Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

αυτό δεν πρόκειται να γίνει".

ΔΕΗ: Περιβαλλοντική πιστοποίηση μονάδων παραγωγής Εχουν ήδη αναπτυχθεί και εφαρμόζονται Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στους ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α', Μεγαλόπολης Β', Ρόδου και Αλιβερίου και στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) Λάδωνα.
Οι θερμικοί Σταθμοί παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ Κομοτηνής, Αγίου Γεωργίου και Κερατέας - Λαυρίου, καθώς και το Υδροηλεκτρικό Συγκρότημα Νέστου πιστοποιήθηκαν κατά το διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2004.
Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ήδη κατά το ίδιο πρότυπο έχουν πιστοποιηθεί οι Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί (ΑΗΣ) Χανίων, Αγίου Δημητρίου, Μελίτης, Αμυνταίου και Καρδιάς.
Η εγκατεστημένη ισχύς των πιστοποιημένων κατά ISO Σταθμών αντιστοιχεί στο 55% περίπου της συνολικής εγκαταστημένης ισχύος της ΔΕΗ, ενώ η παραχθείσα από αυτούς ηλεκτρική ενέργεια ανήλθε κατά το έτος 2009 στο 60,3%, της συνολικής παραγωγής της.
Εξάλλου, έχουν ήδη αναπτυχθεί και εφαρμόζονται Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στους ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α', Μεγαλόπολης Β', Ρόδου και Αλιβερίου και στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) Λάδωνα. Και για αυτούς τους πέντε Σταθμούς Παραγωγής αναμένεται σύντομα η έκδοση των πιστοποιητικών.

===================================
Διαρροή μαζούτ στη Χίο από αγωγό της ΔΕΗ
04 Ιουνίου 2010, 08:25
Σε διαρροή από υποθαλάσσιο αγωγή παραλαβής καυσίμου της ΔΕΗ, ο οποίος δεν σφραγίστηκε σωστά, οφείλεται η ρύπανση από διάσπαρτα ψήγματα μαζούτ, που παρατηρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή Αγία Ελένη της Χίου.

Η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή. Έχει μήκος περίπου 350 μέτρων και πλάτος κυμαινόμενο από 3 έως 20 μέτρα.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με απορροφητικά υλικά και εξοπλισμό, ενώ η τοπική εγκατάσταση της ΔΕΗ διέθεσε απορροφητικό φράγμα και ξεκίνησαν εργασίες καταπολέμησης της ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Με τη συνδρομή της λάντζας «Ισίδωρος» ο αγωγός ανασύρθηκε και στη συνέχεια επανασφραγίστηκε και στεγανοποιήθηκε, ενώ προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, με δύο υπηρεσιακά οχήματα, πραγματοποίησε έλεγχο στις παρακείμενες ακτές, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν προσβληθεί.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Χίου, η οποία, επίσης, κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων της εγκατάστασης της ΔΕΗ.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/64861.html
========================================
Eπιφυλακτική η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τα κυβερνηστικά σχέδια
"Οι χθεσινές ανακοινώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης περί μη περαιτέρω μετοχοποίησης και πώλησης εργοστασίων της ΔΕΗ, δεν μας χαλαρώνουν και δεν μας καθησυχάζουν ούτε δευτερόλεπτο", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.
Επιφυλάξεις εξακολουθεί να εκφράζει η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού - ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ) παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ότι δεν σχεδιάζεται περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. "Οι χθεσινές ανακοινώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης περί μη περαιτέρω μετοχοποίησης και πώλησης εργοστασίων της ΔΕΗ, δεν μας χαλαρώνουν και δεν μας καθησυχάζουν ούτε δευτερόλεπτο", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.
Προσθέτει ακόμη: "Για μια φορά ακόμα στέλνουμε μήνυμα, σε όσους σχεδιάζουν σπάσιμο της ενιαίας καθετοποιημένης ΔΕΗ και τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς, ώστε να περάσουν το δίκτυο της ΔΕΗ στα χέρια τρίτων, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει".


=====================================
Γλίτωσε τουλάχιστον η «μισή» ΔΕΗΤου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗ
«Ωδινεν όρος και έτεκε μυν» με τις αποκρατικοποιήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ. Ολες οι προσπάθειες κύκλων της κυβέρνησης να δημιουργήσουν κλίμα με διοχέτευση πληροφοριών, ότι επίκεινται πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ ή μείωση του μεριδίου του Δημοσίου κάτω από το 51%, κατέληξαν σε ανακοινώσεις για μελλοντική αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ.
Οπως φάνηκε δε, πέρασε η άποψη των αρμόδιων για την ενεργειακή πολιτική, που συνδέουν τις όποιες κινήσεις με την εφαρμογή στην Ελλάδα των νέων οδηγιών της Ε.Ε. (τρίτο ενεργειακό πακέτο). Ετσι, στη ΔΕΗ το Δημόσιο θα διατηρήσει το 51% των μετοχών. Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, το σύνολο της υποδομής μεταφοράς (δίκτυο υπερυψηλής τάσης κ.λπ.) θα αποτελέσει ξεχωριστή εταιρεία, στην οποία το Δημόσιο αμέσως ή εμμέσως θα διατηρεί το 51%.
Στο φυσικό αέριο (ΔΕΠΑ), το παραπάνω μοντέλο περίπου ισχύει. Δηλαδή η υποδομή μεταφοράς αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία, 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ. Η εταιρεία αυτή θα πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ΔΕΠΑ, ενώ σε περίπτωση που εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, το Δημόσιο θα ελέγχει το 51%. Ωστόσο, για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, θα πρέπει προηγουμένως να αποτιμηθεί η αξία της ΔΕΠΑ. Και αυτό γιατί ήδη στη ΔΕΠΑ συμμετέχουν με 35% τα ΕΛ.ΠΕ., ενώ και η ΔΕΗ έχει δικαίωμα προαίρεσης για το 30% των μετοχών. Ετσι, εφ' όσον συμφωνηθεί τα ΕΛ.ΠΕ. να μη συμμετέχουν στο ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να αποζημιωθούν, όπως και η ΔΕΗ.

Τέλος, στα ΕΛ.ΠΕ. δεν θα γίνει καμία αλλαγή, ενώ έμφαση θα δοθεί στο άνοιγμα της χονδρικής και λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού.
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: