χτεσινή συνάντηση ζήτησε να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις κατά 1,5 ως 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να κλείσει το πακέτο των 11,7 δις. ευρώ. Συνολικά, οι περικοπές από τον κλάδο αναμενεται να φτάσουν στα 9,5 δισ. από 6-7 δισ. ευρώ που είχε αρχικά σχεδιαστεί, καθώς από το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων οι προσδοκίες αναμένονται πολύ μικρότερες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει σε μέτρα 7,5 δις. ευρώ (κυρίως περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ) και για να καταλήξουν σε τελική συμφωνία ζητούν άλλα 1,5 ως 2 δις. από σίγουρες πηγές. Και ως τέτοιες χαρακτηρίζει τις περικοπές από μισθούς και συντάξεις.
Ως σημείο - κλειδί για την συμφωνία με την τρόικα στα μέτρα των 11,8 δισ. ευρώ παρουσιάζεται από κυβερνητικές πηγές η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
Σε αυτό το κλίμα, το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 έτη και εφαρμογή του μέτρου από το 2013.
Άγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις ή εξαιρέσεις για κατηγορίες ασφαλισμένων.
Παράλληλα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί η μείωση συντάξεων από 1.000 ευρώ και πάνω (αθροιστικά κύρια και επικουρική), «ψαλίδι» στο εφάπαξ όσων πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά το 1995, εφόσον τους επιβληθεί εισφορά στη σύνταξη.
Οι μειώσεις στο εφάπαξ θα κυμανθούν από 22% έως 35% ανάλογα με το ασφαλιστικό Ταμείο.
Οι περικοπές αυτές είναι αποτέλεσμα σημαντικών ενστάσεων από την Τρόικα. Πιο συγκεκριμένα, θεωρεί υπερεκτιμημένη την πρόβλεψη για έσοδα 3,8 δισ. ευρώ από την περιστολή της φοροδιαφυγής το διάστημα 2013-2016 και υπεραισιόδοξο τον στόχο για εξοικονόμηση 750 εκατ. ευρώ από την κατά 25% μείωση στις ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου (λειτουργικά και καταναλωτικά έξοδα) που αντιμετωπίζεται ως υπεραισιόδοξος.
Αμφισβητεί τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων κατά 911 εκατ. ευρώ ενώ θεωρεί πως η μετάθεση πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων, ώστε να περισταλούν οι αμυντικές δαπάνες, δεν οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων όπως παρατηρούν οι δανειστές μας.
Στο απόσπασμα μισθοί και ΔΕΚΟ
Καταργούνται τα εναπομείναντα επιδόματα του 13ου και 14ου μισθού (1.000 ευρώ τον χρόνο) και μειώνονται στο μισό οι υπερωρίες των υψηλόβαθμων υπαλλήλων και των συνεργατών των υπουργών και των γενικών γραμματέων.
Οι ΔΕΚΟ εναρμονίζονται μισθολογικά με τις απολαβές των εργαζόμενων στο Δημόσιο, γεγονός που σημαίνει 35% μείωση των σημερινών αποδοχών τους κατά μέσο όρο. Παράλληλα, μειώνονται κατά 6% - 7% τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, των καθηγητών πανεπιστημίων και των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ σε μεγαλύτερο ποσοστό - περίπου 18% - μειώνονται οι απολαβές των δικαστικών.
Συντάξεις
Η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης (κύριας και επικουρικής) για την εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ από 2,8 εκατ. συνταξιούχους και ταυτόχρονα η μείωση των συντάξεων από 700 ευρώ και πάνω αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» των νέων μέτρων. Η κλίμακα που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει παρακρατήσεις εισφορών από 1.300.000 συνταξιούχους ως εξής:
• Από τα 700 ευρώ - 1.000 ευρώ, εισφορά 3%. 
• Από 1.001 - 1.400 ευρώ, εισφορά 5%. 
• Από τα 1.401 ευρώ και πάνω, εισφορά 10%.
Ενδεχόμενη υιοθέτηση του παραπάνω σεναρίου θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» και για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν είναι δυνατόν να καταβάλλονται εισφορές για 14 μήνες και οι παροχές - συντάξεις να δίνονται σε 12μηνη βάση.
========================================
Χρυσαυγίτες εμποδίζουν την ΔΕΗ να αφαιρέσει ρολόι της στην Κάλυμνο
Μέλη της Χρυσής Αυγής, ταξίδεψαν στη γειτονική Κάλυμνο, για να παρεμποδίσουν με την παρουσία τους, την απόφαση της ΔΕΗ, να αφαιρέσει ρολόι και να διακόψει την παροχή ρεύματος, σε έμπορο τροφίμων του Νησιού, που χρωστάει 70.000 στην επιχείρηση.
http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=3617

Δεν υπάρχουν σχόλια: