Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τη βελτίωση της λειτουργίας των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής, ώστε να μειωθεί η μόλυνση που προκαλείται στο περιβάλλον

Απεργία ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου.

(04/02/2010)



Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου απευθύνουν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην ενέργεια, και το συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων περιοχής Εορδαίας που έχει προγραμματισθεί για τις 10 το πρωί στις κεντρικές πλατείες Κοζάνης και Πτολεμαίδας. Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι των παραπάνω σωματείων καταφέρθηκαν εναντίον της οικονομικής πολιτικής και των νέων μέτρων της κυβέρνησης που μετακυλύουν τα βάρη στα λαϊκά στρώματα προς όφελος της πλουτοκρατίας.




===================================
Συνάντηση Βλατή με πρόεδρο ΔΕΗ
(05/02/2010)
Τη βελτίωση της λειτουργίας των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής, ώστε να μειωθεί η μόλυνση που προκαλείται στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση οι δυσμενείς συνέπειες στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Ζερβό, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής, σε συνάντηση που είχε μαζί του. Επίσης ο βουλευτής Κοζάνης έθεσε στον κ. Ζερβό και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως: Ενδυνάμωση της σχέσης της ΔΕΗ με τις τοπικές επιχειρήσεις, μεταφορά της Διεύθυνσης Μελετών Ανάπτυξης Ορυχείων στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων βάσει των θέσεων που προκηρύχθηκαν σε διαγωνισμούς που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και γρήγορη προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο Ενεργειακό Κέντρο. Τέλος, ο κ. Βλατής ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να υπάρξει άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός και προγραμματισμός της μετεγκατάστασης των διαμερισμάτων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

========================================
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. στο οποίο ανέλαβαν καθήκοντα προέδρου ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:
- Ζερβός Αρθούρος, πρόεδρος
- Τσιπουρίδης Ιωάννης, διευθύνων σύμβουλος (επισυνάπτεται βιογραφικό σημείωμα)
- Χαβιαρόπουλος Παναγιώτης, αντιπρόεδρος (προϊστάμενος διεύθυνσης ΑΠΕ/ Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)
- Διακουλάκη Δανάη, μέλος (καθηγήτρια ΕΜΠ)
- Κοπανάκης Ιωάννης, μέλος (γενικός διευθυντής Παραγωγής ΔΕΗ ΑΕ)
- Παπαντώνης Δημήτριος, μέλος (καθηγητής ΕΜΠ)
- Νίκου Ιωάννα, μέλος (χημικός μηχανικός)

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κος Α. Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που μεταβάλλεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ο Όμιλος της ΔΕΗ δίνει πρωταρχική σημασία στην ταχεία επέκτασή του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μέσω της θυγατρικής μας ΔΕΗ Ανανεώσιμες στοχεύουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση μας στην αναδυόμενη αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων επενδύσεων, την περαιτέρω διεύρυνσή τους και τη συνεχή διεύρυνση του μεριδίου τους στο ενεργειακό μείγμα του Ομίλου της ΔΕΗ.
Με τη στρατηγική μας αυτή θα εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα σημαντικά οικονομικά οφέλη με τη συνεχή μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες και από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας, έτσι, και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

Ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ και η ανάθεση σε αυτόν των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. σηματοδοτεί τον στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".

=====================================
Νέο ΔΣ ΔΕΗ Ανανεώσιμες-δηλώσεις Αρθούρου Ζερβού(ANA) – 10 ώρες πριν

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο οποίο ανέλαβαν καθήκοντα προέδρου ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης, χημικός μηχανικός, πρώην στέλεχος της ΔΕΗ και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας. Αντιπρόεδρος της εταιρίας ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Χαβιαρόπουλος, (προϊστάμενος διεύθυνσης ΑΠΕ/ Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και μέλη του ΔΣ οι Δανάη Διακουλάκη (καθηγήτρια ΕΜΠ), Ιωάννης Κοπανάκης (γενικός διευθυντής Παραγωγής ΔΕΗ ΑΕ), Δημήτριος Παπαντώνης (καθηγητής ΕΜΠ) και Ιωάννα Νίκου (χημικός μηχανικός). Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κος Α. Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που μεταβάλλεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ο Όμιλος της ΔΕΗ δίνει πρωταρχική σημασία στην ταχεία επέκτασή του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μέσω της θυγατρικής μας ΔΕΗ Ανανεώσιμες στοχεύουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση μας στην αναδυόμενη αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων επενδύσεων, την περαιτέρω διεύρυνσή τους και τη συνεχή διεύρυνση του μεριδίου τους στο ενεργειακό μείγμα του Ομίλου της ΔΕΗ. Με τη στρατηγική μας αυτή θα εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα σημαντικά οικονομικά οφέλη με τη συνεχή μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες και από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας, έτσι, και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.»
===================================

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ Λ. ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ
Ο κ. Ιωάννης Λ. Τσιπουρίδης γεννήθηκε το 1952 στο Παρανέστι της Δράμας. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά και 2 εγγόνια.
Σπούδασε στο Ην. Βασίλειο στο Πανεπιστήμιο του Leeds (1971 – 1980)
- B.Sc. Χημικός Μηχανικός
- M.Sc. στα «Καύσιμα και Ενέργεια», με υποτροφία του Science Research Council
- Ph.D. στην Ηλιακή Ενέργεια, με υποτροφία του Science Research Council
Εργάστηκε (1982-84) ως Διευθυντής υποκαταστήματος Αθηνών εταιρείας Ενεργειακών προϊόντων, πριν προσληφθεί το 1984 στη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας της ΔΕΗ, όπου ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των Εμπορικών, Πιλοτικών και Επιδεικτικών Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΔΕΗ μέχρι το 2006.
Από το 2003 έως σήμερα, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας-ΕΛΕΤΑΕΝ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας (1991-2001) και Αντιπρόεδρος (2001-2003).
Είναι δημιουργός και Διευθυντής Έκδοσης των περιοδικών «Ανεμολόγια» (1999 - 2010) και «Energypoint» (2007-09).

========================================

Σχετικά με δημοσιεύματα για τις προβλέψεις μεγεθών για το 2010 που αφορούν την Επιχείρηση
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (Πέμπτη 4/2/2010) του ηλεκτρονικού Τύπου, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Ο Προϋπολογισμός της Μητρικής Εταιρίας για το 2010, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο, προβλέπει κερδοφορία προ φόρων €626 εκατ. έναντι €531 εκατ. στον Προϋπολογισμό του 2009. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε παραδοχή τιμής για το πετρέλαιο Brent $80/bbl και για ισοτιμία €/$1,45, έναντι $55/bbl και €/$1,25 στον Προϋπολογισμό του 2009.
Αναφορικά με την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας εκτιμάται ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 0,7% κατά το 2010, ενώ, αντίστοιχα, οι πωλήσεις της ΔΕΗ στο εσωτερικό της χώρας θα μειωθούν κατά 1,8%.
Τέλος, το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το 2010 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 97%.
Επισημαίνεται ότι η Εταιρία είναι εκτεθειμένη, μεταξύ άλλων, σε κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και δικαιωμάτων CO2, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση των αποτελεσμάτων από τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

ΑΘΗΝΑ 4.2.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


=====================================================

Να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων

(04/02/2010)

Την εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων που εξήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε χθες βράδυ από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος γιατί η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους λόγω των ελλείψεων τεχνικού προσωπικού είναι τραγική. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μελών της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ με αφορμή τις εκλογές της κοινωνικοποίησης στη ΔΕΗ και την στήριξη της υποψηφιότητα του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιάννη Καραβασίλη, ο Νίκος Φωτόπουλος ανέφερε ότι θα συζητήσει το αίτημα της εξαίρεσης της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό αξιώνοντας όχι μόνο την επίσπευση των διαδικασιών για τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2007 αλλά και 5000 χιλιάδες νέες προσλήψεις προσωπικού.

=======================================================
Σας κοινοποιούμε την επιστολή της ΓΣΕΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Λοβέρδο, με τις παρατηρήσεις, θέσεις και προτάσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. ενόψει της διαμόρφωσης του Σχ/Ν, για τις εργασιακές σχέσεις και της κατάθεσης του στη Βουλή προς ψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: