Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με 3 υπουργούς το απόγευμαΑκόμα πιο σκληρά είναι τα μέτρα της εισοδηματικής πολιτικής

Κρίσιμη συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με 3 υπουργούς το απόγευμαΚρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ.Μπιρμπίλη.
Η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών από τις 24 Μαρτίου, λόγω της μείωσης κατά 7% αναδρομικά από την 1-1-2010 των αποδοχών των εργαζομένων στην ΔΕΗ αλλά και λόγω της περικοπής κατά 10% της επιχορήγησης που λαμβάνει ετησίως ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της αναγνώρισης της περιουσίας του που έχει γίνει με νόμο.
Λύση για το θέμα των 1.600 προσλήψεων έχει βρεθεί, καθώς αυτές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ωστόσο το κλίμα στους κόλπους της ΔΕΗ είναι “πολεμικό”.
Εξ ου και ο χαρακτηρισμός της συνάντησης ως κρίσιμης, με δεδομένο και το ότι η 48ωρη απεργία που πραγματοποίησε την Τρίτη και την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας 7 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και να αναγκαστεί, έτσι, η ΔΕΗ να προβεί σε εκ περιτροπές παροδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
===================================

Συνάντηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών Με νέες απεργίες απειλούν οι συνδικαλιστές αν η συνάντηση δεν αποφέρει αποτελέσματα.
Τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας θα συναντήσουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σήμερα Παρασκευή, οι οποίοι έχουν απειλήσει με νέες απεργίες εάν οι διαπραγματεύσεις δε φέρουν αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, έχουν προειδοποιήσει ότι αν η συνάντηση αποβεί άκαρπη, θα προβούν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 24 Μαρτίου.


=================================
ΡΑΕ: Ανάγκη βελτίωσης του δικτύου από τη ΔΕΗ της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:07 - 19/03/10


Χρειάζεται να γίνουν πολλές ενέργειες ακόμη προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, η διαχείριση και κυριότητα του οποίου ανήκει στη ΔΕΗ.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Επιχείρηση προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της κρίνονται επιεικώς ως ικανοποιητικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία, όμως, υποδεικνύει μια σειρά αλλαγών από φέτος, προκειμένου να αποτυπώνεται πληρέστερα η κατάσταση στον τομέα αυτό.

Στα μείον του Δικτύου Διανομής καταγράφονται, τα υψηλά ποσοστά εκπρόθεσμης εξυπηρέτησης νέων συνδέσεων, με «πρωταγωνιστές» τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής, η αποσπασματική καταγραφή των παραπόνων των καταναλωτών, με συνέπεια να μην μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, η διακοπή της τροφοδότησης, η μεγαλύτερη συχνότητα της οποίας εντοπίζεται κατά σειρά προτεραιότητας, στην Πελοπόννησο-Ήπειρο, τη Μακεδονία-Θράκη και την Κεντρική Ελλάδα, καθώς και η μη συστηματική παρακολούθηση των θεμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα της τάσης.

Η ΡΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση για την ποιότητα των υπηρεσιών του Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ για τα έτη 2004-2008, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου προβλέπεται να δημοσιοποιηθεί άλλη μία Έκθεση που θα αφορά στο 2009. Η απόδοση του Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ αναλύεται ως προς τη συνέχεια τροφοδότησης, την ποιότητα της τάσης και την ποιότητα εξυπηρέτησης.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνέχεια τροφοδότησης. Στην Πελοπόννησο και Ήπειρο αντιστοιχούν το 2008 περίπου 3,5 ώρες διακοπής ετησίως ανά χρήστη της μεσαίας τάσης και μόλις 9 λεπτά ανά χρήστη στη χαμηλή τάση. Ακολουθούν, η Μακεδονία-Θράκη με περίπου 3 ώρες ετησίως ανά χρήστη στη μεσαία τάση και 4 λεπτά στη χαμηλή τάση, η Κεντρική Ελλάδα με λίγο λιγότερο από 3 ώρες στη Μ/Τ και 8 λεπτά στη Χ/Τ, ο νομός Αττικής με περίπου 2,5 ώρες στη Μ/Τ και 11 λεπτά στη Χ/Τ, ενώ την καλύτερη εικόνα παρουσιάζει ο νομός Θεσσαλονίκης με 79 λεπτά στη Μ/Τ και 8 λεπτά στη Χ/Τ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα της τάσης, η ΡΑΕ επισημαίνει ότι τα στοιχεία που παρασχέθηκαν ήταν δειγματοληπτικά, συνεπώς δεν επαρκούν για την αξιολόγηση του θέματος αυτού στο σύνολο του Δικτύου Διανομής.

Η Ρυθμιστική Αρχή επικρίνει τη ΔΕΗ για μη συστηματική παρακολούθηση των θεμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα της τάσης, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζονται μόνον όταν εμφανίζονται προβλήματα και όχι στη βάση της περιοδικής αξιολόγησης της κατάστασης του δικτύου, κάτι το οποίο θα επέτρεπε προληπτικές δράσεις. Και όχι μόνον αυτό. Η ΡΑΕ επικρίνει τη ΔΕΗ και για το γεγονός ότι αποσπασματική είναι και η παρακολούθηση της ποιότητας της τάσης σε σχέση με τη σύνδεση μεγάλων φορτίων στο Δίκτυο.

Η ΡΑΕ εκπονεί αυτόν τον καιρό πιλοτικό έργο καταγραφής των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τάσης στο δίκτυο διανομής και η ολοκλήρωση του προβλέπεται στα τέλη Μαρτίου. Παράλληλα, διερευνώνται τρόποι αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου αυτού και των σχετικών υποδομών με τη συνεργασία της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα εξυπηρέτησης, για τις νέες συνδέσεις το 2008 τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπρόθεσμης εξυπηρέτησης παρατηρούνται στους νομούς, Θεσσαλονίκης (37,1%) και Αττικής (19,4%), ενώ, αντίθετα, η Πελοπόννησος με την Ήπειρο παρουσιάζουν τα μικρότερα προβλήματα (3,7%).

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις για την κατασκευή σύνδεσης καταγράφονται στους νομούς, Αττικής (22,3%) και Θεσσαλονίκης (15,5%), ενώ οι μικρότερες στη Μακεδονία-Θράκη (3,9%). Υπάρχει όμως και ένα θετικό στοιχείο. Τα ποσοστά αποτυχίας για την τήρηση των δεσμεύσεων της ΔΕΗ σε επίπεδο ηπειρωτικού Δικτύου Διανομής είναι χαμηλά και παρατηρούνται κατά κανόνα για υπηρεσίες που απαιτούν εργασία πεδίου (τοποθέτηση-σύνδεση μετρητή, απάντηση σε αιτήματα κατόπιν αυτοψίας, επανασύνδεση).

Για το είδος, το πλήθος και τη διαχείριση των παραπόνων που υποβάλλονται στη ΔΕΗ δεν μπόρεσε η ΡΑΕ να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι δεν συνοδεύονται από θεματική κατηγοριοποίηση τους.

Μετά από όλα αυτά η ΡΑΕ εκτιμά ότι θα πρέπει:

1. Να υπάρξουν γενικές αρχές για την καταγραφή και την αποτύπωση της απόδοσης του Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ, σε σχέση με την ποιότητα υπηρεσιών, η κατάρτιση των οποίων αποτελεί άμεση προτεραιότητα και θα αντιμετωπισθεί με τη σύνταξη ρυθμιστικών οδηγιών εντός του 2010.

2. Να αξιολογούνται και να αξιοποιούνται από την ΔΕΗ τα στοιχεία που συλλέγει, στο πλαίσιο της ανάδειξης προτεραιοτήτων σε σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών και του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της.

3. Να διερευνηθούν οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου από τη ΔΕΗ για το μηχανισμό συλλογής στοιχείων.
====================================
Συνάδελφοι, οι ώρες και οι μέρες που περνάμε
είναι ιστορικές.



=====================================
Μειώθηκε κατά 4,72% η ζήτηση ηλεκτρισμού
Οι 31 μεγάλες βιομηχανίες περιέκοψαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 4,69% και το δίκτυο διανομής, που αφορά σε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές κατά 4,55%
Πτώση παρουσίασε και πάλι η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Φεβρουάριο, με την επιχειρηματική και οικιακή κατανάλωση να σημειώνει για πρώτη φορά μείωση ανάλογη με αυτήν των μεγάλων βιομηχανιών. Οσο για τη σταθεροποίηση που είχε παρατηρηθεί τον Ιανουάριο αποδείχθηκε καθαρά προσωρινή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ η συνολική ζήτηση ηλεκτρισμού τον Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 4,72% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου. Οι 31 μεγάλες βιομηχανίες περιέκοψαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 4,69% και το δίκτυο διανομής, που αφορά σε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές κατά 4,55%.
Παρά την πτώση της κατανάλωσης, που με μόνη εξαίρεση τον Ιανουάριο, συνεχίζεται εδώ και περίπου 16 μήνες, το έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών ηλεκτρισμού αυξήθηκε 9,87%.
Υποχώρηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη 3,29%, με τη βιομηχανία να υποχωρεί κατά 1,83% και τη διανομή κατά 2,63%, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο ηλεκτρισμού μειώθηκε κατά 10,31%. Στο επίπεδο της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ έχει μειώσει σημαντικά την λιγντική παραγωγή, κατά 23,66%, καθώς και την πετρελαϊκή κατά 88,83%, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με πολύ λιγότερα τέλη για την εξαγορά δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων. Μεγάλη αύξηση εμφανίζει η υδροηλεκτρική παραγωγή, της τάξης του 95,72% στις 860.098 Mwh, ενώ υψηλότερα κινείται και η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που έφθασε στις 196.936 Mwh, κατά 12% πάνω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2009.
Yδροηλεκτρικά και ΑΠΕ μαζί κάλυψαν τον Ιανουάριο περισσότερο από το 1/4 της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού στο διασυνδεδεμένο σύστημα. Αύξηση κατά 32,16% είχε η παραγωγή από μονάδες φυσικού αερίου, φθάνοντας στις 687,001 Mwh.
Τα στοιχεία διμήνου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου δείχνουν μείωση της καθαρής παραγωγής κατά 2,79% στα 8.018.229 Mwh, με τους λιγνίτες να υποχωρούν κατά 14,19% και το πετρέλαιο κατά 90,03%. Στα υδροηλεκτρικά η αύξηση ήταν θεαματική της τάξης του 121,56%, ενώ στις ΑΠΕ έφθασε στο 17,17%.
Βροχές
Η εντυπωσιακή άνοδος της υδροηλεκτρικής παραγωγής οφείλεται βέβαια στην αύξηση των βροχοπτώσεων που έχει «γεμίσει» τους ταμιευτήτες των φραγμάτων της ΔΕΗ, σε βαθμό που η επιχείρηση έχει προχωρήσει δύο φορές μέσα στον φετινό χειμώνα σε αναγκαστική χρήση των υδροηλεκτρικών (θέτοντας ταυτόχρονα εκτός συστήματος λιγνιτικές μονάδες), για να αποφύγει υπερχείλιση των φραγμάτων.
Η συνολική παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στο δίμηνο έφθασε στις 1.595.804 Mwh, ξεπερνώντας σαφώς την παραγωγή από φυσικό αέριο που διαμορφώθηκε στις 1.418.827 Mwh. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η λιγντική παραγωγή με 4.511.870 Mwh.
============================================================

Περικοπή 10% των συντάξεων σε ΔΕΗ και ΟΤΕ
Κατά 10% περικόπτονται οι απολαβές των συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος, το κονδύλι της χρηματοδότησης των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ θα ανέλεθει στο 90% του αρχικώς προϋπολογισθέντος. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε 800 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ και 710 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΑΠ-ΔΕΗ. Επομένως, οι συνταξιούχοι των δύο ταμείων αναμένεται να έχουν μέσα στο 2010 αποδοχές περίπου 150 εκατ. ευρώ μειωμένες σε σχέση με τα αρχικώς προϋπολογισθέντα.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, οι διοικήσεις των ταμείων θα πρέπει να αποφασίσουν εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου την αναπροσαρμογή των παροχών των δικαιούχων των ταμείων. Η απόφαση αυτή του αρμόδιου οργάνου της διοίκησης πρέπει να εγκριθεί με κανονιστική πράξη. Σε περίπτωση παράλειψης των ενεργειών αυτών εκ μέρους των διοικήσεων των ταμείων, η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών παροχών στα ταμεία αυτά γίνεται με κανονιστική απόφαση (κοινή υπουργική απόφαση) των αρμοδίων υπουργών.

«Τα διοικητικά συμβούλια των παραπάνω ασφαλιστικών ταμείων», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχέδιο νόμου, «υποχρεούνται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού να προβούν με απόφασή τους, που εγκρίνεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, σε αναπροσαρμογή των παροχών, ώστε να προκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Αν τα Δ. Σ. δεν προβούν στην πιο πάνω ενέργεια, αναπροσαρμόζονται οι ασφαλιστικές παροχές των ταμείων αυτών με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών».

Τα δύο προαναφερόμενα ταμεία θεωρούνται τα «ρετιρέ» των νυν και πρώην ΔΕΚΟ του δημόσιου τομέα, με συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 2.000 ευρώ. Η απόφαση ξάφνιασε τόσο τις διοίκησεις των ταμείων όσο και τους συνταξιούχους των ταμείων, οι οποίοι στη χειρότερη περίπτωση ανέμεναν «πάγωμα» των συντάξεών τους.
=================================================
Απώλειες 7% - 8% στα εισοδήματα
των δημοσίων υπαλλήλων

Την Παρασκευή θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
η εισοδηματική πολιτική του 2010
Του Σωτηρη Nικα

Στο 7% - 8% θα ανέλθουν οι απώλειες εισοδήματος φέτος για τους δημόσιους υπαλλήλους, από το «πάγωμα» των αυξήσεων, τη μείωση των επιδομάτων κατά 12% και από την περικοπή κατά 30% των επιδομάτων αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων. Παράλληλα, στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ (που ελέγχονται από το Δημόσιο), η μείωση θα είναι 7% στις συνολικές τους αποδοχές, ενώ θα έχουν επιπλέον απώλεια 30% στα επιδόματα άδειας, Χριστουγέννων και Πάσχα.Για τους συνταξιούχους θα επιβληθεί «πάγωμα» των αυξήσεών τους, αλλά θα τους χορηγηθούν κανονικά τα επιδόματα άδειας και εορτών. Από το πλαίσιο αυτό εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται.

Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή την εισοδηματική πολιτική του 2010, η οποία θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι να βγει από τη διαδικασία επιτήρησης η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την εισοδηματική πολιτική έχουν δημοσιονομικό όφελος 1,7 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά η κυβέρνηση εκτιμά ότι από την εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής φέτος θα εξοικονομήσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από 1% του ΑΕΠ. Κάτι το οποίο ζητούσαν μετ' επιτάσεως η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι αγορές, καθώς θεωρούν ότι από τη σημαντική και μόνιμη μείωση του μισθολογικού κονδυλίου επιτυγχάνεται μεγάλο μέρος της μείωσης του ελλείμματος, ασχέτως από το μέγεθος της ύφεσης.

Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε χθες ότι η μείωση του μισθολογικού κονδυλίου ζητούνταν γιατί τα τελευταία 5 χρόνια είχε αυξηθεί κατά 40%, εξαιτίας των αυξήσεων σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και των περισσότερων προσλήψεων. Αναφορικά με το αν τα μέτρα της εισοδηματικής πολιτικής του Δημοσίου θα περάσουν και στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως αν και έχει ζητηθεί από τους κοινοτικούς να επεκταθούν τα μέτρα, το υπουργικό συμβούλιο δεν συζήτησε το θέμα αυτό, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει «να μην πάει σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις για τα έξοδα παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και των υφυπουργών, αλλά και στις αμοιβές των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
============================================
Τι θα ισχύσει για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ

Ακόμα πιο σκληρά είναι τα μέτρα της εισοδηματικής πολιτικής που αφορούν τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Παρασκευή, οι αποδοχές τους μειώνονται κατά 7% και κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
Επίσης, το ίδιο καθεστώς με την οριζόντια κατά 7% περικοπή των αποδοχών, αποζημιώσεων και επιδομάτων πάσης φύσεως θα ισχύσει και για τους εργαζομένους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή.
Επίσης, παρόμοιες μειώσεις θα έχουν και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδρων και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών. Πέραν αυτών, προβλέπεται ο περιορισμός κατά 30% στο ισχύον ανώτατο όριο των ωρών υπερωριακής απογευματινής απασχόλησης των υπαλλήλων και μισθωτών των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Μάλιστα, απαγορεύεται πλέον η οποιαδήποτε καταβολή αμοιβής στα μέλη συλλογικών οργάνων που τελούν σε οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, με εξαίρεση τα μέλη που είναι ιδιώτες.
Με την εισοδηματική πολιτική του 2010 μειώνεται το όριο του συνόλου των πρόσθετων μηνιαίων απολαβών των συμμετεχόντων σε συλλογικά όργανα από 50% σε 25% των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης, συμπεριλαμβανομένης και της αναλογίας των επιδομάτων εορτών και αδείας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ρυθμίζεται και η περίπτωση καταβολής διπλών αποδοχών σε υπαλλήλους ή μισθωτούς του Δημοσίου που εκλέγονται ως αιρετά όργανα στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και προβλέπεται πλέον η υποχρέωση επιλογής μεταξύ των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και των εξόδων παράστασης από τη θέση του αιρετού.
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: