Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Εύρεση Συμβόλου

Μotor Oil: Στην τελική ευθεία το deal με την Endesa Hellas
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Endesa Hellas και Mότορ Oϊλ για σύμπραξη στην αγορά ηλεκτρισμού και συγκεκριμένα για την είσοδο της Endesa στο κεφάλαιο της «Kόρινθος Power»
"Η" 3/10
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Endesa Hellas και Mότορ Oϊλ για σύμπραξη στην αγορά ηλεκτρισμού και συγκεκριμένα για την είσοδο της Endesa στο κεφάλαιο της «Kόρινθος Power», της εταιρείας που διαθέτει την άδεια παραγωγής ηλεκτρισμού στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Aγίους Θεοδώρους, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

H «Kόρινθος Power» συστήθηκε σαν κοινοπραξία μεταξύ της ισπανικής Iberdrola και της Motor Oil και είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό του ΔEΣMHE για την προαγορά ισχύος από ιδιώτες. Πριν λίγους μήνες, η Iberdrola αποχώρησε από το σχήμα, στο οποίο κατείχε πλειοψηφικό μερίδιο 70%.



Νέες απεργίες στις 8 και 21 Οκτωβρίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Γεωργάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ μπαράζ ξεκίνησαν τα εργατικά συνδικάτα κατά της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό, την ακρίβεια, την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ήδη αποφασίστηκαν από τη ΓΣΕΕ δύο νέες απεργίες: στις 8 Οκτωβρίου για τους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ- συγκοινωνίες και στις 21 Οκτωβρίου με πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση στην οποία θα λάβει μέρος και η ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες πραγματοποίησαν χθες μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή για την εκποίηση των ΔΕΚΟ και την τροπολογία περί κατάργησης αποζημίωσης κατά την απόλυση των εργαζομένων.

Το Ενιαίο Ταμείο Τύπου
Προχθές πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Τύπου ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου συναντήθηκαν με την κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και της ζήτησαν να πάρει πίσω τον νόμο. Η απάντηση της κ. Πετραλιά ήταν ότι ήδη έχει διοριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Ταμείου Τύπου. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις απάντησαν ότι δεν το αναγνωρίζουν. Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στη Βουλή. ● Σε 4 δισ. ευρώ κινείται- λόγω της οικονομικής κρίσης - η λογιστική απώλεια ασφαλιστικών ταμείων (μείωση αξίας μετοχών, δομημένα, αμοιβαία κεφάλαια κ.ά.) σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ κ. Γ. Ρωμανιά. Όπως ανέφερε, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τριπλή ζημιά από τη διεθνή κρίση. Μεταξύ άλλων, από τα 9 δισ. ευρώ που έχουν επενδύσει σε ομόλογα, τα 500 εκατ. είναι σε δομημένα.
ΔΕΗ: Στις 18/11 το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009-2014








Εύρεση Συμβόλου




Δημοσιεύθηκε: 11:02 - 03/10/08


Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι η ενημέρωση των αναλυτών για το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009 - 2014 της εταιρίας, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2008.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τόπο και ώρα θα παρασχεθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: