Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ακτωρ και Elpedison διεκδικούν από κοινού το λιγνιτωρυχείο Βεύης

ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ .

ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την προκλητική αρπαγή ( και μην εκπλήσσετε κανείς για τη λέξη γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται) των λιγοστών (σε σύγκριση με το σύνολο) κερδοφόρων πελατών της ΔΕΗ από μία σειρά αεριτζήδες που χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο χωρίς καμία απολύτως επένδυση χρησιμοποιώντας το δίκτυο της ΔΕΗ ανενόχλητοι και με τη ΔΕΗ ανήμπορη να αντιδράσει γρήγορα και ευέλικτα κάνουν κανονικές «βούτες» σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι εξοργιστικά προκλητικό να δίνεται η δυνατότητα στους αεριτζήδες που εμφανίζονται ως ανταγωνιστές της ΔΕΗ να καρπώνονται σε βάρος της, εκατοντάδες εκατ. Euro αποσπώντας της τους πελάτες εκ των οποίων αντισταθμίζει την χασούρα από τα εκατομμύρια καταναλωτών που υποχρεώνεται να δίνει την ενέργεια φθηνότερα (και καλώς κατ εμάς) από ότι της κοστίζει να την παράξει ή να την αγοράσει.
Οι κύριοι της VERBUNT της AEGEAN και οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης δεν μπορούν να αφήνονται ανενόχλητοι μια και δεν έχουν καμία απολύτως δέσμευση σε σχέση με την διαμόρφωση των τιμολογίων τους να καταφέρνουν κτυπήματα κάτω από τη μέση στην Επιχείρηση του Ελληνικού λαού παίρνοντας τα φιλέτα και αφήνοντας της « τον κατιμά ».
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν πάρτυ σε βάρος της ΔΕΗ πότε στη χονδρική (όταν η ΟΤΣ είναι υψηλή) και πότε στην λιανική τώρα που είναι χαμηλή.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι κύριοι αυτοί είναι απολύτως ελεύθεροι (όπως έκαναν και πριν από 5 χρόνια ) να αφήσουν σύξυλους τους καταναλωτές που τροφοδοτούν εάν αύριο ξανά αυξηθεί η ΟΤΣ για να κερδοσκοπήσουν και πάλι στην χονδρική.
Εν αντιθέσει με αυτούς η ΔΕΗ θέλει δεν θέλει οφείλει να τροφοδοτήσει όποιον της το ζητήσει χωρίς να μπορεί να το αρνηθεί.
Αυξάνει η ΟΤΣ ...πάρτυ οι κύριοι ιδιώτες και τρελά έσοδα σε βάρος του κορόιδου που αναγκάζεται να αγοράζει την ενέργεια που εισάγουν ή παράγουν οι ίδιοι μια και δεν την άφησαν να προσθέσει δικές της μονάδες ή να εκσυγχρονίσει τις παλαιές, ώστε να διαμορφώνουν την ΟΤΣ όπως τους βολεύει !
Μειώνεται η ΟΤΣ .... γιουρούσι για αρπαγή των πελατών από τους όποιους αποκομίζει κέρδος με τη ΔΕΗ στον τοίχο !
Ανταγωνισμός Κύριοι, ελεύθερος και υγιής σημαίνει το παιχνίδι να είναι επί ίσοις όροις.

Κυρία Υπουργέ,

Ζητάμε να αποτρέψετε το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Κύριοι της ΡΑΕ,

Τις στρεβλώσεις της αγοράς και το ότι δεν υπάρχουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού τις βλέπει και ο τυφλός. Εσείς τι κάνετε ;

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι κανονική αρπαχτή και οφείλετε να το σταματήσετε.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως αύξηση στα τιμολόγια.
Προστασία του δημόσιου συμφέροντος σημαίνει να μην κάνουμε κάποιους «τζάμπα μάγκες » σε βάρος της ΔΕΗ και αν η φρασεολογία μας ξενίζει να ρωτήσουμε τους κρατικοδίαιτους «ανταγωνιστές» μια και μας έχουν βομβαρδίσει με τις προσφορές τους εάν αποδέχονται την δικιά μας προσφορά ; Δηλαδή σε κάθε κερδοφόρο πελάτη που μας αποσπούν να τους κάνουμε και 2 ζημιογόνους δώρο ;

Κυρία Υπουργέ,

Mε τα συμφέροντα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού κανείς δεν μπορεί να παίζει.
Τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι σε βασικά αγαθά όπως η ηλεκτρική ενέργεια δεν χωρά «ανταγωνισμός » .
Αποδεικνύουν ότι οι Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας πρέπει να είναι πάντα κάτω από τον έλεγχο του Κράτους γιατί μόνο έτσι μπορεί να ασκηθεί Αναπτυξιακή και Κοινωνική πολιτική.
Η αγορά για ένα και μόνο ενδιαφέρεται .
Το κέρδος !



Γραφείο Τύπου.
=====================================
Τέλος στην ατέλεια πετρελαίου για την ΔΕΗ.
μείωση 10% στην καταβολή στο ταμείο
μείωση 7% στους μισθούς καιτα γνωστά για 13&14.


Και αυτοί που τα έφαγαν στο απυρόβλητο έτοιμοι να τα αρπάξουν και αυτά.

======================================
Ακτωρ και Elpedison διεκδικούν από κοινού το λιγνιτωρυχείο Βεύης

Ακτωρας και elpedison, θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison, θα διεκδικήσουν από κοινού, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει προκηρύξει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με την αγορά, βρίσκονται σε εξέλιξη και επαφές της ΓΕΚ Τέρνα με την ΔΕΗ.

Οπως φαίνεται τα δεδομένα στην ιδιωτικοποίηση της Βεύης έχουν αλλάξει καθώς την προηγούμενη φορά η μεν elpedison είχε ενδιαφερθεί αυτόνομα, ο δε Άκτωρ συμμετείχε σε σχήμα με την συμμετοχή των ομίλων ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίου και Κοπελούζου και η ΕΛΜΙΝ, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, καθώς και ο όμιλος της Μηχανικής.

Εύη Παπαδοσηφάκη

==============================
Φθηνή η ΔΕΗ αλλά υπάρχει έλλειψη ορατότητας αναφέρει η Deutsche Bank- Buy
Ημ/νία: 10:11 - 03 Μαρ 2010

ΔΕΗ Ισχυρά αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης περιμένει η Deutsche Bank για τη ΔΕΗ με την κερδοφορία να ενισχύεται σημαντικά έναντι του 2009. Ο οίκος περιμένει κέρδη ανά μετοχή 3,45 ευρώ και μέρισμα 1,20 ευρώ με τη μετοχή να διαπραγματεύεται μόλις 3,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2010, και με δείκτη EV/EBITDA 4,2 φορές. Η μερισματική απόδοση κατά τις εκτιμήσεις του οίκου ανέρχεται στο 10%.

Αν και περιμένει υποχώρηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2010 20% περίπου ο οίκος αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Ενώ λοιπόν η μετοχή είναι φθηνή, ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 22 ευρώ αλλά η μετοχή συνεχίζει να υποφέρει από την αυξημένη αβεβαιότητα και από την έλλειψη ορατότητας στις προοπτικές.

Τα καθαρά κέρδη του 2009 θα ανέλθουν στα 800 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στο 1,75 δισ. ευρώ.
======================================
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ζητεί παρέμβαση Μπιρμπίλη για την “αρπαγή” πελατών της ΔΕΗ από τους ιδιώτες

Την παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη για να σταματήσει η σε βάρος της ΔΕΗ “προκλητική αρπαγή”, όπως χαρακτηρίζεται, πελατών από τις ιδιωτικές εταιρείες, ζητεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για “αρπαχτή σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού” καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν χωρίς επενδύσεις και χωρίς κανένα ρίσκο να χρησιμοποιούν το δίκτυο και να παίρνουν πελάτες από την ΔΕΗ.

“Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι εξοργιστικά προκλητικό να δίνεται η δυνατότητα στους αεριτζήδες που εμφανίζονται ως ανταγωνιστές της ΔΕΗ να καρπώνονται σε βάρος της, εκατοντάδες εκατ. ευρώ αποσπώντας της τους πελάτες εκ των οποίων η ΔΕΗ αντισταθμίζει την χασούρα από τα εκατομμύρια καταναλωτών που υποχρεώνεται να δίνει την ενέργεια φθηνότερα (και καλώς κατ’εμάς) από ότι της κοστίζει να την παράξει ή να την αγοράσει”, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι απολύτως ελεύθερες να αφήσουν τους καταναλωτές, εάν η λεγόμενη Οριακή Τιμή Συστήματος, που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται από τις διεθνείς τιμές των καυσίμων, αυξηθεί σε επίπεδο που θα τις συμφέρει να μην πουλούν στην λιανική αλλά στην χονδρική αγορά ηλεκτρισμού.

Η ΓΕΝΟΠ ζητεί για τον τερματισμό της συγκεκριμένης στρέβλωσης την παρέμβαση και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι
τρόποι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως αύξηση στα τιμολόγια.

==============================================
Μάστιγα της χώρας η διαφθορά
Από τους πολίτες που δήλωσαν «θύματα» περιστατικού διαφθοράς σε συναλλαγές τους με το Δημόσιο, (ποσοστό 76,8%) δηλώνει ότι δεν τους ζητήθηκε οτιδήποτε), το συμβάν έλαβε χώρα σε νοσοκομείο, πολεοδομία, εφορία, ΙΚΑ, νομαρχία, δήμο, υπουργείο Μεταφορών, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΕΚ. Σε αυτές τις υπηρεσίες τους ζητήθηκαν χρήματα για να προχωρήσει πιό γρήγορα ή να τακτοποιηθεί μία υπόθεσή τους.
«Να εφαρμόζονται οι νόμοι γρήγορα και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις» ζητούν δέκα στους δέκα πολίτες και εννέα στους δέκα ζητούν «να τιμωρούνται αυστηρά όσοι πιάνονται να παίρνουν μίζες ή φακελάκια». Οκτώ στους δέκα ζητούν να εφαρμόζεται πραγματικά το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τους δημοσίους υπαλλήλους και στον ίδιο βαθμό να καθιερωθεί κώδικας επαφής και συμπεριφοράς απέναντι σους πολίτες.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά όσοι συλλαμβάνονται να δίνουν μίζα ή φακελάκι ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι αποτελεσματικό μέτρο είναι να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία των δικαστών.

===========================================
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις 3 Μαρτίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30π.μ., στα γραφεία του Σωματείου μας, για Διοικητικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

1)Οικονομικά
2)Ανακατανομή Εκτελεστικής (λόγω αποχώρησης του Γεν. Γραμματέα κ. Γιάννη Δίκα)
===================================



«Πάγο» στις εργασίες της ΔΕΗ στο ορυχείο Μαυροπηγής

Βάζει το δικαστήριο που δικαίωσε κάτοικο της Μαυροπηγής


Παγώνουν οι εργασίες της ΔΕΗ για επέκταση του ορυχείου σε ιδιόκτητη αγροτική έκταση στη Μαυροπηγή, δ.δ. του δήμου Πτολεμαΐδας, μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος δικαιώνει κάτοικο της Μαυροπηγής, καθώς απέρριψε στην ουσία της την ανακοπή που κατέθεσε η ΔΕΗ και της επιβάλλει την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, έκτασης 24 στρεμμάτων.
Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, αναγνωρίζει επίσης και τις ζημίες που προξένησε η ανακόπτουσα (ΔΕΗ) στην εν λόγω έκταση, αφού αναφέρει ότι εισήλθε δια τον οργάνων της σε αυτή «προβαίνοντας με σκαπτικά μηχανήματα στην καταστροφή τμήματος της περίφραξης, στην ανασκαφή εκτάσεως 1000τ.μ. περίπου και στην εκρίζωση 50 κλημάτων και 200 δένδρων καρυδιάς».
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για τον κάτοικο της Μαυροπηγής Βασίλειο Σ. Μήτρου, ο οποίος εμπόδισε μαζί με τον γιο του τον περασμένο Νοέμβριο τα σκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ να εισέλθουν στην ιδιοκτησία του, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής της χρηματικής αποζημίωσης της εν λόγω έκτασης από τη ΔΕΗ, ύψους 220.000?, που είχε ως συνέπεια την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο νομικός σύμβουλος του κ. Μήτρου, δικηγόρος Κύρος Σπόντης, η διοίκηση του ΛΚΔΜ ήρθε στο μεταξύ σε επικοινωνία με τον πελάτη του προκειμένου να έρθουν σε διακανονισμό για την απευθείας εξαγορά της συγκεκριμένης έκτασης, μέχρι στιγμής όμως δεν κατάφεραν να έρθουν σε κάποια συμφωνία, αφού η τιμή θεωρείται για τη ΔΕΗ πολλή υψηλή, δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης ζητά να αποζημιωθεί πλέον και για τις ζημίες που προξένησαν τα σκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο μετά την επέμβαση του ιδιοκτήτη και τον διαπληκτισμό με τα παρόντα στελέχη της ΔΕΗ και την παρέμβαση της αστυνομίας, υπεβλήθησαν εκατέρωθεν εγκλήσεις για τις οποίες θα αποφανθεί προσεχώς το ποινικό δικαστήριο, ενώ απαγορευτική για τη ΔΕΗ ήταν και η απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης ο οποίος διέταξε τη ΔΕΗ να απέχει από κάθε ενέργεια επί του επιδίκου αγροτεμαχίου. Κατά της απόφασης αυτής η ΔΕΗ άσκησε ανακοπή η οποία και απερρίφθη από τον εισαγγελέα Εφετών.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι της ΔΕΗ εκφράζουν τις τελευταίες μέρες την αγωνία τους για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί πλέον στο ορυχείο Μαυροπηγής, καθώς η ΔΕΗ επείγονταν να προχωρήσει τις εργασίες επέκτασης του συγκεκριμένου ορυχείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία του γειτονικού ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ


==================================
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: