Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Κώδικα Συναλλαγών


Ελεγχος για την κατάρρευση της μετοχής της ΔΕΗ
1 Οκτωβρίου 2008, 00:28

του Σωτήρη Χιωτάκη


Η πτώση της ΔΕΗ κατά 22% στην συνεδρίαση της Δευτέρας, που ακολουθήθηκε από αντίδραση με άνοδο 8% την Τρίτη, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών της επιχείρησης, μέσω των οποίων η διοίκηση θα αναζητήσει να φωτίσει τυχόν κρούσματα υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

Η ενεργοποίηση του Κλιμακίου Εσωτερικού Ελέγχου της ΔΕΗ δρομολογήθηκε την Τρίτη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, το οποίο, βεβαίως, πραγματοποιήθηκε σε αρκετά βαρύ κλίμα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, καθώς το –22% της Δευτέρας ήταν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε την … Κυριακή το βράδυ η επιχείρηση, με την οποία γνωστοποιούσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς θα είναι χειρότερα εκείνων του πρώτου, κυρίως λόγω των αυξημένων τιμών των καυσίμων (φυσικό αέριο, μαζούτ) που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πρώτο εξάμηνο η ΔΕΗ είχε παρουσιάσει ζημιές της τάξης των 112 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις προ μηνός η διοίκηση είχε επισήμως ενημερώσει ότι στο δεύτερο εξάμηνο η επιχείρηση θα ήταν «ίσα βάρκα – ίσα νερά». Η αλλαγή πλεύσης μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και ενώ εν τω μεταξύ οι τιμές των καυσίμων … αποκλιμακώνονταν, προφανώς εξόργισε ξένους και εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι την Δευτέρα εκτέλεσαν κυριολεκτικά την μετοχή, στέλνοντάς την ακόμη και κάτω από τα 10 ευρώ και πολύ χαμηλότερα από την τιμή της προ … 7ετίας εισαγωγής της στο χρηματιστήριο.

Αλλά σε τέτοιες βίαιες διακυμάνσεις πάντα υπάρχουν υπόνοιες για «στησίματα» χρηματιστηριακών παιχνιδιών. Το ζήτημα τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Γιάννη Τσαρούχα με αποτέλεσμα, ύστερα από πρόταση του νομικού συμβούλου κ. Αργύρη Οικονόμου, να δρομολογηθεί η ενεργοποίηση του Κλιμακίου Εσωτερικού Ελέγχου που θα τσεκάρει τις συναλλαγές στην μετοχή.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα άλλαξαν χέρια περίπου 3,8 εκατομμύρια τεμάχια και την Τρίτη επιπλέον 1,6 εκατομμύρια τεμάχια, συνολικά δηλαδή περίπου το 2,5% του συνόλου των μετοχών της ΔΕΗ που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο.



Δυσαρέσκεια στο υπουργείο για τις κινήσεις Αθανασόπουλου
Κόντρα για τη ρήτρα καυσίμου από τη ΔΕΗ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008 07:00

Ο μηχανισμός επιβολής ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα ισχύσει κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2009, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση. Αυτό ανέφεραν χθες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με το αίτημα που δημοσιοποίησε μεταξύ πολλών άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ [DEHr.AT] κ. Τάκης Αθανασόπουλος, μέσω άρθρου του σε καθημερινή εφημερίδα.

Η αρνητική στάση που κρατά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στα αιτήματα του επικεφαλής της ΔΕΗ, ερμηνεύεται τόσο από τη συγκυρία, οικονομική και πολιτική, όσο και από τις μεθοδεύσεις που επέλεξε ο επικεφαλής της ΔΕΗ να κοινοποιήσει προβλέψεις για μεγάλες ζημιές και αιτήματα για αλλαγή των μηχανισμών λειτουργίας της αγοράς.

Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε στη μετοχή της ΔΕΗ, η προαναγγελία ζημιών της περασμένης Κυριακής, χθες στη συνεδρίαση του δ.σ. της επιχείρησης, ο κ. Αθανασόπουλος δικαιολόγησε την πρωτοβουλία του, ως μέσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εντυπώσεις από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς της ΓΕΝΟΠ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Πάντως, μέλος του δ.σ. που εκλέγεται από τους εργαζόμενους, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να ελεγχθεί κατά πόσο έγιναν πράξεις σε παράγωγα μετοχών της επιχείρησης (derivatives) και να δοθούν στοιχεία για αυτές τις πράξεις ώστε να διαφανεί εάν έγινε υποτιμητική κερδοσκοπία. Στο δ.σ. παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχει στη ΔΕΗ η λειτουργία του μηχανισμού συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα οποία το επιπλέον ετήσιο κόστος υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικές ηγεσίες στην παρούσα φάση δεν είναι διατεθειμένες να εγκρίνουν νέες αλλαγές, εκτιμώντας ότι η θέση της ΔΕΗ επιβαρύνεται κυρίως από τις μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα ανάπτυξης (κατασκευή νέων οικονομικότερων μονάδων), με αποτέλεσμα να λειτουργεί αντιοικονομικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, με χαμηλό βαθμό απόδοσης.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε ο κ. Αθανασόπουλος, θα πρέπει να καταργηθεί ο ισχύων κώδικας συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας και να καθοριστεί μία μεταβατική περίοδος, τριών έως πέντε ετών, κατά την οποία θα ανασταλεί η εφαρμογή διατάξεων του Κώδικα Συναλλαγών και θα αντικατασταθούν με απλούστερους κανόνες λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς.

Ειδικότερα ο κ. Αθανασόπουλος προτείνει αναστολή της υφιστάμενης μεθόδου υπολογισμού της Οριακής Τιμής του Συστήματος και της αμοιβής των εγχεόντων ενέργεια στη χονδρεμπορική αγορά. Επίσης, αντικατάσταση της μεθόδου αυτής με μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη τις υφιστάμενες δυσκολίες της ελληνικής αγοράς.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκτιμά ότι η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει εισέλθει σε μία δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο, η οποία έχει όλα τα στοιχεία μιας βαθιάς κρίσης, αντίστοιχη με αυτή της Καλιφόρνιας πριν από μερικά χρόνια.

Δηλαδή, σοβαρή ανεπάρκεια ηλεκτρικής ισχύος και ενέργειας, ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων και πρώτων υλών, καθώς και της εισαγόμενης ενέργειας, ρυθμιζόμενα τελικά τιμολόγια που δεν αντανακλούν το ύψος και τις διακυμάνσεις του κόστους ενέργειας, υποχρεώσεις καθολικής υπηρεσίας (τελευταίου καταφυγίου) για έναν μόνο συμμετέχοντα, χωρίς αντίστοιχη αμοιβή για την παρεχόμενη υπηρεσία, Οριακή Τιμή του Συστήματος η οποία καθορίζεται σε υψηλά επίπεδα ακόμα και για ευρωπαϊκά δεδομένα, κυρίως γιατί λόγω της έλλειψης ισχύος, αλλά και χάριν ευστάθειας του συστήματος μεταφοράς, λειτουργούν υποχρεωτικά μονάδες με υψηλό κόστος λειτουργίας οι οποίες θα έπρεπε να μένουν σε εφεδρεία.

Η Sencap

Στο δ.σ. της ΔΕΗ συζητήθηκαν και οι προοπτικές της μεικτής εταιρείας Sencap, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε η πραγματοποίηση επενδύσεων σε γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δραστηριότητα της ΔΕΗ μέσω του σχήματος αυτού, θα περιοριστεί μόνο στη διεκδίκηση των κοιτασμάτων λιγνίτη στο Κόσοβο, όπου έχει ήδη κατατεθεί προσφορά, σε συνεργασία με την ιταλική ENEL. Kατά τα άλλα το σχήμα δεν πρόκειται θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ



Στην... πόρτα εξόδου ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Επιχείρησε ανεπιτυχώς να εκβιάσει τον Χρ. Φώλια, για να μπει «ρήτρα καυσίμων» εκτάκτως από σήμερα 1η Οκτωβρίου, ώστε να ανατιμηθεί ταυτόχρονα και το ρεύμα
Με το ένα πόδι στην έξοδο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, μετά και την αποτυχημένη απόπειρά του να αποσπάσει κυβερνητική έγκριση για έκτακτη ανατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος με την έναρξη της ισχύος «ρήτρας καυσίμων» από σήμερα και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2009, όπως έχει αποφασισθεί.

Την πόρτα για ανατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος με οποιαδήποτε δικαιολογία την περίοδο αυτή έκλεισε χθες με διαρροή δηλώσεών της κορυφαία πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αφέθηκε έτσι... ξεκρέμαστος για δεύτερη φορά εντός 24 ωρών ο κ. Αθανασόπουλος, καθώς ο επί της Ανάπτυξης υπουργός Χρήστος Φώλιας -όπως έγραψε το «Εθνος»- αρνήθηκε χθες να τον δεχθεί.

Αργά το απόγευμα το υπ. Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του ανέφερε πως η ρήτρα καυσίμων θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2009.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεχείρησε χθες να εκβιάσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως έλεγαν πηγές του, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην πρωινή φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Καθημερινή», με το οποίο έθετε ως πρώτη προτεραιότητα την επιβολή ρήτρας καυσίμων από 1ης Οκτωβρίου.

Δεν είναι δε τυχαίο και το γεγονός πως ο κ. Αθανασόπουλος διένειμε αντίγραφα του συγκεκριμένου άρθρου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, σε μια προσπάθειά του να εμφανίσει πως αυτή η πρότασή του υιοθετείται από το σύνολο των μελών της ηγεσίας της ΔΕΗ.

Η στάση του υπ. Ανάπτυξης απέναντι στον κ. Αθανασόπουλο κρίνεται από τελείως αρνητική έως εχθρική, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτά πρέπει να θεωρείται πως έκλεισε οριστικά ο «κύκλος Αθανασόπουλου» για τη ΔΕΗ και απλώς παραμένει στην καρέκλα της Επιχείρησης, έχοντας όχι τη συμπαράσταση, αλλά απλώς την ανοχή του επί της Οικονομίας υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος άλλωστε και τον είχε επιβάλει στη συγκεκριμένη θέση.

Τον κρατά...
«Ο κ. Αθανασόπουλος μετράει ημέρες, αν όχι ώρες», θα μας τονίσει χαρακτηριστικά πηγή του «Εθνους» προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση τον κρατά στην καρέκλα του όσο χρειασθεί ακόμη για να διαχειριστεί την κρίση που ταλανίζει τη ΔΕΗ, δηλαδή να πιει όλο το ποτήρι έως τέλους και μετά να τον αποπέμψει».
Εκτός και αν, προσέθεταν άλλες πηγές, προλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ και παραιτηθεί από μόνος του.

Εντύπωση πολύ κουρασμένου ανθρώπου είχε κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού θυελλώδους Δ.Σ. της ΔΕΗ ο κ. Αθανασόπουλος.

Ουσιαστικά το βάρος της κόντρας με τους εκπροσώπους του συνδικάτου (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) σήκωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος επεχείρησε να... ανακαλέσει στην τάξη τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «... πέρασαν οι εποχές που είχατε συνδιοίκηση στη ΔΕΗ», προχωρώντας σε περαιτέρω υποτιμητικές εκφράσεις.

Πηγές μας εξέφραζαν την απορία πως «οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ δεν φάνηκαν όπως θα έπρεπε... αξιόμαχοι, όπως απαιτούσαν οι κατηγορίες που τους απηύθυνε ο κ. Μίχαλος».Χαρ. Αναγνωστόπουλος, Χρ. Κολώνας

Διοικητικό μπλακ άουτ στη ΔΕΗ
Αντεγκλήσεις και στο Δ.Σ. μεταξύ προέδρου και εκπροσώπων των εργαζομένωνΤετάρτη, 01.10.08
Ζήτημα παραμονής του προέδρου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου στην επιχείρηση προκύπτει μετά το νέο, δημόσιο αυτή τη φορά, «άδειασμα» από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια μέσω του ΕΤ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε χθες να επιβληθεί άμεσα (από… σήμερα, 1η Οκτωβρίου) η ρήτρα καυσίμων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα πιέσει να μεταφερθούν στις πλάτες των καταναλωτών οι αυξανόμενες ζημιές της επιχείρησης το 2008. Ο υπουργός Ανάπτυξης με νέες δηλώσεις προς τον ΕΤ κλείνει το θέμα των ανατιμήσεων για τη φετινή χρονιά και απορρίπτει την εισήγηση Αθανασόπουλου επισημαίνοντας: «Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια. Τιμολογιακή πολιτική δι’ αλληλογραφίας δεν γίνεται. Εχω υπογράψει απόφαση για εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων από 1ης Ιανουαρίου».

Ηδη από χθες ο κ. Φώλιας είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει αίτημα ούτε πρόθεση για αυξήσεις τιμολογίων ως το τέλος του χρόνου.

Οι σαφείς αποστάσεις που λαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από τη διοίκηση της ΔΕΗ δημιουργούν εκ των πραγμάτων πρόβλημα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας για τον κ. Αθανασόπουλο. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ φέρεται να ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, για το αίτημα να επισπευσθεί η επιβολή της ρήτρας καυσίμων, επιχειρώντας να παρακάμψει τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος όμως υπογράφει την απόφαση για τα τιμολόγια της ΔΕΗ…

Πρωτοφανές είναι επίσης το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίζεται δημοσίως να ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια κυριολεκτικά από την επόμενη ημέρα, ενώ ο ίδιος πριν από ένα μήνα έλεγε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι καλύτερο από το πρώτο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ο κ. Αθανασόπουλος επανέλαβε τις απόψεις που διατύπωσε με άρθρο του στην «Καθημερινή», να επιβληθεί άμεσα η ρήτρα καυσίμων, να ανασταλεί η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για 3 - 5 χρόνια και να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της Οριακής Τιμής του Συστήματος με την οποία η ΔΕΗ αγοράζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ιδιωτών και των εισαγωγέων. Κατά πληροφορίες, στο Δ.Σ. σημειώθηκαν έντονες αντεγκλήσεις με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Γ. Τσαρούχα.

Το Δ.Σ. με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη ΓΕΝΟΠ για «χρήση ανακριβών και ανεξακρίβωτων στοιχείων» που «οδηγούν σε λανθασμένα και, προκειμένου περί εταιρίας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, ενδεχομένως παραπλανητικά συμπεράσματα, τα οποία όπως δημοσιοποιούνται δεν ωφελούν την επιχείρηση».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Διαχείρισης της Αιχμής που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Ανάπτυξης, η κάλυψη της ζήτησης θα απαιτήσει και την επόμενη χρονιά περικοπές στην ηλεκτροδότηση αγροτών (αρδευτικά συστήματα) και μεγάλων καταναλωτών.



ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελεύθερος Τύπος
Φώλιας: "Κίτρινη κάρτα" στον Αθανασόπουλο
Ο υπουργός Ανάπτυξης απορρίπτει το αίτημα για επίσπευση της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. «Ισχύει η υπογεγραμμένη απόφαση που προβλέπει την επιβολή ρήτρας από την 1η Ιανουαρίου του 2009», σημειώνουν «κύκλοι» του υπουργού, σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Αθανασόπουλου
"Η" Online 17:13
Σε δυσμένεια βρίσκεται πια ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος και αυτόν που τον διασώζει είναι η κυβερνητική κρίση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας με διαρροές του απορρίπτει το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της εταιρίας για επίσπευση της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. «Ισχύει η υπογεγραμμένη απόφαση που προβλέπει την επιβολή ρήτρας από την 1η Ιανουαρίου του 2009», σημειώνουν «κύκλοι» του υπουργού, σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Αθανασόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου έκανε γνωστή την πρότασή του, την οποία όπως αναφέρουν πηγές την υπέβαλλε χθες και στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Ο τελευταίος κατά τις πληροφορίες αν και κατανόησε το δίκαιο του αιτήματος του προέδρου της ΔΕΗ, δήλωσε αναρμόδιος.

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν με νόημα ότι «για το θέμα Αθανασόπουλου θα μπορούσε να γίνει διαφορετικός χειρισμός αν η κατάσταση στην κυβέρνηση ήταν καλύτερη».

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου παρουσίασε στα μέλη του στοιχεία σύμφωνα με τα οποία των κόστος αγορών ενέργειας της επιχείρησης ανέβηκε τον Ιούλιο στα 756 εκατ. ευρώ από 451 εκατ. τον περσινό Ιούλιο.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην άρνηση που αντιμετωπίζει από τη ΔΕΠΑ ως προς τις καλύτερες τιμές προμήθειας φυσικού αερίου, στα κόστη που επωμίζεται η ΔΕΗ από την Οριακή Τιμή του Συστήματος αλλά και στο «χάσμα» των σχέσεων ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στο μέλος και εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Τσαρούχα και το μέλος και αναπληρωτή πρόεδρο της ΔΕΗ Κ. Μίχαλο. Ο πρώτος επιχειρώντας να ρίξει «γέφυρα» στη διοίκησης συνάντησε την αντίδραση του κ. Μίχαλου, ο οποίος φέρεται να είπε «όταν ερχόσασταν στο τραπέζι του διαλόγου καθόσασταν πάνω στο τραπέζι και όχι στις καρέκλες. Να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε όταν συνδιοικούσατε τη ΔΕΗ».


Πάντως η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή της προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ χαιρετίζει την καλόπιστη κριτική που ασκείται από τη ΓΕΝΟΠ, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ενδιαφερομένου, πόσο μάλλον των εργαζομένων της επιχείρησης. Παρατηρεί όμως με λύπη του ότι η χρήση ανακριβών και ανεξακρίβωτων στοιχείων οδηγεί σε λανθασμένα και, προκειμένου περί εταιρίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο, ενδεχομένως παραπλανητικά συμπεράσματα, τα οποία όπως δημοσιοποιούνται δεν ωφελούν την επιχείρηση».

Χρ. Κολώνας

1 σχόλιο:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ στοιχεία έχει προσλάβει πλέον ο τρόπος διοικησης της ΔΕΗ.Και το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όχι μόνο δεν διαφαίνονται προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης, αλλά αντίθετα όλα δείχνουν, μετά βεβαιότητας, ότι προς επιδείνωση βαδίζουμε. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ μόνον υπερβολικός δεν είναι ο χαρακτηρισμός ότι η κατάσταση την οποία διαμορφώνουν οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης , του επικεφαλής της ΔΕΗ, του ΔΣ της ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ είναι κωμικοτραγική. Τι συμφέροντα εξυπηρετούν;