Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

«δεν πάει άλλο» άλλο πρόεδρο και άλλο διευθύνοντα σύμβουλο

Προτεραιότητα η ΔΕΗ

Από τις πρώτες θέσεις στελεχών που θα προκηρυχθούν με τις νέες διαδικασίες θα είναι αυτές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, καθώς «δεν πάει άλλο» όπως λένε κύκλοι της κυβέρνησης. Όλα δείχνουν ότι επιστρέφουμε στο παλαιό μοντέλο διοίκησης με άλλο πρόεδρο και άλλο διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ φαίνεται ότι η επιλογή των μάνατζερ των μεγάλων ΔΕΚΟ θα γίνει κεντρικά από το Μαξίμου.
========================================
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009
Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνεται η Διάλυση της Επιχείρησης και κυρίως των Πρακτορείων Εξυπηρέτησης Πελατών.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Διαλυτική εικόνα με ουρές πελατών ατελείωτες. Ανθρώπινο δυναμικό με ελλείψεις και υποστήριξη μόνο με έκτακτο προσωπικό ενώ οι οκτάμηνες συμβάσεις έληξαν χωρίς να φροντίσουν «οι φωστήρες» να τις αντικαταστήσουν. Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΔΟΠ προκειμένου να σταλεί γράμμα στη Διοίκηση, ώστε η τελευταία να ζητήσει την έγκριση του ΑΣΕΠ. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε το γράμμα προς το ΑΣΕΠ δεν έχει φύγει !!! Γιατί άραγε; Ποιοι ευθύνονται, πότε και ποιοι θα τραβήξουν αυτιά; Πότε θα τους στείλουν σπίτι τους;

ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΔΠΑ
Η υπολειτουργία των πρακτορείων της ΑΤΤΙΚΗΣ και το κλείσιμο μερικών εξ'αυτών έχει φέρει στα όρια τους συναδέλφους μας, αφού αυξήθηκε ο όγκος δουλειάς και αναγκάζονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου για να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις, χωρίς βεβαίως να αμείβονται υπερωριακά. ΓΙΑΤΙ;
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ της ΕΔΟΠ να μην εργάζονται πέραν τις 15.00 χωρίς αμοιβή και να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των προϊσταμένων. Θυμίζουμε στους καθ'ύλη αρμόδιους ότι το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού είναι 07.30 - 13.30 και όποιος παριστάνει το ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ θα μας βρει μπροστά του, ιδιαιτέρως για την τήρηση του ωραρίου.
Επιπλέον για την περίπτωση της ΔΕΗ επί της οδού Αριστείδου τους καλούμε για τελευταία φορά να διαμορφώσουν ανθρώπινους εργασιακούς χώρους άμεσα. Η Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία έχει δει τους χώρους εργασίας των συναδέλφων; Πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος; Εάν δεν τους έχει ελέγξει την καλούμε τώρα να το κάνει και να μας ενημερώσει, αν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Υ.Γ. Η ίδια κατάσταση ισχύει σε όλες τις μεγάλες πόλεις που δυσφημούν τόσο την επιχείρηση όσο και τον Ανθρώπινο παράγοντα.

Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ/ΔΕΗ



=======================================
ΔΕΗ: Κέρδη έναντι ζημιών το Q3, βλέπει η Proton
Δημοσιεύθηκε: 19:27 - 05/11/09
Στα 215,8 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου της ΔΕΗ έναντι ζημιών 132,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2008, προβλέπει η Proton Βank σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 5/11.

Αναλυτικά η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο στα 18 ευρώ ενώ η σύσταση της μετοχής παραμένει “Neutral”.

Άλλο ένα τρίμηνο καλών αποτελεσμάτων αναμένει η Protonbank για τη ΔΕΗ καθώς τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν λόγω της πτώσης στο κόστος αγοράς ενέργειας καθώς και στη μείωση της τιμής των καυσίμων.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 10/11.
===============================================
Μετά τους γενικούς έπεται... η ΔΕΗ

Αυξημένη κινητικότητα φαίνεται ότι επικρατεί σε σχέση με τη ΔΕΗ, καθώς ως γνωστόν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Π. Αθανασόπουλος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, ωστόσο παραμένει προσωρινά στη θέση του.
Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ότι καθώς ξεκαθαρίζει η εκκρεμότητα των γενικών γραμματέων το αμέσως επόμενο βήμα θα αφορά τους διοικητές των ΔΕΚΟ.
Για τη ΔΕΗ, φαίνεται να προκρίνεται η άποψη να προκηρυχθούν δύο θέσεις, δηλαδή για νέο πρόεδρο και νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόσωπο με πολιτική και μακροοικονομική εμπειρία ενώ ο διευθύνων σύμβουλος θα είναι τεχνοκράτης και άνθρωπος της αγοράς.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι έχει στο ΥΠΕΚΑ επιταχύνουν για τη στελέχωση των κενών θέσεων, καθώς ήδη μετράμε ένα μήνα από τις εκλογές.

===============================================
Προς άμεση προκήρυξη των θέσεων για την διοίκηση της ΔΕΗ
4 Νοεμβρίου 2009, 23:43
του Σωτήρη Χιωτάκη
Στην άμεση προκήρυξη των θέσεων του προέδρου και διευθύνοντος σύμβούλου της ΔΕΗ, τις οποίες κατέχει σήμερα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η προκήρυξη είναι, εκτός απροόπτου, θέμα ημερών, ενώ προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση πιέζει ιδιαίτερα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με την υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, παρόντος του αρμόδιου για τα ενεργειακά υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη.Στη συνάντηση, πάντως, η κα Μπιρμπίλη, παρόλο που είχε μία εφ΄ όλης της ύλης παρουσίαση από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεν άνοιξε τα χαρτιά της ως προς φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι η προκήρυξη των νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης και η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές από το υπουργείου επιμένουν πως οι διοικητικές εξελίξεις στην ΔΕΗ θα είναι άμεσες – η θητεία του κ. Αθανασόπουλου, ο οποίος έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση της κυβέρνησης, λήγει στις 30 Ιανουαρίου – προσθέτοντας ότι, ενδεχομένως η προκήρυξη για την ΔΕΗ να συνοδευτεί και από ανάλογες εξελίξεις σε σχέση με τις διοικήσεις και των άλλων εποπτευόμενων οργανισμών.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι θα υπάρχει διάκριση μεταξύ προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αφού η νέα κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργεί καλύτερα σε μία επιχείρηση με τα χαρακτηριστικά της ΔΕΗ.
================================================
Το αδιέξοδο της ΕΥΑΘ δρομολογεί εξελίξεις στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ
Του Γιωργου Mαντελα

Tο μήνυμα που έστειλε χθες η EYAΘ στην κυβέρνηση είναι ηχηρό: Προχωρήστε τώρα στην τοποθέτηση νέων διοικήσεων στους οργανισμούς που ελέγχονται από το Δημόσιο. Aλλιώς κινδυνεύει να γίνει ό,τι και στην περίπτωση της Eταιρείας Yδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπου παραιτήθηκαν τα 9 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει -κατ’ επέκταση- διοίκηση και η μετοχή της εταιρείας μπήκε εξ αυτού του λόγου σε επιτήρηση.

Eκούσα, άκουσα, η κυβέρνηση από σήμερα θα πρέπει να επιταχύνει τις εξελίξεις, οι οποίες θα κινηθούν με δύο ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη θα ενταχθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις όπου έχουν υποβληθεί ήδη παραιτήσεις. Εν προκειμένω, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Αγροτικής Τράπεζας, της ΔΕΗ ή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην πρώτη, ως φαβορί προβάλλεται ο κ. Θ. Πανταλάκης, κορυφαίο στέλεχος σήμερα της Πειραιώς και παλαιότερα της Εθνικής, αν κι από το περιβάλλον του υποστηρίζεται ότι δεν έχει βολιδοσκοπηθεί. Το όνομα του πρώην προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας, καθηγητή Γ. Στουρνάρα, έχει επίσης ακουσθεί για τη θέση του επικεφαλής μεγάλης τράπεζας, αν κι ο ίδιος επίσης υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης σχετικής κρούσης. Στην περίπτωση της ΔΕΗ, η αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Τ. Αθανασόπουλου θα δρομολογηθεί άμεσα, καθώς η θέση έχει ενταχθεί στις αναπληρώσεις της «πρώτης ταχύτητας», κάτι το οποίο ισχύει τόσο για το Τ.Τ. όσο και για τον ΟΠΑΠ. Στη ΔEH, μάλιστα, λέγεται ότι θα επιλεγεί το μοντέλο της διαρχίας, με πρόεδρο ένα περισσότερο πολιτικό πρόσωπο και με διευθύνοντα σύμβουλο έναν τεχνοκράτη.

Αντιθέτως, στη «δεύτερη ταχύτητα» έχουν μπει ΟΤΕ κι Εθνική Τράπεζα, καθώς και μια σειρά από μικρότερους οργανισμούς (Τράπεζα Αττικής κ.λπ.). Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, το ελληνικό Δημόσιο έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή προέδρου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος είναι επιλογή της Deutsche Τelekom. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα έως τον Ιούνιο απόλυτο αφεντικό στον Οργανισμό θα παραμείνει ο κ. Π. Βουρλούμης. Μετά, θα αναζητηθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημόσιο θα διεκδικήσει από τους Γερμανούς κάποια επιπλέον ανταλλάγματα (π.χ. περισσότερες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού), ενώ υπό τις παρούσες συνθήκες κρίνεται μάλλον δύσκολο να θέσει ζήτημα μετοχικών αλλαγών στον ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, στελέχη της σημερινής διοίκησης σε παλαιότερες δηλώσεις τους στην «Κ» είχαν εκφράσει τη διάθεση να διευκολύνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, εφόσον αυτό τους ζητούνταν. Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, γεγονός το οποίο ενισχύει το σενάριο που προβλέπει αλλαγές στην ΕΤΕ τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η θητεία της διοίκησης του κ. Τ. Αράπογλου. Υποψήφιοι, πάντως, υπάρχουν.

Μεταξύ των ονομάτων που «ακούγονται», αλλά δεν επιβεβαιώνονται, είναι αυτά των κ. Ν. Καραμούζη (αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Efg), Τ. Ρουμελιώτη (παλαιού υφυπουργού Οικονομίας), και για τη θέση του προέδρου της τράπεζας ένα παλιό στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, εφόσον επιλεγεί το μοντέλο της διαρχίας, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

============================================
Την περίμεναν κάθετα…
«Αψυχολόγητη» η βροχή για τη ΔΕΗ

Α. Τσιλίμης: “Δεν έχει πρόβλημα η νέα μηχανή της”

Κλαίρη Κάβουρα
Στο σκοτάδι έμεινε προχτές το βράδυ η Χίος για 2 περίπου ώρες και συγκεκριμένα από τις 9.30 μέχρι τις 11.30 περίπου , λόγω…βροχής. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Διευθυντής της ΔΕΗ, Άγης Τσιλίμης, η νέα μηχανή της ΔΕΗ, της οποίας η «άφιξη» γιορτάστηκε δεόντως προ μηνών, αφού θα ήταν το κλειδί για να λυθεί το πρόβλημα των διακοπών παροχής ρεύματος στο νησί μας, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η αιτιολογία που μείναμε λοιπόν για 2 ώρες χωρίς ρεύμα με την πρώτη δυνατή βροχή, σύμφωνα με τον Διευθυντή, ήταν ότι πέρασαν νερά στα καλώδια και τα καλώδια έσκασαν. «Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα έβρεχε «παράλληλα» λόγω αέρα και όχι κάθετα. Έτσι μέσα από τις θυρίδες εξαερισμού μπήκαν νερά, πήγαν στα καλώδια και πάθαμε ζημιά», δήλωσε στη «Δ», υπογραμμίζοντας παρ’ όλα αυτά, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Γ. Μανάρας: «Αιφνιδιαστήκαμε από τη διακοπή ρεύματος»

Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν στους δρόμους, όπως ενημέρωσε, ο Πρόεδρος των ΠΣΕΑ, Γιώργος Μανάρας, δεν ήταν μεγάλες και το θέμα της βροχής αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα όμως συμπλήρωσε αν δεν είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία τους αιφνιδίασε. Πάντως, όσα προβλήματα υπήρξαν, είπε ο ίδιος, διευθετήθηκαν άμεσα:

• Στον επαρχιακό δρόμο, μεταξύ Θολοποταμίου, είχε μια επικίνδυνη για τους οδηγούς μεγάλη λακκούβα, στην οποία μπήκε την ίδια ώρα σήμανση.

• Μετά την παραλία των Γλάρων, έπεσαν μικροί όγκοι, τους οποίους μάζεψε ο Δήμος Ομηρούπολης.

• Στην διασταύρωση Πιτυούς – Κατάβασης έπεσαν μικροί όγκοι, οι οποίοι επίσης μαζεύτηκαν από τον Εύοδο.

• Απέναντι από τον βιολογικό καθαρισμό πλημμύρισε ο δρόμος, αλλά την επόμενη ημέρα το πρωί καθαρίστηκε.

Το κυριότερο πρόβλημα, εντοπίστηκε στον οδικό άξονα Χίου- Καρδαμύλων μετά το ύψος του Μερσυνιδίου, στην αφαλάτωση του θόλους, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις. Λόγω των κατολισθήσεων μάλιστα ο δρόμος είχε κλείσει για αρκετή ώρα και χρειάστηκε η παρέμβαση των οδηγών για να ανοίξει ο δρόμος και να συνεχιστεί κανονικά η διέλευση των οχημάτων. Στη συνέχεια έφτασαν οι αρμόδιοι και με ειδικά μηχανήματα μετακίνησαν τους όγκους.

Κ. Μαστοράκης: «Όλα πήγαν καλά»

Σε 2 απεγκλωβισμούς χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε 9 αντλήσεις υδάτων, μεταξύ των οποίων στο Βαρβάσι, στο Κέντρο της Πόλης, στο Θολό Ποτάμι και στο Νοσοκομείο. Όπως όμως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ., Πύραρχος, Κωνσταντίνος Μαστοράκης, «δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
===================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Πέμπτη, 05 11 2009 21:00
Tags: ΔΕΗ | Καστοριά


Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της Δ Ε Η ΑΕ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος .
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 -11 –2009
ΑΠΌ ΩΡΑ 08:00 ΜΕΧΡΙ 11:00
ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ : ΚΑΛΟΧΩΡΙ –ΠΤΕΛΕΑ –ΚΡΑΝΟΧΩΡΙ –ΑΓ.ΑΝΝΑ –ΝΕΣΤΟΡΙΟ –ΚΟΤΥΛΗ –ΚΥΨΕΛΗ –ΠΕΥΚΟ –ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΙ –ΜΟΝΟΠΥΛΟ ––ΓΡΑΜΜΟΣ - ( ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ )– ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ –ΟΙΝΟΗ –ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ –ΙΕΡΟΠΗΓΗ –ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΤΕΡΙΑ –ΠΟΛΥΑΝΕΜΟΣ –ΧΙΟΝΑΤΟ –ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ –ΚΟΜΝΗΝΑΔΕΣ –ΜΕΣΟΒΡΑΧΟΣ – ΤΡΙΛΟΦΟΣ –ΓΙΑΝΝΟΧΩΡΙ - ΣΛΙΜΙΤΣΑ –ΜΟΝΟΠΥΛΟ
ΚΑΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ ΔΙΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ .
Η διακοπές ανακοινώνονται καθημερινά και στο internet στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα ,το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης της διακοπής .
Για αυτό το λόγω οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα .
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η άλλα στοιχεία δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται επί του εδάφους γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος .
==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: