Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Διαλύουν τον σημαντικότερο ενεργειακό κόμβο της χώρας

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Διαλύουν τον σημαντικότερο ενεργειακό κόμβο της χώρας

Με το σχεδιασμό του Εθνικού Μεταβατικού Σχεδίου Περιβαλλοντικής Προσαρμογής των θερμοηλεκτρικών μονάδων, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τελευταία, δυστυχώς, η ΔΕΗ ακολούθησε την απλουστευμένη λύση για την μείωση των εκπομπών , δηλαδή, τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ από την ηλεκτροπαραγωγή, χωρίς να υπάρχει καμία τεκμηρίωση.

Θα διαλύσουν τον σημαντικότερο ενεργειακό κόμβο της χώρας, που διαθέτει τις προϋποθέσεις για επέκταση της ΔΕΗ στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Γιατί το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας :
• Παράγει το 55% περίπου της ενέργειας
• Ο λιγνίτης του παρέχει ασφαλή τροφοδοσία σε αντίθεση με τα εισαγόμενα καύσιμα
• Διαθέτει επαρκή αποθέματα λιγνίτη με χαμηλό κόστος
• Έχει δυνατή υποδομή σε εγκαταστάσεις
• Και το βασικότερο διαθέτει εξαιρετικό προσωπικό με τεράστια τεχνογνωσία

Κυκλοφόρησε ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που πανηγυρίζει για το παραπάνω σχέδιο, ή δεν καταλάβανε ή νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα καταλάβουν ότι με το προτεινόμενο σχέδιο ο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα λειτουργεί λιγότερο από 8 μήνες το χρόνο και μετά 4 μήνες το χρόνο μέχρι το 2020.
Αυτό το θεωρούν μεγάλη επιτυχία , πήγανε και « εκδρομή » στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, για να επιτύχουν το αποτέλεσμα αυτό.

Καμία πρόταση, καμία προσπάθεια για διερεύνηση δυνατότητας προσαρμογής των υφισταμένων μονάδων.
Καμία πρόταση για έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία με τους σχεδιαζόμενους αγωγούς για την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των μονάδων.
Καμία πρόταση για εφαρμογή νέων τεχνικών λύσεων δέσμευσης , αποθήκευσης του CO2.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι συνδικαλιστές μας συζητούν μόνο το πότε θα κλείσουμε αλλά καθόλου για την πιθανότητα να αναπτυχθούμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τι τους εμποδίζει; Γιατί πάνε αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της περιοχής;

Υ.Γ Ευχαριστούμε τους συναδέλφους Παλάσκα, Κοτρότσιο κλπ για τα συγχαρητήρια τις συμβουλές και την « ανησυχία τους» για το μέλλον του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ προς εκλεγμένα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.
ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 12/5/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


http://ahskardias.blogspot.com/
===================================

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες στη ΔΕΗ
Από Τρίτη 25 Μαΐου «E» 14/5

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέρχονται από την Τρίτη 25 Μαΐου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου που θεωρούν ότι τινάζει στον αέρα το συνταξιοδοτικό καθεστώς τους.
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιμέναμε να δούμε να τηρείται η δέσμευση των τριών υπουργών της κυβέρνησης και ενός υφυπουργού προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι η λέξη «εφεξής» στο άρθρο 4 του Ν. 3833, που είναι η θρυαλλίδα του ασφαλιστικού μας φορέα, καταργείται, απαλείφεται».
Ο κ. Φωτόπουλος θα προσθέσει πως «δολίως από κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες γίνεται στον νόμο 3833 ευθεία και μόνιμη παρέμβαση στην αυτονομία του ασφαλιστικού μας φορέα και κυρίως και πάνω από όλα αγνοείται (αφού η κυβέρνηση ποδοπατά μια σειρά νόμους) η περιουσία μας, που ανέρχεται σε 11,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη».
===============================
.Τύρναβος
Κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ
Σε πραγματικό εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι συμμορίες της υπαίθρου για τους αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου, αλλά και για την ΔΕΗ, αφού κλέβουν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ για να αφαιρέσουν τον χαλκό που αποτελεί την πρώτη ύλη κατασκευής τους!
Σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτονται όλο και νέα κρούσματα κλοπής από αγνώστους οι οποίοι, εκτός από τους μετασχηματιστές, κλέβουν τα καλώδια του δικτύου αλλά και τους σωλήνες που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους! Το αποτέλεσμα των κλοπών είναι να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην άρδευση των χωραφιών και να κινδυνεύει η παραγωγή.
Πρόβλημα, ωστόσο, δημιουργείται και στην ΔΕΗ, καθώς οι ζημιές που προκαλούν οι άγνωστοι εισβολείς και κοστίζουν οικονομικά, αλλά και εγκυμονούν κινδύνους για τους τεχνικούς της επιχείρησης που ελέγχουν το δίκτυό της. Τόσο η ΔΕΗ όσο και οι αγρότες της περιοχής, έχουν ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστούν οι δράστες και να σταματήσουν οι
================================
Έλεγχοι από τη ΔΕΗ για ρευματοκλοπές
(ANA) – 1 ημέρα πριν

Οι έλεγχοι για ρευματοκλοπές και παραβιάσεις μετρητών θα συνεχιστούν, και πέρα από την ποινική δίωξη όταν εντοπίζονται τέτοια κρούσματα γίνεται άμεσα αναδρομική χρέωση της ενέργειας που έχει καταναλωθεί, αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή ανακοίνωση. Η επιχείρηση υπενθυμίζει ότι οι παραβιάσεις μετρητών και, κυρίως, οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά καθώς και ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνον τους παρανομούντες αλλά και ανυποψίαστους πολίτες.
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: