Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ


Μπροστά από την πύλη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα ¨επικαιροποιήσουν¨, το πρωί της Τετάρτης, στελέχη και μέλη του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την πρόθεσή τους να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για θετικές εξελίξεις, σε μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την Επιχείρηση, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία. Περεταίρω στόχος της κινητοποίησης είναι το να πετύχει να φέρει τα ζητήματα αυτά στο τραπέζι της συζήτησης κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα υπό τον νέο Πρόεδρο κύριο Αρθούρο Ζερβό.
→ Η άμεση διακήρυξη των Μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2

→ Η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού και

→ Η άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας, παραμένουν, στην παρούσα χρονική στιγμή, βασικές διεκδικήσεις του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που προαναγγέλλοντας νέο δυναμικότερο κύκλο δραστηριοτήτων - κινητοποιήσεων καλεί: φορείς, εργαζόμενους, επιτυχόντες του διαγωνισμού, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, να συμμετέχουν ουσιαστικά γιατί Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ, ενώ από ότι φαίνεται και οι ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΟΧΕΥΟΥΝ δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λάβουν διαστάσεις αλλά να ¨χτυπηθούν¨ αποτελεσματικά άμα τη γενέσει τους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις νέες μονάδες και τις προσλήψεις που θα πρέπει να γίνουν, καθώς και το ότι οι εξελίξεις αυτές θα σημάνουν και περιβαλλοντικές αλλαγές στον τόπο.

Την Τετάρτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στέλνουμε ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα ότι:

→ δε θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν - από κανέναν - οι μακροχρόνιοι αγώνες μας, αλλάζοντας την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα για την περιοχή μας

→ δε θα κάνουμε πίσω σε καμία από τις διεκδικήσεις μας που δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα όσα δικαιούται η περιοχή.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί στις δράσεις που ξεκινάμε, έρχεται να προστεθεί στο σώμα μας ένα ακόμα δυνατό χαρτί που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το χαρτί δεν είναι άλλο από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, τους αυριανούς στυλοβάτες της Επιχείρησης και ολάκερης της κοινωνίας

====================================
Κουνάβι προκάλεσε μπλακ άουτ στην Πτολεμαΐδα7 Δεκεμβρίου 2009, 20:31


Το ένα τρίτο της πόλης της Πτολεμαΐδας και οι οικισμοί του Περδίκκα, Γαλάτειας, Ολυμπιάδας, Δροσερού, Φούφα και Βαρυκού στην Εορδαία βυθίστηκαν στο σκοτάδι το βράδυ της Κυριακής, εξ αιτίας μπλακ άουτ που προκάλεσε ένα… ζωηρό κουνάβι σε έναν από τους τρεις κεντρικούς υποσταθμούς της ΔΕΗ που βρίσκεται σε ύψωμα μεταξύ Άρδασσας και Κρυόβρυσης.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία του γραφείου Διανομής της ΔΕΗ, τα οποία εντόπισαν γρήγορα το σημείο της βλάβης. Αναζητώντας την αιτία της, ανακάλυψαν ένα… κουνάβι που είχε ανεβεί στους ακροδέκτες του μετασχηματιστή υψηλής τάσης του υποσταθμού, με αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός τάσης!

Οι τεχνικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τον… άτακτο εισβολέα, να αποκαταστήσουν την βλάβη και να θέσουν σε λειτουργία τον υποσταθμό. Ωστόσο, η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή κράτησε σχεδόν μία ώρα.


===================================

Citigroup: Ψηφίζει Τέρνα Ενεργειακή07/12/2009 17:05:00 Greek Money


Τρία θετικά σημεία έχει δει μέχρι τώρα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση η Citigroup, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή της "πράσινης" πολιτικής.

Όπως εκτιμά ο οίκος σε ανάλυσή του για την Τέρνα Ενεργειακή, τονίζει ότι ο νόμος για τις ΑΠΕ αναμένεται να μειώσει το χρόνο διάρκειας των αδειών, από τα 3-5 χρόνια σε 8-10 μήνες.

"Θεωρούμε ότι ο νέος νόμος για τις ΑΠΕ, αντανακλά το πόσο προσηλωμένη είναι η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση προς την "πράσινη" οικονομία. Αυτό είναι και το τρίτο βήμα που έχουμε δει".

Τα προηγούμενα δύο, σύμφωνα με τη Citigroup, είναι η έγκριση του υποθαλάσσιου καλωδίου από τη Νότια Εύβοια στην Αθήνα καθώς και η πρόταση ανάληψης της διοίκησης της ΔΕΗ, από τον Αρθούρο Ζερβό.

Θεωρεί δε ότι ο διορισμός του Α. Ζερβού, θα αποτελέσει θετική είδηση για την Τέρνα Ενεργειακή, μεσομακροπρόθεσμα.

Εάν γίνει αποδεκτός, η ΔΕΗ πιθανότατα θα επικεντρωθεί περισσότερο προς τις Ανανεώσιμες Πηγές, και για αυτό θα είναι ενεργά εμπλεκόμενη, προωθώντας ακόμη τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: