Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΔΕΗ και κοινωνικό τιμολόγιο



Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων από τον Μάιο
Μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα γίνεται η πληρωμή των συντάξεων και η παρακράτηση φόρου για το σύνολο των συντάξιμων αποδοχών, ενώ παράλληλα θα γίνεται ηλεκτρονικά η έκδοση των μηνιαίων βεβαιώσεων, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Ο νέος τρόπος πληρωμής θα ισχύσει με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου, υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

Τέλος, οι συντάξεις κάθε μήνα θα πιστώνονται στους οικείους λογαριασμούς την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα.
==========================
Τα φωτοβολταϊκά αλλάζουν την αιχμή, αυξάνουν το κόστος της βιομηχανίας – ΕΒΙΚΕΝ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ Δρ. Νίκο Βασιλάκο απέστειλε χθες η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, ζητώντας την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ως προς τις ζώνες αιχμής.

Αιτία για το αίτημα της ΕΒΙΚΕΝ είναι όπως αναφέρει η επιστολή το γεγονός ότι : «Η είσοδος των φωτοβολταϊκών έχει αλλάξει σημαντικά την καμπύλη του συστήματος, εξαφανίζοντας την αιχμή στις μεσημεριανές ώρες και μετατοπίζοντας την στις βραδινές, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων τεχνικών προβλημάτων, να προκαλεί αυξημένο κόστος στη λειτουργία της ημερήσιας αγοράς. Σε μια σωστή αγορά θα έπρεπε η τιμολογιακή πολιτική να δίνει κίνητρο αποφυγής της ζώνης αιχμής σε όλους τους καταναλωτές. Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ δίνει κίνητρο αποφυγής της μεσημεριανής αιχμής τους θερινούς μήνες ακόμη και στα νέα τιμολόγια».

Όπως αναφέρει η επιστολή επί της ουσίας το καλοκαίρι πλέον δεν υφίσταται καλοκαιρινή αιχμή:

το 2013 οι αιχμές του συστήματος, βάσει των οποίων υπολογίζει ο ΑΔΜΗΕ -τουλάχιστον για τους πελάτες Υψηλής Τάσης (ΥΤ)- την Χρέωση Χρήσης Συστήματος (ΧΧΣ), καταγράφηκαν ως εξής:

Χειμερινή αιχμή : 08/1/2013 8.764 ΜW στις 20:00

Θερινή αιχμή : 30/07/2013 8.263 ΜW στις 22:00.

Ωστόσο όπως σημειώνει η ΕΒΙΚΕΝ η αιχμή του συστήματος είναι εκτός της ζώνης αιχμής που καθορίζεται και στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πελάτες υψηλής τάσης. Σημειώνεται ότι για όλους τους μήνες του 2012 και του 2013 η μέγιστη ισχύς του συστήματος καταγράφηκε στις βραδινές ώρες.

Ωστόσο όπως επισημαίνει η ΕΒΙΚΕΝ:

1. Η πάγια χρέωση Χρήσης Συστήματος Μεταφοράς και Διανομής για τους πελάτες Μέσης Τάσης (ΜΤ) με τιμολόγια ΒΜ1- ΒΜ2 (ζώνες φορτίου ίδιες με τα τιμολόγια ΥΤ) υπολογίζεται βάσει της μέγιστης ισχύος μηνός στις ώρες 11:00-14:00 ανεξαρτήτως καθημερινής ή Σαββατοκύριακο. Έτσι δίνουμε λάθος μήνυμα περιορισμού της κατανάλωσης στην πραγματική αιχμή του συστήματος.

2. Η χρέωση Χρήσης Συστήματος για την ΥΤ βασίζεται στην ισχύ του πελάτη στις ώρες αιχμής του συστήματος, οι οποίες όμως δεν συμπίπτουν πλέον με τις ώρες αιχμής τωνπροτεινόμενων από ΔΕΗ τιμολογίων, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Μάλιστα η ΔΕΗ αρνήθηκε σχετικό αίτημα πολλών πελατών να αναθεωρήσει τις ζώνες αιχμής μετατοπίζοντας κατά τους θερινούς μήνες την ζώνη αιχμής από το μεσημέρι στο βράδυ, διότι κατ’αυτήν δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η καμπύλη του συστήματος.

Δηλαδή εκείνο που περιγράφει η ΕΒΙΚΕΝ είναι ότι ενώ η ΔΕΗ θεωρεί ως ώρες αιχμής τα πρωινά και τα μεσημέρια αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα για τη χωριστή χρέωση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος θεωρεί ως ζώνες αιχμής τις πραγματικές ώρες υψηλής ζήτησης δηλαδή τα απογεύματα και τα βράδια. Έτσι το πρωί η βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει με οικονομικό κόστος λόγω χρεώσεων ΔΕΗ ενώ το βράδυ που είναι οι πραγματικές αιχμές η βιομηχανία κινδυνεύει να αποκτήσει κακό προφίλ έχοντας μεγάλες καταναλώσεις άρα και χρεώσεις από τον ΑΔΜΗΕ (οι χρεώσεις υπολογίζονται με βάση δύο «φωτογραφίες, στη θερινή και την καλοκαιρινή ζήτηση και με βάση την κατανάλωση της βιομχηχανίας τότε καθορίζεται και το προφίλ και η χρέωσή της για όλο το χρόνο).

Όπως αναφέρει η επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ: Η τυχόν λειτουργία πελατών ΥΤ στην κατά την ΔΕΗ βραδινή ζώνη ενδιαμέσου, που στην ουσία όμως αποτελεί ζώνη αιχμής για το σύστημα, θα επιφέρει πολύ υψηλή χρέωση ΧΧΣ για τους πελάτες αυτούς. Αυτή η αναντιστοιχία δρα ανασταλτικά στην προσπάθεια αύξησης της παραγωγής των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών, καθώς είναι αδύνατο να επεκτείνουν την λειτουργία τους στην νυχτερινή ζώνη χωρίς να πέσουν είτε στην πρωινή «αιχμή» των τιμολογίων της ΔΕΗ είτε στην πραγματική αιχμή του συστήματος.

Τέλος η ΕΒΙΚΕΝ τονίζει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο υπολογισμός χρέωσης χρήσης συστήματος και οι ζώνες αιχμής των προτεινόμενων τιμολογίων από τη ΔΕΗ και ζητεί από τη ΡΑΕ να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.
=============================
ΣΕ ΟΚΤΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ερευνα από Ε.Ε. για κρατικές ενισχύσεις
Oκτώ επιχειρήσεις, άλλες του Δημοσίου και άλλες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, διερευνά η Ευρωπαϊκή Ενωση για υποθέσεις κρατικών ενισχύσεων ή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, δήλωσε χθες ο επίτροπος Aνταγωνισμού X. Aλμούνια, που συναντήθηκε με τους Γ. Στουρνάρα και K. Xατζηδάκη. Στη λίστα της Γενικής Διεύθυνσης Aνταγωνισμού της E.E. βρίσκονται τα Eλληνικά Nαυπηγεία (Σκαραμαγκά), ο OΣE, η TPAINOΣE και τα Eλληνικά Aμυντικά Συστήματα (EAΣ) για «κρατική ενίσχυση», καθώς και η Cosco, η ΔEH, τα EΛTA και ο OΠAΠ.
O κ. Aλμούνια χαρακτήρισε σύνθετο το ζήτημα των Nαυπηγείων. «Oι συζητήσεις είναι δύσκολες μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών των ναυπηγείων, στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης που υπήρχε, των αρνητικών αποφάσεων της E.E. και την εμπλοκή σχετικά με την αμυντική συμφωνία για τα υποβρύχια», δήλωσε.
Oι υποθέσεις
Nαυπηγεία Σκαραμαγκά: Σύμφωνα με την Kομισιόν και το Eυρωδικαστήριο, από το 1992 το Δημόσιο χορηγούσε στα Nαυπηγεία ενισχύσεις, εκ των οποίων ως ασύμβατες με το Kοινοτικό Δίκαιο κρίθηκε ποσό 310 εκατ. ευρώ. Tο 2006 η Kομισιόν ζήτησε από το Δημόσιο να ανακτήσει το ποσό αυτό εντός τεσσάρων μηνών. H ανάκτηση δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα τον Iούνιο του 2012 το Eυρωδικαστήριο να κρίνει ότι το Δημόσιο δεν εκτέλεσε την απόφαση. H εταιρεία προσέφυγε κατά της απόφασης, τα επιχειρήματα δεν έγιναν δεκτά και το Δικαστήριο υποχρέωσε το ναυπηγείο να ασχολείται κυρίως με στρατιωτικές δραστηριότητες και όχι εμπορικές. Στα χρόνια που μεσολάβησαν τα Nαυπηγεία άλλαξαν πολλές φορές ιδιοκτήτες και όλοι προσέφυγαν κατά των ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Eλληνικά Aμυντικά Συστήματα: Στην EAΣ (πρώην EBO - ΠYPKAΛ), η έρευνα της E.E. που ξεκίνησε τον Mάρτιο του 2013 εντόπισε κρατικές ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ.
ΔEH: Πρόκειται για τη γνωστή διαμάχη που αφορά σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης λόγω του μονοπωλίου που έχει η ΔEH στη χρήση λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή. Tο θέμα, πάντως, μπορεί να λήξει με την πώληση της «μικρής ΔEH» και τις δημοπρασίες λιγνιτικής ηλεκτρικής ενέργειας.
OΠAΠ: H εταιρεία απασχολεί τη Γενική Διεύθυνση Aνταγωνισμού για το θέμα της αποκλειστικής άδειας για το online στοίχημα, αλλά και για την παράταση του μονοπωλίου όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται σε φυσικά καταστήματα.
OΣE και TPAINOΣE: «Aνοιχτό» παραμένει το θέμα των κρατικών ενισχύσεων της TPAINOΣE από την ίδρυσή της, το 2007, μέχρι το 2009, που ανέρχονται σε 714 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χρέη προς τον OΣE για χρήση του δικτύου και ενοίκια συρμών.
EΛTA: Στο «στόχαστρο» της E.E. έχει μπει η δεσπόζουσα θέση των EΛTA, τα οποία είναι φορέας Παροχής Kαθολικής Yπηρεσίας. Tα EΛTA θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τον φορέα Kαθολικής Yπηρεσίας μέχρι το 2028 και για τον λόγο αυτό προβλέφθηκε σε νόμο η επιδότηση του Oργανισμού.
Cosco: H Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί ότι η ΣEΠ-Cosco αποκτά δεσπόζουσα θέση με την απόκτηση του ελέγχου ολόκληρης της προβλήτας III στο λιμάνι του Πειραιά. H Eπιτροπή Aνταγωνισμού θέτει ερωτήματα, όπως γιατί είναι απαραίτητο να επεκταθεί η δυναμικότητα του λιμανιού, πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και γιατί η εκτιμώμενη αύξηση της εμπορευματικής κίνησης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες υποδομές του λιμανιού.
=================================
Η απάτη του κοινωνικού τιμολογίου
*«Η αίτησή σας εγκρίθηκε, είστε δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ». Αυτή ήταν η απάντηση της ΔΕΗ στην αίτηση που έκανα για να ενταχθώ στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ξέχασαν όμως μάλλον να προσθέσουν και την υπόλοιπη πρόταση: «τώρα θα τιμωρηθείτε που τολμήσατε να έχετε τόσο χαμηλό εισόδημα».
Από την ημέρα που έγινε η ένταξή μου στο κοινωνικό τιμολόγιο, η ΔΕΗ σταμάτησε να μετράει την κατανάλωση ρεύματος. Επί ένα χρόνο, όλο δηλαδή το 2013, συνέχιζε να στέλνει έναντι λογαριασμών, παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές μας να έρθουν να μετρήσουν την κατανάλωση στο ρολόι. Ούτε ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός δεν μας ήρθε από τον Φεβρουάριο του 2013.

Ωσπου μια ωραία πρωία, η μονοπωλιακή "ιδιωτική" επιχείρηση ηλεκτρισμού της προηγμένης, μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χώρας μας, αποφάσισε να στείλει εκκαθαριστικό λογαριασμό ενός ολόκληρου έτους. Η κατανάλωση αφορούσε τους μήνες από 02/2013 έως 02/2014.

Οπως είναι αναμενόμενο η συγκεκριμένη κατανάλωση για ένα λογαριασμό δεν αντιστοιχεί σε σπίτι αλλά σε βαριά βιομηχανία.

Το αποτέλεσμα: 1) Καμία φυσικά έκπτωση λόγω κοινωνικού τιμολογίου αφού η κατανάλωση στο συγκεκριμένο εκκαθαριστικό λογαριασμό υπερβαίνει κατά πολύ τις 1.500 Kwh που είναι και το πλαφόν της ΙΕΗ (πρώην ΔΕΗ) για την ισχύ του κοινωνικού τιμολογίου.

Υπεραυξημένο πάγιο και η μεγαλύτερη τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα σύμφωνα με το τιμολόγιο που η ίδια η εταιρεία έχει στην ιστοσελίδα της:

Ενδεικτικά:

* Αν η κατανάλωση είναι 801 έως 1.600 kWh ανά τετράμηνο (φυσιολογική κατανάλωση οικίας):

Πάγιο:

Μονοφασικών παροχών 11,44 ευρώ ανά τετράμηνο.

Τριφασικών παροχών 23,08 ευρώ ανά τετράμηνο.

Ενέργεια 1Φ:

Οι πρώτες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,08761 ευρώ /kWh,

Οι επόμενες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,11165 ευρώ /kWh.

Ενέργεια 3Φ:

Οι πρώτες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,08761 ευρώ /kWh.

* Αν η κατανάλωση είναι 3.001 kWh και άνω ανά τετράμηνο (κατανάλωση της δική μου οικίας και της βαριάς βιομηχανίας):

Μονοφασικών παροχών 46,38 ευρώ ανά τετράμηνο.

Τριφασικών παροχών 64,44 ευρώ ανά τετράμηνο.

Οι πρώτες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,08981 ευρώ /kWh.

Οι επόμενες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,11443 ευρώ /kWh.

Οι επόμενες 400 kWh ανά τετράμηνο: 0,14045 ευρώ /kWh.

Οι επόμενες 1000 kWh ανά τετράμηνο: 0,18790 ευρώ /kWh.

Οι υπόλοιπες 1400 kWh ανά τετράμηνο 0,18971 ευρώ /kWh.

Υπεραυξημένες "ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ" ή αλλιώς το νέο συγκαλυμμένο χαράτσι του κράτους του Ελλαδιστάν, αφού αυτή η χρέωση αυξάνεται αναλογικά με την κατανάλωση.

Ονομάζομαι Ιατρίδης Γιώργος και κατοικώ με τη σύζυγό μου και το παιδί μου στη Νίκαια σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Το εισόδημά μου, για το οποίο κρίθηκα δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογίου, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των ευρώ 7.984,69 ετησίως. Από αυτά η ΔΕΗ μου ζητάει τα 1.550 ευρώ .

Δεν αρνούμαι να εξοφλήσω το χρέος μου. Αρνούμαι όμως να υπερτιμολογηθώ επειδή κάποιοι καλοβολεμένοι υπάλληλοι βαριόντουσαν να έρθουν να μετρήσουν την ακριβή κατανάλωση κάθε τετράμηνο, όπως άλλωστε όφειλαν, ή κάποιοι καλοθελητές αρνήθηκαν να λάβουν υπόψη τους τις μετρήσεις προκειμένου να προβούν όποτε το αποφασίσουν σε ληστρικές χρεώσεις έναντι του ανυπεράσπιστου καταναλωτή».

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Γιώργος Ιατρίδης
http://www.enet.gr/
=============================
ΔΕΗ και κοινωνικό τιμολόγιο
*Από τη Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ λάβαμε απάντηση στην επιστολή του αναγνώστη μας Γιώργου Ιατρίδη, με τίτλο «Η απάτη του Κοινωνικού Τιμολογίου».
Η επιστολή της ΔΕΗ, που υπογράφεται από τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πωλήσεων της εταιρείας Π. Αμανατίδου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Καταρχήν αρμόδιος για την καταμέτρηση του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται σε οποιοδήποτε ακίνητο είναι ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.), ο οποίος οφείλει να ενημερώνει τον εκάστοτε προμηθευτή με τα στοιχεία της κάθε καταμέτρησης. Σχετικά με τις αρμοδιότητες της νέας εταιρείας που αποτελεί 100% θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε., έχει γίνει πρόσφατα ενημέρωση όλων των πελατών της ΔΕΗ Α.Ε., μέσω των λογαριασμών ρεύματος, με την ένθεση αναλυτικού ενημερωτικού εντύπου του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ανεξαρτήτως όμως της χρονικής στιγμής που ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει την καταμέτρηση μιας παροχής, τα οικιακά τιμολόγια που εφαρμόζει η ΔΕΗ Α.Ε. μπορούν να μεταβάλλονται, μέσω ενός συντελεστή αναγωγής ημερών, έτσι ώστε αν εκδοθεί για παράδειγμα εκκαθαριστικός λογαριασμός στο 12μηνο, να γίνεται τριπλασιασμός της κατανάλωσης για κάθε κλίμακα που αντιστοιχεί στο τετράμηνο, σαν να είχαν εκδοθεί τρεις επιμέρους εκκαθαριστικοί λογαριασμοί. Οπότε, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το όριο της 1ης κλίμακας διερύνεται από τις 800kWh στις 2.400 kWh και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα προκύψει καμία επιπλέον χρεώση για τον πελάτη, αν για οποιοδήποτε λόγο το δίκτυο δεν πραγματοποιήσει την καταμέτρηση στις προγραμματισμένες ημέρες.

Στην περίπτωση του κ. Ιατρίδη η καταμέτρηση της παροχής του έγινε στις 07.02.14 και αφορούσε στην χρονική περίοδο 05.02.13 έως 07.02.14 (367 ημέρες). Επειδή ο συγκεκριμένος πελάτης είναι δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου για την κατηγορία των Χαμηλόμισθων που το ανώτατο όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1.500 kWh, μέσω του συντελεστή αναγωγής ημερών, έγινε ο σχετικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η τιμολόγηση της ετήσιας κατανάλωσής του θα γίνει με το Κοινωνικό Τιμολόγιο. Πιο συγκεκριμένα, στο υπόψη διάστημα (367 ημέρες), το όριο του Κοινωνικού Τιμολογίου διαμορφώθηκε στις 4.588 kWh (1.500 Χ 367/120) που υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης που πραγματοποίησε ο κ. Ιατρίδης στο συγκεκριμένο διάστημα (6.806 kWh στο τιμολόγιο της ημέρας και 2.165 στο τιμολόγιο της νύχτας). Αυτό είχε ως συνέπεια να μην τιμολογηθεί η κατανάλωση με το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά με το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο, χωρίς έκπτωση και για τετραμηνιαία κατανάλωση μεγαλύτερη των 2.000 kWh.

Επίσης, για την τιμολόγηση της κατανάλωσης του συγκεκριμένου πελάτη, εφαρμόστηκε ο ισχύων τιμοκατάλογος που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ στο http://www.dei. com.gr//Documents2/CUSTOMER%SERVICE/ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 2013/Γ1.pdf και ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τις τιμές που αναφέρονται στο υπόψη δημοσίευμα. Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας στέλνουμε συνημμένα τον οικιακό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ Α.Ε.

Μετά τα παραπάνω γίνεται πιστεύουμε κατανοητό ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμά σας αδικούν την Εταιρεία μας, διότι στην περίπτωση του κ. Ιατρίδη δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε τιμωρίας και το γεγονός ότι δεν τιμολογήθηκε η κατανάλωση της οικίας του με το Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν οφείλεται στο ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. δεν προέβη στις σχετικές καταμετρήσεις, κατά τις ημέρες προγραμματισμένης καταμέτρησης.

Δεδομένου όμως ότι ο κ. Ιατρίδης ανήκει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου και ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός του, ύψους 1.525 ευρώ , αφορά σε συσσωρευμένη κατανάλωση ενός έτους, η Επιχείρηση προτίθεται να τον διευκολύνει, παρέχοντάς του δυνατότητα εξόφλήσής του σε 17 μηνιαίες δόσεις των 90 ευρώ , με παράλληλη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Για την υποβολή του αιτήματος διακανονισμού, ο κ. Ιατρίδης μπορεί να καλέσει στο πανελλαδικό τηλεφωνικό κέντρο 11770, επιλογή 3».
http://www.enet.gr/
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: