Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Φροντίζει η ΓΕΝΟΠ για τα συμφέροντα των εργαζόμενων ή ακόμη και τώρα αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από αυτά που γίνονται και αφορούν το μέλλον τους και το μέλλον της επιχείρησης

Σε μια περίοδο που δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το οικονομικό άνοιγμα της Ομοσπονδίας, και βέβαια με τον -κατά το προεδρείο του Συνεδρίου- «φραστικό εκτροχιασμό» της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή. Πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ζητήσει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας καθώς το έλλειμμα - σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών - μπορεί να φθάνει σε 1,3 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη ΓΕΝΟΠ από το ΣΔΟΕ πριν από 5 χρόνια, της τάξης των 40.000 ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Πολλά σωματεία δεν δέχονται επίσης πρόταση της διοίκησης για αύξηση της εισφοράς προς τη ΓΕΝΟΠ, ούτε την παρακράτηση της απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων. Σημειώνεται επίσης η σύσταση του εκπροσώπου της διοίκησης της ΔΕΗ στο συνέδριο, γενικού διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων της επιχείρησης κ. Γ. Δαμάσκου, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς η ισχύουσα λήγει τον Ιούνιο του 2015 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους λήγει η μετενέργεια.
Φροντίζει η  ΓΕΝΟΠ  για τα συμφέροντα των εργαζόμενων ή ακόμη και τώρα αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους  από αυτά που γίνονται και αφορούν το μέλλον τους και το μέλλον της επιχείρησης  .( Θα γίνει η μεταβίβαση του 17% των μετόχων της ΔΕΗ κυριότητας ελληνικού δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, β) η ΔΕΗ δημοσιοποίησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, γ) κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθεσία σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ και, τέλος, κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθεσία που βελτιώνει τη διακυβέρνηση του ΤΑΙΠΕΔ και επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία που έχει αποκτήσει.)

http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=11447

http://agonistiki-enotita-dei.blogspot.gr/

http://deinews.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6326.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: