Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΗ: Προς αναζήτηση νέου προέδρου και δ/σ



ΔΕΗ: Προς αναζήτηση νέου προέδρου και δ/σ η ηγεσία του υπουργείουΔεν θα εξαντλήσει τη θητεία του ο κ. Π. Αθανασόπουλος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ καθώς, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, και ο υφυπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, σε αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ.
Οπως σημείωσε η ηγεσία του υπουργείου θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού που θα αφορά στην αναζήτηση νέου προσώπου να ηγηθεί της επιχείρησης.
Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ηνία της επιχείρησης να μην τα κρατάει στο μέλλον ένας άνθρωπος αλλά να είναι διαφορετικό πρόσωπο ο διευθύνων σύμβουλος από τον πρέοδρο της.

============================================
ΔΕΗ: Νεα οδηγία ΕΕ για μη ρυπογόνες μονάδες
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:22 - 04/11/09

Αντιμέτωπη για άλλη μία φορά με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθεί πολύ σύντομα η ΔΕΗ.

Τώρα το κρίσιμο ζήτημα είναι η μη ρυπαντική λειτουργία των μονάδων της, με βάση μία νέα οδηγία για τις βιομηχανικές εκπομπές, την IED, (Industrial Emissions Directive), που ενσωματώνει συνολικά επτά κλαδικές οδηγίες.

Μία από αυτές είναι η IPPC (Integrated Pollution Prevention & Control), που αφορά σε όλη την ευρωπαϊκή βιομηχανία και στις εκπομπές εργοστασίων (διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου), συμπεριλαμβανομένης και της ενεργειακής βιομηχανίας, υποχρεώνοντας τες να εφαρμόσουν κατά τη λειτουργία τους τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί, εκτός από τις μονάδες που έχει δεσμευθεί να αποσύρει, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της, να προχωρήσει σε γενναίες περιβαλλοντικές επενδύσεις σε μια άλλες ρυπογόνες μονάδες, κυρίως λιγνιτικές, αν δεν θέλει να βρεθεί μπροστά σε κυρώσεις.

Το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος έχει παραδώσει ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχέδιο για την IED, που αποφάσισαν στις 25 Ιουνίου, ύστερα από τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής. Το κείμενο αυτό διαφοροποιείται από την αρχική και πιο αυστηρή εισήγηση της Κομισιόν, καθώς προβλέπει πιο ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο, ωστόσο και υπό αυτή τη μορφή του υποδεικνύει χρονικούς περιορισμούς για τη βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων, ώστε να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Στις 18 Ιανουαρίου 2010 θα ξεκινήσει επίσημα η δεύτερη ανάγνωσή του στο Κοινοβούλιο και εκτιμάται ότι έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους θα έχει γίνει επίσημη οδηγία της Ε.Ε. με αντίστοιχους χρονικούς περιορισμούς για την εφαρμογή της από τα κράτη-μέλη.

Η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της να αποσύρει παλαιές και μη αποδοτικές μονάδες, όπως οι μονάδες του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, συνολικής ισχύος 320 MW, η μονάδα IV της Πτολεμαΐδας, 300 MW, η Λιπτόλ Ι και ΙΙ, 43 MW, η Μεγαλόπολη Ι και ΙΙ 250 MW, το Λαύριο ΙΙΙ 180 MW, ο Άγιος Γεώργιος VIII 160 MW και ΙΧ 200 MW, το Λαύριο Ι και ΙΙ 450 MW, το Αλιβέρι ΙΙΙ και IV 300 MW και στις Κυκλάδες μονάδες ντίζελ και HFO 200 MW.

Σε χθεσινή ανακοίνωση της η Επιχείρηση αναφέρει ότι από το 2011 σταδιακά θα αποσυρθούν οι μονάδες του ΑΗΣ Λιπτόλ και της Πτολεμαΐδας, που επιβαρύνουν σημαντικά σήμερα το περιβάλλον στη δυτική Μακεδονία. Για τις άλλες προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη απόσυρσης.

Εκτός, όμως, από τις συγκεκριμένες μονάδες τις οποίες σκοπεύει να αποσύρει η ΔΕΗ υπάρχουν και άλλες λιγνιτικές, όπως της Καρδιάς, του Αμύνταιου και του Αγίου Δημητρίου, η λειτουργία των οποίων δεν θα είναι συμβατή με τη νέα οδηγία της Ε.Ε. Γι' αυτές θα απαιτηθούν μεγάλης έκτασης και ιδιαίτερα δαπανηρές περιβαλλοντικές επενδύσεις, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο είτε να λειτουργούν περιστασιακά, είτε να κλείσουν, αν δεν θέλει η ΔΕΗ να υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε.

Το θέμα αυτό απασχολεί ήδη τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, που εξετάζουν τη σκοπιμότητα αυτών των επενδύσεων, με βάση τεχνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους, χωρίς να έχει καταλήξει ακόμα αν είναι προτιμότερο να γίνουν ακριβές επενδύσεις ή να κλείσουν οι μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, στην καρδιά του προβλήματος φαίνεται να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το Ενεργειακό Κέντρο Πτολεμαΐδας, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ. Βέβαια, η Επιχείρηση δεν αποδέχεται την υπέρβαση των θεσμοθετημένων ορίων ποιότητας της ατμόσφαιρας για τα οξείδια του αζώτου και το διοξείδιο του θείου, υποστηρίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε σειρά δράσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος.
==========================================
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ : Διευκρινήσεις επί δημοσιευμάτων
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009 19:06
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι η μελλοντική λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Μελίτη παραμένει αβέβαιη, η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη ζήτηση κατά το Σαββατοκύριακο 31/10-1/11 και την αυξημένη διαθεσιμότητα των μονάδων της, και ιδιαίτερα των λιγνιτικών, έθεσε εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη μονάδα από την Παρασκευή (30/10) το βράδυ έως Τρίτη (3/11) πρωί, για να δοθεί η δυνατότητα να αυξηθούν τα αποθέματα λιγνίτη από τα χαμηλά επίπεδα των 6 ημερών που βρίσκονταν την Παρασκευή 30/10 σε ασφαλέστερα επίπεδα ενόψη της δύσκολης, από πλευράς καιρικών συνθηκών, περιόδου που έρχεται.
============================================
ΔΕΗ - Διευκρινίσεις για την πορεία των απαλλοτριώσεων στις περιοχές Ποντοκώμης και Μαυροπηγής και τη νέα Μονάδα Πτολεμαϊδα 5
Συγγραφέας Τσιβγέλη Μ.

Διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία των απαλλοτριώσεων στις περιοχές Ποντοκώμης και Μαυροπηγής και με τη νέα Μονάδα Πτολεμαϊδα 5 δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΗ ΑΕ, με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού Κοζάνης. Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα: 1. Οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες αφορούν τις κτηματικές περιοχές των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, προχωρούν, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. και έχουν ήδη ολοκληρωθεί: - οι εργασίες κτηματογράφησης, καθώς και - η σύνταξη κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι, τον Αύγουστο του 2009 αποφασίστηκε (Δ.Σ. 188/27.8.2009) και η απαλλοτρίωση της συνολικής κτηματικής περιοχής των εν λόγω οικισμών. Προκειμένου να υποβληθεί ο φάκελος για κήρυξη μιας απαλλοτρίωσης στα συναρμόδια Υπουργεία, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ ΕΠΟ). Κατόπιν αυτού, την 31.08.09 υπεβλήθη η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) στο (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ για την ως άνω έκδοση της ΚΥΑ ΕΠΟ, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2010. Στη συνέχεια θα υποβληθεί ο πλήρης φάκελος για κήρυξη των ανωτέρω απαλλοτριώσεων, η συντέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του έτους 2012. 2. Οι χρονολογίες που αναφέρονται σε δημοσιεύματα ημερησίου Τύπου του Ν. Κοζάνης για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης σε άλλες ημερομηνίες - ήτοι το 2018 και το 2022 - αφορούν τη χρονική στιγμή κατά την οποία οι εργασίες εκσκαφών από τα Ορυχεία θα θίξουν τις περιοχές των εν λόγω οικισμών και όχι την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, που, όπως προαναφέρθηκε, εκτιμάται να είναι το έτος 2012. 3. Σχετικά με τη νέα Μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η ΔΕΗ σε τίποτα δεν έχει αλλάξει τον προγραμματισμό της. Η επιχείρηση προτίθεται να προκηρύξει άμεσα τη νέα Μονάδα μόλις υπάρξει θετική γνωμοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, στη Μεσοχώρα, στην οποία οι καθυστερήσεις έφθασαν τα περίπου 15 χρόνια, με δυσβάστακτα μεγάλο κόστος για τη ΔΕΗ, το Περιβάλλον και την Εθνική Οικονομία. 4. Τέλος, τα στελέχη της ΔΕΗ είναι πάντοτε στη διάθεση των τοπικών αρχών και φορέων και θα συμμετέχουν στα θεσμοθετημένα όργανα, όποτε αυτό ζητηθεί, με σκοπό την πλήρη και έγκυρη ενημέρωσή τους. Η ΔΕΗ απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να συνεργασθούν μαζί της, έτσι ώστε μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και να γίνει η προκήρυξη για τη νέα Μονάδα Πτολεμαϊδα 5, η κατασκευή και λειτουργία της οποίας θα αποφέρει πολλαπλά αναπτυξιακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για ολόκληρη την Τοπική Κοινωνία του Νομού Κοζάνης.
============================================================
Ενεργειακά αυτόνομα τα νησιά της Ελλάδας
Το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στοχεύει στην υλοποίηση ενός σχεδίου ενεργειακής αυτονομίας των νησιών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Στόχος είναι τα νησιά να είναι ένας πράσινος δίαυλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου κάποια θα είναι ενεργειακά αυτόνομα και θα τροφοδοτούν το ένα το άλλο», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι οι Κυκλάδες, καθώς υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τη διασύνδεση των νησιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόθεση μας για το κλείσιμο των πετρελαϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επισήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καταναλώθηκαν το 2008 για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 864,000 τόνοι μαζούτ και 441,500 χιλιόλιτρα ντίζελ.

Εκτιμάται, ότι το πόσο που δόθηκε για την προμήθεια των υγρών καυσίμων για τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ στα νησιά, είναι σχεδόν ίσο με το ποσό που δαπανήθηκε για την προμήθεια λιγνίτη για την ηλεκτροδότηση της υπόλοιπης χώρας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έκαναν ειδικοί, με το λιγνίτη παρήχθη 10πλάσια ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος απ ότι με μαζούτ και πετρέλαιο.

«Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο- που θα καλύπτει όλο το τοπίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ωστόσο, το δικό μου όραμα δεν αφορά μόνο τα νησιά, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Την ίδια στιγμή όμως η ΔΕΗ πρέπει να δώσει το σήμα ότι μπαίνει δυναμικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», δήλωσε η κ. Τίνα Μπιρπίλη.

Όσον αφορά το θέμα με τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, η υπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα είναι δύσκολη περιοχή στον εν λόγω τομέα, εξαιτίας της γεωγραφίας του βυθού της.

Το εν λόγω θέμα όμως θα επανεξεταστεί από την αρχή, καθώς έχουν εντοπιστεί περιοχές στον Έβρο και την Πελοπόννησο που ενδείκνυνται για την κατασκευή τέτοιων πάρκων.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για τη δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος πάνω από 2.200 ΜW. Οι καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς και κατοίκους.

«Θα ήταν σωστό να υπήρχε ένα μεγάλο έργο που θα ξεκινούσε με τη συμμετοχή του κράτους. Και ξέρετε πόσες χιλιάδες βραχονησίδες υπάρχουν στο Αιγαίο που θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε; Ωστόσο, το κομβικό σημείο είναι το θέμα των δικτύων και γι΄ αυτό δίνουμε πολύ μεγάλο ρόλο στη ΔΕΗ», τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Όσον αφορά το μοναδικό αιολικό πάρκο σε βραχονησίδα, που έχει προχωρήσει στη νησίδα Σαν Τζώρτζη ισχύος 70 ΜW, παρατήθηκαν καθυστερήσεις 18 μηνών στην απάντηση των αρμοδίων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Ένα από τα πρώτα έργα που θα υπογραφούν από του υπουργείο Περιβάλλοντος, έιναι η έναρξη του έργου για το υποθαλάσσιο καλώδιο, το οποίο θα ενώνει την Εύβοια με την Νέα Μάκρη και θα δώσει ώθηση στις ΑΠΕ.

«Αυτό θα απεγκλωβίσει αμέσως ένα πολύ μεγάλο δυναμικό στην Εύβοια, που είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», πρόσθεσε η υπουργός.

=========================================================
ΔΕΗ: «Η Σαχάρα και τα αυτοκίνητα φταίνε για τις υπερβάσεις των ρύπων στο νομό Κοζάνης»

(04/11/2009)


Η αλλαγή και βελτίωση των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων, η βελτίωση του μίγματος λιγνίτη, οι επιτυχημένες επεμβάσεις συντήρησης του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τα αυτόματα συστήματα καταστολής και συνεχούς διαβροχής της σκόνης, μείωσαν δραστικά τις εκπομπές αιωρουμένων σωματιδίων των ΑΗΣ και των ορυχείων. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ τονίζοντας όμως ότι παρόλα αυτά δεν υπάρχει βελτίωση των συγκεντρώσεων στην ατμόσφαιρα της περιοχής, κυρίως λόγω φυσικών παραγόντων, όπως το ξηρό κλίμα και η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα αλλά και λόγω της καύσης πετρελαίου κίνησης των αυτοκινήτων.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι το στρατηγικό σχέδιο της επιχείρησης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, προβλέπει μεταξύ των άλλων: Τη διακοπή της λειτουργίας των παλαιών μονάδων σταδιακά από το 2011, την κατασκευή δύο νέων, σύγχρονων και υψηλού βαθμού απόδοσης λιγνιτικών μονάδων - στον ΑΗΣ Μελίτης και στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την περαιτέρω βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας των υφισταμένων μονάδων παραγωγής, τη βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας των ορυχείων, με ειδικά προγράμματα αποκατάστασης εδαφών και μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την επέκταση του μόνιμου συστήματος διαβροχής σε όλους τους αντίστοιχους ανοικτούς ταινιόδρομους.

==================================================
Πρόστιμο 40.000 € στη ΔΕΗ από το Νομάρχη Κοζάνης
(04/11/2009)


Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής στη ΔΕΗ, για σειρά παραβάσεων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής – Κλείτου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς δεν τηρούνται από τη ΔΕΗ οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, όσον αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της επαρχιακής οδού Ακρινής – Κλείτου, όπως και οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την εναπόθεση των στείρων υλικών κατά μήκος του δρόμου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, στην ίδια ανακοίνωσή της, εκφράζει για άλλη μια φορά, προς κάθε κατεύθυνση, την απόφασή της για την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε είδους δραστηριότητα της ΔΕΗ.
=================================================
ΔΕΗ: Πρόστιμο 40.000 ευρώ για παραβάσεις
Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλείτου, ενώ από χθες το πρωί λειτουργεί κανονικά η μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη που είχε κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής ως τα ξημερώματα της Τρίτης, προκειμένου να σχηματιστούν τα απαραίτητα αποθέματα λιγνίτη.


Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλείτου, ενώ από χθες το πρωί λειτουργεί κανονικά η μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη που είχε κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής ως τα ξημερώματα της Τρίτης, προκειμένου να σχηματιστούν τα απαραίτητα αποθέματα λιγνίτη.

Η μονάδα υπολειτουργούσε για αρκετές ημέρες λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία της με λιγνίτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Κοζάνης, παρατηρούνται υπερβάσεις στις συγκεντρώσεις εδάφους των αιωρούμενων σωματιδίων στην ευρύτερη περιοχή του ενεργειακού κέντρου Πτολεμαΐδας.

Η ΔΕΗ πάντως υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν υπάρχει υπέρβαση των θεσμοθετημένων ορίων ποιότητας της ατμόσφαιρας για τα οξείδια του αζώτου και το διοξείδιο του θείου. Ως προς τις συγκεντρώσεις εδάφους των αιωρούμενων σωματιδίων δεν έχει σημειωθεί υπέρβαση στον ετήσιο αριθμητικό μέσο όρο, υπάρχουν όμως υπερβάσεις στο πλήθος των 24ωρων μέσων συγκεντρώσεων.
=================================================
Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, στη ΔΕΗ για σειρά παραβάσεων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής – Κλείτου.

Συγκεκριμένα δεν τηρούνται από τη ΔΕΗ οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, όσον αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της επαρχιακής οδού, όπως και οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την εναπόθεση των στείρων υλικών κατά μήκος του δρόμου.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για άλλη μια φορά εκφράζει, προς κάθε κατεύθυνση, την απόφασή της για την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε είδους δραστηριότητα της ΔΕΗ.
=================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: