Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.



Προς : Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.

κ. Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ

Χαλκοκονδύλη 30

Α Θ Η Ν Α

---------------





Κύριε Πρόεδρε & Δ/ντα Σύμβουλε,



Ο Σύλλογος Διπλ. Μηχανικών ΔΕΗ δηλώνει την αντίθεσή του στην τελευταία πρακτική της Διοίκησης, να καλύπτονται θέσεις ευθύνης στην Επιχείρηση με σωρεία παράλληλων μετακινήσεων.

Ενώ, σε όλες τις Διευθύνσεις της Επιχείρησης υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ικανότατων στελεχών που μπορούν, μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες αναθέσεων της Επιχείρησης, να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις, τελικώς επιλέγεται από μέρους σας η διαδικασία κυκλικής εναλλαγής στελεχών με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Δ/ντών της ΔΑΥΕ, ΔΥΚΠΜ, ΔΣΜ, ΔΔΕ, ΔΜΚΘ, ΔΠΝ και ΔΛΚΔΜ.

Δεν κατανοούμε τον ιδιαίτερο λόγο που επιλέγεται αυτή η πρακτική, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι μετακινήσεις γίνονται μεταξύ Διευθύνσεων με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο.

Υπάρχει πληθώρα προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται, ώστε να μπορεί κανείς να έχει προσδοκίες θετικών αποτελεσμάτων από μια τέτοια διαδικασία με βασικότερη ότι τα στελέχη θα ασκούν καθαρά διοικητικά καθήκοντα, χωρίς να απαιτείται βαθύτερη γνώση του αντικειμένου και θα έχουν στην διάθεσή τους αναπτυγμένη και ευέλικτη ιεραρχική δομή στελεχών που να καλύπτει πλήρως το αντικείμενο στο οποίο προΐστανται.

H δομή της Επιχείρησης σήμερα είναι συγκεκριμένη και δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους πειραματισμούς.



Είμαστε πεπεισμένοι ότι, αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών θα είναι δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις και τέλος απαξίωση της λειτουργικής ικανότητας της Επιχείρησης.

Η εφαρμογή κάθε νέου συστήματος αν δεν έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και αν δεν έχει εξεταστεί διεξοδικά ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις εφαρμογής και αν δεν έχει διασφαλισθεί η συναίνεση των εμπλεκομένων θα φέρει σίγουρα ανακόλουθα αποτελέσματα.



Ως εκ τούτο θεωρούμε ότι οι μετακινήσεις στελεχών εγνωσμένης αξίας, ακεραιότητας και προσφοράς που λαμβάνουν χώρα τον καιρό αυτό, μόνο πρόσθετα προβλήματα θα δημιουργήσουν.

Η Επιχείρηση μέχρι και πρόσφατα δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές και δεν προέβαινε σε μετακινήσεις στελεχών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους και χωρίς καν να τους εξηγηθεί το γιατί, σαν να είναι αναλώσιμα μηχανικά εξαρτήματα.

Από τη συνολική εφαρμογή του συστήματος κυκλικής εναλλαγής στελεχών επιλέγουμε να αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση του ΛΚΜΔ από την οποία φαίνεται καθαρά η έλλειψη προετοιμασίας - προϋποθέσεων και η αδυναμία εφαρμογής του συστήματος.

Συγκεκριμένα, χωρίς να γίνει καμιά απολύτως συζήτηση ούτε με τους ίδιους, ούτε με τους προϊσταμένους τους Ορυχειάρχες, ούτε με την Δ/νση του ΛΚΔΜ, πληροφορήθηκαν από την εντολή μετακίνησης ότι, εντός τριών ημερών αλλάζουν θέσεις εργασίας, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε στέλεχος της Επιχείρησης.



Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης με τον τρόπο που γίνεται πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί στο συγκεκριμένο στελεχιακό δυναμικό είναι σίγουρο ότι θα απορυθμίσει και αποσταθεροποίηση τη λειτουργία των ορυχείων.

Θεωρούμε την εν λόγω απόφαση μια αυταρχική, μια αναχρονιστική επιστροφή στις αρχές του ξεπερασμένου managment του «αποφασίζω και διατάζω» που έχει προ πολλού χρεοκοπήσει.



Κατ'ουσίαν, η εν λόγω απόφαση παραβλέπει την βασική αρχή ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε θεμελιώδεις αλλαγές που να έχουν επιτυχία και διάρκεια στο χρόνο, αν δεν λάβουμε υπόψη μας τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ανθρώπινο δυναμικό, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Αποφάσεις και διαδικασίες της Επιχείρησης που παραβιάζουν τις αρχές της ισονομίας, της διαδικαστικής δικαιοσύνης και θίγουν βάναυσα την προσωπικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Στο σημερινό κόσμο, που κινείται με μεγάλες ταχύτητες, αν δεν κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των στελεχών μας, δεν θα είμαστε σε θέση να μετασχηματίσουμε την Επιχείρηση μας σ' έναν ισχυρό ανταγωνιστή.

Οι αυτοκρατορικές μέθοδοι διοίκησης είναι από καιρό ξεπερασμένες.



Κύριε Πρόεδρε & Δ/ντα Σύμβουλε,



Η συντριπτική πλειοψηφεία των στελεχών της Επιχείρησης είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι από όλα αυτά που αδικούν, προσβάλουν, υποτιμούν και υποβιβάζουν επαγγελματικές διαδρομές και αξίες.



Σας καλούμε να επανεξετάσετε άμεσα και συνολικά το σύστημα κυκλικής εναλλαγής στελεχών διότι όπως έχουμε σαφώς αναφέρει δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή του.
Σας καλούμε να ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με τα σημαντικά προβλήματα της Επιχείρησης και σταματήσετε τους πειραματισμούς.
Ασχοληθείτε ώστε να προχωρήσουν ο εκσυγχρονισμός και η αντικατάσταση παλαιών μονάδων παραγωγής. Να γίνουν επενδύσεις σε νέες σύγχρονες μονάδες.
Ασχοληθείτε με το μεγάλο ζήτημα της Οριακής Τιμής Συστήματος και τους περίεργους αποχαρακτηρισμούς αδειών αυτοπαραγωγών εξ αιτίας των οποίων η Επιχείρηση αιμορραγεί και οδηγείται σε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα.


Για το Σύλλογο Διπλ. Μηχανικών ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ



Θ. ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: