Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Το ερώτημα για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τον Εισαγγελέα είναι, ποιος δεν επέτρεψε στις υπηρεσίες της ΔΕΗ να προχωρήσουν στη διακοπή ρεύματος λόγω χρέους,


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 13:41
ΠΡ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30, στα γραφεία του Σωματείου μας, για Διοικητικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :


1) Ενημέρωση - δραστηριότητες Σωματείου - Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
2) Εξελίξεις στη ΔΕΗ (μονάδες – μετεγκαταστάσεις - απαλλοτριώσεις)

3) Προσλήψεις
4) Κινητοποιήσεις

==================================
Ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ αρνείται να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος που καταναλώνει

Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009
Ύστερα από δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο ότι, ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ αρνείται να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος που καταναλώνει, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για λόγους ηθικής τάξης και προστασίας των στελεχών της ΔΕΗ από τις φήμες που κυκλοφορούν, έκανε έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιχείρησης και ενημερώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι :
Το στέλεχος που αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος που κατανάλωσε, είναι η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων κ. Τζανέτου Ειρήνη η οποία αμείβεται με το ποσό τον 120.000 € ετησίως (καθαρά). Είναι το ίδιο διευθυντικό στέλεχος που απασχόλησε την Βουλή των Ελλήνων σε ερωτήσεις βουλευτών, για το ποιος παράγγειλε την πολυτελή BMW των 60.000 € εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Το ερώτημα για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τον Εισαγγελέα είναι, ποιος δεν επέτρεψε στις υπηρεσίες της ΔΕΗ να προχωρήσουν στη διακοπή ρεύματος λόγω χρέους, την στιγμή που είχαν εκδοθεί αλλεπάλληλες εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης, ενώ παράλληλα, στην ίδια περιοχή προχωρούσαν κανονικά οι υπόλοιπες εντολές διακοπής που αφορούσαν άλλους καταναλωτές, που πραγματικά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

=================================




===================================

Δαπανηρή η διαδικασία εξόρυξης του λιγνίτη
(05/12/2009)

Στα 49 εκατομμύρια τόνους θα ανέλθει η φετινή παραγωγή λιγνίτη στα Ορυχεία του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ενώ η ΔΕΗ εκτιμά ότι για το 2010 τα παραγωγικά μεγέθη του λιγνίτη θα φθάσουν στα 53 εκατομμύρια τόνους . Τα στοιχεία αυτά έδωσαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας των Λιγνιτωρύχων που διοργάνωσε το ΛΚΔΜ ο γενικός διευθυντής Ορυχείων Δημήτρης Λάππας και ο διευθυντής του ΛΚΔΜ Παναγιώτης Νικολακάκος τονίζοντας ότι η κατάσταση στα Ορυχεία χειροτερεύει αφού η σχέση εκμετάλλευσης λιγνίτη με τα άγονα είναι πλέον δυσμενής με συνέπεια το υψηλό κόστος εξόρυξης ενώ το πρόβλημα του ανταγωνισμού με τα άλλα καύσιμα εισέρχεται σε φάση έντονου ανταγωνισμού. Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες διοργανώνεται σε συνεργασία της Ν. Α με Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοδυτικής Ευρώπης ημερίδα σχετικά με τις εφαρμογές αποθήκευσης του άνθρακα.

========================================
Φθηνότερο ρεύμα για την ΔΕΥΑ από ιδιώτη
Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Καραποστόλης
Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2009 18:00
Πρόταση της εταιρείας Aegean Power εξετάζει ο δήμαρχος Τρικάλων Μιχ. Ταμήλος Μια δελεαστική πρόταση για τη μείωση της τιμής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, εξετάζει η διοίκηση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας.
Στην ΕΔΕΥΑ, όπως είναι γνωστό, πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχ. Ταμήλος, ο οποίος εδώ και καιρό αναζητεί φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα για την ΔΕΥΑ Τρικάλων αλλά και τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις που ανήκουν στην Ένωση.
Πρόσφατα η ελληνική εταιρεία Aegean Power που δραστηριοποιείται στον τομέα προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, από τις αρχές του 2008, κατέθεσε στον κ. Ταμήλο πρόταση για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τις ΔΕΥΑ κατά 8% φθηνότερο από το ισχύον τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Η εταιρεία εισάγει ρεύμα από την Ιταλία και Αλβανία, το οποίο μέσω της ΔΕΣΜΥΕ (διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα) και όπως διατείνεται, μπορεί να το πουλήσει φθηνότερα στις ελληνικές επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως είπε στα «Τρικαλινά Νέα» ο κ. Ταμήλος, σήμερα για παράδειγμα η ΔΕΥΑ Τρικάλων πληρώνει στη ΔΕΗ 700.000 ευρώ ετησίως, καθώς ισχύει οικιακό και όχι βιομηχανικό τιμολόγιο, οπότε και σίγουρα η πρόταση της Aegean τον ενδιαφέρει και θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ.
Για τη μείωση του τιμολογίου αρχικά ο δήμαρχος Τρικκαίων είχε απευθυνθεί στη ΔΕΗ αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, ενώ απευθυνόμενος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τον παρέπεμψαν να αναζητήσει φθηνότερο ρεύμα σε ιδιώτες.
Πάντως την προσεχή εβδομάδα ο κ. Ταμήλος θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, για τα περιβαλλοντικά προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ και με την ευκαιρία θα ζητήσει να παρέμβει στη ΔΕΗ για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προς τις ΔΕΥΑ.
Σε ότι αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου περιβάλλοντος αυτά έχουν σχέση με την κατασκευή βιολογικών σταθμών και δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: