Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ
==================================
ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
=======================================
Απεργιακές κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία της Μεγαλόπολης
Ζητούν αυξήσεις και προσλήψεις
Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον σταθμό και το λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, ζητώντας, μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι διεκδικεί «δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας».
Το σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και, αντίθετα, «ζητά αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία, όπως και επαναφορά καταβολής των δώρων και προσλήψεις προσωπικού.
Ακόμη ζητά την άμεση επάνδρωση με μόνιμους ιατρούς στο ασφαλιστικό ταμείο, την «απρόσκοπτη παροχή ιατρικών-φαρμακευτικών υπηρεσιών, των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων».
Παράλληλα οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι απαιτούν τήρηση της νομοθεσίας για την πλήρη επάνδρωση των μηχανημάτων και δεν θα επιβιβάζονται σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό.
========================================
Ανακοίνωση ΑΣΣΕ/ΔΕΗ για το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ

==========================================
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: