Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

“Αποψίλωση” στελεχών της διοίκησης Αθανασόπουλου Ο κ. Αρθούρος Ζερβός πρόεδρός για τέταρτη φορά.H ύφεση σταδιακά βαθαίνει.


Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας: Ο κ. Αρθούρος Ζερβός πρόεδρός της για τέταρτη φορά
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας εξέλεξε για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον καθηγητή Αρθούρο Ζερβό ως πρόεδρο της.

Η αναγνώριση αυτή από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας χαρακτηρίζεται ως ''μια χρυσή εξαίρεση και μοναδική τιμή για την Ελλάδα''.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην ΕΛΕΤΑΕΝ.


=================================
Αποχώρηση δύο Γενικών Διευθυντών της ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, σήμερα, 1 Μαρτίου 2010, επήλθε με αμοιβαία συμφωνία η λύση της συνεργασίας της Επιχείρησης με την Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης κα Ειρήνη Τζαννέτου και με τον Γενικό Διευθυντή Επιτελικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Τριζόγλου.



Αθήνα, 1.3.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
===================================
Η Ε. Τζαννέτου, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΗ ΑΕ, είναι σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης στη ΔΕΗ ΑΕ από το Νοέμβριο 2007. Από το 2003 έως το 2007 διετέλεσε σε θέσεις ανώτερου συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη HayGroup ΑΕ και τη Blanchard International.===================================
ΔΕΗ: “Αποψίλωση” στελεχών της διοίκησης Αθανασόπουλου

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα από την ΔΕΗ η κα Ειρήνη Τζαννέτου, στέλεχος εξ απορρήτων του πρώην προέδρου και διευθύνοντος κ. Τάκη Αθανασόπουλου, η οποία είχε “δημιουργήσει” και θέμα με τις περίπου 2.000 προσλήψεις εργαζομένων που έχουν εγκριθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Από την ΔΕΗ, λοιπόν, ανακοινώθηκε …λακωνικά ότι από χτες επήλθε με αμοιβαία συμφωνία η λύση της συνεργασίας της Επιχείρησης με την Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης κα Ειρήνη Τζαννέτου και με τον Γενικό Διευθυντή Επιτελικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Τριζόγλου.
===================================
"Η ΔΕΗ, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενέργειας, πρέπει να προσαρμόσει την επιχειρησιακή της κουλτούρα και να αναβαθμίσει τις μεθόδους εργασίας και τις διαδικασίες λήψης διοικητικών αποφάσεων. Η Ειρήνη Τζαννέτου αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης σύγχρονων συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας και τη διασφάλιση άριστων εργασιακών σχέσεων".

Τάκης Αθανασόπουλος

===================================
Καμία αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας (1.3.10) σχετικά με αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει θέσει θέμα οιασδήποτε αύξησης των τιμολογίων της, στο πλαίσιο και της κυβερνητικής απόφασης για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά το 2010.


Η ΔΕΗ, στη βάση της Υπουργικής Απόφασης Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/23860 της 30.11.2007, υπέβαλε στη ΡΑΕ στις 3.11.2009 - όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει - πρόταση "Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου" (ΤΡΕ) και σχέδιο σταδιακής εφαρμογής αυτών σε τριετή περίοδο.

Τα Τιμολόγια Ρυθμιστικού Ελέγχου, όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση, αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης.
Στην περίπτωση των τιμολογίων ορισμένων ευαίσθητων κατηγοριών (π.χ. οικιακοί καταναλωτές με χαμηλή κατανάλωση), η πρόταση της ΔΕΗ μεριμνά, ώστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια αυτών των κατηγοριών. Αυτό θα γίνει με τη θεσμοθέτηση μηχανισμού, βάσει του οποίου:
Όλοι οι προμηθευτές θα συμβάλλουν, ανάλογα με το πελατολόγιό τους, στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, κάτι που μέχρι σήμερα, κάνει μόνον η ΔΕΗ.

Αθήνα, 1.3.2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

===================================

Προσυνέδριο για την ενέργεια στην Κοζάνη


Το ανακοίνωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μιχάλης Γιαννάκης, σε επίσκεψη στο ενεργειακό κέντρο


Προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για την ενέργεια, πρόκειται να διοργανώσει στην Κοζάνη η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης, Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και βουλευτής Βοιωτίας του κόμματος.

http://e-ptolemeos.gr/

======================================================
Αντιδρά η ΡΑΕ στα σχέδια της ΔΕΗ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:49 - 02/03/10


Η προσπάθεια της ΔΕΗ να επιμερισθεί και στους ιδιώτες προμηθευτές το κόστος των μη κερδοφόρων τιμολογίων της, μέσω της θεσμοθέτησης ενός Ειδικού Ταμείου, συναντά την αντίδραση της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η Ρυθμιστική Αρχή θεωρεί ότι η σύσταση του Ταμείου αυτού, που θα λειτουργεί εν είδει «κουμπαρά», και στο οποίο θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα με το πελατολόγιο τους, ώστε να διασφαλισθεί η στήριξη τόσο των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όσο και της βιομηχανίας, αντίκειται τόσο στην ελληνική νομοθεσία, όσο και στην κοινοτική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προωθηθεί.

Η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα έσοδα της από τη δυναμική εισβολή, από τις αρχές του έτους, ιδιωτών προμηθευτών στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, που «χτυπούν» πελάτες-φιλέτα της Επιχείρησης, έχει καταθέσει στη ΡΑΕ πρόταση για την ίδρυση του συγκεκριμένου Ταμείου, το οποίο επιδίωξη είναι να λειτουργήσει στο μεσοδιάστημα της μεταβατικής τριετούς περιόδου, έως ότου εφαρμοσθεί πλήρως η πρόταση της για τα τιμολόγια ρυθμιστικού ελέγχου, τα οποία θα αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών.
Η πρόταση για τα τελευταία κατατέθηκε στη ΡΑΕ από τη ΔΕΗ στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και συμπληρωματικά υποβλήθηκε φέτος και η πρόταση για το Ειδικό Ταμείο.

Ωστόσο, εάν περάσει η πρόταση της ΔΕΗ από τη ΡΑΕ για τα τιμολόγια αυτά προβλέπεται σημαντική επιβάρυνση για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών (χαμηλές οικιακές καταναλώσεις, αγρότες, βιομηχανία) και ελάφρυνση για ορισμένες άλλες (εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα), αυτές, δηλαδή, τις οποίες κινδυνεύει να απολέσει η Επιχείρηση από ιδιώτες προμηθευτές, που προσφέρουν δελεαστικές εκπτώσεις.

Το γενικό πλαίσιο της πρότασης της ΔΕΗ μπορεί να ήταν γνωστό εδώ και μήνες, ωστόσο, χθες βγήκαν στο φως οι λεπτομέρειες της, που αφορούν πλέον σε συγκεκριμένα ποσοστά αυξήσεων και μειώσεων, ανά κατηγορία καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται αιφνιδιασμένη από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, ωστόσο, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τελικά αυτό να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της, με το σκεπτικό ότι προλειαίνεται το έδαφος για την τελική εφαρμογή των προτάσεων της.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΔΕΗ με επίσημη ανακοίνωση της χθες, μπορεί να διαχωρίζει τη θέση της από την ευθύνη της υποβολής της πρότασης (αναφέρει ότι δεν είναι της σημερινής διοίκησης, χρεώνοντας ευθέως τη διοίκηση Αθανασόπουλου), ωστόσο, επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα στοιχεία αυτά λέγοντας ότι «αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης».

Με άλλα λόγια, παραδέχεται η ΔΕΗ ότι ναι μεν θα γίνουν αναδιαρθρώσεις στην τιμολόγηση, η οποία, όμως, στο συνολικό άθροισμα της θα καταλήγει να δίνει τα ίδια έσοδα για την Επιχείρηση. Λέει όμως και κάτι άλλο.

Για να μπορέσουν ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών να μην επιβαρυνθούν θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μηχανισμός επιμερισμού κόστους με τους ιδιώτες προμηθευτές και να μην το επωμίζεται σήμερα αυτό μόνον η ΔΕΗ.

Όμως, για την εφαρμογή του μηχανισμού αυτού μέχρι στιγμής η ΔΕΗ «έχει φάει πόρτα» από τη ΡΑΕ, η οποία επιμένει ότι κάτι τέτοιο αντίκειται τόσο στην ελληνική νομοθεσία περί ηλεκτρισμού, όσο και στην κοινοτική. Μάλιστα, τις απόψεις αυτές η ΡΑΕ έχει διαμηνύσει προφορικά ήδη στη ΔΕΗ.

Η πολιτεία δια του αρμόδιου υπουργείου ΠΕΚΑ έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι φέτος δεν προβλέπεται καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ. Από την άλλη όμως η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη για τη ΔΕΗ, με δεδομένο ότι απειλείται ευθέως από την είσοδο στη λιανική αγορά και ιδιωτών προμηθευτών, που της έχουν πάρει ως τώρα πελάτες-φιλέτα στη μέση τάση.

Προφανώς, η ΔΕΗ στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την πολιτεία, ότι αν δεν προωθηθεί η συνδυαστική πρόταση της, κινδυνεύει να απολέσει σημαντικά έσοδα. Η λογική της όμως να μη χαθεί κανένα έσοδο μέσω της άρσης των στρεβλώσεων των τιμολογίων, μέχρι του σημείου να επιδιώκει να επιμερισθεί το κόστος των επιδοτήσεων με τους ιδιώτες προμηθευτές φαίνεται να έχει τεράστια απόσταση και σε αυτό συναντά πρώτα από όλα την αντίδραση της ΡΑΕ.
====================================
Ομολογία «τεχνικών» ανατιμήσεων
Επιβεβαιώνει η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα, ότι επέρχεται αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσα από τα νέα «Τιμολόγια Ρυθμιστικού Ελέγχου», για τα οποία έχει καταθέσει πρόταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η πρόταση της ΔΕΗ κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβρη και προβλέπει σταδιακή εφαρμογή τους σε τριετή περίοδο. Δηλώνει ότι «όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης». Η συγκεκριμένη διατύπωση δεν αποκλείει, αντίθετα επιβεβαιώνει, ότι θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα τιμολόγια.

Η απειλή για τα νοικοκυριά από τα νέα τιμολόγια γίνεται πιο συγκεκριμένη στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, όταν σημειώνει ότι για «ευαίσθητες κατηγορίες» όπως είναι οι οικιακοί καταναλωτές με χαμηλή κατανάλωση «η πρόταση της ΔΕΗ μεριμνά, ώστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια αυτών των κατηγοριών».

==============================================
ΕΝ.ΚΛΩ: Συνάντηση εργαζομένων με Κατσέλη - Σαχινίδη
Να «ανοίξουν τα χαρτιά» τους τα συναρμόδια υπουργεία για το εάν υπάρχει ή όχι πιθανότητα διάσωσης της εισηγμένης «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ζητούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι σήμερα θα βρίσκονται για μία ακόμη φορά στην Αθήνα.
.....................................................................

....................................Να σημειωθεί ότι από τα 15 εργοστάσια που διέθετε κάποτε ο όμιλος Λαναρά, έχουν απομείνει πλέον μόλις επτά και από αυτά λειτουργούσε, μέχρι πρόσφατα, μόνον η μονάδα της Κομοτηνής. Τα υπόλοιπα έπαυσαν τη λειτουργία τους, λόγω αδυναμίας της εταιρείας να εξοφλήσει τους απαραίτητους λογαριασμούς, όπως της ΔΕΗ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=25989163
===================================
ΔΕΗ (1): Θετική εξέλιξη θεωρείται η αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή για την εταιρεία, η οποία όμως ενδέχεται να μετριασθεί από τη μικρότερη του αναμενόμενου συνεισφορά της λιγνιτικής παραγωγής. Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, οι τάσεις στο ενεργειακό κόστος της επιχείρησης παραμένουν θετικές αν και η εικόνα μπορεί να χαλάσει κάπως αν ενισχυθούν στο υπόλοιπο του έτους το δολάριο και η τιμή πετρελαίου.

ΔΕΗ (2): Αλλη μία θετική έκπληξη μπορεί να έλθει φέτος από το κόστος προσωπικού, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν η απόφαση της κυβέρνησης για πάγωμα προσλήψεων και μισθών που ανακοινώθηκε για το δημόσιο ισχύει και για τη ΔΕΗ. Από την άλλη πλευρά, η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, με πιθανή επίδραση στην ζήτηση και στην πληρωμή λογαριασμών, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στον τομέα λιανικής και η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης από την Standard & Poor’s λειτουργούν αρνητικά για τη μετοχή.
===================================

Εκλεισε η κατάργηση 14ου μισθού


Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.
Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ...καταιγίδα εμμέσων φόρων
Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης.
Προ των πυλών είναι τα πρόσθετα μέτρα. Οι ασφυκτικές πιέσεις των κοινοτικών εταίρων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα με... άρωμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εντός των προσεχών 24ώρων η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στο 8,7% και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική στήριξη από την Ευρωζώνη.
Κατά πληροφορίες το συνολικό πακέτο θα ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

Ειδικότερα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι πλέον ο 14ος μισθός στο Δημόσιο θα αποτελέσει παρελθόν. Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ επιμένουν για κατάργηση του 14ου μισθού και της 14ης σύνταξης. Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ... καταιγίδα εμμέσων φόρων.
Οι συντελεστές του Φ.Π.Α θα αυξηθούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια δυσάρεστη έκπληξη.
Κι αυτό γιατί έχει τεθεί στόχος η είσπραξη 2 δις ευρώ αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά η αύξηση κατά δύο μονάδες θα φέρει στα δημόσια ταμεία 1,2 με 1,5 δις ευρώ.
Επιπρόσθετα θα έχουμε νέες αναπροσαρμογές στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης σε καύσιμα , τσιγάρα και ποτά.
Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση από την αρχή του χρόνου και για τις τρεις κατηγορίες με προσδοκώμενα έσοδα 1,2 δις ευρώ περίπου.
Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εκτιμάται ότι η επιβάρυνση στην τιμή της αμόλυβδης θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 12 λεπτά το λίτρο ενώ αυτή την φορά θα υπάρξει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σε ποτά και τσιγάρα αναμένονται αυξήσεις φόρου μεταξύ 10% και 20%.
Σε αυτή την περίπτωση στα τσιγάρα οι τιμές θα ανέβουν από 20 έως και 40 λεπτά το πακέτο τη στιγμή που δεν έχει περάσει ακόμη στην αγορά η αύξηση του ΕΦΚ που έγινε τον Ιανουάριο.
Έτσι τα ακριβά τσιγάρα θα φθάσουν τα 4 ευρώ το πακέτο.
Στα ποτά θα έχουμε επιβαρύνσεις από 20 έως και 30 λεπτά την φιάλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κατά 25% του ειδικού τέλους ταξινόμησης για Ι.Χ άνω των 1.600 κυβικών εκατοστών.
Τέλος εξετάζεται ψαλίδι 1 δις ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κίνηση η οποία θα κόψει αναπτυξιακούς πόρους σε μία περίοδο που η ύφεση σταδιακά βαθαίνει.

========================================

Η επέκταση ορυχείου της ΔΕΗ «σκάλωσε» σε ένα... χωράφι
Στο χωράφι ενός αγρότη «σκάλωσε» η επέκταση του ορυχείου της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή Κοζάνης.

Ο ιδιώτης, που τον περασμένο Νοέμβριο οδηγήθηκε στο κρατητήριο όταν στύλωσε τα πόδια του μπροστά στα μηχανήματα της επιχείρησης, τρεις μήνες μετά δικαιώθηκε από τα δικαστήρια που έκριναν άκυρη την αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου του και παράνομη την είσοδο της ΔΕΗ σε αυτό.

Το γεγονός δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην επιχείρηση, καθώς «παγώνει» την επέκταση του ορυχείου και θέτει σε κίνδυνο την επάρκεια τροφοδοσίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με τις απαραίτητες ποσότητες λιγνίτη.

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωραφιού, έκτασης 24 στρεμμάτων, που ανήκει στον Βασίλειο Μήτρου, ξεκίνησε το 2007 και η ΔΕΗ δεν κατέβαλε -ως όφειλε- το ποσό των 208.000 ευρώ έως τον Ιούνιο του 2009 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το έκανε τον Νοέμβριο, όταν τα μηχανήματά της μπήκαν στο ακίνητο και άρχισαν να καταστρέφουν τα περίπου 5.000 δέντρα καρυδιάς που είχε ο αγρότης.

Στις 25 Νοεμβρίου, ο γιος του ιδιοκτήτη, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής, Σπύρος Μήτρου, στάθηκε μπροστά στους εκσκαφείς για να τους εμποδίσει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία της παρεμπόδισης κοινωφελούς έργου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο αγρότης είχε καταθέσει αίτηση αναστολής, υποβάλλοντας τα έγγραφα, με βάση τα οποία η απαλλοτρίωση ήταν άκυρη λόγω εκπρόθεσμης καταβολής των χρημάτων.

Εισαγγελέας
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών τον δικαίωσε, κρίνοντας πως η απαλλοτρίωση έχει αρθεί αυτοδικαίως, ενώ την περασμένη εβδομάδα δικαιώθηκε και από τον εισαγγελέα Εφετών, μετά την ανακοπή που άσκησε η ΔΕΗ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία διαπραγμάτευσης για την εξωδικαστική συμφωνία της ΔΕΗ με τον ιδιώτη, ο οποίος πλέον διεκδικεί πολλαπλάσιο ποσό από αυτό της απαλλοτρίωσης, ζητώντας αποζημίωση για τα κομμένα δέντρα και για ψυχική οδύνη.

Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
=======================================
Τρίπολη-Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή του ποταμού Λάδωνα


Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εργασιών της υποεπιτροπής υδατικών πόρων, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την προσεχή Δευτέρα, στην περιοχή του ποταμού Λάδωνα στην Αρκαδία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιοχή του Λάδωνα, στην οποία, σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής της Βουλής, θα κληθούν να συμμετάσχουν οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι της ΤΕΔΚ και ο διευθυντής του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ Λάδωνα. Το απόγευμα της Δευτέρας θα ακολουθήσει άλλη σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για την αποτύπωση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν την περιφέρεια Πελοποννήσου.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: