Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ

ΦΥΛΑΞΗ-ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009
Όπως είναι γνωστό, με ευθύνη της Διοίκησης πολλά κτίρια της ΔΕΗ φυλάσσονται με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (security) αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, απαξιώνοντας την πολύτιμη λειτουργία της φύλαξης από το προσωπικό της ΔΕΗ, δηλαδή τους συναδέλφους μας φύλακες.
Πάγιο αίτημα της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, είναι η φύλαξη να καλύπτεται μόνο από το προσωπικό της ΔΕΗ γιατί μόνο αυτό μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.
Γι'αυτό καλούμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το όλο θέμα ιδιαιτέρως τώρα, τόσο γιατί συνταξιοδοτούνται αρκετοί συνάδελφοι, όσο γιατί λήγουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.
Ως εκ τούτου, ΖΗΤΑΜΕ άμεσες προσλήψεις μόνιμου ή έκτακτου φυλακτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν πανελλαδικά όλα τα κενά που έχουν προκύψει τόσα χρόνια.
Αναμένουμε εξελίξεις.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

=====================================
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΤΟΥ CALL CENTER
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009
Κατάσταση χάος. Ουρές ατελείωτες, αγανάκτηση, ένταση και διασυρμός της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας στα μάτια των καταναλωτών.
Πιο συγκεκριμένα στα πρακτορεία πελατών η δύναμη του Ανθρώπινου Δυναμικού μειώνεται συνεχώς, ενώ η πίεση του πελάτη γίνεται πιο επιθετική εξ'αιτίας της παραμονής του στην ουρά για αρκετές ώρες. Το πρόβλημα εντείνεται όλο και πιο πολύ, εξ'αιτίας του κλεισίματος των πρακτορείων που έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση του κόσμου σε αυτά που απέμειναν κυρίως στα Αστικά κέντρα.
Οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού καθυστερούν, γιατί δεν προκηρύχθηκαν οι θέσεις εγκαίρως από τους αρμοδίους και αυτό έγινε μετά από πιέσεις της ΕΔΟΠ.

Ως εκ τούτου ΖΗΤΑΜΕ :
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ άμεσα όσων απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα πρακτορεία εξυπηρέτησης πελατών.

ΑΝΟΙΓΜΑ όλων των πρακτορείων που έκλεισαν, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του κοινού.

CALL CENTER

Όπως είναι γνωστό λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια η τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών. Επειδή και σε αυτό το τμήμα υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ζητήθηκαν πρόσφατα προσλήψεις έκτακτου προσωπικού και οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα ενώ μεθοδεύεται η εκχώρηση του σε τρίτους δηλαδή εκτός ΔΕΗ. Γιατί ΑΡΑΓΕ ; Ποιος Αρμόδιος Υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενέκρινε αυτές τις προσλήψεις και μεθοδεύει το ξεπούλημα;

Καλούμε τους αρμόδιους να εγκρίνουν τις νέες προσλήψεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπη λειτουργία του κέντρου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους αποκαλύπτοντας τον Υπηρεσιακό παράγοντα που δεν στηρίζει τη ΔΕΗ, προσφεύγοντας παράλληλα σε κάθε νόμιμο μέσο για την τακτική του αυτή.



Γραφείο Τύπου /ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
===================================
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009
Κατά την τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας, η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ οι συνάδελφοι της κατηγορίας ΓΥ να εξελίσσονται σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα στα ανάλογα μισθολογικά κλιμάκια της ανώτερης κατηγορίας.
Δυστυχώς με την άρνηση της Διοίκησης της ΔΕΗ μία δίκαιη ρύθμιση για την κατηγορία αυτή δεν προχώρησε, για μια ακόμη φορά.
Εδώ και μία δεκαετία παρατηρείται η επιχείρηση να απαξιώνει τους φύλακες (ΓΥ3/Β) μετατάσσοντάς τους κατά το δοκούν, χωρίς να υπολογίζει τα κενά που αφήνουν οι συνάδελφοι αυτοί, με αποτέλεσμα να εκχωρούνται σε ιδιωτικές εταιρείες-security, προκειμένου να καλυφθούν οι υπόψη θέσεις. Τελευταία με άνωθεν «προφορική εντολή» καταργούν πλήρως δραστηριότητες της φύλαξης, απαξιώνοντας υποστηρικτικές λειτουργίες που εκτελεί η κατηγορία αυτή. Με αυτό τον τρόπο, αν υπάρξει συνέχεια, όπως διαφαίνεται, θα οδηγηθούμε σε επιπλέον ιδιωτικοποίηση της φύλαξης με ότι αυτό συνεπάγεται. Άραγε γιατί επιλέγεται η λύση αυτή και όχι η πρόσληψη ακόμη και έκτακτου προσωπικού; Γιατί δεν προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού;
Γι' αυτό καλούμε τη Διοίκηση και τους Διευθυντές των ΒΟΚ να σταματήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και να δεχθούν την πρόταση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, η οποία είναι εφικτή και ρεαλιστική, ενώ ταυτόχρονα δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα τόσο των συναδέλφων όσο και στην ίδια τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης.
Δυστυχώς για το τελευταίο έχουμε πειστεί ότι ουδόλως απασχολεί τους αρμοδίους, γι' αυτό και έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές, οι ληστείες στα εισπρακτικά κέντρα χωρίς να λαμβάνονται μέτρα.
Σας καλούμε άμεσα σε διάλογο προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση!!!
Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: