Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογή δύο νέων μελών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.Παραίτηση Φωτόπουλου

Συγκροτείται σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΔΕΗ 08:48 - 18 Δεκέμβριος 2009
Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, έτσι όπως προέκυψε μετά την εκλογή των 5 εκπροσώπων του Δημοσίου την Τρίτη, και των 2 εκπροσώπων της μειοψηφίας, χθες. Κατά τη διαδικασία διορίσθηκε και επίσημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, καθώς τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε ο νομικός κ. Ευάγγελος Πετρόπουλος, ένας από τους 5 νέους εκπροσώπους του Δημοσίου στο ΔΣ της επιχείρησης.Επισημαίνεται ότι χθες είχε πραγματοποιηθεί η ειδική συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας που εξέλεξε τους δύο νέους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Παναγή Καρέλα και Μιχαήλ Κορτέση. Οι νέοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας είναι ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης (αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών), καθώς επίσης ο Γιάννης Κατσουλάκος, (αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Τα δύο νέα μέλη της μειοψηφίας εξελέγησαν για θητεία τριών ετών, η οποία λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Παραίτηση Φωτόπουλου

Στο μεταξύ την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Ο τελευταίος είχε καταλάβει την θέση του Γιάννη Τσαρούχα, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, αφού είναι πλέον ένα από τα 6 νέα μέλη που εξέλεξε ο μέτοχος της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

Τη θέση του κ. Φωτόπουλου αναλαμβάνει να καλύψει ο κ. Παναγιωτίδης (αναπληρωματικός εκπρόσωπος των εργαζομένων). Έτσι στο νέο Δ.Σ. οι εργαζόμενοι θα εκπροσωπούνται από τους κ.κ. Παναγιωτίδη (ΠΑΣΚΕ) και Μαρινίδη (ΔΑΚΕ), η θητεία των οποίων λήγει τον Ιανουάριο, οπότε και αναμένεται να εκλεγούν αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του 11μελούς Δ.Σ. της ΔΕΗ είναι οι : κ.κ. Ζερβός (πρόεδρος & δ. Σύμβουλος), Νέλλας, Πανέτας, Πετρόπουλος (αντιπρόεδρος), Μπαράτσης, Τσαρούχας, Αλεξάκης, Κατσουλάκος, Παναγόπουλος (εκπρόσωπος της ΟΚΕ), Παναγιωτίδης και Μαρινίδης.

Ο Ενεργειακός
===================================
S&P: Σε creditwatch η ΔΕΗ



Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch) την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ "BBB-" με αρνητικές συνέπειες.

“Η τοποθέτηση της εταιρείας σε Creditwatch αντανακλά την ανάλογη κίνηση στην οποία προέβη και για την Ελλάδα και δεν συνδέεται με το πιστωτικό προφίλ της (SACP). Πράγματι, η λειτουργική απόδοση της ΔΕΗ και τα πιστωτικά μέτρα έχουν βελτιωθεί το 2009 όπως περιμέναμε κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων,” αναφέρει ο αναλυτής της S&P Hugues De La Presle.

H αξιολόγηση “BBB-”βασίζεται στο SACP της εταιρείας, το οποίο ο οίκος βαθμολογεί με “BB+” καθώς και στην πεποίθηση πως υπάρχει σχετικά μεγάλη πιθανότητα το ελληνικό κράτος να της παράσχει εγκαίρως επαρκή βοήθεια σε περίπτωση κρίσης.

Η παραπάνω πεποίθηση βασίζεται στο σημαντικό ρόλο της ΔΕΗ στην ελληνική οικονομία καθώς και στο γεγονός πως το κράτος κατέχει το 51% της εταιρείας.
Ο οίκος στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως θα εξετάσει την άρση του Creditwatch εντός των επόμενων τριών ή τεσσάρων μηνών καθώς εξαρτάται και από το τι θα γίνει με την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

======================================
Δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Φωτόπουλος.
Συγγραφέας Βουτσαδάκης Κ. (ANA) – 2 ώρες πριν

Δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν.Φωτόπουλος. Με χθεσινή επιστολή του προς τη διοίκηση, ενημέρωσε ότι λόγω φόρτου εργασίας, αδυνατεί να αναλάβει τη θέση του μέλους του Δ.Σ. - εκπροσώπου των εργαζόμενων. Ο κ.Φωτόπουλος είχε οριστεί μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων στη θέση του κ. Ι.Τσαρούχα, ο οποίος παραμένει στο ΔΣ όχι ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων αλλά ως ένα από τα μέλη που ορίζει το Δημόσιο. Τη θέση του κ. Φωτόπουλου καταλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης.
=========================================

================================================
Το ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ για τους Εργαζόμενους θα δοθεί στις 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 και για τους Συνταξιούχους στις 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009. Οι εξοφλήσεις μισθών και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στις 31
==========================================
Εκλογή δύο νέων μελών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της Μειοψηφίας και εξέλεξε τους δύο νέους Εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Μελών-Εκπροσώπων της Μειοψηφίας κ.κ. Καρέλα Παναγή και Κορτέση Μιχαήλ.

Οι εκπρόσωποι της Μειοψηφίας που εξελέγησαν είναι οι κ. κ.:
- Αλεξάκης Παναγιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και
- Κατσουλάκος Ιωάννης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα δύο νέα μέλη εξελέγησαν για θητεία τριών ετών, η οποία λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2012.
===========================

Δεν υπάρχουν σχόλια: