Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σπατάλη-πρόκληση με κινητά υπουργείου, ΔΕΗ

Σπατάλη-πρόκληση με κινητά υπουργείου, ΔΕΗ
Τριπλάσια τέλη κινητής τηλεφωνίας πλήρωσε το 2009 η γενική γραμματεία Ενέργειας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, σε σύγκριση με το 2004.
Οσο για τη ΔΕΗ, κατάφερε απλώς να τα διπλασιάσει και από 308.495 ευρώ να εκτινάξει το σχετικό κονδύλι σε 575.611 ευρώ, μόνο για το 11μηνο του 2009.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με την επιβάρυνση του τομέα ενέργειας υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων, για χρήση κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2004, η πολιτική ηγεσία του τότε υπουργείου Ανάπτυξης, χρέωσε το Δημόσιο με 12.510 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα. Το σχετικό κονδύλι ξεπέρασε τα 3.000 ευρώ τον μήνα, φτάνοντας τα 36.601 ευρώ.

Η ΔΕΗ, απλώς υπερδιπλασίασε το σχετικό κονδύλι. Από 308.495 ευρώ το 2004, που αντιστοιχεί σε 25.707 ευρώ τον μήνα, το 2009 η δημόσια επιχείρηση πλήρωσε 575.611 ευρώ το 11μηνο. Ετσι, η μηνιαία δαπάνη εκτοξεύτηκε στα 52.328 ευρώ, ενώ η ετήσια θα ξεπεράσει τα 600.000 ευρώ.

Στη ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο), την τριετία 2004-5 και 6, οι λογαριασμοί ήταν 156.246, 140.221 και 149.989 ευρώ αντίστοιχα. Το 2007 η δραστηριότητα μεταφοράς φυσικού αερίου διαχωρίστηκε, και μεταφέρθηκε στο ΔΕΣΦΑ, που αποτελεί διαφορετικό νομικό πρόσωπο.

Ετσι, το 2009 η ΔΕΠΑ πλήρωσε 54.361 ευρώ για χρήση κινητών τηλεφώνων. Την ίδια χρονιά, ο ΔΕΣΦΑ, ως ανεξάρτητη πλέον εταιρεία, χρεώθηκε με 75.718 ευρώ, για 183 συνδέσεις που έχει παραχωρήσει σε υπαλλήλους του.

Για την αποτίμηση του πραγματικού κόστους χρήσης κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι κάθε χρόνο οι εταιρείες μειώνουν τα τέλη τους. Λόγω δε του μεταξύ τους ανταγωνισμού, υπουργεία και επιχειρήσεις πετυχαίνουν ιδιαίτερα οικονομικούς όρους. Αρκεί να σημειωθεί ότι το 2009, τα τέλη κινητής που αφορούν τις απλές συνδέσεις, συγκρινόμενα με το 2004, είναι μειωμένα πάνω από 50%. Ετσι, η συνεχής αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας, από χρόνο σε χρόνο και από τη στιγμή που τα τέλη μειώνονται, απλώς αποδεικνύει τη σπατάλη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ
================================


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΠΙΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ VETO ΚΟΖΑΝΗΣ FM 91,0 MHZ

http://www.vetonews.gr/

Την Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τις Πρέσπες αναμένεται να επισκεφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του VETO η κα Μπιρμπίλη θα καταφθάσει στην περιοχή 1η του μήνα και θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων του λεγόμενου Τριγώνου των Πρεπών.

Θα συναντηθεί με τους ομολόγους της FYROM και Αλβανίας και η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, την προστασία των λιμνών και την διασυνοριακή συνεργασία. Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συναντηθεί με τους ομολόγους του πριν από ένα μήνα στον Άγιο Γερμανό για τα ίδια θέματα.

Η παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή καθώς εκτός από τα προβλήματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμνών και τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν, θα ακούσει και από πρώτο χέρι τα «καυτά» ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και αφορούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κατασκευή της μονάδας 2 στη Μελίτη και η εκκρεμότητα που υπάρχει με το ορυχείο της Βεύης αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο τις πρώτης επαφής που θα επιδιώξουν να έχουν με την αρμόδια υπουργό συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής. Δεν αποκλείεται όμως κατά την διήμερη παραμονή της υπουργού στην περιοχή να υπάρξει και μια συνολική ενημέρωση για όλα τα θέματα ενέργειας που απασχολούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας.



ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ VETO ΚΟΖΑΝΗΣ FM 91,0 MHZ

http://www.vetonews.gr






=================================
ΔΕΗ: Στα 18 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από National Sec - P&K

Νέα τιμή-στόχο στα 18 ευρώ, από τα 19,2 ευρώ προηγουμένως, θέτει η National Sec – P&K για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ διατηρεί τη σύσταση “overweight” για τον τίτλο.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ είναι σημαντικά υποτιμημένη, σημειώνοντας πως η αγορά δείχνει να προσπερνά τις αποδοτικές βελτιώσεις απόρροια των επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων εμφανίζεται "αγοράστρια" για τη ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

- την πολύ ελκυστική αποτίμηση σε σχέση με τους ιστορικούς πολλαπλασιαστές.

- τα αμυντικά χαρακτηριστικά και την υποχώρηση της μεταβλητότητας των κερδών μέσω α) πιθανής συνέχισης του προγράμματος hedging στο πετρέλαιο και το 2010, β) τη ρήτρα καυσίμου η οποία έχει ήδη ενεργοποιηθεί.
===================================
**...ΔΕΗ: Τέσσερα funds της διεθνούς εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Silchester, καθώς και η Calleva Trust ενημέρωσαν χθες ότι κατέχουν το 5,01% της ΔΕΗ. Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα της Silchester βρήκα ότι το επενδυτικό της σλόγκαν είναι (περίπου): «Ιδιοκτησία σε καλές εταιρείες σε δίκαιες τιμές και σε δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές». Οπως υπογραμμίζεται, βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή του Fund (με γραφεία στη Ν. Υόρκη και το Λονδίνο) σε μια εταιρεία είναι ο λόγος τιμής προς κέρδη, η μερισματική απόδοση και η τιμή προς λογιστική αξία. Προφανώς, όλα αυτά τα «χαρίσματα» τα διαθέτει η μετοχή της ΔΕΗ στα τρέχοντα επίπεδα...
Κέρδος 13/1/2010
============================
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους,οι ιδιοκτήτες φορτηγών

(25/01/2010)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων του Δήμου Ελλησπόντου με την επωνυμία «Σταυραετός», καθώς δεν βρέθηκε λύση στη συνάντηση που είχαν με εργολάβους της ΔΕΗ. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για όγδοη ημέρα έχουν παραταγμένα τα οχήματα τους κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης- Πτολεμαίδας στο ύψος του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Πιθανότατα να κλείσουν και πάλι το δρόμο σήμερα, στη διάρκεια της ημέρας.
===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: