Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές και πιο ευέλικτο καθεστώς εργασίας προχωρεί η ΔΕΗ


ΔΕΗ: Μελετά ευέλικτο καθεστώς εργασίας
Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές και πιο ευέλικτο καθεστώς εργασίας προχωρεί η ΔΕΗ ενόψει της τρίτης μετοχοποίησης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, με στόχο τον περιορισμό του μεριδίου του Δημοσίου στο 34% από 51% σήμερα.Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές και πιο ευέλικτο καθεστώς εργασίας προχωρεί η ΔΕΗ ενόψει της τρίτης μετοχοποίησης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, με στόχο τον περιορισμό του μεριδίου του Δημοσίου στο 34% από 51% σήμερα.
Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη αναθέσει σε τρεις εταιρείες συμβούλων την εκπόνηση τεσσάρων μελετών για τις εργασιακές σχέσεις, την αναδιοργάνωση του ομίλου της ΔΕΗ και την οργανωτική διάθρωση και στελέχωση των νέων θυγατρικών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς και του ενεργειακού νομοσχεδίου, που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το Πάσχα. Οι μελέτες πρέπει να παραδοθούν ως το τέλος Ιουνίου.
Η Κantor έχει αναλάβει τη μελέτη για τις εργασιακές σχέσεις, η PriceWaterhouseCoopers τη μελέτη για την αναδιοργάνωση του ομίλου ΔΕΗ και για τα οργανογράμματα των ΔΕΗ Μεταφορά και ΔΕΗ Διανομή, καθώς και τη μελέτη για τη νέα οργάνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και τέλος η ΑΤ Kearney θα εξετάσει τους τρόπους διαμόρφωσης των οργανωτικών κλιμακίων και τη στελέχωση του νέου σχήματος, καθώς σήμερα το 10% και περισσότερο των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχουν διευθυντικές θέσεις. Η περικοπή του μισθολογικού κόστους και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν το κρίσιμο στοίχημα της μελέτης της Kantor, με στόχο τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν οι μεταβλητές αποδοχές (υπερωρίες κ.λπ.) και τα 37 επιδόματα που λαμβάνουν οι διάφορες κατηγορίες των περίπου 22.000 εργαζομένων.
Αποδοχές
Οι αποδοχές των υπαλλήλων στη ΔΕΗ έχουν ήδη μειωθεί από 10% ως 50% και έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης το 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Αρθούρου Ζερβού.
Τα οργανογράμματα της ΔΕΗ Μεταφοράς και της ΔΕΗ Διανομής, ή εξετάζονται μαζί με τη συνολική αναδιοργάνωση από την PriceWaterHouseCoopers. Στη ΔΕΗ Μεταφορά θα μεταφερθούν 1.200 εργαζόμενοι από τη σημερινή γενική διεύθυνση Μεταφοράς και 140 άτομα από τις επιτελικές υπηρεσίες, ενώ στη ΔΕΗ Διανομή θα περάσουν οι 7.150 εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στη γενική διεύθυνση διανομής συν τα 500-700 άτομα από τις επιτελικές υπηρεσίες. Η στελέχωση των νέων υπηρεσιών θα γίνει με εσωτερικούς διαγωνισμούς από μηδενική βάση.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=110009158
===============================================
«Πόλεμος» για τη Μετοχοποίηση της ΔΕΗ, Προβληματισμός στο ΥΠΕΚΑ
του Σωτήρη Χιωτάκη


Αν και η προοπτική πώλησης ενός επιπλέον ποσοστού 17% της ΔΕΗ έχει παραπεμφθεί από την κυβέρνηση για το 2012, τα συνδικάτα βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παραχωρεί την Τρίτη συνέντευξη Τύπου, ενώ τα σωματεία των εργαζομένων της Μεγαλόπολης καλούν βουλευτές, περιφερειάρχη και τοπικές αρχές της Πελοποννήσου να αντιδράσουν. Από την πλευρά του το υπουργείο ΠΕΚΑ προβληματίζεται για το κατά πόσο είναι πλέον συμβατό με το νέο σχεδιασμό να προχωρήσουν λύσεις όπως τα swaps ηλεκτρικής ενέργειας ή οποιαδήποτε λύση παραχώρησης παραγωγής προς ιδιώτες.
Εκρηκτικό σκηνικό στον χώρο της ενέργειας δημιουργεί η κυβερνητική απόφαση για πώληση επιπλέον ποσοστού της τάξης του 17% της ΔΕΗ κατά το επόμενο έτος, σε μία περίοδο κατά την οποία εκκρεμεί η νομοθέτηση του λεγόμενου τρίτου ενεργειακού πακέτου και η προσαρμογή της νομοθεσίας της χώρας μας προς την κοινοτική Οδηγία 72 του 2009.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιδρά ήδη έντονα στην προοπτική περαιτέρω μετοχοποίησης της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού, ενώ με αφορμή και τα τελευταία δημοσιεύματα σε σχέση με το περιεχόμενο έκθεσης του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, καλεί την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της, με επίκεντρο βεβαίως την μετοχοποίηση.
Ασφαλιστικό και “προνόμια”
Η Ομοσπονδία, μεταξύ άλλων, εστιάζει σε δύο ζητήματα:
-Στις αιτιάσεις περί της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού της ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απαντά ότι η ίδια η πολιτεία με τρεις νόμους
(Ν.2773/99, Ν.3655/08, Ν.3863/10) καθώς και πρόσφατα και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν ασφαλιστική περιουσία ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ ύψους 11, 9 δισ. ευρώ και πως “εάν δεν υπήρχε αυτό το πρωτοποριακό ασφαλιστικό σύστημα που τόσο συνέβαλε στην ανάπτυξη της ΔΕΗ σήμερα η τιμή της KWh θα ήταν δύο και τρεις φορές πάνω”.
-Στην κριτική που γίνεται για το ότι το μειωμένο τιμολόγιο που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι προνόμιο, απαντά ότι αυτό δόθηκε εδώ και 54 χρόνια εν είδει αύξησης, καθώς η τότε διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατούσε να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αναμένεται να εξηγήσει αύριο τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται τόσο στην περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης όσο και σε λύσεις όπως η είσοδος ιδιωτών στα δίκτυα μεταφοράς, η προοπτική εκχώρησης ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη ή από υδροηλεκτρικά έργα σε τιμές κόστους και, βεβαίως, το ενδεχόμενο πώλησης ή ενοικίασης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Σωματείο Εργαζομένων στα ορυχεία και στους σταθμούς της Μεγαλόπολης, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν θα επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα, αντίθετα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Επιχείρησης. Επιπλέον, θα επιφέρει δυσανάλογη αύξηση των τιμολογίων ρεύματος με μόνο στόχο την πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή”.
Νομοσχέδιο και swaps
Όλα αυτά καθώς επίκειται – προφανώς μετά το Πάσχα – η ψήφιση του ενεργειακού νομοσχεδίου, με το οποίο η χώρα μας προσαρμόζει τη νομοθεσία της στο γ΄ενεργειακό πακέτο αλλά και καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προβληματίζεται, πλέον, ως προς το κατά πόσο είναι συμβατό με το σχεδιασμό της περαιτέρω μετοχοποίησης να προχωρήσουν λύσειςς όπως η παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες μέσω swaps ή άλλων συνδυαστικών λύσεων.
“Το αίτημα της Κομισιόν για την παραχώρηση του 40% της παραγωγής έχει ως βασικό επιχείρημα το ότι η ΔΕΗ είναι μία επιχείρηση που ελέγχεται από το Δημόσιο. Εφόσον το Δημόσιο πέσει στο 34%, δεν μπορεί να προχωρήσει και η εκχώρηση της παραγωγής” εκτιμούν στο υπουργείο, με την κα. Τίνα Μπιρμπίλη να έχει διατυπώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκεκριμένη θέση και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΗ, εφόσον προχωρούσε η παραχώρηση της παραγωγής, θα έχανε αξία ενόψει της περαιτέρω μετοχοποίησης.
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=45813
==================================================
ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ "ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ
Για ταξιδάκια και εκδρομούλες των μεγαλοσυνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε Ρουμανία, Τουρκία και Ιταλία γράφει η εφημερίδα REAL NEWS. Μάλιστα δημοσιεύει τιμολόγια που αποδεικνύει πόσο καλά πέρναγαν οι δήθεν εκπρόσωποι μας.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να μάθουμε τα ονοματάκια των "πράσινων και γαλάζιων" συνδικαλιστών που πήγαιναν εκπαιδευτικά ταξίδια με χρήματα ΠΟΥ ΠΡΟΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΩΝ και αν φυσικά εκτός από τους ίδιους κουβαλάγανε και μέλη των οικογενειών τους. Δικές μας πληροφορίες πάντως λένε ότι συνήθως ταξιδεύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι και φυσικά συμμετέχουν από όλα τα σωματεία.
Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια ιδιαίτερα μετά και από τα όσα συνέβησαν με το πόρισμα του Ρακιτζή.
http://deireporter.blogspot.com/
Αναλυτικά στοιχεία από τα επίμαχα έγγραφα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που χάθηκαν!
======================================
Τίνα Μπιρμπίλη: Αν προχωρήσει η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, πρέπει να σταματήσουν τα swaps…

Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για πώληση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, όπως διατυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012 – 2015 που παρουσίασε την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν έχει λάβει υπόψη του το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης του 40% της λιγνιτικής ενέργειας της ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό επισήμανε κατά την τοποθέτησή της στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνα Μπιρμπίλη, επιχειρηματολογώντας σχετικά, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή στον κ. Παπακωνσταντίνου «να δει το θέμα με την Τίνα». Το «πακέτο», δηλαδή, των κινήσεων που αφορούν τη ΔΕΗ (πώληση ποσοστού και παραχώρηση λιγνιτικής ενέργειας) δεν είναι οριστικό, τουλάχιστον για λίγες ημέρες ακόμα.
Ή το ένα ή το άλλο
Ειδικότερα, η Τίνα Μπιρμπίλη έθεσε θέμα «εσωτερικής αντίφασης» των αποφάσεων για τη ΔΕΗ, καθώς όπως δηλώνει «εφόσον προχωρήσει η μετοχοποίηση, τότε δεν μπορεί να δοθεί και το 40% της λιγνιτικής παραγωγής σε τρίτους». Η επιχειρηματολογία της υπουργού βασίζεται σε δύο στοιχεία:
Το ένα είναι ότι η παραχώρηση του 40% των λιγνιτών είναι μια εξ αντικειμένου αποδυνάμωση της ΔΕΗ. Συνεπώς είναι αντίθετη με την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς μια αποδυναμωμένη ΔΕΗ είναι μια «φθηνότερη» ΔΕΗ. «Όταν θέλεις να πουλήσεις ποσοστό μιας επιχείρησης την ενισχύεις, δεν της αφαιρείς πλεονεκτήματα» λέγεται χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο είναι ότι η πίεση της Κομισιόν σχετικά με την άρση της «αποκλειστικότητας» της ΔΕΗ στη χρήση του λιγνίτη και την ανάγκη πρόσβασης ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα, ασκείται με βασικό επιχείρημα ότι η ΔΕΗ είναι δημόσια επιχείρηση, ότι δηλαδή το δημόσιο κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εκδίκαση, προ δεκαημέρου, της ένστασης που έχει υποβάλει η ΔΕΗ στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της σχετικής απόφασης της Κομισιόν του 2008, το βασικό νομικό επιχείρημα της Κομισιόν ήταν, ακριβώς, ο χαρακτήρας της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του 2008 (την οποία προσπαθεί να ακυρώσει η ΔΕΗ παρότι η εφαρμογή της έχει παγώσει ενόψει της υποβολής πρότασης ισοδύναμου αποτελέσματος εκ μέρους της χώρας μας ) υποχρεώνεται η Ελλάδα ή να ανοίξει σε ιδιώτες τα «παρθένα» λιγνιτικά κοιτάσματα σε Ελασσόνα και Δράμα ή να πουλήσει η ΔΕΗ το 40% των λιγνιτικών σταθμών της. Ειρήσθω εν παρόδω ότι κατά την προ δεκαημέρου εκδίκαση της υπόθεσης, τα πράγματα πήγαν καλά για τη ΔΕΗ και οι ευρωπαίοι δικαστές «στρίμωξαν» σε μεγάλο βαθμό τους νομικούς της Κομισιόν. «Δεν αποκλείεται, το καλοκαίρι που θα βγεί η απόφαση, να έχουμε μια θετική έκβαση για τη ΔΕΗ» εκτιμά αρμόδιος παράγοντας.
Το επιχείρημα λοιπόν της κ. Μπιρμπίλη είναι ότι από τη στιγμή που το Δημόσιο, πουλώντας το 17% της ΔΕΗ, παύει να έχει την πλειοψηφία της επιχείρησης, δεν είναι υποχρεωμένο και δεν είναι σωστό να προχωρήσει και στη παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής. «Ή το ένα, ή το άλλο, και τα δύο δεν γίνεται», είπε η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργικό συμβούλιο, χωρίς να πάρει η ίδια θέση για το ποια από τις δύο κινήσεις είναι προτιμότερη.
Μικρά περιθώρια
Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο έχει ανάγκη να δηλώσει προς τους δανειστές μας την αποφασιστικότητά του στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και η ΔΕΗ είναι η πλέον εμβληματική περίπτωση. Από την άλλη, τα περιθώρια αλλαγής πορείας σχετικά με την παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής ενέργειας είναι ελάχιστα. Ως γνωστόν, μετά το market test που πραγματοποίησε η Κομισιόν με βάση την ελληνική πρόταση για swaps λιγνιτικής ενέργειας της ΔΕΗ , έχει υπάρξει ένας μαραθώνιος επαφών, επιστολών, e mails κ.λπ., και, μετά από αυτά, έχει έρθει η ώρα για να καταθέσει η χώρα μας την τελική της πρόταση (ισοδύναμη λύση) για την εξασφάλιση πρόσβασης των ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα. Στην πραγματικότητα, μέχρι το Πάσχα θάπρεπε να υποβληθεί η τελική ελληνική πρόταση.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα τις αποφάσεις της. Είναι αυτό το «να δείτε το θέμα» που παρήγγειλε ο κ. Παπανδρέου, το οποίο θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένη μορφή. Το πρόβλημα περιπλέκεται από τη στιγμή που η πρόσβαση ιδιωτών στους λιγνίτες έχει περιληφθεί στο μνημόνιο και έχει καταστεί υποχρέωση της χώρας. «Εάν είχαμε να κάνουμε μόνον με την Κομισιόν, θα μπορούσε κανείς να αφήσει το θέμα ως έχει και να λυθεί στη συνέχεια μέσω της ευρωδικαστικής οδού. Από τη στιγμή όμως που εμπλέκεται η τρόικα τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει το ζήτημα να μπει σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της» δηλώνει στο energypress αρμόδιος παράγοντας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει τις αμέσως επόμενες ημέρες να ζητήσει να «βγεί» από το μνημόνιο η υποχρέωση παραχώρησης του 40% της λιγνιτικής ενέργειας, συνδυαστικά βέβαια με το πώς προχωρά η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση από το δημόσιο του 17% των μετοχών της. Θα γίνει κάτι τέτοιο; Δεν θεωρείται το πλέον πιθανό, καθώς, πρώτον, η διαπραγματευτική θέση της χώρας δεν είναι στο υψηλότερο σημείο της και, δεύτερον, η ισοδύναμη λύση (swaps) μετά από πολύμηνη κυοφορία έχει ωριμάσει, ενώ η πώληση του 17% τώρα μπαίνει στο τραπέζι, αφορά τον επόμενο χρόνο και έχει να περάσει πολλά εμπόδια για να θεωρείται δεδομένη.
http://www.energypress.gr
===============================================
ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να ελέγξει που πήγαν τα λεφτά
Του Χάρη Φλουδόπουλου


Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ προ ημερών οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών «μπλόκαραν» πρόταση για να σταματήσει να καταβάλλεται η περίφημη χρηματοδότηση της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για κομμάτι της συλλογικής σύμβασης και ως εκ τούτου απαιτείται συμφωνία και των δύο πλευρών και δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής τροποποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έτσι, η φετινή επιχορήγηση ύψους 3 έως 4 εκατ. ευρώ θα παραμείνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ή θα καταβληθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι έχει ξεσηκωθεί σάλος και υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Η αποκάλυψη αυτή που έγινε από το «Κεφάλαιο» το Σάββατο, δεν πτόησε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που πέρασαν στην αντεπίθεση και με αφορμή τα επικριτικά δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, έκαναν εκ νέου λόγο για άθλια επίθεση και για «οργανωμένη προσπάθεια» σπίλωσης του ταξικού συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «που ανυποχώρητα αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα...».

"Δεν παίρνουμε τα λεφτά της γριούλας"

Επί της ουσίας τώρα, η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα χρήματα που λαμβάνει αποτελούν μέρος της αύξησης που θα έπαιρναν ως εργαζόμενοι και «δεν είναι τα λεφτά της γριούλας που δεν μπορεί να πληρώσει». Ειδικότερα για τα περίφημα 25 εκατ. ευρώ, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι το 65% - 70% αυτών των χρημάτων πήγε στον ΟΚΔΕ για το πρόγραμμα κοινωνικών δραστηριοτήτων. Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα –αναφέρει η ανακοίνωση– αυτά δεν πληρώνονται απευθείας στο συνδικάτο αλλά με την προσκόμιση τιμολογίων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ δεν μπορεί να ελέγξει τη σκοπιμότητα των δαπανών αυτών κάτι που γίνεται από τους ίδιους τους συνδικαλιστές: «Η ΔΕΗ δεν έχει ρόλο και δικαίωμα να πει εάν το συνδικάτο πάει ένα τιμολόγιο με φαγητό και έχει ανάλυση ότι το μενού ήταν θαλασσινά, ΄δεν πληρώνω θαλασσινά. Εγώ πληρώνω μόνο ψωμί, ελιά και κεφτεδάκια΄. Όσο για το αν σπαταλάμε τα χρήματα ή κακώς τα ξοδέψαμε εκεί ή αλλού, αυτόν το ρόλο του ελεγκτή, το να ελέγξει δηλαδή την σκοπιμότητα της κάθε δαπάνης, την έχουν τα ελεγκτικά όργανα της ΓΕΝΟΠ (που είναι η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ εξελεγκτική επιτροπή, το Δ.Σ. και το σώμα των 300 Συνέδρων που κάθε φορά υπάρχει πλήρης και αναλυτική παρουσίαση της κάθε δαπάνης) και όχι η ΔΕΗ γιατί τότε θα ήταν ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου.»

«Ξέχασαν» την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων
Βεβαίως ο έλεγχος αυτός που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της, δε στάθηκε ικανός να εντοπίσει τα πλαστά τιμολόγια ύψους 139.770 ευρώ που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το 2004 και αφορούσαν δαπάνες που υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν το 2001. Ωστόσο η έρευνα του ΣΔΟΕ είχε δείξει ότι οι δαπάνες αυτές (47,6 εκατ. σε δραχμές) ουδέποτε είχαν γίνει και η εταιρεία που φερόταν να τα έχει εκδώσει αγνοούσε την ύπαρξή τους.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: