Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Τεχνικό πρόβλημα στη διαδικασία επιλογής στελεχών

Προκήρυξη θέσεων για τους επικεφαλής ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009 13:56

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων των επικεφαλής και διευθυνόντων συμβούλων στη ΔΕΗ και στα Ελληνικά Πετρέλαια δημοσίευσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Οι θέσεις δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, www.opengov.gr, στο πλαίσιο των προεκλογικών της δεσμεύσεων για ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Ανάμεσα στις θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι και αυτές των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων στη ΔΕΠΑ και την ΕΥΔΑΠ .

«Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στο πλαίσιο των παρακάτω οργανισμών, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας το βιογραφικό τους για το συγκεκριμένο οργανισμό της προτίμησης τους», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
=========================================
ΔΕΗ Α.Ε. - Πρόεδρος
ΔΕΗ Α.Ε. - Διευθύνων σύμβουλος
ΔΕΗ Α.Ε. - Μέλος ΔΣ
Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε. - Πρόεδρος
Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε. - Διευθύνων σύμβουλος
Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε. - Μέλος ΔΣ

========================================
Τεχνικό πρόβλημα στη διαδικασία επιλογής στελεχών06.11.2009, 17:56
Αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο www.opengov.gr, η προκήρυξη για τις θέσεις προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και μελών των διοικητικών συμβουλίων σε μία σειρά από εποπτευόμενους από το Δημόσιο οργανισμούς οι οποίοι ανήκουν στον τομέα της ενέργειας..

Μεταξύ αυτών είναι οι θέσεις για την ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, την ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΜΗΕ, την ΕΚΟ, την ΑΣΠΡΟΦΟΣ, το ΚΑΠΕ και άλλους οργανισμούς.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ήταν ορθή η προκήρυξη ως προς τα Ελλ.Πε., καθώς ο διευθύνων σύμβουλος επιλέγεται πλέον από την γενική συνέλευση των μετόχων.

Η προκήρυξη είχε αναρτηθεί στο https://apps.opengov.gr/opengov2/ypeka/app/select_office.php, ωστόσο εδώ και λίγη ώρα δεν είναι δυνατό να εμφανισθεί το link, καθώς πληροφορούμαστε στο συγκεκριμένο site "παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στη διαδικασία και εκτελούνται ενέργειες για την αποκατάσταση του"…



==========================================

Υπουργός Ενέργειας-ματαίωση σχεδίου για άντληδη υδάτων από τον Αώο
Συγγραφέας Βουτσαδάκης Κ.

Ματαιώνεται το σχέδιο για άντληση υδάτων από τον ποταμό Αώο, για την κατασκευή δυο υδροηλεκτρικών σταθμών, και τη διοχέτευσή τους στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη εξέφρασε σήμερα την πλήρη αντίθεσή της στη σχετική πρόταση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούλιο. Η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ακόμη ότι θα γίνουν από πλευράς Υπουργείου όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση της πρότασης.
=====================================================

«Καταστροφική εκτροπή και για την Πίνδο»
«Οχι στη μόδα των εκτροπών», όπως εκείνης που προβλέπει μεταφορά 70 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού τον χρόνο από τον Αώο - Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου μέσω αγωγού μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων, για «εμπλουτισμό» της λίμνης των Ιωαννίνων, που θα «ξεπλύνει» το έγκλημα υποβάθμισης της Παμβώτιδας.
Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις χωριών στην περιοχή της Βάλια Κάλντα καθώς σύμφωνα με το «αναχρονιστικό σχέδιο», όπως το χαρακτηρίζουν οι... οργανώσεις WWF-Ελλάς, Καλλιστώ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Πίνδος Περιβαλλοντική και Αρκτούρος, προτείνεται: Η άντληση από την κοίτη του ποταμού Αώου, η επαναφορά του στη λίμνη Πηγών Αώου και η εν συνεχεία διοχέτευσή του στη λίμνη Παμβώτιδα. Αυτά και τα συνοδά έργα, όπως η διάνοιξη δρόμων και η εκχερσώσεις, αντιβαίνουν στη λογική της αειφόρου ανάπτυξης και στην υποχρέωση της χώρας για ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επιμένουν ότι το συνολικό έργο «είναι διπλά καταστροφικό αφού εκτός από την προφανή οικολογική καταστροφή στο υδάτινο σύστημα του Αώου και το Εθνικό Πάρκο, απειλεί να "ξεπλύνει" το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στα Ιωάννινα με την καθημερινή υποβάθμιση του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας», λέει η Ιόλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον στο WWF-Ελλάς.

«Πίσω από τον εμπλουτισμό είναι η κατασκευή φραγμάτων, που θα εκτρέπει τον Αώο εκεί όπου (σύμφωνα με το νομικό καθεστώς του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου ζώνη ΙΙ) ορίζεται ως ζώνη διατήρησης οικοτόπων και ειδών στην οποία απαγορεύονται τέτοιου είδους δραστηριότητες.

»Εμπλουτισμός έρχεται και με τις βροχοπτώσεις, ποιον κοροϊδεύουν», τόνισε η υπεύθυνης πολιτικής του WWF.

Τα σχέδια για το συγκεκριμένο έργο (που έχει προταθεί από ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ιούλιος 2009, και από μία άλλη εταιρεία) γνωστοποιήθηκαν σε συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης, ο οποίος κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου που σχεδιάζεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Ο Κώστας Τζιόβας, εκπρόσωπος των οργανώσεων στο Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης, είπε:

«Μια θετική γνωμοδότηση σημαίνει ότι ο φορέας διαχείρισης, σκοπός του οποίου είναι η προστασία των πολύτιμων φυσικών χαρακτηριστικών του Εθνικού Πάρκου, θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός καταστροφικού για την περιοχή έργου. Μια αρνητική γνωμοδότηση θα μπορούσε να δώσει ένα οριστικό τέλος σε μια ιστορία που με διάφορες μορφές έρχεται και επανέρχεται τα τελευταία τριάντα χρόνια».

Βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας -πλαίσιο για τα ύδατα- 2000/60/ΕΚ, η διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται σε επίπεδο λεκάνης απορροής ποταμού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας των υδάτινων και χερσαίων οικοσυστημάτων που βρίσκονται σε αυτήν. Θεσμοθετείται επίσης η υποχρέωση λεπτομερούς προγραμματισμού της χρήσης των υδάτινων πόρων, μέσω της κατάρτισης Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής (ΣΔΛΑ). Από το 2009 και μετά, κάθε σχέδιο ή πρόγραμμα που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους ή στην ποιότητα των υδάτων, θα πρέπει να συντονίζεται με τις διατάξεις των ΣΔΛΑ.

* Αλλαγή προέδρου στο WWF-Ελλάς. Τη θέση της Αθηνάς Δεσύπρη αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Πουλούδης, τακτικός καθηγητής και αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΦΙΛΗΣ ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ

=====================================================

Ο προϊστάμενος του Πρακτορείου Καλαμπάκας της ΔΕΗ, Γιώργος Δήμου, μας μιλά για τις πολύτιμες υπηρεσίες της
06-11-2009 11:31:29
Αρθρογράφος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ
Αρχίζουμε σήμερα μια σειρά συνεντεύξεων με τους προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών της Καλαμπάκας. Ξεκινάμε με τον Προϊστάμενο του Πρακτορείου Καλαμπάκας της ΔΕΗ, κύριο Γεώργιο Δήμου.

Το γραφείο πελατών Καλαμπάκας πότε ιδρύθηκε, ποιες περιοχές περιλαμβάνει και πόσοι είναι οι καταναλωτές;

Η Καλαμπάκα ηλεκτροδοτούνταν περίπου από το 1924 από μια ιδιωτική εταιρεία την οποία είχε ο Βασίλειος Γκέκας. Μέχρι και το 1960 η Καλαμπάκα, πλημμελώς φυσικά, σε κάποια σημεία κεντρικά ηλεκτροδοτούνταν από αυτή την ηλεκτρική εταιρεία, χωρίς να είναι ηλεκτροδοτημένα όλα τα σημεία της Καλαμπάκας, όπως είναι σήμερα.
Η ΔΕΗ έγινε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού περίπου το 1950. Στην Καλαμπάκα μετά από 10 χρόνια, το 1960, άρχισε υποτυπωδώς να λειτουργεί ένα υποπρακτορείο, το οποίο λειτουργούσε με ένα μόνο άτομο, τον Χρήστο Βλιώρα, που προσλήφθηκε όταν σταμάτησε να λειτουργεί η ηλεκτρική εταιρεία του κυρίου Γκέκα. Ήταν το μοναδικό άτομο που ασχολούνταν με τις ηλεκτροδοτήσεις σε όλες τις περιοχές που μπορούσαν να δώσουν ρεύμα εκείνα τα χρόνια. Ένας άνθρωπος που πρόσφερε τα πάντα στην περιοχή της Καλαμπάκας, και ασχολούνταν με οτιδήποτε είχε σχέση με ρευματοδοτήσεις, έκανε ακόμα και συμβόλαια, εισέπραττε τα χρήματα και ήταν γενικά, όπως λέμε, ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Το 1969 ιδρύθηκε επίσημα το πρακτορείο Καλαμπάκας και είχε τοποθετηθεί προϊστάμενος ο Κώστας Τσαρούχης. Ο Κώστας Τσαρούχης, επειδή ασχολούνταν με μελέτες και άλλα αντικείμενα στην υπηρεσία, ήρθε στην Καλαμπάκα το 1971. Από εκείνη τη στιγμή, που ανέλαβε επίσημα υπηρεσία ο προϊστάμενος της Καλαμπάκας, λειτουργούσε κανονικά, όπως άλλωστε λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησε η λειτουργία του με 3-4 άτομα, στη συνέχεια έγιναν 7-8 και έφτασε να απαριθμεί 24 άτομα. Οι πελάτες φτάνουν περίπου 16.227 οικιακούς, 188 βιομηχανικούς, 4.300 εμπορικούς. Εχουμε, επίσης, το προνόμιο των πολυτέκνων γύρω στα 80 τιμολόγια, όχι μόνο στην Καλαμπάκα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που έχουμε στην αρμοδιότητά μας και 450 αγροτικά τιμολόγια. Αν μαζέψουμε όλους αυτούς τους πελάτες αθροιστικά είναι 21.500.

Το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουμε από ποιες πηγές προέρχεται και ποιό το ποσοστό της κάθε πηγής;

Παράγεται ως επί το πλείστον από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής κατά 80%, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και η περιοχή η οποία παράγει το περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα είναι το λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Κοζάνης και Φλώρινας. Τέτοιες μονάδες υπάρχουν και στη Μεγαλόπολη, το Αλιβέρι και άλλες περιοχές. Τελευταία άρχισε να μπαίνει το αέριο στην παραγωγή και να μην χρησιμοποιείται το κάρβουνο που είναι η πρώτη ύλη, όπως π.χ. στην περιοχή της Δράμας. Το 20% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας είναι από τα υδροηλεκτρικά και μακάρι στην Ελλάδα τέτοια εργοστάσια να ήταν πάρα πολλά. Ναι μεν το υδροηλεκτρικό κοστίζει στην κατασκευή, αλλά έχει πολύ φθηνή κιλοβατώρα σε σχέση με τα θερμοηλεκτρικά.

Η περιοχή μας ενδείκνυται για ήπιες μορφές ηλεκτρικές ενέργειας;

Στην περιοχή μας τελευταία άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι ήπιες μορφές ενέργειας και ήδη είναι εγκατεστημένα δυο υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ένα στο Καστανιώτικο ρέμα που είναι ισχύος 2,5 μεγαβάτ και το άλλο στο ρέμα Παναγίας που είναι ισχύος 4 μεγαβάτ. Φυσικά αιτήσεις για υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχή μας υπάρχουν κι άλλες, αλλά για λόγους που δεν αφορούν τη ΔΕΗ δεν προχωρά η κατασκευή τους. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι μέθοδοι παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά τόξα, τα οποία τελευταία ήρθαν στην Καλαμπάκα, και στην περιοχή Θεόπετρας εγκαταστάθηκε μια μονάδα των 100 κιλοβάτ. Επίσης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους της περιοχής που μετά τα προγράμματα, τα οποία η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, όσον αφορά στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, θα δημιουργηθούν φωτοβολταικά πάρκα όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αυτό, όμως, έχει ένα μειονέκτημα: είναι πολύ ακριβά στην κατασκευή. Ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες, φρενάρουν οι επιδοτήσεις και κολλάνε τα πράγματα. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρχουν οι ανάλογες επιδοτήσεις και να προχωρήσουν οι κατασκευές. Τα φωτοβολταικά παράγουν μικρή ισχύ, αλλά η ενέργειά τους είναι καθαρότατη, όπως καθαρότατη είναι η ενέργεια που παράγουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και η ενέργεια που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες. Στην περιοχή της Καλαμπάκας ανεμογεννήτρια δυστυχώς δεν έχει εγκατασταθεί καμία. Όμως από πληροφορίες που έχω, υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι κατάλληλα για την τοποθέτησή τους όμως, άλλοι λόγοι που δεν γνωρίζω, δεν επιτρέπουν την εγκατάστασή τους.

Τι γίνεται με τη βελτίωση του δικτύου σας που κατά καιρούς εξαγγείλατε στην πόλη της Καλαμπάκας και στην ευρύτερη περιοχή;

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα προϊστάμενος στο γραφείο της Καλαμπάκας, τον Φεβρουάριο του 1996, μέχρι και σήμερα στόχος μου είναι να βελτιώσω όσο μπορώ καλύτερα τα δίκτυα της περιοχής μας, διότι με αυτόν τον τρόπο και ποιοτική ενέργεια μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο χωρίς να έχουμε διακοπές, σκαμπανεβάσματα της τάσης κ.λπ. Συνεπώς όλο το χρονικό διάστημα αυτό μέχρι και σήμερα θα έλεγα σκοπός και στόχος δικός μου και της ΔΕΗ γενικά είναι να βελτιώσουμε τα δίκτυά μας. Όταν είχα έρθει εδώ, η περιοχή Καλαμπάκας ηλεκτροδοτούνταν από τα Τρίκαλα με μια γραμμή, η οποία έφτανε μέχρι την Αθαμανία. Αντιλαμβάνεστε ότι η Αθαμανία είναι το τελευταίο χωριό που απέχει 90 χλμ. από την Καλαμπάκα και το ρεύμα έφτανε μέχρι εκεί. Αυτό φυσικά είχε δυσμενή αποτελέσματα κι ενώ η τάση έπρεπε να είναι 220 με 230 βόλτ έφτανε εκεί στα 110. Πριν από 7 χρόνια περίπου κατασκευάστηκε ένας σταθμός, στην περιοχή Μαγκλάρα, ο οποίος μετασχηματίζει την υπερυψηλή τάση από τα 150.000 βόλτ στα 20.000 βόλτ και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 8 γραμμές από εκείνη την περιοχή και να τροφοδοτήσουμε αυτόνομα ξεχωριστά τα χωριά του Ασπροποτάμου, του Δήμου Χασίων, του Δήμου Μαλακασίου, τα χωριά του Δήμου Αντιχασίων και την Καλαμπάκα. Συνεπώς σήμερα, μ’αυτόν τον τρόπο, μπορώ να πω ότι έχει εξαλειφθεί η πτώση τάσεως και δεν έχουμε πρόβλημα με την ποιότητα ενέργειας.
Στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και στα χωριά έχουν βελτιωθεί τα δίκτυα, έχουν γίνει συνεστραμμένα καλώδια σε όλα τα χωριά που δεν έχουν κανένα πρόβλημα από χιόνια, βροχές και αέρα γιατί είναι μονωμένα, κοτσίδα και δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυκυκλώματος και πτώσης τάσης, με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι βλάβες και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους πελάτες μας. Έτσι οι βλάβες που αφορούν τη χαμηλή τάση ελαττώθηκαν κατά 80%. Η μέση τάση, όμως, μεταφέρεται ακόμα με γυμνούς αγωγούς. Και αυτούς προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε και προχωρούμε τα έργα προς τα Τρία Ποτάμια αλλά και σε άλλα χωριά. Έχουμε αλλάξει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου μας προς τον Ασπροπόταμο γύρω στα 20 χλμ. με 95άρι αγωγό υψηλής αντοχής και υψηλής ποιότητας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και συνεχίζουμε ελπίζοντας τα επόμενα χρόνια να φτάσουμε όλο τον ορεινό όγκο.
Η πόλη της Καλαμπάκας, θα έλεγα, ότι πρωτοπορεί σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας του ιδίου μεγέθους από την άποψη ότι έχουμε προχωρήσει πολύ στις υπογειώσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, την ποιοτική ενέργεια στους πελάτες μας, γιατί σήμερα έχουμε και ευαίσθητους καταναλωτές π.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όλα τα ευαίσθητα όργανα που χρησιμοποιούμε σήμερα τα οποία δεν θέλουν διακυμάνσεις τάσης και συχνότητας αλλά ούτε και διακοπές. Παράλληλα όμως με τις εργασίες των υπογειώσεων πιστεύω ότι βελτιώσαμε σε μέγιστο βαθμό την αισθητική της πόλης μας ξηλώνοντας ξύλινους στύλους και αγωγούς από τους κεντρικούς δρόμους.

Το προσωπικό επαρκεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του γραφείου σας; Το συνεργείο βλαβών ποιά βάρδια καλύπτει;

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και φθίνουμε όσον αφορά το εργατοτεχνικό προσωπικό στο πρακτορείο της Καλαμπάκας αλλά και γενικά στη ΔΕΗ η οποία είχε 35.000 προσωπικό και σήμερα έχει φθάσει να έχει 23.000. Συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε θα έπαιρνε η μπόρα και το πρακτορείο Καλαμπάκας. Θα είχαμε κι εμείς ελάττωση του προσωπικού διότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει προκηρύξεις για προσλήψεις νέων θέσεων με αποτέλεσμα να φεύγουν έμπειροι υπάλληλοι και να μην αναπληρώνονται. Όχι μόνο δεν αναπληρώνονται αλλά χάνεται και η τεχνογνωσία. Όταν φεύγει ο παλιός και δεν υπάρχει ο καινούργιος να τον αναπληρώσει χάνεται η τεχνογνωσία γύρω από το αντικείμενο της υπηρεσίας μας. Παρ’ όλα αυτά το πρακτορείο Καλαμπάκας βρίσκεται σε καλό επίπεδο και θα έλεγα ότι είμαστε από τις λίγες περιοχές που δεν χρησιμοποιούμε εργολάβους για τις παροχές αλλά τα κάνουμε μόνοι μας και όσο μπορούμε χρησιμοποιούμε το προσωπικό για τις κατασκευές των παροχών αλλά και ορισμένων έργων που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα συνεργεία μας. Όμως η πλειονότητα των έργων, όσον αφορά τις κατασκευές του δικτύου, αναλαμβάνεται από εργολάβους. Η βάρδια βλαβών στο Π/Κ Καλαμπάκας καλύπτεται από ένα τεχνίτη, το πρωί 7:00 – 15:00 και το απόγευμα από 15:00 έως 23:00.

Εργαζόμενους με stage έχετε;

Εργαζόμενοι με stage δεν έχουν προσληφθεί στη ΔΕΗ και συνεπώς και στο πρακτορείο της Καλαμπάκας.

Πόσος χρόνος απαιτείται από την υποβολή της αίτησης μέχρι να πάρει ρεύμα κάποιος πελάτης σας;

Εδώ θα έλεγα ότι είμαστε πρωτοποριακοί όσον αφορά το χρόνο εξυπηρέτησης των πελατών μας. Τους εξυπηρετούμε σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Περισσότερο αργεί ο πελάτης για να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, παρά το τεχνικό προσωπικό για να του δώσει το ρεύμα. Υπολογίζεται ότι εάν ο πελάτης έχει όλα τα δικαιολογητικά μέσα σε πέντε ημέρες έχει πάρει ρεύμα. Στη πόλη της Καλαμπάκας που υπάρχουν διατάξεις (υποδομές) αυτό γίνεται αυθημερόν.

Στις περιόδους αιχμής επαρκεί το ηλεκτρικό ρεύμα;

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια σήμερα πανελλαδικά βρίσκεται στα όρια κάποιες φορές και συγκεκριμένα τους θερινούς μήνες όπου χρησιμοποιούνται κλιματιστικά, αρδεύσεις με πομώνες, εργοστάσια τα οποία είναι πάγια η κατανάλωσή τους και φτάνουμε σε ένα διάστημα το καλοκαίρι σε περίοδο καύσωνα να μην επαρκεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η ΔΕΗ αναγκάζεται να εισάγει από το εξωτερικό και να το πληρώνει αδρά. Υπάρχει η διάθεση της ΔΕΗ να δημιουργήσει καινούργια εργοστάσια αλλά λόγω ΕΟΚ και με την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας κάπου μπαίνουν εμπόδια σε σχέση με τους ιδιώτες που θέλουν να μπουν στην παραγωγή και να πουλήσουν ρεύμα. Γι’ αυτό εμείς τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κατασκευάσει πάρα πολλά εργοστάσια όπως παλαιότερα ενώ οι ανάγκες των πελατών μας μεγαλώνουν, οι καταναλώσεις αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, είτε είναι βιομηχανικό ή οικιακό, είναι τόσο μεγάλες που κάποιες φορές φτάνουμε στα όρια black out.

Τι μπορούν να κάνουν οι πελάτες για να μειώσουν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και να κάνουν οικονομία;

Η εξοικονόμηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι βασική στη σημερινή εποχή που βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση. Η εύλογη κατανάλωση και η σωστή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος θα έχει σημαντική οικονομία στα νοικοκυριά. Οι πιο ενεργοβόρες συσκευές σε ένα σπίτι είναι το πλυντήριο, ο θερμοσίφωνας, η κουζίνα και το σίδερο. Εάν μια νοικοκυρά τα χρησιμοποιεί σωστά, ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και το νυχτερινό τιμολόγιο που έχει χρέωση το 1/3 του ημερησίου, θα έχουνε μεγάλη οικονομική ελάφρυνση. Άρα πρέπει να χρησιμοποιούμε σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές και να εκμεταλλευόμαστε το νυχτερινό ρεύμα.

Η τελευταία ερώτηση που θα σας κάνω είναι προσωπική. Νομαρχιακός σύμβουλος θητεύσατε, τώρα είστε δημοτικός σύμβουλος. Το επόμενο σκαλοπάτι ποιο θα είναι;

Η ανάμειξή μου με τα κοινά από το 1985 όταν ήμουνα υποψήφιος πρόεδρος στο χωριό μου, Σπήλαιο Γρεβενών αλλά και με τα πολιτιστικά και συνδικαλιστικά μου δημιούργησε μια άλλη αίσθηση στη ζωή μου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με την θητεία μου ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμπάκας.
Ο Καποδίστριας 2 είναι μια σημαντική πρόκληση είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο χρόνος θα δείξει.

=====================================================
Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τοποθετηθεί ο Γ. Ανωμερίτης σε έναν απ’ τους πολύ μεγάλους Οργανισμούς που ελέγχει το δημόσιο, πιθανότατα την ΔΕΗ. Η κρίση όμως στο λιμάνι υποχρέωσε το κυβερνητικό επιτελείο να αναθεωρήσει τα αρχικά του σχέδια, και να στείλει στον Πειραιά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής, που έχει αφήσει πίσω του μια πολύ θετική παρουσία. Είναι ίσως οξύμωρο, αλλά αποτελεί αναμφισβήτητη πραγματικότητα, το γεγονός ότι αν και ως υπουργός αντιμετώπισε το 2002 τη μεγαλύτερη ίσως απεργία των ναυτικών, που έληξε με την πολιτική επιστράτευση των απεργών, η υστεροφημία του είναι εξαιρετικά θετική.

==================================================



Αδυναμία
Το πρόβλημα προκύπτει από την αδυναμία του ιδιοκτήτη των ιδιωτικών λιγνιτωρυχείων Αχλάδας να τροφοδοτήσει τον σταθμό με την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες έξι μέρες η διακίνηση ήταν 15.000 τόνων, αντί 60.000 τόνους.
Με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη χειμερινή περίοδο θα δυσχεραίνουν περισσότερο την εξόρυξη και τη διακίνηση καυσίμου από τον ανάδοχο, η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να προμηθευτεί 50.000 τόνους λιγνίτη υψηλής θερμογόνου δύναμης από τη Βουλγαρία για να αναμειχτεί με λιγνίτη από το ορυχείο Μαυροπηγής, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα.
--------------------------------------------------------------------------
ΔΕΠΑ- Βεύη από μηδενική βάση
15:20 - 16 Οκτώβριος 2009
Από μηδενική βάση πρόκειται να εξετάσει η νέα κυβέρνηση την προοπτική εισόδου στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ, και το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες, δια μέσω της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης.Τα παραπάνω προκύπτουν από κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικεφαλής του οποίου είναι η κα Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ αρμόδιος για τα ενεργειακά υφυπουργός είναι ο κ. Γιάννης Μανιάτης.
Σημειώνεται ότι για την απόκτηση ποσοστού της ΔΕΠΑ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι του εξωτερικού, αλλά απ’ ότι φαίνεται η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες, δια μέσω της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης έχουν ενδιαφερθεί οι μεγαλύτεροι όμιλοι του ενεργειακού τομέα. Το θέμα έχει συνδεθεί μάλιστα από την διοίκηση της ΔΕΗ με την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της επιχείρησης στη Φλώρινα, της Μελίτη ΙΙ Ο Ενεργειακός
energaikos@reporter.gr


---------------------------------------------------------------------------
Μελίτη (μυθολογία)

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Μελίτη είναι γνωστή μία Νύμφη από τη νήσο Κέρκυρα, η οποία ζευγάρωσε με τον ήρωα Ηρακλή και απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Ύλλο, όχι όμως τον γνωστό αρχηγό των Ηρακλειδών (που ήταν γιος της Δηιάνειρας). Ο Ύλλος της Μελίτης έδωσε το όνομά του στην πόλη Ύλλη και στον «Υλλαϊκό Λιμένα» της Κερκύρας.





==============================================================

Συνάδελφε αυτά που ζητάς είναι στην ιστοσελίδα
http://www.enosi-dei.gr/topika.php#6

=======================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: