Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ "Δεν υπάρχει περίπτωση να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά".κόκκινες γραμμέςπου γίνανε ροζ



ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ
===============================================
ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣΑπό τη ΔΕΗ θα πάρουν όσα τους δίνει σε 4,5 χρόνια
Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
Στο σφυρί για έσοδα που, με βάση τις σημερινές αποτιμήσεις, δεν «πιάνουν» ούτε το 1 δισ. ευρώ, βγάζει η κυβέρνηση τη ΔΕΗ, τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου και τα σχέδια δημιουργίας υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα.
Εκτός προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μένουν σε αυτή τη φάση τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπου το Δημόσιο διατηρεί συμμετοχή 35,5%, αξίας 277 εκατ. ευρώ (έναντι 42%-43% του ομίλου Λάτση). Με τον ενεργειακό τομέα να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής προβλέπει ότι:

* Η ΔΕΗ θα πάρει σειρά το 2012, καθώς η κυβέρνηση έστειλε περίπατο τις προηγούμενες δεσμεύσεις της ότι θα διατηρηθεί το 51% του μετοχικού κεφαλαίου υπό δημόσιο έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι θα εκποιηθεί ποσοστό 17% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με το Δημόσιο να διατηρεί υπό τον έλεγχό του το 34% αλλά και το management.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει ότι θα «κατεβάσει τους διακόπτες», σε περίπτωση που επιχειρηθεί να πουληθεί έστω και μία μετοχή.
Φέτος πήραν μέρισμα 93 εκατ.
Δεν διευκρινίστηκε αν το ποσοστό θα πουληθεί μέσω χρηματιστηρίου ή αν θα αναζητηθεί επενδυτής. Με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, το 17% της ΔΕΗ υπολογίζεται σε 460 εκατ. ευρώ, όταν μόνο από μερίσματα φέτος το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε περίπου 93 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά από το 2001 μέχρι σήμερα το κράτος έχει βάλει στα δημόσια ταμεία πάνω από 2,4 δισ. ευρώ, πουλώντας το 49% της ΔΕΗ και εισπράττοντας μερίσματα.
Στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δεν γίνεται αναφορά στο «ειδικό θέμα» της πώλησης υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ωστόσο στην παρουσίαση που έγινε στους υπουργούς γίνεται σαφής αναφορά στην απελευθέρωση της αγοράς. Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα δίνεται η δυνατότητα εισόδου ιδιωτών επενδυτών (κυρίως τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων) στα δίκτυα μεταφοράς.

==========================================
Εμείς δεν πουλάμε και Δεν πουλιόμαστε

Για να προλάβουμε όσους μας κατηγορούν – οι οποίοι μέχρι προχθές ήταν μαζί μας στις δεκάδες μάχες και καταλήψεις για να προστατέψουμε την επιχείρηση του Ελληνικού λαού- , ότι συμπεριφερόμαστε σαν ιδιοκτήτες της ΔΕΗ, κάτι που δεν κάναμε ποτέ παρ΄ότι μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική μας περιουσία ( που φθάνει στα 11,9 δις ευρώ σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ), τους λέμε ότι :
Μαζί μας σε αυτό τον αγώνα –και ας μην έχουν καμιά αμφιβολία για αυτό- θα έχουμε τα εκατομμύρια του λαού, τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων που ήδη σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Και αυτό θα φροντίσουμε να εκφραστεί.
Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
και δεν προσφέρεται για πώληση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
===================================
ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές - Εμείς θα μείνουμε συνεπείς
Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2011 14:53
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ, αυτό με το οποίο απευθυνθήκαμε στο λαό, γράφει ότι:
«ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51% των μετόχων της ΔΕΗ θα ανήκει στο Δημόσιο».
Αυτό το «τουλάχιστον» δεν μπήκε έτσι τυχαία. Κρύβει ουσία. Γι' αυτό και μπήκε.
Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος του Κινήματος που πήγε η ουσία, του «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%», που μπήκε και με τη δική του υπογραφή;
Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
Εμείς θα μείνουμε συνεπείς.
Η λέξη αυτή χαρακτηρίζει τη διαδρομή μας και όπως δεν αλλάξαμε δρόμο μέχρι σήμερα, ούτε τώρα θα λοξοδρομήσουμε.
Ο δρόμος της συνέπειας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Εμείς αυτόν θα βαδίσουμε.
Υ.Γ.: Μετά την σημερινή εξέλιξη αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή που από τις 4 Απρίλη στείλαμε στον σύντροφο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η επιστολή:
Αθήνα, 04/04/2011
Προς: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Σύντροφο Γιώργο Παπανδρέου
ΘΕΜΑ: ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Σύντροφε Πρόεδρε,

με μεγάλη αγωνία και ανησυχία πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή μέσω της οποίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε γιατί διαφωνούμε με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και ταυτοχρόνως από καρδιάς και με σεβασμό να σας απευθύνουμε έκκληση να μην συμπεριλάβετε την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Ελληνικού λαού, την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Δημοσίου στον κατάλογο των υπό μετοχοποίηση εταιρειών.
Σύντροφε Πρόεδρε,
γνωρίζετε πολύ καλά την ιδιαίτερη αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού και ως την βάση της ανάπτυξης.
Άλλωστε, αυτή η αναγνώριση είναι που οδήγησε και με τη δική σας σφραγίδα για πρώτη φορά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα να διατυπωθεί η θέση ότι η «ΔΕΗ παραμένει υπό Δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον με 51%»
Με βάση αυτή μας την προγραμματική θέση που αποτυπώνει την άποψη μας ως σοσιαλιστικό κίνημα απέναντι στα κοινωνικά αγαθά και τις Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, από καρδιάς και στη βάση της κοινής μας διαδρομής σας κάνουμε έκκληση να μην προχωρήσετε στην περαιτέρω μετοχοποίηση.
Επιπροσθέτως σας τονίζουμε ότι περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει και να συμβάλλει οικονομικά, όχι μόνο γιατί η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή αλλά και για έναν επιπλέον λόγο ότι με βάση το Ν.2773 ένα ποσοστό 15% από τα όποια έσοδα της μετοχοποίησης πρέπει να αποδοθεί στον ασφαλιστικό φορέα.
Τέλος σύντροφε Πρόεδρε,για κάθε άνθρωπο ισχύει το ότι «δεν πουλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά».
Με όλο το σεβασμό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια το κράτος (και εάν δεν παίζονταν απαράδεκτα παιχνίδια από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε βάρος της ΔΕΗ τα μεγέθη θα ήταν μεγαλύτερα) μόνο από φόρους και μερίσματα εισέπραξε πάνω από 1,5 δις €!
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι και από οικονομική- εισπρακτική άποψη δεν συμφέρει να γίνει περαιτέρω μετοχοποίηση σας ζητούμε να μην συμπεριλάβετε τη ΔΕΗ στον κατάλογο των επιχειρήσεων από τις οποίες θα αντληθούν – εξευρεθούν τα 50δις.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι οι συχνές επισκέψεις σας και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τη ΔΕΗ που άφησαν άριστες εντυπώσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαψευστούν.
Το κράτος, οφείλει στη ΔΕΗ την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.
Η ΔΕΗ ήταν και πρέπει να παραμείνει ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με το 51% και το Management στο Δημόσιο.
Σύντροφε Πρόεδρε,
πριν πάρετε την τελική σας απόφαση παρακαλούμε πολύ να μας δεχθείτε στο γραφείο σας προκειμένου να σας εκφράσουμε και από κοντά τις απόψεις μας.
Με ειλικρινή βαθιά εκτίμηση
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Β' ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γ' ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΚΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΠΗΛΙΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΚΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΡΕΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΕΚΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ
ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
ΜΠΙΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΟΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛ. ΠΤΥΧ. ΜΗΧ. ΤΕΧΝ. ΕΚΠ. ΔΕΗ
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜ ΣΕΠ/ΔΕΗ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΔΕΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΝ ΓΡΑΜ. "ΕΝΩΣΗ"
ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. "ΛΥΓΚΙΣΤΙΣ"
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓ. ΚΡΗΤΗΣ
ΚΙΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΗΔ/ΔΕΗ
ΜΑΡΤΣΑΚΛΗΣ Γ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΜΕΝ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΟΣ
ΝΙΤΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ
ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑ
ΜΕΛΟΣ Ε.Ε ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΜΠΙΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΤΑΠ/ΔΕΗ
===================================
ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ κατά πρωθυπουργού

Σε ρήξη με τους «συντρόφους» της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό -που «καταπάτησε» τις «κόκκινες γραμμές»- φαίνεται πως οδηγεί την ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ η απόφαση περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, με το ποσοστό του Δημοσίου να πέφτει στο 34%.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ, αυτό με το οποίο απευθυνθήκαμε στο λαό, γράφει ότι: "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51% των μετοχών της ΔΕΗ θα ανήκει στο Δημόσιο". Αυτό το "τουλάχιστον" δεν μπήκε έτσι τυχαία. Κρύβει ουσία. Γι' αυτό και μπήκε. Μπορεί να μας πει ο πρόεδρος του Κινήματος, πού πήγε η ουσία του "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%", που μπήκε και με τη δική του υπογραφή;».
Η ΠΑΣΚΕ επισημαίνει ότι η ίδια θα τηρήσει τις «κόκκινες γραμμές», βαδίζοντας στο «δύσκολο και ανηφορικό» δρόμο της συνέπειας.
Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και η επιστολή που είχε στείλει προς τον Γιώργο Παπανδρέου στις 4 Απριλίου, με την οποία επεσήμαινε πως το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και του ζητούσε να μην προχωρήσει στην περαιτέρω μετοχοποίηση.
* Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «μαζί μας σε αυτό τον αγώνα -και ας μην έχουν καμιά αμφιβολία γι' αυτό- θα έχουμε τα εκατομμύρια του λαού, τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων, που ήδη σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Και αυτό θα φροντίσουμε να εκφραστεί».
==========================================
ΩΣ ΕΔΩ….ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ.

Εδώ και τέσσερις μήνες περίπου παρακολουθούμε μια αντιπαράθεση μεταξύ Δημοσιογράφων και Εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας για τις οικονομικές σχέσεις ΔΕΗ και Εργαζομένων της.
Γεγονός απόλυτα συνδεδεμένο με την περίοδο της μετακύλισης ευθυνών, την υποτιθέμενη ανακάλυψη των ενόχων της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα των επιβεβλημένων ανακατατάξεων στο χώρο της ηλεκτρενέργειας, οπού πλέον θα υπάρξει συμμετοχή πολλών παιχτών.
Προκειμένου να είναι εύκολος ο δρόμος της εισόδου των νέων παιχτών με “’άρμα” την ανταγωνιστικότητα, καλλιεργείται απ’ την πλειοψηφία των Δημοσιογραφικών Επιτελείων, νοσηρό κλίμα για τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ.
Και τώρα!
Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι η αμοιβή μας μέσα από την εργασία μας, η αξιοπρεπής διαβίωση και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων μας δεν είναι “παραβατική συμπεριφορά”.
Εδώ και αρκετό διάστημα κατόπιν εντολής της Υπουργού ΠΕΚΑ, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εξετάζει τις οικονομικές σχέσεις της Ομοσπονδίας και Επιχείρησης.
Για εμάς το τελευταίο συμβάν περί κλοπής ή όχι φωτοαντίγραφων της συνεργάτιδας του Κου Επιθεωρητή, είναι άνευ ουσίας και σημασίας, αφού τα πρωτότυπα βρίσκονται στα αρχεία της Επιχείρησης.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το νοσηρό κλίμα.
Ο καθένας πλέον να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Καλούμε τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ολοκληρώσει άμεσα την εργασία που ανέλαβε, ώστε να αποδοθούν τα “του καίσαρος τω καίσαρι” και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πραγματικό και όχι πολιτικό χρόνο.
Σε αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον που υπάρχει στην χώρα, δίνουμε την μάχη μας για το μέλλον μας στο υποδιαμόρφωση τοπίο στην ηλεκτρενέργεια.
Η ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να λειτουργεί κάτω από υπονοούμενα και σκιές με στόχο την ομηρία.
Οι εργαζόμενοι δεν κηδεμονεύονται.
Σε κάθε κρίση ξέρουμε να βάζουμε το χέρι “επί των τύπων των ήλων” και να δημιουργούμε συνθήκες αυτοκάθαρσης ή κάθαρσης όποτε χρειαστεί.
Οι εργαζόμενοι δεν θα πάψουμε ποτέ να διεκδικούμε την ασφάλεια στην εργασία μας και την αξιοπρέπειά μας.
Κύριε Επιθεωρητά τελειώνετε.
Κάθε καθυστέρηση από ’δώ και πέρα μας βάζει σε υποψίες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σ.Π.Μ.Τ.Ε
====================================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
"Τσακίστε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ"
·
Τι συμβαίνει με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;
· Γιατί αυτό το μένος εναντίον της;
· Τι στόχο έχουν τα εμετικά δημοσιεύματα σε βάρος της;
· Τί συμβαίνει ξαφνικάκαι οι εργολάβοι της ενημέρωσης ξιφουλκούν στα τηλεοπτικά παράθυρα εναντίον της;
· Τι τους ενοχλεί άραγε;
Ενοχλούνται απ΄ το γεγονός, ότι μέσα από τους αγώνες της Ομοσπονδίας στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού υπάρχει ακόμα ωράριο, δεν βασιλεύει η αυθαιρεσία τού εργοδότη, δεν απολύεται ο εργαζόμενος όταν κάνει απεργία, δεν ισχύουν ακόμη οι ακραία εκμεταλλευτικές συνθήκες δουλειάς, ή μήπως τους ενοχλεί ότι παρά τις όποιες παρεμβάσεις βρίσκονται ακόμα σε ισχύ τα εργασιακά δικαιώματα και οι ΣΣΕ.
· Αποτελεί κακό παράδειγμα το εργασιακό μοντέλο της ΔΕΗ για τους κρατικοδίαιτους εργολήπτες - εργοδότες των ΜΜΕ;
Ενοχλούνται που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προβάλλει σθεναρή αντίσταση στα σχεδία της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών. Σχεδία που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα ποικιλώνυμα συμφέροντα των υποψηφίων επενδυτών, οι όποιοι φιλοδοξούν να βάλουν στο χέρι στα χρυσαφικά της Επιχείρησης, έναντι πινακίου φακής. Να βάλουν στο χέρι τις χρυσοφόρες λιγνιτικές μονάδες που φτιάχτηκαν με το υστέρημα του ελληνικού λαού.
· Είναι τυχαίο που οι περισσότεροι εκ των υποψήφιων επενδυτών έχουν απολήξεις ή ιδιοκτησιακή ιδιότητα στο χώρο των ΜΜΕ;
Θέλουν την κοινωνία και τα συνδικάτα υποταγμένα προκειμένου να περάσουν εύκολα και αναίμακτα τα σχεδία τους. Την ώρα που η εργατική τάξη δοκιμάζεται, οι αρχιτέκτονες της παραπληροφόρησης «εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης». Στο στόχαστρο, οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, οι κοινωνικοί αγώνες.
Ανασύρουν στην επιφάνεια γνωστές τυχοδιωκτικές πρακτικές για να διασύρουν στα μάτια της κοινής γνώμης τους εργαζόμενους, τους οποίους κατά συρροή κατηγορούν ως «υψηλόμισθους, συντεχνία, ρετιρέ, προνομιούχους και βολεμένους».
Επιστρατεύουν την άθλια προπαγάνδα, για να εμφανίσουν ως πληγή της οικονομίας, τους μισθούς των εργαζομένων και όχι την λεηλασία από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος αυξάνει τα κέρδη του μεταγγίζοντας τις ζημίες στην κοινωνία.
Μέσω της ενοχοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ευελπιστούν να αναχαιτίσουν κάθε έννοια συλλογικής αντίστασης και αμφισβήτησης. Για να περάσει όσο πιο «αναίμακτα» το σχέδιο «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας, (πώληση ή ενοικίαση μονάδων) και να δοθεί το τελικό χτύπημα στην ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Συμφέροντα, κυβέρνηση, Τρόικα και ΜΜΕ μας κήρυξαν τον πόλεμο. Τα «παπαγαλάκια» τους δουλεύουν υπερωρίες. Με μυθεύματα και εκβιασμούς, προσπαθούν να μας λυγίσουν. Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων.
Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις επιθέσεις. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα καθορίσουν το τοπίο για τα επόμενα χρόνια, (τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ποιότητα ζωής και τελικά, το μέλλον και την προοπτική της Επιχείρησης).
Στη βάση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα, έναντι των επιθέσεων που δέχεται το εργατικό κίνημα. Σε διαρκή συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.
Συλλογικά και συντεταγμένα να στείλουμε το μήνυμα στα φερέφωνα της εξουσίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δεν σωπαίνει. Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες που επιχειρούν να φορτώσουν με ενοχές το κίνημα και τους εργαζομένους.
Αντιστεκόμαστε.. Γιατί ο αγώνας, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι ο αγώνας των εργαζόμενων που δεν έχουν μάθει να λιποτακτούν, να μασούν τα λόγια, να λυγίζουν στις επιθέσεις.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Σ΄ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ


===================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: