Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών


Σχετικά με δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης των νέων εργαζομένων στην Επιχείρηση και τις ανάγκες της σε νέο προσωπικό

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή επιστολές και δημοσίευμα που καταχωρήθηκαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των νέων εργαζομένων καθώς επίσης και των αναγκών της Επιχείρησης σε νέο προσωπικό, η ΔΕΗ Α.Ε. δηλώνει τα ακόλουθα:

Το καθεστώς απασχόλησης των νέων προσλήψεων στη ΔΕΗ διέπεται από τους όρους της προκήρυξης 1/2007 (ΦΕΚ 49/26.03.2007, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), οι οποίοι χαρακτηριστικά αναφέρουν:
"Από της μετατροπής της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (7 μηνών) σε σύμβαση Εργασίας Αορίστου Χρόνου, θα ισχύουν οι ρυθμίσεις των ΕΣΣΕ μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της πλέον ΑΣΟΠ/ΔΕΗ, οι εν γένει κανονιστικές και λοιπές υπηρεσιακές ρυθμίσεις καθώς και οι όροι των αντίστοιχων ατομικών συμβάσεων εργασίας του. Το προσωπικό αυτό, θα εντάσσεται στο τακτικό προσωπικό και θα ασφαλίζεται στον οργανισμό Ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ-ΔΕΗ)". Επίσης, καθορίζεται συνδυαστικά από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ιδίως του 2006-7 και τους νόμους ν.2190/94, ν.3429/2005, ν.3691/2008, ν.3812/09.
Σημειωτέον ότι τα προβλεπόμενα στο νόμο ν. 3429/2005 περί έκδοσης κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και του εποπτεύοντος Υπουργού δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες της Επιχείρησης για νέες προσλήψεις, έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούνιο του 2009 επιπρόσθετες ανάγκες από αυτές που θα υλοποιηθούν βάσει των προκηρύξεων 1/2007, 2/2007 και 1/2008. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει η καταγραφή των νέων αναγκών όλων των Μονάδων της Επιχείρησης και θα προγραμματιστούν νέες προσλήψεις σε απόλυτη συνάρτηση με το προς επικαιροποίηση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ.

Αθήνα, 22.1.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

==========================================
Διευκρινίσεις ΔΕΗ για καθεστώς απασχόλησης νέων εργαζομένων

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των νέων εργαζομένων καθώς επίσης και των αναγκών της Επιχείρησης σε νέο προσωπικό προχώρησε η ΔΕΗ με αφορμή -όπως σημειώνει- σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι:

"Το καθεστώς απασχόλησης των νέων προσλήψεων στη ΔΕΗ διέπεται από τους όρους της προκήρυξης 1/2007 (ΦΕΚ 49/26.03.2007, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), οι οποίοι χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Από της μετατροπής της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (7 μηνών) σε σύμβαση Εργασίας Αορίστου Χρόνου, θα ισχύουν οι ρυθμίσεις των ΕΣΣΕ μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της πλέον ΑΣΟΠ/ΔΕΗ, οι εν γένει κανονιστικές και λοιπές υπηρεσιακές ρυθμίσεις καθώς και οι όροι των αντίστοιχων ατομικών συμβάσεων εργασίας του. Το προσωπικό αυτό, θα εντάσσεται στο τακτικό προσωπικό και θα ασφαλίζεται στον οργανισμό Ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ-ΔΕΗ)». Επίσης, καθορίζεται συνδυαστικά από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ιδίως του 2006-7 και τους νόμους ν.2190/94, ν.3429/2005, ν.3691/2008, ν.3812/09.

Σημειωτέον ότι τα προβλεπόμενα στο νόμο ν. 3429/2005 περί έκδοσης κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και του εποπτεύοντος Υπουργού δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σε ότι αφορά στις ανάγκες της Επιχείρησης για νέες προσλήψεις, έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούνιο του 2009 επιπρόσθετες ανάγκες από αυτές που θα υλοποιηθούν βάσει των προκηρύξεων 1/2007, 2/2007 και 1/2008. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει η καταγραφή των νέων αναγκών όλων των Μονάδων της Επιχείρησης και θα προγραμματιστούν νέες προσλήψεις σε απόλυτη συνάρτηση με το προς επικαιροποίηση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ.".
==========================================



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών (22/01/2010)


Κλιμακώνουν από σήμερα Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων του Δήμου Ελλησπόντου με την επωνυμία «Σταυραετός», καθώς δεν βρέθηκε λύση στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με εργολάβους της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζητούν την καταβολή μεγαλύτερων αποδοχών εκ μέρους των εργολάβων της ΔΕΗ αφού με τις καταβαλλόμενες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, τη δημιουργία κλιμακίου εκ μέρους της ΔΕΗ ώστε να διενεργείται έλεγχος των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και το να γίνει ενιαίο μητρώο φορτηγών αυτοκινήτων για όλα τα εργοτάξια με αριθμούς που θα χορηγήσει η ΔΕΗ ώστε να μην εισέρχονται οδηγοί εκτός του χώρου της Δυτικής Μακεδονία. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για πέμπτη ημέρα έχουν παραταγμένα τα οχήματα τους κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης- Πτολεμαίδας στο ύψος του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και από σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν σε περιοδικό κλείσιμο του δρόμου.

===========================================
Κλείσιμο ΔΕΚΟ, μαχαίρι σε αμοιβές διοικητών
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ συγχώνευση ορισμένων ΔΕΚΟ προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση στο πλαίσιο περιορισμού των δαπανών. Ο αντιπρόεδρός της, Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τυπικά ορίστηκε εποπτεύων του Προγράμματος Σταθερότητας, προανήγγειλε πως στο πλαίσιο της πολιτικής νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας θα κλείσουν και θα συγχωνευθούν επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθηθεί και μία πολιτική μείωσης των αμοιβών διευθυνόντων συμβούλων, προέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων αυτών των οργανισμών.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της κυβέρνησης, την οποία συντονίζει ο κ. Πάγκαλος, και ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσα είχε πει πριν από ενάμιση χρόνο η κ. Λούκα Κατσέλη από τη θέση της επικεφαλής του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιες ΔΕΚΟ.

Τον Μάρτιο οι αποφάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος είπε στους παρόντες υπουργούς ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε μέσα στον Μάρτιο η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της. Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει δεκάδες ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς.

Προηγουμένως, στη διάρκεια της σύσκεψης, τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Πάγκαλος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παρακολούθηση και εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας με συνεδριάσεις ανά τακτά διαστήματα, ενώ η πορεία του Προγράμματος θα συζητείται και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσο μιας πρωτοφανούς κρίσης και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οφείλεται σε εγκληματικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες προέταξαν τα ιδιοτελή συμφέροντα κάθε λογής από το συμφέρον των πολλών. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση αυτή γίνεται σήμερα αντικείμενο εκμετάλλευσης σε διεθνές επίπεδο, είτε κερδοσκοπικής είτε και πολιτικής, και ανέφερε χαρακτηριστικά τη συζήτηση για το ευρώ και για το αν το νόμισμα είναι σταθερό, για να τονίσει: «Υπάρχουν συγκεκριμένες προσεγγίσεις, συμφέροντα, αντιπαραθέσεις και ιδεολογικές ακόμα, γύρω από αυτό το θέμα.

Άρα, λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των θεμάτων, λόγω της αδυναμίας στην οποία την οδήγησαν με τις πολιτικές τους».
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: